Προς το περιεχόμενο

Οργή και μίσος για τον πΟΤΕ και το PCM του

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν νομίζω να ξέρει το 131 ή το 134 ή όποιο είναι :-) πιθανότερο οι τεχνικοί του ΟΤΕ θα ξέρουν σε τι κύκλωμα είσαι.

το θέμα είναι ότι όπως γραψαν και τα υπόλοιπα παιδιά πως μόνο με μετατροπή σε ISDN λύνεται.

Και πάλι πρέπει να κάνεις φασαρία αν δε σου την κάνουν (με αμφίβολα αποτελέσματα).

Καλή τύχη ...

Δημοσ.

egw vrika lisi... tha katargiseis telios tin grammi tou ote. kai meta i tha zitiseis dimiourgia neas tilefonikis grammis me neo noumero katefthian se isdn gia na ise sigouros , i an ipostirizei tin periohi sou pas stin vivodi kai fevgeis apo ton ote mia kai kali

Δημοσ.
Αναλογικό κύκλωμα περιορισμένης χωρητικότητας μέσω του οποίου περνάει φωνή και δεδομένα.

Κάποτε τα λέγανε "φερέσυχνα".

Μέσα από ένα ζεύγος περνάει περισσότερα από ένα τηλέφωνα αλλά το εύρος που αντιστοιχεί σε κάθε τηλέφωνο είναι μειωμένο. Είναι λίγο αρχαίο κύκλωμα αλλά δεν είναι υποχρεωμένος ο πΟΤΕ να το αλλάξει.

Λυπαμαι φιλε μου αλλα PCM δεν ειναι το παλαιο φερεσυχνο. PCM (Pulse Code Modulation) ειναι με απλα λογια μια γραμμη 4 συρματη (2 ζευγη) αν μιλαμε για 120Ω ή ενα ομοαξονικο καλωδιο 75Ω το οποιο μπορει να δωσει μεχρι 32Χ64ΚB/s (2Mb/s) αν ειναι Unframed ή απο 1χ64ΚB/s μεχρι και 31Χ64ΚB/s αν ειναι framed. To PCM ειναι καθαρα ψηφιακο και οχι αναλογικο και η μετατροπη γινετε με πολυπλεκτες. Καλο θα ειναι οταν δεν ξερουμε κατι καλα να μην το λεμε και το μαθαινουν και οι αλλοι λαθος.

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί εάν ζητήσω ISDN θα μου το βάλουν ενώ DSL όχι;

Δεν είναι το ίδιο εάν με βγάλουν από το PCM και να μου δώσουν μια απλή γραμμή καθαρή με ADSL, χωρίς να είναι και ISDN;

Εγώ ρωτάω και το άλλο είναι νόμιμο εάν ο πελάτης ζητάει να βγει από το PCM και αυτοί δεν κάνουν τίποτα;

Εάν απευθυνθώ στα κεντρικά του ΟΤΕ θα βρω άκρη;

Δημοσ.

Πολύ απλά αν ζητήσεις adsl δεν μπαίνουν στον κόπο να σε βγάλουν από το pcm,εκτός αν πατήσεις πόδι για τα καλά και κάποιος φιλοτομηθεί.

Όμως αν ζητήσεις isdn γραμμή η πολιτική τους είναι να φορτώνουν το pcm σε κάποιον γείτονα και να σου δίνουν την δικιά του γραμμή αφού την κάνουν isdn.

Μετά κάνεις αίτηση για dsl και είσαι οκ.

Τώρα γιατί έχουν αυτή την πολιτική ; Αγνωστο ..μπορεί γιατί πρέπει να πουλά ο

θείος τα κουτάκια του.

Επίσης όποιος θέλει να δει ευκολα αν είναι σε pcm μπορεί να πάρει στο 134 και να ζητήσει μια ψηφιακή ευκολία π.χ. αναγνώριση κλήσης. Αν είναι σε pcm δεν μπορεί να την έχει και θα του το πούν.

Δημοσ.
Λυπαμαι φιλε μου αλλα PCM δεν ειναι το παλαιο φερεσυχνο. PCM (Pulse Code Modulation) ειναι με απλα λογια μια γραμμη 4 συρματη (2 ζευγη) αν μιλαμε για 120Ω ή ενα ομοαξονικο καλωδιο 75Ω το οποιο μπορει να δωσει μεχρι 32Χ64ΚB/s (2Mb/s) αν ειναι Unframed ή απο 1χ64ΚB/s μεχρι και 31Χ64ΚB/s αν ειναι framed. To PCM ειναι καθαρα ψηφιακο και οχι αναλογικο και η μετατροπη γινετε με πολυπλεκτες.

Τι να σου πω τώρα :? ... τόσα χρόνια ως "φερέσυχνο" το ξέρω και μου το έχει πει και ΟΤΕτζης ...

Πάντως έχεις δίκιο το PCM είναι ψηφιακό και όχι αναλόγικο που έγραψα απλά έχει τα ίδια αποτελέσματα (Split 1γραμμή σε 2 με αποτέλεσμα το low bandwidth) ... έγω πάντως ήξερα ότι το βάζουν και σε 2σύρματη ...

Τα ίδια λένε κι εδώ

Δημοσ.

tha sou po tin dikia mou peripeteia me to pcm...

ekanan 2 xronia na erthoun na mou allaksoun tin grammi. mas eipan na kanoume tin grammi isdn. meta mas lene oti den mporoun na mas tin kanoun isdn, giati the prepei na skapsoun k mas evalan se anamoni. epi 2 xronia k me KATHIMERINA tilefona me ton ote k ton proistameno pou mas koroideue kathe mera oti mas exoun valei protaireotita, OTAN VALAME VISMA, mesa se 1 bdomada, irthan eskapsan, sindesan, feran to netmod... 2 xronia gia 5 orwn douleia... kwl#@#%@ ellada. k otan valame to visma , o dieuthintis itan olo glikes k xaroules... m@l@kes...

Δημοσ.
Τι να σου πω τώρα :? ... τόσα χρόνια ως "φερέσυχνο" το ξέρω και μου το έχει πει και ΟΤΕτζης ...

Πάντως έχεις δίκιο το PCM είναι ψηφιακό και όχι αναλόγικο που έγραψα απλά έχει τα ίδια αποτελέσματα (Split 1γραμμή σε 2 με αποτέλεσμα το low bandwidth) ... έγω πάντως ήξερα ότι το βάζουν και σε 2σύρματη ...

Τα ίδια λένε κι εδώ

Καλα μην νομιζεις οτι και οι ΟΤΕτζιδες ειναι και πολυ σχετικοι με το αθλημα και ας ειναι η δουλεια τους (υποτιθετε). Ακομα και τωρα εν ετη 2006 μετρανε τις ευθειες με τηλεφωνο και ταση και οταν λες για προβλημα ποιοτητας της γραμμης και οτι δεν μπορει να ανεβασει ταχυτητα σε κοιτανε λες και ηρθες απο τον Αρη. Το PCM οπως εγραψα οταν ειναι 120Ω ειναι 2 ζευγαρια (4 συρματα) που μπαινουν σε ενα πολυπλεκτη και μπορουν να δωσουν μεχρι 32 64αρια τηλεφωνα ας πουμε αν ο πολυπλεκτης ειναι για τηλεφωνια. Αυτα τα 32 64αρια που θα δωσει ο πολυπλεκτης εχουν συμβατοτητα με κανονικα αναλογικα τηλεφωνα 1 ζευγους χαλκου (2 συρματα). Επισης η PCM διαμορφωση χρησιμοποιητε και στις PRI ISDN που ειναι 30 64αρια ISDN τηλεφωνα κατι σαν 15 απλες ISDN γραμμες μαζι σε 2 μονο ζευγαρια χαλκου ή 1 ομοαξωνικο καλωδιο 75Ω (ομοαξωνικο ειναι και το καλωδιο της κεραιας των TV για να καταλαβεις μονο που αυτο ειναι 50Ω). Τελος παντων εδω τα εγραψα με οσο ποιο απλα λογια μπορουσα γιατι στην πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο πολυπλοκα τα πραγματα οσον αφορα τον τροπο που ξεκινα και καταληγει μεσα απο PCM ενα τηλεφωνο. Τωρα στην σελιδα που εδωσες ο συγγραφεας της μπερδευει αυτους που δεν ξερουν γραφοντας φερεσυχνα ή PCM προφανως επειδη και στις 2 περιπτωσεις το προβλημα για τον απλο χρηστη ειναι οτι δεν μπορει να βαλει ADSL και οχι οτι ειναι ιδιο πραγμα τα φερεσυχνα με το PCM. Ενω θα επρεπε να γραψει οτι σε περιπτωση που το τηλεφωνο περνα μεσα απο φερεσυχνο δικτυο ή μεσα απο PCM δικτυο ισχυουν τα ιδια πραγματα.

Δημοσ.

Είχα και γώ το ίδιο πρόβλημα.Με προσπάθεια και αγώνα το έλυσα μετά από 1 ολόκληρο χρόνο.Λόγος?Έκανα καταγγελίες ΕΕΤΤ έστειλα e-mail στον πρωθυπουργό .Άλλαξε ο προιστάμενος στο τμήμα εκείνο του ΟΤΕ και έβαλα DSL.

H υπόθεση ήταν μιας ώρας δουλεία και κατάφεραν να τιν κάνουν 1 χρόνο.

Δημοσ.

Εγώ την Τρίτη θα πάρω τηλέφωνο να δω τι θα γίνει. Εάν αρχίσουν τις λαμακίες θα αρχίσω και εγώ τις ενέργειες

Δημοσ.

Μολις έμαθα οτι είμαι σε PCM (μεγάλη πίκρα). Απο ότι διαβάζω η μόνη λύση είναι να πέω σε κατάστημα του ΟΤΕ και να ζητήσω αλλαγή σε ISDN. Σχετικά με το ISDN έχω να σας κάνω μια ερωτήση. Για να συνδέσω μια τηλεφωνική συσκευή πρεπει να την συνδέσω μέσω netmod. (αυτό με ενδιαφέρει γιατί στο σπίτι χρησιμοποιούμε 5 συσκευές σε διάφορα δωμάτια.).

Δημοσ.

Δεν παιζει ρολο ποσες συσκευες τηλεφωνου εχεις. Σημασια εχει να παει η κεντρικη παροχη του τηλεφωνου και απο την εξοδο του netmod θα βαλεις ενα σπλιτερ και μετα το χωριζεις σε οσα καλωδια θελεις και οσες συσκευες θελεις αφου οταν θα σε παιρνουν τηλεφωνο θα χτυπανε ολες μαζι...

Καλό θα ήταν να μπει το netmod κοντα στο pc σου αν αυτο ειναι δυνατο...

Αν παλι δε γινεται δεν χαλασε ο κοσμος απλα θα θελεις μεγαλες προεκτασεις στα καλωδια που θα φευγουν απο το netmod -> φιλτρο -> dsl modem ή royter -> pc... :)

Δημοσ.

Σήμερα επικοινώνησα με τον πΟΤΕ και μου είπαν ότι έχουν πολύ δουλειά και δεν είδαν το θέμα μου ακόμα και μου είπαν να τους πάρω σε καμιά δεκαριά μέρες (μου θύμησε σκηνικό από το ΑΜΑΝ!).... και επίσης μου είπαν πως εάν δεν υπάρχει καθαρή γραμμή στη γειτονιά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!!!

Προτείνετε λύσεις γιατί νομίζω ότι με δουλεύουν.......

Δημοσ.

Μείνε στην Ιταλία.

Στα έλεγα από παλιά για τα χάλια μας, αλλά σε έφαγε η εθνική υπερηφάνια και το μεγαλείο. Να δω τώρα τι θα σκαρφιστείς και πως θα τη σκαπουλάρεις από το μπάχαλο που σε έριξε ο εθνικός ευεργέτης μας.

Γι' αυτό σου λέω...μείνε στην Ιταλία. Στον τομέα του διαδικτύου είναι μερικά επίπεδα παραπάνω. Κι έχει και μια χαρά γκόμενες! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...