Προς το περιεχόμενο

tv tuner card για ψηφιακή ΕΡΤ

papadi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και πάλι!

Υπάρχει κάποια κάρτα tv/fm tuner που να υποστηρίζει και την νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ;

Έχω την εντύπωση ότι η λέξη-κλειδί είναι HDTV. Κατάλαβα καλά; Αν βρω κάρτα που να αναφέρει HDTV είναι ok;

Δημοσ.

Το HDTV σημαίνει HIGH DEFINITION TELE VISION. Είναι σήμα 720 ή 1080 γραμμών και δεν είναι η λέξη κλειδί σε αυτό που ζητάτε. DVB-T είναι η λέξη κλειδί. Digital Video Broadcast- Terrestrial, ψηφιακή εκμπομπή βίντεο- επίγεια. Υπάρχουν και άλλα πρότυπα DVB, DVB-S (satellite - δορυφορική) ή DVB-C (cable-καλωδιακή) κλπ. Η ψηφιακή εκπομπή βίντεο είναι τρόπος εκπομπής σήματος, ο οποίος χρησιμοποιεί συγκεκριμένες τεχνολογίες για τη μετάδοσή του , είτε αυτό είναι SDTV STANDARD DEFINITION περιεχόμενο είτε είναι HDTV. Ωστόσο οι κάρτες αυτές χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή του υπολογιστή για την αποκωδικοποίηση του ψηφιακού σήματος, οπότε λογικά θα "αποκωδικοποιήσουν" και σήμα HDTV στο μέλλον. Χρειάζεστε μια απο τις πολλές κάρτες που υπάρχουν στο εμπόριο σε μορφή κάρτας PCI ή USB stick και μια κοινή κεραία, εξωτερική ή εσωτερική (τα USB sticks συνήθως δίνουν μαζί μια μικρη κεραιούλα). Το θέμα αυτό έχει ξανασυζητηθεί πολλές φορές στο Insomnia. Ωστόσο εγώ προτείνω την ASUS 7131 MyCinema Hybrid PCI η οποία είναι πολύ καλή καρτούλα και υποστηρίζει τα γνωστά, capture σε .ts και .ps των ψηφιακών προγραμμάτων (mpeg-2 είναι στην ουσία, αλλά αυτούσια η εκπομπή χωρίς επεξεργασία ή μετακωδικοποίηση) και σε mpeg-2 (software encoding) των αναλογικών καναλιών. Επίσης έχει και δέκτη FM ράδιο. Ελπίζω να σας κάλυψα. Υπάρχουν και λύσεις της Pinnacle όπως η 320Ε σε USB, επίσης πολύ καλή. Προτείνω όμως PCI, έχουν πολύ καλύτερους δέκτες κατα τη γνώμη μου και μπορείτε πολύ πιο εύκολα να συνδέσετε όποια κεραία θέλετε.

• 6 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...