papadi Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Γεια σας, μια ερώτηση σχετικά με onboard κάρτες γραφικών και ήχου. 1) Κλέβουν επεξεργαστική ισχύ από τον βασικό επεξεργαστή ή λειτουργούν ανεξάρτητα; 2) Είχα μια παλιά μητρική με μια απλη κάρτα ήχου η οποία είχε περεμβολές. Όταν η cpu ήταν στο 100% ακουγόταν ένας ήχος από τα ηχεία. Βάζοντας ξεχωριστή κάρτα γραφικών δεν ακουγόταν. Υπάρχει περίπτωση με τις σημερινές μητρικές να έχω ανάλογα προβλήματα στην εικόνα ή τον ήχο; ευχαριστώ!
asmilon Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Aναλογα την υλοποιηση της καρτας ηχου και το συστημα μπορει να σου τρωει και 11% των πορων του συστηματος σου. Ειναι σημαντικη απωλεια, αν και οι καινουριες On board καρτες ηχου ειναι καλυτερα ρυθμισμενες. Κατι αναλογα πρεπει να γινεται και στι VGA αλλα δεν εχει παρει κατι το ματι μου να σου πω συγκεκριμενα... Αν θες παντως τον υπολογιστη σου για gaming καλυτερη λυση ειναι να παρεις μια ξεχωριστη καρτα ηχου...
nikoskon Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Οι onboard VGAs δεσμεύουν και μέρος της μνήμης RAM για να την έχουν σαν δική τους. Σαφώς και στις 2 περιπτώσεις καταναλώνεται επεξεργαστική ισχύς. Σε μητρική για AthlonXP με AC97 έχω δεί έως και 19% καταναλώση πόρων. Αφαιρώντας τους επιμέρους πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.