Προς το περιεχόμενο

Βαθμολόγηση μελών

punky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Νοντας αυτο το λες για να μπορεις να flood αρεις αβερτα ?

Όχι βέβαια....Εσύ πόσταρες μόνο και μόνο για να μου την πεις;:mrgreen:

Δημοσ.

Νοουπ .

Αν θες το πιστευεις αλλα δεν μετρας κ τοσο για να καθομαι να κανω ποστς που θα στην λεω .

Edit ( ως απαντηση στο αποκατω) : Μια ερωτηση ηταν , καμια σχεση με θεληση να στη πω αλλα αν ετσι εκλαμβανεις τις ερωτησεις των αλλων , παω πασο .

Δημοσ.
Oso gia to 'euxaristw' mporeis na steileis ena pm ston allo kai na tou ekfraseis

ta ais8imata sou...

Εντάξει, και λουλούδια μπορώ να του στείλω.

Αλλά έχουν 60 Ευρώ τα φθηνότερα με interflora.

Το δημόσιο "ευχαριστώ" έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, σε σχέση με το ευχαριστήριο pm. Πχ στο thread με τα ανέκδοτα διάβασα ένα που γέλασα πολύ. Το να στείλω pm για ευχαριστώ είναι λίγο περίεργο.

Το να postάρω (όπως και έκανα αν και το αποφεύγω σε τέτοια threads), χαλάει τη ροή του είδους του thread.

Δημοσ.
Νοουπ .

Αν θες το πιστευεις αλλα δεν μετρας κ τοσο για να καθομαι να κανω ποστς που θα στην λεω .

Edit ( ως απαντηση στο αποκατω) : Μια ερωτηση ηταν , καμια σχεση με θεληση να στη πω αλλα αν ετσι εκλαμβανεις τις ερωτησεις των αλλων , παω πασο .

Καλά άστο......Έκανες post απευθυνόμενος σε μένα λέγοντας ότι θέλω να floodάρω άνετα και μου λες ότι δεν το έκανες για να μου την πεις;;:???: ΟΚ....Πάσο και τα ρέστα μου καλή μου.Στις γυναίκες δεν πάω πολύ κόντρα,γιατί είναι ευαίσθητα όντα.:-D

Και πάλι καλημέρα.

Δημοσ.

Δωσε βαση πλζ .

Δεν εχω κατι μαζι σου για να θελησω να κανω ενα ποστ - απαντηση σε δικο σου μονο κ μονο για να στη πω .

Οπως ειπα , ηταν μια απλη ερωτηση χωρις ορεξη να στη πω .

Αν εσυ θες ντε κ καλα να θεωρησεις οτι στην λεω , πασο .

Δεν εχω ιδιαιτερη θεληση να το τραβηξουμε μεχρι ξεχειλωματος .

Δημοσ.
Δωσε βαση πλζ .

Δεν εχω κατι μαζι σου για να θελησω να κανω ενα ποστ - απαντηση σε δικο σου μονο κ μονο για να στη πω .

Οπως ειπα , ηταν μια απλη ερωτηση χωρις ορεξη να στη πω .

Αν εσυ θες ντε κ καλα να θεωρησεις οτι στην λεω , πασο .

Δεν εχω ιδιαιτερη θεληση να το τραβηξουμε μεχρι ξεχειλωματος .

Αγαπητή paschalia ούτε εγώ έχω κάτι μαζί σου.Το post σου είναι ξεκάθαρο.Εσύ μίλησες πρώτη.Από εκεί και πέρα σου είπα δυο φορές καλή σου μέρα αλλά συνεχίζεις να προσπαθείς να περάσεις το δικό σου.Έδωσα βάση και για τελευταία φορά καλή σου μέρα.Λήγω τη συζήτηση,κάνε το ίδιο.:)

Δημοσ.

υπαρχουν ρε παιδι μου κατι ατομα που δεν μπορουν αν δεν τσακωθουν εστω και λιγο...βαριεμαι να κανω quote στον ευατο μου ή να ξαναγραφω προηγουμενο μου post.

Δημοσ.

Ειτε βγουν τα posts ειτε οχι καποιοι το συστημα να γραφουν για να γραφουν δεν θα το αφησουν τους εχει γινει βιος

Δημοσ.

παιζει ρολο βεβαια παντα το πως ονομαζεται και ενα τοπικ. Απο εκει πηγαζει η φοβερη ενεργεια που περνουν τα φοβερα αυτα ατομα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν εννοώ να βαθμολογούμε τα χέρια και τα πόδια μας.

Αναφέρομαι στους ανθρώπους που ποστάρουν εδώ μέσα.

Αφορμή για αυτή τη σκέψη, ήταν ακόμη ένα post του Eusebius (δεν τον ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο). Απλά τον έχω πετύχει να δίνει άμεσες, χρήσιμες και πολές καλές απαντήσεις, σε ένα σωρό θέματα. Είτε δικά μου είτε τρίτων.

Όπως παλαιότερα με είχε βοηθήσει σε άλλο τεχνικό πρόβλημα ο χρήστης billpepas, με αφιέρωση προσωπικού του χρόνου που σπάνια συναντάται σε forum. Μέχρι και pm μετά από μέρες μου είχε στείλει για να δει αν έλυσα το πρόβλημά μου.

Και σκέφτομαι ότι ίσως να ήταν μια μικρή ηθική ικανοποίηση, το να μπορείς να εκφράσεις σε κάποιον με ένα "thank you" button ή ένα "vote" button το ευχαριστώ/εκτίμηση σου, είτε για κάτι που έγραψε και σε έκανε να γελάσεις με την καρδιά σου είτε γιατί σε βοήθησε να λύσεις κάποιο πρόβλημα.

Δεν ξέρω. Μπορεί και να μην έχει νόημα αυτό που λέω. Να είναι βλακεία σαν σκέψη. Να είναι τεχνικά δύσκολο, παρόλο που το έχω δει σε άλλα forum.

Άμα είναι βλακεία, να μου το πείτε απέξω-απέξω γιατί είμαι παρεξηγιάρης.

Και νόημα βγάζει και δεν είναι βλακεία σαν σκέψη, ούτε είναι τεχνικά δύσκολο.

Απλώς υπάρχει ο φόβος ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα αναλογικά με την ανάγκη που θα καλύψει.

Υπάρχουν πολλά μέλη που δίνουν απλόχερα τις γνώσεις τους και τη βοήθειά τους - μόνο μία βόλτα από τις διάφορες ενότητες θα μας πείσει. Τα περισσότερα Υπομνήματα (ή Sticky Topics στην νέα ελληνική) είναι φτιαγμένα από απλά μέλη (όχι moderators) που επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινότητα - και τους ευχαριστούμε θερμά γι'αυτό!

Βέβαια, πολλές φορές μερικοί αγνοούν ακόμα και τους πλέον βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και "ξεχνούν" να γράψουν ένα απλό ευχαριστώ.

Πιστεύω όμως ότι η λύση δεν είναι η βαθμολόγηση των μελών. Κι αυτό γιατί υπάρχει, όπως έγραψαν και άλλα μέλη πριν από εμένα, ο κίνδυνος δημιουργίας εικονικής κλίκας - ή έστω της εντύπωσης ύπαρξης κλίκας: "Εμ βέβαια, βαθμολογείς τον punky γιατί είσαστε της ίδιας κλίκας. Είμαι σίγουρος ότι ο punky κι οι κολλητοί του σε έχουν φιλοδωρήσει με αρκετούς βαθμούς".

Πιστεύω ότι τα τακτικά μέλη έχουν την κρίση να ξεχωρίζουν ποιός προσφέρει πραγματικά και ποιός όχι. Τα υπόλοιπα μέλη, εφόσον παραμείνουν στο forum και δεν είναι οι λεγόμενοι "κομήτες" (ρωτάω κάτι, βρήκα απάντηση, φεύγω) θα ξεχωρίσουν σιγά-σιγά ποιός προσφέρει και ποιός όχι.

Φυσικά πάντα θα υπάρχουν και τα μέλη που, είτε προσφέρεις είτε όχι, θα σε αποκαλέσουν flamer, γλυφοκολάριο, χωρίς ιδιαίτερη προσφορά ή οτιδήποτε άλλο - είτε επειδή διαφωνείς μαζί τους κάπου (συνήθως στην ενότητα Μπλα-Μπλα αναπτύσσονται οι πιο "δυναμικές" αντιπαραθέσεις) είτε επειδή ξύπνησαν στραβά σήμερα είτε επειδή αυτόν τον μήνα έχουμε ανάδρομη Αφροδίτη πάνω απ' την Ομόνοια. Αλλά πιστεύεις πραγματικά ότι τέτοια φαινόμενα θα εξαλειφθούν με την βαθμολόγηση; Είμαι της άποψης ότι, αν μη τι άλλο, θα αυξηθούν κατακόρυφα...

Εκτός των άλλων, ένα είδος "κατηγοριοποίησης" είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν, όπως ορθά θυμάται το μέλος dpolal. Με παταγώδη αποτυχία.

Ούτως ή άλλως, το forum ξεχωρίζει κάποια μέλη από τη συνολική τους συμπεριφορά και την προσφορά τους και τα ανταμοίβει όπως μπορεί.

Μην ξεχνάς ότι όλοι οι moderators ξεκίνησαν από... απλά μέλη. ;)

Όσο για το post count, για το οποίο έγινε συζήτηση, πραγματικά δεν καταλαβαίνω σε τι ενοχλεί. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ να δημιούργησε πρόβλημα ή έριδα - σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που βλέπουμε να επιστρατεύεται ως "επιχείρημα" ο αριθμός των μηνυμάτων του μέλους.

Ελπίζω να παρουσίασα κάποιες σφαιρικότερες πτυχές του θέματος. :)

Δημοσ.
Φυσικά πάντα θα υπάρχουν και τα μέλη που, είτε προσφέρεις είτε όχι, θα σε αποκαλέσουν flamer, γλυφοκολάριο, χωρίς ιδιαίτερη προσφορά ή οτιδήποτε άλλο - είτε επειδή διαφωνείς μαζί τους κάπου (συνήθως στην ενότητα Μπλα-Μπλα αναπτύσσονται οι πιο "δυναμικές" αντιπαραθέσεις) είτε επειδή ξύπνησαν στραβά σήμερα είτε επειδή αυτόν τον μήνα έχουμε ανάδρομη Αφροδίτη πάνω απ' την Ομόνοια. Αλλά πιστεύεις πραγματικά ότι τέτοια φαινόμενα θα εξαλειφθούν με την βαθμολόγηση; Είμαι της άποψης ότι, αν μη τι άλλο, θα αυξηθούν κατακόρυφα...

Μεγάαααλη κουβέντα είπες τώρα.......Πόσο δίκιο έχεις......Και το κακό είναι ότι δεν τα λένε ξεκάθαρα,αλλά στα κρυφά(οι λεγόμενοι κουκουλοφόροι).

Ξέρω,ξέρω....Σε λίγο θα έρθουν αρκετοί από εδώ μέσα να διαμαρτυρηθούν για αυτά που λέω κλπ κλπ.Είναι γελοίο πια να λέω κάτι και να πετάγεται ένας να ρίξει το καρφάκι του,επειδή δε γουστάρει τις απόψεις μου.....Δεν πειράζει παιδιά,no problem.....:)

Δημοσ.

Νά 'μαι πάλι :-) για το post count, με αφορμή την απορία του paredwse:

[...] Όσο για το post count, για το οποίο έγινε συζήτηση, πραγματικά δεν καταλαβαίνω σε τι ενοχλεί. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ να δημιούργησε πρόβλημα ή έριδα - σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που βλέπουμε να επιστρατεύεται ως "επιχείρημα" ο αριθμός των μηνυμάτων του μέλους. [...]

Και αυτό που λέει ο/η bchris:

Emena pali m' aresei na blepw posa posts exei o ekastote xristis... [...]

Λοιπόν...

Κι εμένα μου αρέσει να το βλέπω. :-)

Είναι από τους δυο-τρεις πολύ γρήγορους μπούσουλες για να κρίνω αν αξίζει να διαβάσω κάτι. Δηλ. για να πάρω τα δύο άκρα: Αν βλέπω μέλος δυο μηνών με 1.000 ποστ, τείνω να προσπερνάω. Αν βλέπω μέλος από το 2000 με 200 ποστ, δίνω βάση. Στατιστικά, η δεύτερη περίπτωση είναι πιθανότερο να μιλάει μόνο όταν έχει κάτι χρήσιμο να πει. Επίσης, είναι πιθανότερο να ρωτάει για κάτι στο οποίο δεν βρίσκεται απάντηση με μια απλή αναζήτηση στο φόρουμ.

Το θέμα είναι άλλο:

Πρώτον, πέφτει η ποιότητα του φόρουμ. Όταν ξέρουμε ότι υπάρχει κόσμος που το θεωρεί σπουδαίο να έχει μεγάλο post count, είναι σαν να τους προσκαλούμε: ποστάρετε κι ας γράφετε ό,τι σας κατέβει.

Δεύτερον, νέα και άπειρα μέλη μπορεί να παρασύρονται. Π.χ., ρωτάει κάποιος κάτι. Του απαντάει ένας που είναι εδώ 6 μήνες και έχει 2.500 μηνύματα. Του απαντάει κι άλλος ένας που είναι από το 2002 και έχει 500 μηνύματα. Η σωστή λύση είναι του δεύτερου. Το νέο και άπειρο μέλος θαμπώνεται από το post count του πρώτου και ακολουθεί τη συμβουλή του πρώτου.

Τρίτον, κάποιος που θεωρεί σπουδαίο κατόρθωμα το μεγάλο post count μπορεί καμιά φορά να τείνει να μη φέρεται με τον απαιτούμενο σεβασμό σε άλλα μέλη, ακόμα και σε πολύ παλιότερα μέλη. Δεν είναι ανάγκη να ενθαρρύνεται αυτή η συμπεριφορά. (Δεν είναι υποθετική αυτή η περίπτωση!)

Κι έπειτα, αν θέλει κάποιος το δει το post count ενός άλλου, μπορεί να κοιτάξει το προφίλ. Δεν είναι ανάγκη να το έχουμε πρώτη μόστρα! :-)

Βέβαια, από την άλλη, είναι κι αυτό που λεέι η paschalia πιο πάνω, δηλ. το post count είναι πιθανόν να λειτουργεί ανασχετικά για κάποιους που αλλιώς θα γέμιζαν τον τόπο ποστ... (Δεν εννοώ τον nontasg ή κάποιον άλλον ειδικά, απλά λέω ότι κι αυτό στέκει, και τους βάζω όλους μέσα, και τον εαυτό μου μαζί...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...