Προς το περιεχόμενο

Βαθμολόγηση μελών

punky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εννοώ να βαθμολογούμε τα χέρια και τα πόδια μας.

Αναφέρομαι στους ανθρώπους που ποστάρουν εδώ μέσα.

Αφορμή για αυτή τη σκέψη, ήταν ακόμη ένα post του Eusebius (δεν τον ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο). Απλά τον έχω πετύχει να δίνει άμεσες, χρήσιμες και πολές καλές απαντήσεις, σε ένα σωρό θέματα. Είτε δικά μου είτε τρίτων.

Όπως παλαιότερα με είχε βοηθήσει σε άλλο τεχνικό πρόβλημα ο χρήστης billpepas, με αφιέρωση προσωπικού του χρόνου που σπάνια συναντάται σε forum. Μέχρι και pm μετά από μέρες μου είχε στείλει για να δει αν έλυσα το πρόβλημά μου.

Και σκέφτομαι ότι ίσως να ήταν μια μικρή ηθική ικανοποίηση, το να μπορείς να εκφράσεις σε κάποιον με ένα "thank you" button ή ένα "vote" button το ευχαριστώ/εκτίμηση σου, είτε για κάτι που έγραψε και σε έκανε να γελάσεις με την καρδιά σου είτε γιατί σε βοήθησε να λύσεις κάποιο πρόβλημα.

Δεν ξέρω. Μπορεί και να μην έχει νόημα αυτό που λέω. Να είναι βλακεία σαν σκέψη. Να είναι τεχνικά δύσκολο, παρόλο που το έχω δει σε άλλα forum.

Άμα είναι βλακεία, να μου το πείτε απέξω-απέξω γιατί είμαι παρεξηγιάρης.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν εννοώ να βαθμολογούμε τα χέρια και τα πόδια μας.

Αναφέρομαι στους ανθρώπους που ποστάρουν εδώ μέσα.

Αφορμή για αυτή τη σκέψη, ήταν ακόμη ένα post του Eusebius (δεν τον ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο). Απλά τον έχω πετύχει να δίνει άμεσες, χρήσιμες και πολές καλές απαντήσεις, σε ένα σωρό θέματα. Είτε δικά μου είτε τρίτων.

Όπως παλαιότερα με είχε βοηθήσει σε άλλο τεχνικό πρόβλημα ο χρήστης billpepas, με αφιέρωση προσωπικού του χρόνου που σπάνια συναντάται σε forum. Μέχρι και pm μετά από μέρες μου είχε στείλει για να δει αν έλυσα το πρόβλημά μου.

Και σκέφτομαι ότι ίσως να ήταν μια μικρή ηθική ικανοποίηση, το να μπορείς να εκφράσεις σε κάποιον με ένα "thank you" button ή ένα "vote" button το ευχαριστώ/εκτίμηση σου, είτε για κάτι που έγραψε και σε έκανε να γελάσεις με την καρδιά σου είτε γιατί σε βοήθησε να λύσεις κάποιο πρόβλημα.

Δεν ξέρω. Μπορεί και να μην έχει νόημα αυτό που λέω. Να είναι βλακεία σαν σκέψη. Να είναι τεχνικά δύσκολο, παρόλο που το έχω δει σε άλλα forum.

Άμα είναι βλακεία, να μου το πείτε απέξω-απέξω γιατί είμαι παρεξηγιάρης.

Υπάρχει ένα modification το οποίο εμφανίζει ένα κουμπί "ευχαριστώ" για να ευχαριστήσεις ένα μέλος για την απάντηση που έδωσε. Πάντως δεν νομίζω οτι θα μπεί κάτι τέτοιο εδώ.

Δημοσ.
Πάντως δεν νομίζω οτι θα μπεί κάτι τέτοιο εδώ.

Έχει συζητηθεί ξανά και κρίθηκε ότι δεν έχει νόημα;

Πάσο τότε.

Απλά το έχω δει σε άλλα φόρουμ και νομίζω πως δουλεύει σωστά σαν έννοια.

Δημοσ.

Δυσκολεύομαι να ποστάρω εδώ, μ' αυτά που γράφει ο punky -- ευχαριστώ, punky!

Αλλά θα ποστάρω. :-P

Ήθελα πριν λίγο καιρό να κάνω μια πρόταση, η οποία επικαλύπτεται εν μέρει με του punky.

• Να αφαιρεθεί το post count. Τελείως. Είναι και άχρηστο και βλαβερό.
  • Να φτιάξουμε κάτι σαν αυτό που λέει ο punky.

Τελικά δεν άνοιξα θέμα τότε για δύο λόγους:

• Φοβήθηκα ότι η πρόταση για το post count μπορεί να προκαλούσε τσακωμούς και κλειδώματα.
  • Σκέφτομαι ότι η άλλη ιδέα, εκτός του ότι μάλλον δεν είναι εφικτή με το vBulletin, είναι και επικίνδυνη. Η εφαρμογή της μπορεί να προκαλέσει πόλεμο μερίδων μέσα στο φόρουμ: κάποιοι θα το κάνουν σύστημα να δίνουν συνέχεια καλούς βαθμούς στους δικούς τους, ενώ άλλοι θα πάρουν το σύστημα στα σοβαρά και θα βαθμολογούν μόνο όταν πρέπει. Έτσι, στο τέλος θα έχουμε κάτι εξίσου άχρηστο με το post count, το οποίο, επιπλέον, θα είναι και αιτία ταραχών.

Πάντως, αν υπήρχε τέτοιο σύστημα, έχω κι εγώ πολλούς να βάλω μεγάλους βαθμούς -- αλλά κάποιων θα τους έβαζα και μηδενικά, γιατί προγκάνε συνέχεια τον κόσμο. :-P

ΥΓ.

Να προσθέσω ότι θεωρώ ανεξάρτητα τα δύο σκέλη της πρότασης που ήθελα να κάνω. Η αφαίρεση του post count πίστευα και πιστεύω ότι μόνο καλό θα κάνει στο φόρουμ.

Δημοσ.

[*]Να αφαιρεθεί το post count. Τελείως. Είναι και άχρηστο και βλαβερό.

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά έχεις δίκιο στο οτι παααρα πολύς κόσμος θα αντιδράσει ασχημα σε κάτι τέτοιο :)

Πρόσφατα είδα και υπογραφές που λένε "Στο προηγούμενο account μου είχα άλλα 300 posts" ή κάτι τέτοιο :mrgreen:

Δημοσ.

Yeap, όλα όσα αναφέρετε, είναι βάσιμα.

Δεν είμαι καιρό στο forum για να μπω σε κάποιο κλίμα κλίκας.

Δεν είναι και το στυλ μου βέβαια.

Από την άλλη δεν έχω κανένα πρόβλημα να ευχαριστήσω κάποιον ή να τον "ψηφίσω", σε κάποιο thread αν έχουμε "πλακωθεί" σε άλλο.

Αλλά ρε παιδί μου, (και δεν είναι κούφιο κομπλιμέντο, το λέω με την καρδιά μου), σε ένα forum τεχνολογίας, η καρδιά της ποιότητας του είναι οι άνθρωποι που postάρουν ενδιαφέροντα νέα, οι mods που εθελοντικά ασχολούνται με την οργάνωση και ευταξία του.

Μα πάνω από όλα, αυτoί που καταναλώνουν τον χρόνο τους για να μας βοηθήσουν με τόση ευγένεια, αμεσότητα και ποιότητα όπως ο Eusebius.

Ή ακόμη-ακόμη να γράψουν κάτι που διασκεδάζει, προβληματίζει ή συγκινεί.

Αν θα το εκφυλίσουμε (και ναι υπάρχει σαν σοβαρό ενδεχόμενο), στο χέρι μας είναι.

Δημοσ.

Μπορεις να κανεις αξιολόγηση των threads που κανει καποιο μελος...

και απο οτι εχω δει δεν την χρησιμοποιουν και πολυ την μεθοδο της αξιολόγησης....παρολο που ειναι πολυ χρησημη...

Δημοσ.

Το thread όμως είναι πολύ γενική έννοια.

Ακόμη και στο section ανεκδοτα, ρε παιδί μου, βρίσκω ότι είναι προτιμότερο να ψηφίσεις κάποιον που έκανε τον κόπο να γράψει ένα καλό ανέκδοτο, από το να postαρεις "lol" και να μπασταρδεύεις το thread.

Δημοσ.

ρε παιδια και ολα αυτα να γινουν δεν θα λειψουν οι ανεγκεφαλοι που θα ποσταρουν για να κλειδωνονται τα τοπικ για πλακα. Επειδη και μονο δεν θα αρεσουν σε αυτους. Υπομονη και μολις μυριστουν και αυτο το τοπικ θα σκασουν και θα καταλαβετε στο απολυτο τι εννοω(αν και ηδη πρεπει να το ξερετε). Συμφωνω και εγω μαζι σας.

Δημοσ.

Το πόστ count είναι το μόνο που ΔΕΝ έχει προκαλέσει από όσο θυμάμαι τσακωμούς και προβλήματα στα τόσα χρόνια που συμμετέχω σε αυτό το forum.

Αντίθετα, πριν από (πολύ) καιρό, υπήρχε κάποια κατηγοριοποίηση η οποία όμως τελικά προκαλούσε συνεχώς έριδες ανάμεσα στους χρήστες και καταργήθηκε γρήγορα.

Το θέμα του voting επίσης δεν έχει νόημα αφού μπορούν να βρεθούν πολλοί τρόποι να αλλοιωθούν τα αποτελέσματα του.

Καλύτερα όπως είμαστε.

Δημοσ.

Δύσκολο θέμα τέθηκε...

ίσως, να μπορούσε να μπει η αξιολόγηση,στα τεχνολογικά τόπικς.

κ εγω θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε κάποια άτομα για συμβουλές,για τη βοήθειά τους,και πιστεύω ότι θα ήταν όμορφο να φαίνεται αυτή η αναγνώριση.

Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές αλλοιώσεις,θα υπάρξουν ακόμα κ δημιουργίες νέων accounts για να ψηφισουν τον εαυτό τους...

αλλά σαν σκέψη,θα ηταν κάτι όμορφο.

Δημοσ.

Κι εγώ συμφωνώ να αφαιρεθεί το post count.Είναι παντελώς ανούσιο.Και γενικά το forum όπως είναι καλά είναι.Ένα VBispy να υπήρχε μόνο καλά θα ήταν.....:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...