Cleric Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 λοιπον...ξεκιναω... εχω ενα φορητο υπολογιστη στον οποιο αλλαξα την μνημη απο 768mb που ειχα και εβαλα ενα module 1gb ddr 400 mhz... ολα καλα ολα ωραια... μετα απο μια δυο μερες αποφασισα να βαλω αλλο ενα module 1gb... βαζω την μνημη , παω να κανω boot και μου βγαζει μπλε οθονη ....δεν προλαβα να διαβασω τι λεει και κανει επανεκκινηση μονο του και μετα παλι τα ιδια... κανω boot απο το αλλο partition με linux και ξεκιναει κανονικα .... ολα μια χαρα... εχω 2gb ram και τα βλεπει κανονικοτατα... μου ειπε ενας φιλος μου οτι μαλον πρεπει να κανω φορματ να βαλω τα "παραθυρα" απο την αρχη για να μην εχω αυτο το προβλημα... βαζω λοιπον εναν εφεδρικο σκληρο που εχω για κατεβασματα , και κανω ενα μικρο παρτισιον και εγκαθιστω εκει τα windows... ολα μια χαρα... το συστημα ξεκιναει κανονικα και βλεπει 2gb ram... αυτο που θελω λοιπον να ρωτισω ειναι... υπαρχει τροπος να αποφυγω αυτη την διαδικασια του φορματ και επανεγκαταστασης των windows ωστε να μου δουλεψει το συστημα με 2 gb ram? υπαρχει τιποτα σε ρυθμισεις ή καποιο αρχειο που να "πειραζεις" για να διορθωνεται αυτο το προβλημα?
kostg Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Καλησπέρα, δοκίμασε να ξεκινήσεις το σύστημα σε safe mode και να δεις τη συμπεριφορά του, να κοιτάξεις τα devices αν τα βλέπει όλα σωστά κλπ. Αν δεν ξεκινήσει και πάλι δοκίμασε το last known good configuration των windows (το επιλέγεις κατά το boot). Τρέξε το chkdsk για έλεγχο των αρχείων του λ/σ. Δοκίμασε να ξαναβγάλεις τη δεύτερη μνήμη ή να αλλάξεις θέσεις και στις δύο μνήμες. Για το αρχείο που λες να "πειράξεις" (προφανώς λες για το boot.ini), αυτό το ρυθμίζουμε όταν έχουμε 32μπιτα μηχανήματα με 4GB RAM και πάνω, ώστε να βλέπουν όλη τη μνήμη σωστά.
Cleric Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Καλησπέρα,δοκίμασε να ξεκινήσεις το σύστημα σε safe mode και να δεις τη συμπεριφορά του, να κοιτάξεις τα devices αν τα βλέπει όλα σωστά κλπ. Αν δεν ξεκινήσει και πάλι δοκίμασε το last known good configuration των windows (το επιλέγεις κατά το boot). Τρέξε το chkdsk για έλεγχο των αρχείων του λ/σ. Δοκίμασε να ξαναβγάλεις τη δεύτερη μνήμη ή να αλλάξεις θέσεις και στις δύο μνήμες. Για το αρχείο που λες να "πειράξεις" (προφανώς λες για το boot.ini), αυτό το ρυθμίζουμε όταν έχουμε 32μπιτα μηχανήματα με 4GB RAM και πάνω, ώστε να βλέπουν όλη τη μνήμη σωστά. φιλε μου αυτα τα δοκιμασα...αλλα δυστυχως δεν... μολις επιλεγω να ξεκινησει σε safe mode δεν ολοκληρωνεται η διαδικασια και βγαζει παλι μπλε οθονη και κανει επανεκκινηση... δηλαδη δεν βλεπω καθολου περιβαλλον windows...ουτε με το last known good configuration εγινε τιποτα...μια απο τα ιδια... αυτο που λες με τις θεσεις μνημης να τις αλλαξω δεν βλεπω τον λογο γιατι να το κανω απο την στιγμη που στον αλλο σκληρο τον εφεδρικο που εκανα φορματ και περασα τα windows απο την αρχη βλεπει και τις 2 μνημες χωρις προβλημα... οπως επισης οταν εκανα boot με linux απο τον αρχικο σκληρο παλι δεν ειχε προβλημα να αναγνορισει τις μνημες...αρα υποθετω δεν ειναι προβλημα καποιας μνημης...απλα τα windows μαμιουντε για καποιο λογο...
kostg Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Χάνεις τίποτα να το κάνεις κι αυτό; Έτσι κι αλλιώς έχεις πρόβλημα... Δοκίμασε και το checkdisk (chkdsk c: /r) αφού ξεκινήσεις το λειτουργικό με μία μνήμη μόνο (ή με boot cd), μήπως υπάρχει κάποιο prob στα αρχεία. Επίσης αύξησε τη virtual memory ή βάλτ' την στο αυτόματο (my computer - properties - advanced - performance/settings - advanced - virtual memory) μήπως και γ@μιούνται γι' αυτό. Οι μνήμες είναι ίδιου τύπου/μάρκας;
Cleric Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Χάνεις τίποτα να το κάνεις κι αυτό; Έτσι κι αλλιώς έχεις πρόβλημα...Δοκίμασε και το checkdisk (chkdsk c: /r) αφού ξεκινήσεις το λειτουργικό με μία μνήμη μόνο (ή με boot cd), μήπως υπάρχει κάποιο prob στα αρχεία. Επίσης αύξησε τη virtual memory ή βάλτ' την στο αυτόματο (my computer - properties - advanced - performance/settings - advanced - virtual memory) μήπως και γ@μιούνται γι' αυτό. Οι μνήμες είναι ίδιου τύπου/μάρκας; τα δοκιμασα αυτα αλλα τιποτα... οι μνημες ειναι ιδιες ακριβως.... ιδια μαρκα ιδια συχνοτητα κλπ... καμια αλλη ιδεα?
passaris91 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 ayto pou leei o kost g einai swsto gt h mple othoni an prosexeis tha leei sigoura se kapio shmeio physical memory error!prospathise na vgaleis ti dyo mnhmes na tis kathariseis kala kai tis mnhmes kai ta dimm kai na ths ksanavaleis me diaforetikh seira!!!
wizard Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 for reference... Δε χρειάζεται format. Κάνεις boot από το cd των windows. Αρχικά σε ρωτάει αν θες να κάνεις repair. Αν πατήσεις εκεί το r μπαίνεις στην κονσόλα. Δεν πατάς εκεί. Συνεχίζεις και όταν επιλέγεις που να εγκαταστήσεις τα windows διαλέγεις το δίσκο που είναι ήδη. Τότε βρίσκει τα windows Που υπάρχουν και σου λέει αν θέλεις να κάνεις repair (δεύτερη φορά). Ε, εδώ πατάς το R και απλά σου εγκαθιστά τα windows από πάνω χωρίς να χάσεις τις ρυθμίσεις σου (ίσως να χρειαστεί να ξαναπεράσεις το sp2 και φυσικά κι όλες τις αναβαθμίσεις). Βέβαια αυτά χρειάζονται όταν αλλάξεις κάτι σημαντικό στον υπολογιστή κι όχι να προσθέσεις μια απλή ram. Ψάξ'το όπως σου λένε οι προηγούμενοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.