Προς το περιεχόμενο

HOL και Traffic Shape

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ'αρχάς χαιρετίζω όλα τα μέλη του forum

Έχει παρατηρηθεί η ραγδαία πτώση σε p2p προγράμματα π.χ eMule και torrent-based.

Mε demo από άλλον ISP η ταχύτητες επανήλθαν στο maximum.

Ενεργοποιώντας encryption (στη HOL) οι ταχύτητητες ανεβαίνουν αισθητά από (500b/s σε 3Kbs) αλλά πολύ μακριά από το κανονικό.

Κατ'οπιν επικοινωνίας με την HOL, πήρα την απάντηση "δεν έχουμε ενημέρωση" ή "άλλαξε ISP"!!!. Tα απαντητικά τους e-mail ήταν copy-paste με βλακείες.

Τα λέω συνοπτικά, γιατί το θέμα είναι τεράστιο. Παραθέτω link με πιο εκτεταμένα σχόλια και ανάλυση για το τι ακριβώς συμβαίνει και απόψεις για το τι πρέπει να κάνουμε.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=48797

Δημοσ.

Οπως τα ειπες φιλε μου. Το θεμα ειναι τεραστιο και απιστευτο. Ακομα και το μονοπωλιο να ειχανε δεν θα τολμουσανε να κανουνε τετοια κολπα. Με τι κοτσια λοιπον επιχειρηθηκε τετοια παρεμβαση?

Δημοσ.

Πάντως αρκετά από αυτά που γράφονται εκεί είναι ανακρίβειες, ενώ σε κάποια άλλα πανικοβάλλεται ο κόσμος χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Δημοσ.
ego exo syndesh HOL.leigei se 3 mhnes.an allakso isp pernoun piso to modem ??

φίλε μου, με αυτά που κάνει η εταιρία αυτή, είται επιστρέφεις ή δεν επιστρέφεις το modem κοίτα να βρεις άλλον παροχέα .

Με αυτά που κάνει η εταιρία αυτή με κάνει και εμένα να το σκυλομετανιώνω που διάλεξα να δεσμευτώ με ετήσιο συμβόλαιο με αυτούς !!!

Δημοσ.

Μη μου λέτε τέτοια ρε παιδιά... έχω βάλει την 4mbit και με τα torrents από εξωτερικό ΣΕΡΝΕΤΑΙ (ειδικά από ένα συγκεκριμένο tracker).

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

H HOL χρησιμοποιεί TS απο τις αρχές Απριλίου 2006,

δεν το ξέρανε πολλοί και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Στην αρχή είχανε πρόβλημα με τον εντοπισμό encrypted connections το οποίο σταδιακά ξεπερνιέται.(Δεν εξελίσσονται μόνο τα P2P προγράμματα δυστυχώς).

Τα όρια για το P2P εστιάζονται κυρίως στους ρυθμούς μετάδοσης (ταχύτητες) οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι απελπιστικά χαμηλές (αν θυμάμαι καλά ο σχεδιασμός τους προβλέπει ένα εύρος download 70-90 KB/s) μα ο κυριότερος λόγος για τον οποίο γίνεται το TS είναι για να φιλτράρει και να περιορίσει τον τεράστιο όγκο των connections που πέφτουν πάνω στο δίκτυο λόγω της χρήσης P2P. ΄

Η ανάγκη για TS γίνεται όλο και πιο επιτακτική καθώς και οι ταχύτητες των συνδέσεων αυξάνονται.(αυτό είναι ευνόητο νομίζω)

Το TS δεν γίνεται με σκοπό να μας κυνηγήσουν για να μην κατεβάζουμε όπως εσφαλμένα διαβάζω απο πολλούς χρήστες/συνδρομητές της εταιρείας.(καταλαβαίνω την αγανάκτησή σας , και εγώ το ίδιο αισθάνομαι γιατί πληρώνω)

Δεν με πολυχαλάει βασικά ένα TS στο οποίο να μπορώ να βρίσκομαι σταθερά στα 100 ΚΒ περίπου (αναλογιστείτε οτι μιλάμε για P2P όπου η ταχύτητα μεταβάλλεται απο πάρα πολλούς παράγοντες sources,upload του άλλου κτλ)

Αν συνυπολογίσουμε και τα προβλήματα απο την πρόσφατη αναβάθμιση και τα χάος του ΟΤΕ καθώς και το γεγονός (το πιο σημαντικό κατ΄ εμένα) οτι η HOL έχει μεγάλο πρόβλημα με τα κυκλώματα που βγαίνουν στο εξωτερικό, στα οποία μονίμως το traffic load είναι στο 85%-95% νομίζω οτι αποκτάμε μια γενικότερη άποψη του προβλήματος.

Δημοσ.
H HOL χρησιμοποιεί TS απο τις αρχές Απριλίου 2006,

δεν το ξέρανε πολλοί και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Στην αρχή είχανε πρόβλημα με τον εντοπισμό encrypted connections το οποίο σταδιακά ξεπερνιέται.(Δεν εξελίσσονται μόνο τα P2P προγράμματα δυστυχώς).

Τα όρια για το P2P εστιάζονται κυρίως στους ρυθμούς μετάδοσης (ταχύτητες) οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι απελπιστικά χαμηλές (αν θυμάμαι καλά ο σχεδιασμός τους προβλέπει ένα εύρος download 70-90 KB/s) μα ο κυριότερος λόγος για τον οποίο γίνεται το TS είναι για να φιλτράρει και να περιορίσει τον τεράστιο όγκο των connections που πέφτουν πάνω στο δίκτυο λόγω της χρήσης P2P. ΄

Η ανάγκη για TS γίνεται όλο και πιο επιτακτική καθώς και οι ταχύτητες των συνδέσεων αυξάνονται.(αυτό είναι ευνόητο νομίζω)

Το TS δεν γίνεται με σκοπό να μας κυνηγήσουν για να μην κατεβάζουμε όπως εσφαλμένα διαβάζω απο πολλούς χρήστες/συνδρομητές της εταιρείας.(καταλαβαίνω την αγανάκτησή σας , και εγώ το ίδιο αισθάνομαι γιατί πληρώνω)

Δεν με πολυχαλάει βασικά ένα TS στο οποίο να μπορώ να βρίσκομαι σταθερά στα 100 ΚΒ περίπου (αναλογιστείτε οτι μιλάμε για P2P όπου η ταχύτητα μεταβάλλεται απο πάρα πολλούς παράγοντες sources,upload του άλλου κτλ)

Αν συνυπολογίσουμε και τα προβλήματα απο την πρόσφατη αναβάθμιση και τα χάος του ΟΤΕ καθώς και το γεγονός (το πιο σημαντικό κατ΄ εμένα) οτι η HOL έχει μεγάλο πρόβλημα με τα κυκλώματα που βγαίνουν στο εξωτερικό, στα οποία μονίμως το traffic load είναι στο 85%-95% νομίζω οτι αποκτάμε μια γενικότερη άποψη του προβλήματος.

Αυτά (τα bold) πως τα έμαθες?

Δημοσ.
ego exo syndesh HOL.leigei se 3 mhnes.an allakso isp pernoun piso to modem ??

To επιστρέφεις (με δικά σου έξοδα εννοείται):)

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ: 13844 και 801 2000 465

Δημοσ.
Μη μου λέτε τέτοια ρε παιδιά... έχω βάλει την 4mbit και με τα torrents από εξωτερικό ΣΕΡΝΕΤΑΙ (ειδικά από ένα συγκεκριμένο tracker).

Εμένα πάλι απο tracker εξωτερικού έχει πιάσει μέχρι και 402kb/s, ίσως να σου φταίει κάτι άλλο...δοκίμασε να κατεβάσεις ταυτόχρονα 4-5 well-seeded torrents κι αν πάλι σέρνεται...:roll:

Δημοσ.
Αυτά (τα bold) πως τα έμαθες?

Το ερώτημα του SoTiRis είναι πολύ σωστό και περιμένω την απάντηση του πολύ ενημερωμένου (ούτε άνθρωπος της HOL να ήτανε) Godaemon.

Δημοσ.

Aς πούμε οτι εχω inside information :-)

Οτι σας είπα ειναι 1000% βέβαιο.

Γενικώς η ΗOL αυτό τον καιρό είναι σε κατάσταση στασιμότητας... και αυτό διότι έχει ρίξει όλο το βάρος στην κατασκευή του δικού της δικτύου. (αν θυμάμαι καλά θα ολοκληρωθέι σχεδόν ταυτόχρονα με αυτό της Forthnet μέχρι Μαίου/αρχές Ιουλίου 2007).

30 Νοεμβρίου είναι το deadline του ΟΤΕ.

Εδώ και 10 μέρες περίπου έχει αρχίσει η αναβάθμιση (η δεύτερη και ουσιαστική αναβάθμιση) του Bandwidth των Backbones και ως εκ τούτου και των DSLams. H πρώτη αναβάθμιση ήτανε απλά ονομαστική και αφορούσε αλλαγές στην δομή και το soft/hard-ware των DSLams προκειμένου να υποστηρίξουν ADSL2 μέχρι 24Mbits kai νέου τύπου υπηρεσίες (Triple Play , σωστό QoS κτλ)

ps : TS θα κάνουν όλοι κάποια στιγμή :P

Εκτιμώ οτι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου η κατάσταση θα έχει επανέλθει στα καλά επίπεδα πρό αναβάθμισης εποχής.

Πάντως απο τις πληροφορίες μου την νέα χρονιά το τοπίο θα είναι πολύ διαφορετικό και πολλά υποσχόμενο.

Ο ανταγωνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο και αυτό είναι υπέρ μας.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ 4ΜΒΙΤ TELLAS!! ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΒΟΔΙ ;-)

Δημοσ.

Παντως οσοι χρησιμοποιουν το Fritz ας δοκιμασουν να πανε Ιnternet--->Account Information.Εκει εχει μια επιλογη Use Traffic Shaping που ειναι ενεργοποιημενη.Εγω την ξετικαρισα και ειδα σημαντικη αυξηση στα p2p (βραδυ απο καλο tracker χτυπησα και 75kb/s με 768).

Δοκιμαστε το, δεν χανετε τιποτα. (Μπορει φυσικα να ειναι συμπτωση)

Δημοσ.

Σύμπτωση μάλλον φίλε, το είχα δοκιμάσει κι εγω την 1η μέρα που δεν ήξερα τι παίζει και δεν είδα διαφορά. TS-ξεTS σφαίρα πάει πάντως :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...