jason88 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Καλησπερα στο forum. Τελευταια εχω αρχισει να ψηνομαι για αναβαθμιση της καρτας ηχου και ψαχνομαι.. Με ενδιαφερει πολυ το θεμα του ηχου γιατι πλεον εχω συνδεσει τον ενισχυτη πανω στο pc και ακουω μουσικη απο εκει. Θελω λοιπον καλης ποιοτητας ηχο. Η καρτα ηχου που εχω αυτη τη στιγμη ειναι μια 4.1 της Hercules, η Fortissimo 2 απο την οποια ειμαι υπερευχαριστημενος 3-4 χρονια που την εχω. Κυριως για την αποδοση/τιμης της. Την ειχα παρει ~50ευρω τοτε και εχει πανω δυο Toslink ψηφιακες εισοδο/εξοδο με την οποια εχω συνδεσει και τον ενισχυτη. Ετσι τωρα σκεφτομαι να περασω ειτε στην Fortissimo 4 ειτε στην Τerratec Aureon 7.1 με dolby digital live. Ποια ειναι η γνωμη σας? Αν προτεινετε καποια αλλη καρτα θελω οπως και δηποτε toslink πανω της. Δεν βλεπω να ξοδευω παραπανω χρηματα γιατι υπαρχουν και αλλα που πρεπει να γινουν.. Αυτα. Οποιος θελει μπορει να βοηθησει. Ηercules Fortissimo 4 >> http://www.hercules.com/showpage.php?swcty=UK&p=104&b=1&f=1 Terratec Aureon 7.1 >> http://sounduk.terratec.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=237
thanocaster Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Αυτές που αναφέρεις δεν τις ξέρω. Αν πάντως δεν σε νοιάζει ο πολυκάναλος ήχος δες και τπτ από tascam...
skullman Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Φιλική συμβουλή, απόφυγε την Terratec σαν εταιρία. Εγω απογοητεύτηκα με την Phase 88 rack fw που πήρα και από τότε βρήκα 1 κάρο γνωστούς με προβληματικές συσκευές κάθε είδους, της εν λόγω εταιρίας. Δες κάτι σε M-audio. πιστεύω θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.
jason88 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Τις εχω δει τις M-Audio αλλα δεν βλεπω να εχουν toslink. Εχουν μεν ψηφιακες εξοδους αλλα coaxial. Και με αυτα που λες για terratec με βλεπω για Herculara πάλι!
madsc Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Με τί ενισχυτή θες να την συνδέσεις; Έχεις κάποιο λόγο για προτίμηση σε toslink σύνδεση; /sc
jason88 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 ο ενισχυτης ειναι ο RX-V359 της Yamaha. 5.1 Home Cinema. Προτιμω toslink συνδεση γιατι προσωπικα τη βρισκω καλυτερη ακουστικα απο καθε coaxial. Kαι επειδη εχω δοκιμασει και τις 2συνδεσεις στο συγκεκριμενο συστημα επιμενω στην toslink συνδεση αρα θελω η καινουργια καρτα ηχου να εχει οπτικη έξοδο.
GRIFFIN23 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Ρε παιδιά γιατί όχι terratec γενικά έχω δει πολύ κόσμο να την προτείνει ????? Σκοπεύω να πάρω την TERRATEC AUREON SPACE 7.1. ο λόγος είναι ότι αφού απογοητεύτηκα πλήρως από τo onboard soundmax της μητρικής μου στράφηκα σε αυτή. Ο λόγος είναι ότι επειδή έχω τα Logitech Z-5500 τα οποία έχουν ψηφιακή έξοδο ( SPDIF & COAX ) θέλω κάρτα ήχου με ψηφιακές εξόδους ώστε να τα εκμεταλλευτώ στο max. Η πιο φθηνή κάρτα ήχου που έχει οπτική της creative είναι η X-FI platinum η οποία κάνει 170 euro ενώ η terratec aureon space 7.1 105 euro. Το pc το χρησιμοποιώ πάρα πολύ για προβολή ταινιών αφού έχω συνδέσει home cinema projector πάνω του. Στα τραγούδια δεν μπορώ να πω ότι είμαι fun. Αν μπορείτε πείτε μου και μένα καμία γνώμη μην αγοράσω καμία πατάτα…………………. αν πρεπει να κάνω νέο topic πείτε το
Ardov Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 jason88, απο προσωπική εμπειρία και γνώση,(έχω στήσει 7.1 σύστημα με YAMAHA RX-V650 με 2 subwoofers και ηχεία JBL Northridge) οφείλω να σε ενημερώσω για τα εξής: Το coaxial έχει μεγαλύτερο bandwidth απο ότι η σύνδεση Toslink. Αυτό μπορείς να το δείς απο τις προδιαγραφές της κάθε συνδεσμολογίας. Η Toslink ωστόσο ίσως να σου φαίνεται οτι έχει καλύτερη ποιότητα λόγω του ότι δεν επηρρεάζεται απο ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο και φαινόμενα κακής γείωσης όπως επηρρεάζεται η coaxial, επηρρεάζεται όμως απο φαινόμενα jitter αντιθέτως με την coaxial που δεν εμφανίζει έντονα το τελευταίο πρόβλημα. Σε ιδανικές συνθήκες (με σωστή καλωδίωση, καλή ποιότητα καλωδίων/βυσμάτων και σωστή γείωση στο σπίτι) η coaxial και η toslink εξάγουν ακριβώς την ίδια ποιότητα ήχου. Στο θέμα μας τώρα, εγώ θα κοίταζα κάποιες λύσεις της M-Audio ή ακόμα και της Audiotrak. Πολύ καλές λύσεις αλλά και ακριβές είναι της Tascam αλλά όπως προαναφέρθηκε μόνο εαν δεν σε νοιάζει ο πολυκάναλος ήχος. Καλή κάρτα επίσης, προσανατολισμένη βέβαια σε Gaming αλλά και σε μουσικές ακροάσεις, αλλά με εξαιρετικό Signal to Noise Ratio είναι η Sound Blaster X-Fi. Καθαρά μουσική κάρτα είναι η Audigy 4 της Sound Blaster με ακόμη πιο κορυφαίο SNR και με πολύ πιο εξελιγμένους ψηφιοαναλογικούς μετατροπείς πάνω (high end components φυσικά). Σχετικά με το Dolby Digital Live, ναι, είναι μια μέθοδος κωδικοποίησης σε AC3 μέσω hardware. Αλλά πλέον, με τις νέες εκδόσεις του AC3Filter μπορείς να το πετύχεις και σε software mode, χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή του υπολογιστή σου τρώγωντας ενα 2-5% απο αυτόν. Τα αποτελέσματα είναι εξ'ίσου ποιοτικά και στις δυο υλοποιήσεις. Εγώ χρησιμοποιώ το AC3Filter για να παρακολουθώ ταινίες HDTV απο τον υπολογιστή στο προβολικό μου σύστημα και ο ήχος είναι εξαιρετικός.
jason88 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Ardov σε ευχαριστω για τις πληροφοριες. Πολυ χρησιμες. Την Audiotrak δεν την ηξερα σαν εταιρια. Η καρτα της Prodigy 7.1 LT http://www.audiotrak.net/prodigy7.1LT.htm φαινεται αρκετα ενδιαφερουσα. Μονο που απ'οσο διαβασα ειναι αρκετα δυσευρετη επειδη ισως κυκλοφορει αρκετο καιρο το μοντελο στην αγορα.. Καλη φαινεται και η Maya 7.1 εδω http://www.audiotrak.net/maya71.htm Επισης σε ενα αλλο site που τις εμπορευεται βρηκα και μια αλλη που ομως δεν βρηκα στο site της Audiotrak! discontinued ισως? ειναι εδω >> http://www.dbsys.de/webshop/product_info.php?cPath=21_52&products_id=189&osCsid=1d77d9de8c491087f88637cd38258646
Ardov Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Αυτές οι λύσεις έχουν πάνω το chip Envy24 της VIA. Πολύ καλό, αλλά όχι με τόσο ικανοποιητικό SNR, όπως οι Audigy 4 και X-Fi. Σκέψου και την αγορά Audigy 4 με το external drive που παρέχει toslink. Η MAYA επειδή την έχω ακούσει είναι πραγματικά εξαιρετική. Τα αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω, είναι και πολύ εργονομική. Ωστόσο, ηχητικά η X-Fi Elite Pro είναι χίλιες φορές καλύτερη αλλά φτάνει τα 300 ΕΥΡΩ δυστυχώς. Εγώ θα κατέληγα στη MAYA.
jason88 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 η prodigy 7.1 LT δεν ειναι καλυτερη απο την Maya 7.1? btw την maya την βρηκα στο megamarket.gr στα 76ευρω btw2 και η hercules fortissimo 4 εχει το envy οποτε ειναι και αυτη αξιολογη αγορα ετσι δεν ειναι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.