Προς το περιεχόμενο

Εορτολόγιο (Βάση Δεδομένων)

amorealex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Μου ζητήθηκε από εταιρεία, να φτιάξω μια εφαρμογή (βάση δεδομένων θα είναι ουσιαστικά) η οποία να έχει καταχωρημένους όλους τους πελάτες της και να μπορεί να παρουσιάζει σε ένα απλό report, τους πελάτες που γιορτάζουν (ονομαστική εορτή) σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. από 1 Ιαν έως 15 Ιαν).

Καμιά ιδέα για το πως θα είναι η δομή της βάσης?

Έχω ξεκινήσει και το παλεύω σε Access (αυτή ξέρω μόνο να δουλεύω), αλλά έχω δυσκολίες με τις ημερομηνίες, καθ΄όσον είναι επαναλαμβανόμενες (δηλ. ο Αλέξανδρος γιορτάζει στις 30 Αυγούστου 2006 και 2007 και 2008 κ.ο.κ.

Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

einai aplo... mporeis ousiastika na exeis mia db se access, i opoia tha exei enan mono pinaka, o opoios tha periexei mono ta stoixeia twn pelatwn kai thn hmeromhnia gennhshs.

Ftiaxneis ena report, sto opoio zhtas kathe fora tis hmeromhnies pou theleis...

dld: name;date--> sto date bazeis krithrio between kai hmeromhnies...

tis hmeromhnies mporeis na tis allazeis kathe fora opws theleis...

Ayta, good luck

Δημοσ.

Αμ δεν είναι τόσο απλό.

Μιλάμε για ονομαστική εορτή (όχι γενέθλια), άρα η ημ/νία γέννησης δεν παίζει και μιλάμε για επαναλαμβανόμενο γεγονός.

Δημοσ.
...έχω δυσκολίες με τις ημερομηνίες, καθ΄όσον είναι επαναλαμβανόμενες (δηλ. ο Αλέξανδρος γιορτάζει στις 30 Αυγούστου 2006 και 2007 και 2008 κ.ο.κ.

Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Αν καταχωρείς την ημερομηνία γέννησης σε τρία διαφορετικά πεδία (ημέρα/μήνας/έτος) δεν αρκεί η συνθήκη σου να ελέγχει ταυτόχρονη ισότητα στην ημέρα και στο μήνα...?

Δημοσ.

το πρόβλημα σου δεν είναι οι ημερομηνίες 2006,7,8 κτλ. μια φορά θα στα βγάλει.και το σχήμα της βάσης είναι απλούστατο.

όλο το νταβαντούρι είναι να σου βγάλει το recordset μεταξύ των 2 ημερομηνιών.θες ένα -για αρχάριο μάλλον- δύσκολο select

Table pelates(name,eponimo)

giorti(name,hmeromnnia)

kai foreign key pelates.name -> giorti.name

οπότε αντιστοιχείς πελάτη σε γιορτή

ΥΓ:α ρε σκουρλά....

Δημοσ.

min asxoliste me programata poy exoyn kanei alli

eimai aytis tis gnomis kane kati diaforetiko

http://www.xarka.com/download/today25.exe

tora an prepei ontos na ftiakseis diko soy

den exei para na perasis ta onomata se mia basi

me

Date name

01/01/1800 giannis

01/01/1800 kostas

meta kane panta eyresis tin basi me year 1800 kai tha soy ferni to onoma

tora gia to pasxa

des edo

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=158404

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...