amorealex Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Καλημέρα, Μου ζητήθηκε από εταιρεία, να φτιάξω μια εφαρμογή (βάση δεδομένων θα είναι ουσιαστικά) η οποία να έχει καταχωρημένους όλους τους πελάτες της και να μπορεί να παρουσιάζει σε ένα απλό report, τους πελάτες που γιορτάζουν (ονομαστική εορτή) σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. από 1 Ιαν έως 15 Ιαν). Καμιά ιδέα για το πως θα είναι η δομή της βάσης? Έχω ξεκινήσει και το παλεύω σε Access (αυτή ξέρω μόνο να δουλεύω), αλλά έχω δυσκολίες με τις ημερομηνίες, καθ΄όσον είναι επαναλαμβανόμενες (δηλ. ο Αλέξανδρος γιορτάζει στις 30 Αυγούστου 2006 και 2007 και 2008 κ.ο.κ. Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.
Dangelo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 einai aplo... mporeis ousiastika na exeis mia db se access, i opoia tha exei enan mono pinaka, o opoios tha periexei mono ta stoixeia twn pelatwn kai thn hmeromhnia gennhshs. Ftiaxneis ena report, sto opoio zhtas kathe fora tis hmeromhnies pou theleis... dld: name;date--> sto date bazeis krithrio between kai hmeromhnies... tis hmeromhnies mporeis na tis allazeis kathe fora opws theleis... Ayta, good luck
amorealex Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Αμ δεν είναι τόσο απλό. Μιλάμε για ονομαστική εορτή (όχι γενέθλια), άρα η ημ/νία γέννησης δεν παίζει και μιλάμε για επαναλαμβανόμενο γεγονός.
parsifal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 ...έχω δυσκολίες με τις ημερομηνίες, καθ΄όσον είναι επαναλαμβανόμενες (δηλ. ο Αλέξανδρος γιορτάζει στις 30 Αυγούστου 2006 και 2007 και 2008 κ.ο.κ.Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Αν καταχωρείς την ημερομηνία γέννησης σε τρία διαφορετικά πεδία (ημέρα/μήνας/έτος) δεν αρκεί η συνθήκη σου να ελέγχει ταυτόχρονη ισότητα στην ημέρα και στο μήνα...?
Dangelo Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 theleis na peis pws prepei na ypologiseis kinhtes giortes? akei nai einai ligo zori... kata t' alla einai enas pinakas...
Mystirios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 το πρόβλημα σου δεν είναι οι ημερομηνίες 2006,7,8 κτλ. μια φορά θα στα βγάλει.και το σχήμα της βάσης είναι απλούστατο. όλο το νταβαντούρι είναι να σου βγάλει το recordset μεταξύ των 2 ημερομηνιών.θες ένα -για αρχάριο μάλλον- δύσκολο select Table pelates(name,eponimo) giorti(name,hmeromnnia) kai foreign key pelates.name -> giorti.name οπότε αντιστοιχείς πελάτη σε γιορτή ΥΓ:α ρε σκουρλά....
sotospez Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 min asxoliste me programata poy exoyn kanei alli eimai aytis tis gnomis kane kati diaforetiko http://www.xarka.com/download/today25.exe tora an prepei ontos na ftiakseis diko soy den exei para na perasis ta onomata se mia basi me Date name 01/01/1800 giannis 01/01/1800 kostas meta kane panta eyresis tin basi me year 1800 kai tha soy ferni to onoma tora gia to pasxa des edo http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=158404
amorealex Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Μου δώσατε αρκετές ιδέες. Το ξεκινάω και βλέπουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.