Προς το περιεχόμενο

Νεα εγκατασταση win χωρις δυνατοτητα για fat format

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες, μετα απο πολυ καιρο, αναγκαστηκα να φορμαρω και να στησω απο την αρχη νεα εγκατασταση windows xp. Μαλιστα, χρησιμοποιησα cd που μου εδωσε φιλος και ειχε μεσα ενσωματωμενο sp1 - sp2.

Ωστοσο, κατα το setup, και παροτι ηθελα να κανω ολικο format και να μη μεινει τιποτε απο τα παλια, δεν μου εδωσε δυνατοτητα να κανω φορματ σε fat.

Μονο ntfs (quick και full format).

Γιατι συνεβη αυτο?

Χθες βεβαια βιαζομουν και τωρα πια το μηχανημα εχει σεταριστει παροτι το ηθελα σε φατ.

Πειτε μου ομως να ξερω για επομενη φορα, εκτος κι αν μπορω και τωρα να το γυρισω σε fat.

Δημοσ.

Χρειαζεσαι σε κατι ακομα το FAT32? Αν δεν εχεις καποιο συγκεκριμενο λογο, τοτε το NTFS ειναι καλυτερη επιλογη οσον αφορα την ταχυτητα και κυριων την ααφαλεια των δεδομενων σου.

Συνηθων η εγκατασταση των ΧΡ σου δινει επιλογη format σε FAT32 και NTFS, αν ο δισκος σου ειναι ηδη FAT32, αλλα αυτο μπορει καποιος να το πειραξει στα script της εγκαταστασης και να φτιαξει ενα αλλο CD.

Μετατροπη μπορεις να κανεις με το Partition Magic αλλα δε θα στο πολυπροτεινα...

Δημοσ.

Ο δίσκος σου ήταν > 32Gb και τα 2000/XP δε φορμάρουν fat δίσκους > 32Gb. Μπορούν όμως να τους χρησιμοποιήσουν αν είναι ήδη φορμαρισμένοι.

Έπρεπε ή να τον φορμάρεις με boot δισκέτα των 98 ή να τον χωρίσεις σε partitions < 32Gb.

Δημοσ.

Παιδια ο δισκος ειναι 40gb.

Το fat το θελω γιατι ειναι πιο 'συνεργασιμο' σε δικτυο με mac.

Τι να κανω? Μετατροπη με partition magic ή αλλο τροπο ή θα γινει καταστροφη?

Αν υπαρχει καλη λυση, θα τη δοκιμασω.

Δημοσ.

Μετατροπή με partition magic θα παίξει μια χαρά.

Για τη συνεργασία με mac όμως που λες δε νομίζω ότι ισχύει, απλά δε δίνεις τα σωστά δικαιώματα στους κοινόχρηστους φακέλους. NTFS δικαιώματα, όχι network δικαιώματα. Θα σου πρότεινα να το κρατήσεις NTFS και να ρωτάς όπου βρεις πρόβλημα.

Δημοσ.

apo tote pou vgikan ta xp den ipostirizoun format se fat miasd kai theli na to katargisi i microsoft.opote mono ntfs kanis kai an thes fat meso dos kai aplos den to pirazis kai sinexizis xoris format kata tin egatastasi

Δημοσ.
Παιδια ο δισκος ειναι 40gb.

Το fat το θελω γιατι ειναι πιο 'συνεργασιμο' σε δικτυο με mac.

Τι να κανω? Μετατροπη με partition magic ή αλλο τροπο ή θα γινει καταστροφη?

Αν υπαρχει καλη λυση, θα τη δοκιμασω.

Είσαι σίγουρος για αυτό;

Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο το σύστημα αρχείων που έχεις όταν κάνεις share ένα φάκελο στο δίκτυο (από τη στιγμή που χρησιμοποιούν samba και τα windows) . Εκτός κι αν εννοείς κάποια άλλη λειτουργία....

Δημοσ.

Παιδια, αυτο με το fat και την συνεργασια με mac, καπου εδω στο Insomnia το ειχα διαβασει.

Τελωσπαντων, ισως περιμενω να δω πως θα παει η συνεργασια mac-pc οταν μπει το mac στο δικτυο, και αν δω τα σκουρα, θα κανω fat με το partition magic.

Δημοσ.

Άλλο το να κάνεις mount ένα ntfs partition (π.χ ένας σκληρός δίσκος usb) και άλλο να το δεις από το δίκτυο όταν το κάνουν share τα Windows. Και στο Linux έτσι είναι. Partition σε ntfs μπορώ να το κάνω mount μόνο read-only (αν και τώρα τελευταία γίνεται και read-write) ενώ αν είναι σε δίκτυο μπορώ να γράφω κανονικά.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μετατροπή με partition magic θα παίξει μια χαρά.

Για τη συνεργασία με mac όμως που λες δε νομίζω ότι ισχύει, απλά δε δίνεις τα σωστά δικαιώματα στους κοινόχρηστους φακέλους. NTFS δικαιώματα, όχι network δικαιώματα. Θα σου πρότεινα να το κρατήσεις NTFS και να ρωτάς όπου βρεις πρόβλημα.

Η δυσκολία συνεργασίας με Mac έχει να κάνει με το γεγονός ότι το MacOS διαβάζει μεν χωρίς κανένα πρόβλημα δίσκους σε NTFS αλλά αδυνατεί να γράψει σε τέτοιους δίσκους.

Αντιθέτως διαβάζει και γράφει άνετα σε δίσκους FAT32.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...