Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα - ΒΟΗΘΕΙΑ

mathanasakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια DFI Lanparty πάνω της CPU: AMD Opteron 148 και μνήμες :AData Vitesta PC4800.

Για κάτι μήνες δούλευε σταθερά-απροβλημάτιστα στα 2960 MHz. Πρόσφατα άρχισε να κάνει νερά (είχε την ευγένεια να με αφήσει να τελειώσω την διπλωματική μου): κράσαρε συνεχώς και ανέτεια. Το άνοιγμα ενός αρχείου βίντεο πχ θα μπορούσε να είναι αφορμή για μπλέ οθόνη. Έκανα format αλλά τα ίδια.

Αρχικά νόμιζα πως έφταιγαν οι μνήμες memtest δεν παιρνούσαν ούτε στα 200MHz ενώ από την μαμα εταιρία δουλέυουν εγγυημένα στα 300. Δυστυχως ή ευτυχώς δεν είναι αυτό (Δοκιμάστικαν σε σύστημα φίλου με ίδια μητρικη και δουλευουν κανονικά στα 300).

Τι μπορεί να προκαλεί αστάθεια;

Τι έπαθε ξαφνικά;

Ελπίζω να μην κούρασα κανένα με το κατεβατό και ελπίζω στη βοήθεια σας

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως η τάση στα 12 ήταν λίγο χαμηλότερη περίπου 11.8. Αλλά όταν το παρατήρησα αυτό δούλευε κανονίκά το μηχάνημα. Τώρα δεν μπορώ να δω πόση είναι καθώς λείπουν οι μνήμες.Θα το κοτάξω όμως.

Ευχαριστώ spock.

Καμιά πρόταση κανείς άλλος?

Πιστεύει κανείς πως τα ξαφνικά προβλήματα οφείλονται στο τροφοδοτικό?

Δημοσ.

Οι μλπε οθονες ειναι δυσκολη περιπτωση μπορει να φταιει το παραμικρο.

θα σου προτεινα να τσεκαρεις ενα ενα τα parts.δοκιμασε να βαλεις καποιο

αλλο τροφοδοτικο να δεις αν τα κανει παλι και κανε και ενα διαγνωστικο στο

σκληρο ποτε δεν ξερεις...

Εαν μπορεις βαλε και αλλες μνημες στο δικο σου συστημα.

Αν δεν δεις κατι με αυτα ισως να φταιει και το λειτουργικο.

Δημοσ.

Φίλε πραγματικά μπορεί να φταίει οτιδήποτε...Μόνο με 1-1 τα parts βγαίνει η άκρη..Πχ και γω είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα,με το παραμικρό κράσαρε...Όπως και συ ούτε βίντεο!!Τελικά ήταν έτοιμος να τα φτυσει 1 IDE δίσκος(οχι boot!),τον έβγαλα ολα οκ...Φυσικά ήταν το τελευταίο που τσέκαρα!

Όταν ξεκινάει το μηχανημα παρατήρησες κάποια καθυστέρηση κατά το post η την έναρξη των windows??

oi DFI είναι απίστευτες μητρικές,και οι lanparty ήταν τέλεια σειρά...δύσκολο να σου κάνει κόλπα...

Τι τροφοδοτικό έχεις?

edit: ναι μπορεί να φταίει το λειτουργικό!!η μπλε οθόνη τι γράφει??Πριν πας σε βαριές λύσεις 1 φορμά αξίζει τη δοκιμή...

Δημοσ.

Το memtest το έκανες από boot CD, έτσι;

Αν ναι, τότε δύσκολο έως αδύνατο να φταίει το λειτουργικό. Βρες από κανά φίλο σου ένα αξιόπιστο τροφοδοτικό, βγάλε όλες τις συσκευές από τη motherboard, άσε μόνο VGA, CD-ROM/DVD-ROM και μνήμες, και τρέξε πάλι memtest. Αν χτυπήσει και πάλι, τότε δοκίμασε με μια απλή VGA, και το AGP aperture size στο ελάχιστο.

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν το πας το aperture size στα 8ΜΒ και να ξαναδοκιμάσεις;

Δημοσ.

Τι τροφοδοτικό έχεις? Αλλαξε το πρώτο και μετά τα υπόλοιπα...

αν το τροφοδοτικό σου είναι έτσι κι αλλιώς no-name, no-surname,

no-mother, no-mercy.... αλλαξέ το έτσι κι αλλιώς...

Είναι απίστευτο να δίνουμε λεφτά σε όλα...

και να τα λυπόμαστε για την "πηγή ζωής" και

ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια ενός υπολογιστή...

--καλά όχι όλοι, αλλά η πλειοψηφία--

Δημοσ.

παιδιά καταρχήν thanx για την ανταπόκριση:-D

Από τροφοδοτικό παίζει ένα hec (heroichi) silent 385 W.Όταν το πήρα για καλούτσικο μου το πρότειναν. Λέτε να τά φτυσε?

Το θέμα είναι είναι πως στην παρούσα φάση δεν μπορω να κάνω σκάντζα με κανένα φίλο για δοκιμές, καθώς όλοι την κάνανε για σπίτια τους και με εγκαταλήψανε.

Όσο από σκληρούς έχω 2 x 160 GB Seagate σε Raid. Το καταλαβαίνω πως λόγω της συστυχίας είναι αυξημένες οι πιθανότητες να οφείλεται εκεί το σφάλμα για αυτό θα φορμαρω ένα IDE για δοκιμή. Αν και στην τελική χλωμό το κόβω καθώς memtest τρέχει πριν μπει στα παραθύρια (επιλογή της μητρικής: DFI) οπότε δεν προλαβαίνει να διαβάσει από σκληρό.

Από Draculina:

Φίλε πραγματικά μπορεί να φταίει οτιδήποτε

Φίλε δυστυχώς το ξέρω η μ@@@α είναι πως δεν περισεύει χρόνος για δοκιμές για αυτό και εκτιμώ τη βοήθεια σας και τις προτάσεις σας.

Όσο για φορματ ήταν το πρώτο που δοκίμασα. Αλλά...

Δημοσ.

Επίσεις το μήνυμα στις μπλέ οθόνες είναι το κλασικό :

IRQL not less or equal

από ότι ξέρω δείχνει μνήμη. Αλλά όπως είπα αρχικά αυτό αποκλέιστηκε. Οι μνήμες δουλεύουν σε άλλο σύστημα.

Δημοσ.

Σορρυ αλλα δεν εχω καταλαβει ποτε σου κρασαρει ακριβως?

μεσα στο λειτουργικο η πριν ξεκινησει να φορτωνει?

Δημοσ.

Σωστός ο ProDim

Οπότε διευκρίνιση :

memtest τρέχει πριν μπει στα παραθύρια. Οπότε εκεί κρασάρει πριν μπει στο λειτουργικό

Όταν δεν κάνω memtest μπαίνει στα παραθύρια και παραμονεύει μέχρι να του δώσω την παραμικρή αφορμή. Μ΄λις αυτό γίνει (άνοιγμα βίντεο, τραγούδί, αντιγραφή αρχείου ή στραβοκοίταγμα στην οθόνη) κρασάρει.

Δημοσ.

Εγω θα εκανα το εξης:

1) θα αποσυνδεα τα παντα απο τη μητρικη (συσκευες & σκληρους).

2) θα εβαζα μονο vga και μνημες και θα εκανα μεμτεστ (πρωτα θα εβαζα ολες τις μνημες και αν κολαγεθα τις εβαζα μια μια και καθε φορα μεμτεστ)

3) θα αρχιζα να συνδεω μια μια τις συσκευες και θα τσεκαρα αν το κανει παλι.

4) πρεπει να βρεις και ενα αλλο τροφοδοτικο να δοκιμασεις (που δεν νομιζω να φται αυτο).

5) επιμενω να βαλεις και αλλες μνημες εκτος απο τις δικες σου να δοκιμασεις (ασχετα που επαιξαν στο αλλο pc)

6) σιγουρα θα εκανα τεστ τους σκληρους.

7) και αν παλι δεν παιζει θα εριχνα το βαρος στο λειτουργικο.

εμενα παντως μου φαινετε οτι κατι παιζει με το raid.. (γενικα το θεωρω πολυ αναξιοπιστο - προσωπικη αποψη αυτη)

τωρα μου ηρθε αυτο... εχεις αλλαξει καλωδιοταινιες sata ide floppy κτλ κτλ.?

Δημοσ.

έχω δανειστει 1 ζευγαρι μνήμες για δοκιμές

πως μπορώ να τεστάρω σκληρούς?

ειδικά raid?

καλωδιοταινιες sata ide όχι δεν έχω αλλαξει. Γιατί να το κάνω?

Αν και δε νομίζω να ναι σκληρός, μια και έχει πρβλμ πριν αρχίσει να διαβάζει από εκεί, δεν νομίζω να φταίνε οι καλωδιοταινίες.Πάντως θα το κοιτάξω

Δημοσ.

(Τι μαρκα ειναι οι σκληροι σου?) <-- λαθος ερωτηση!

Το link για τα diagnostics: http://www.seagate.com/support/seatools/

Οσο για τις καλωδιοταινιες εχω συναντησει παρομοιο προβλημα δεν θυμαμαι τι ακριβως αλλα νομιζω οτι πεταγε μλπε οθονες.

Τους σκληρους θα τους τεσταρεις εναν εναν δεν εχει σημασια αν ειναι σε raid (απ'οσο ξερω) και καλου κακου κανε και κανα backup αν στο επιτρεπουν οι συνθηκες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...