Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω φόρουμ για χημικούς

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Ψάχνω ένα φόρουμ για χημικούς. Κατά προτίμιση ελληνικό.

Βασικά έχω μετακομίσει τα περισσότερα βιβλία μου, και δε μπορώ να βρω την αντίδραση παρασκευής της στυπτηρίας Καλίου-Χρωμίου. Αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος στο φόρουμ ας απαντήσε παρακαλώ.

Ειδάλλως στείλτε κάποιο λινκ για κανα σχετικό φόρουμ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Έλα συνάδελφε :) !! Δεν ξέρω κάποιο φόρουμ αλλά έχω την αντίδραση:-D

Μπάι δε γουέι το ερώτημα για ελληνικό χημικό φόρουμ παραμένει...Υπάρχει καμιά σοβαρή πρόταση; Θα με ενδιέφερε και μένα...

post-6621-129062937369_thumb.gif

Δημοσ.

@ GCMH είσαι αλάνι ρε φίλε. Πάω για πτυχίο (προσπαθώ να τελειώσω πριν το κοντέρ αγγίξει τα 7 χρόνια) και μου έχει μείνει ένας μουρλός τύπος που κόβει όλον τον λαό σε εξέταση εργαστηρίου του 1ου εξαμήνου!!!

@ SCidER σε ευχαριστούμε και οι δυο μας συνάδελφε επιστήμονα. χαχαχαχα

Δημοσ.
@ GCMH είσαι αλάνι ρε φίλε. Πάω για πτυχίο (προσπαθώ να τελειώσω πριν το κοντέρ αγγίξει τα 7 χρόνια) και μου έχει μείνει ένας μουρλός τύπος που κόβει όλον τον λαό σε εξέταση εργαστηρίου του 1ου εξαμήνου!!!

@ SCidER σε ευχαριστούμε και οι δυο μας συνάδελφε επιστήμονα. χαχαχαχα

τπτ ρε νασαι καλα

συναδελφος δεν ειμαι αλλα επιστημονα μπορεις να με πεις χεχε ;-)

αντε καλο πτυχιοοοοο

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Να κάνω μόνο 3 παρατηρήσεις:

η πρώτη αντίδραση είναι η εργαστηριακή παρασκευή της στυπηρίας

η δεύτερη είναι η αντίδραση στην οποία βασίζεται το αλκοτέστ

και η τρίτη είναι ουσιαστικά η πρώτη με διισταμένα τα άλατα της στυπτηρίας.

Δημοσ.

Συνάδελφοι για το site της ένωσης Ελλήνων Χημικών και γενικά για την ένωση, ας μη μιλήσω καλύτερα. Σκέτος νταβατζής είναι, αν δεν πληρώνεις τις συνδρομές μια ζωή, στο τέλος δεν μπορείς να πάρεις σύνταξη.

Ασε που όταν είχα πάει κατα καιρούς να πληρώσω, όλο κάτι άτομα που μου θύμιζαν ζώα σε χειμερεία νάρκη έβλεπα εκεί μέσα, να σέρνονται από το ένα γραφείο στο άλλο.

Μια ώρα έκανε ένας καραφλός στρουμπουλός τύπος να γράψει μια γ.... απόδειξη. Λοβοτομή του είχανε κάνει;;;;;;;

Σε ποιό χημικό είστε; εγώ τελείωσα Πάτρα το 1997, άλλα 2 χρόνια μεταπτυχιακό στη Φαρμακευτική Αθηνών, μετά φαντάρος, μετά 10 μήνες ψάξημο για αξιοπρεπή και καλή δουλειά που ευτυχώς και τελικά βρήκα. 4ος χρόνος στη δουλεία αυτός :)

Δημοσ.

Εγώ τελειώνω το 6ο έτος χημικό Πάτρας, και απ ότι φαίνεται αυτή ήταν η τελευταία μου εξεταστική. Κατέβηκα σε 15 στην πρώτη εξεταστική πέρασα 10!!!! και κατεβαίνω στα 5 που κόπηκα. Το 1 το πέρασε στο 2ο κόπηκα (αλλά θα μας δώσει άτυπη) σήμερα δίνω το 3ο στις 12 και 12-13 του μήνα άλλα 2 και τέλειωσα. Πάω να γράψω λοιπόν 15 στα 15. Αλλά πέθανα.

Φλεβάρη φεύγω για Ιρλανδία για το διακρατικό της βιοτεχνολογίας τροφίμων (του Κουτίνα μιας και σπούδασες Πάτρα) και μόλις τελειώσω κι αυτό σκοπεύω να κάνω ένα αγγλόγλωσσο μεταπτυχιακό για το κρασί στο Μπορντώ και να αρσχοληθώ με την οινολογία.

@ gtsamour εγώ μπήκα το 2000-2001, τη χρονιά που μπήκαμε οι πρώτοι που δώσαμε εξετάσεις με Αρσένη. Εσύ τότε είχες φύγει, αλλά ξέρω πολλά άτομα της ...σειράς σου που μείνανε για μτπτχιακα κλπ.

Δημοσ.

Σίγουρα θα σου είχαν μείνει για το τέλος Μπάρλος, Μικρογιαννίδης, Καλφόγλου, Ιωάννου, Αλετράς. Το τέλος έχει αρκετό stress.

Πάντως να ξέρεις ότι το Χημικό Πάτρας τυχαίνει ιδιαίτερης εκτίμησης στο χώρο.

Στην εταιρία που δουλεύω στο R&D (γνωστή Ελληνική στο χώρο του φαρμάκου και του καλλυντικού) είμαστε 4 χημικοί, οι τρείς από Πάτρα. Από εμάς τους τρείς ο ένας είναι ο διευθυντής της εταιρίας και οι υπόλοιποι είμαστε στο R&D.

Δημοσ.

Μπάρλος μου είχε μείνει. Περιμένω βαθμό και πιστεύω του έχω γράψει έως και 10, αλλά ξέρεις τι τσογλάνι είναι. Έχει κόψει κολητή μου με 3 ενώ του είχε γράψει 10, τελευταίο της μάθημα. Πήγε με το γραπτό στο χέρι και τον βρήκε στην ετερία του πάνω στη Βιομηχανική ζώνη. Ο τύπος άλλαξε 10 χρώματα, και της έβαλε 9!!!!

Καλφόγολου-Καλίστης είναι το μοναδικό που περιμένω για το οποόιο έχω αγωνία, γιατί είμαι στο όριο.

Ιωάννου μου είχε μείνει από τα 3 του μόνο το εργαστήριο, το καθάρισα σήμερα.

Αλετράς στις 13 του Οκτώβρη αλλά είμαι τίγκα ;) Την βιο 1 την πέρασα με 8,5 τα φυσικά προιόντα με 6 και τη βιολογία με 8 όλα με την πρώτη φορά οπότε τους έχω πάρει τον αέρα αυτών των μαθημάτων των περι βιοχημείας.

Άντε να δούμε.

Δημοσ.

Ασε ο Μπάρλος... περίμενα να έχω γράψει γύρω στο 8,5 βγαίνουν τα αποτελέσματα.... 5, λέω δε γ...ται ας πάω να τον βρώ στο εργαστήριό του στο βόρειο κτίριο. Οπότε βρίσκει το γραπτό και αρχίζει.... και που το βρήκες αυτό, που μην κοιτάς που δε στο έχω διορθώσει...λάθος είναι. και άλλα τέτοια....

Οπότε είπα και ευχαριστώ για το 5 και έφυγα, δε βγάζεις άκρη με τους τρελούς, αρκεί να το περάσεις να τους ξεφορτωθείς μια για πάντα. Επίσης αρχιτρελός και αρχιβλάχαρος είναι ο Ιωάννου.

Δημοσ.

Καλό πτυχίο και απο μένα. (Καλά,σε εργαστήριο πρώτου εξαμήνου και κόβει;:evil: )

Το 98 μπήκα και τελείωσα το 2003... στην Θεσσαλλλονίκη...

Μου φαίνεται πως πρέπει να στείλουμε εμαιλ στην Ένωση να σηκώσουν κανά

φόρουμ :oops: :? ...

να πα να γ@πηθει η 2η :) :)

καλόοο:-D ....

Δημοσ.
Καλό πτυχίο και απο μένα. (Καλά,σε εργαστήριο πρώτου εξαμήνου και κόβει;:evil: )

Το 98 μπήκα και τελείωσα το 2003... στην Θεσσαλλλονίκη...

Μου φαίνεται πως πρέπει να στείλουμε εμαιλ στην Ένωση να σηκώσουν κανά

φόρουμ :oops: :? ...

καλόοο:-D ....

Το μόνο που σηκώνουν αυτοί στην Ένωση είναι το ποτήρι του φραππέ....

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

αχ βρε παιδια βοηθηστε κι εμενα που ειμαι στο χημικο πατρας.δεν τους αντεχω!!!!:shock:με τρελαινουν!μηπως να παω να γινω κομμωτρια??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...