george-joanna Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Παιδια τα φώτα σας παρακαλώ... Εχω εναν P4 στα 3,2 486socket με RAM DDR 2048 dual, καρτα ati 9550 256MB, και οταν κάνω επεξεργασια video μου κάνει restart...Απο όσο καταλαβαίνω μάλλον θα φταιει η θερμοκρασία και κάποια ρύθμιση. Εχω κουτι με 7 ανεμιστηρακια και συχνα οσο μπορώ τον καθαρίζω. Σε κατασταση ...ηρεμίας χτυπάει 75 βαθμούς και εκει γύρω στους 85 αρχίζουν τα κολλήματα και κάνει restart.:evil: Δεν ξέρω πολλά απο υπολογιστές και ρωτάω εδώ γιατι σε ένα άλλο πρόβλημα που είχα με βοηθήσατε πα΄ρα πολύ και γρηγορα... Ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Τέτοιες θερμοκρασίες σε idle είναι απαράδεκτες και δηλώνουν πρόβλημα. Κατά πάσα πιθανότητα στο σύστημα ψύκτρας-ανεμιστήρα. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι πατάει καλά πάνω στον επεξεργαστή. Για καλό και για κακό, αφαίρεσέ την, καθάρισε καλά τα υπολείμματα της φθηνοπάστας που θα έχει η ψύκτρα και η CPU και βάλε μία καλή θερμοαγώγιμη πάστα μεγάλης περιεκτικότητας σε άργυρο (πχ Arctic Silver). Μία με δύο σταγόνες στο κέντρο της CPU αρκούν. Μετά ξανακουμπώνεις και λειτουργείς το σύστημα καμμία ωρίτσα για να φτάσει η πάστα στο μέγιστο της απόδοσής της. Λογικά, θα πρέπει να δεις μία ουσιαστική διαφορά στις θερμοκρασίες...
gtsamour Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 75 βαθμοί σε idle δεν είναι καθόλου απαράδεκτο για τα αρχικά κομμάτια της σειράς prescott. Εγώ έχω έναν 3Ghz και είναι και σε μένα 70-75C σε idle και μάλιστα με μεγάλη και ακριβή ψύκτρα χαλκού και arctic silver. Εμένα όμως μου δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια παίζοντας απαιτητικά games κλπ. Δεν έχω τσεκάρει όμως μέχρι πόσο ψηλά φτάνει η θερμοκρασία του. Αυτό που ξέρω είναι ότι στα πιο μετά κομμάτια (σειρά Ε) η θερμοκρασία ήταν 45-50 idle και γιαυτό παίρνανε και περισσότερο overcklock. Στην περίπτωσή σου μπορεί να είναι προβληματική κάποια διεύθυνση της μνήμης ή μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό σου. Κατέβασε το iso του memtest v3.2 (είναι πολύ μικρό), κάψτο σε ένα cd και μπούταρε με αυτό. Άστο να τρέχει ελέγχους μνήμης κανενα 2ωρο για να σιγουρεφθείς. Αν βγάλει λάθη τότε είναι μνήμη. Καλού κακού δές αν πατά η ψύκτρα στη cpu καλά και αν έχει θερμοαγώγιμη πάστα ανάμεσα.
johnyk76 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα σε έναν πελάτη. Άλλαξα ψήκτρες και πρόσθεσα ανεμιστήρες αλλά η θερμοκρασία δεν έπεφτε με τίποτα. Άλλαξα cpu και λύθηκε το πρόβλημα........... Σε απογοήτευσα;
george-joanna Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Ευχαριστω παιδια....θα δοκιμασω με καθαρισμό και πάστα, έλεγχο και ....αν αποτυχουν αυτό την βλέπω την δουλειά!!! Θα τον εχω για ...σόμπα!
gtsamour Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα σε έναν πελάτη. Άλλαξα ψήκτρες και πρόσθεσα ανεμιστήρες αλλά η θερμοκρασία δεν έπεφτε με τίποτα. Άλλαξα cpu και λύθηκε το πρόβλημα........... Σε απογοήτευσα; Μήπως όμως το motherboard δεν ήταν συμβατό με Prescott?
johnyk76 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δεν έφταιγε το board. Ίδιο μοντέλο επεξεργαστή έβαλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.