Προς το περιεχόμενο

Χαμηλό σήμα σε ασύρματο δίκτυο

tpelek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να μοιράσω την dsl ασύρματα στο σπίτι ενός φίλου και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι τα pc πιάνουν πολύ χαμηλό ως καθόλου σήμα.

Το δίκτυο έχει την εξής μορφή

1 dsl Modem Speedtouch 585i μέσα σε μια ντουλάπα.

1 pc σε απόσταση 5 μέτρα περίπου σε διπλανό δωμάτιο από το modem με κάρτα δίκτυο Level One WNC-0300 pci

1 pc στον επάνω όροφο 2-3 μέτρα ποιο δεξιά από το modem με κάρτα δίκτυο Level One WNC-0300 pci

Στο PC που είναι στο διπλανό δωμάτιο έχει σήμα 1 γραμμή από της πέντε και στον επάνω όροφο σχεδόν καμία, μία πιάνει το σήμα μία όχι.

Στο modem έχω ρυθμίσει WEP 128bit, έπαιξα και με τα κανάλια και άλλαξα από 802.11 b σε g και b&g ταυτόχρονα αλλά τίποτα ότι και αν προσπάθησα το ίδιο αποτέλεσμα.

Το παράξενο είναι ότι το Laptop μου είχε και στα δύο σημεία σχεδόν full σήμα !!!

Το laptop έχει Intel Pro 2200bg κάρτα δικτύου.

Τι μπορεί να φταίει ;

Δημοσ.
isos theloun to idio rithmisma kai oi Level One WNC-0300 pci!!kala giati mesa se ntoulapa to modem??anyway thelei polles dokimes na kaneis....

Τι εννοείς το ίδιο ρύθμισμα ;

Το modem δεν είναι μέσα σε ντουλάπα, λάθος διατύπωση είναι μέσα σε ντουλάπι, εκεί έχουν το Netmod και κάποια αλλά για αυτό μπήκε εκεί το Modem :)

Διάβασα κάτι στο Forum που δεν το κοίταξα αλλά είναι πιθανόν να φταίει και δεν το σκέφτηκα εκείνη την στιγμή... το σήμα είναι στο 100% και μπορεί να κάνει παρεμβολές η κάρτα στον εαυτό της.

Δημοσ.

a.dokimase na rixeis oso ginetai tin asirmati karta diktiou.exo balei karta na douleuei se 1 mbps gia na pexei sosta me 2 orofous diafora.episis allaxe kanali sto router.oxi apo b se g ktl alla to kanali.11 12 13 ktl.isos na iparxei kati pou na pezei konta ekei kai sou kanei auta.to default einai konta sto 10.rixtou channel 1 .to exo dei na diorthonei arketa pragmata.

Δημοσ.

Τελικά δεν κατάφερα τίποτα, άλλαξα από b σε g άλλαξα κανάλια 1,5 ,6, 10, 11, 13 άλλαξα την ισχύ του σήματος από 100% σε 50 , 25, 12,5, very low και το pc στον πάνω όροφο δεν βλέπει με τίποτα το router. Ενώ το Laptop ακάθεκτο σχεδόν full σήμα.

Τώρα το έχω αφήσει σε b γιατί έχει καλύτερο σήμα το pc που είναι στον ίδιο όροφο με το router.

Λέω να παίξω με διαφορετικές κεραίες, αν πάρω μία omni 5-6 dbi θα κάνω δουλεία ή τσάμπα τα λεφτά ;

Έχω και μία κεραία από αυτές που έχουν μερικές κάρτες με το 1 μέτρο καλώδιο και μια βάση για να στέκετε. Νομίζω 2dbi είναι και αυτές αλλα θα έχει διαφορα.

Δημοσ.

ΟΚ κόβει από το ντουλάπι να το δεχθώ, και το laptop γιατί πιάνει σχεδόν full ; και να δεχθώ ότι έχει μεγαλύτερη ευαισθησία η κάρτα του laptop άλλα από την άλλη δεν έχει κεραία 2 db όπως η pci κάρτα.

Να βγει από εκεί o router είναι δύσκολο γιατί εκεί έρχονται όλα τα καλώδια του οτέ και είναι σε ύψος

Εδώ πάντως στο σπίτι το router μου (3com που δεν φημίζεται για το σήμα του) το έχω κάτω από ένα γραφείο που είναι σε γωνία δύο τοίχων και δίνω internet σε απόσταση 30 μέτρων και στον δεύτερο όροφο !!! Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάζει την κεραία κοντά στο παράθυρο, και η κεραία είναι μία απλή 2db άλλα από αυτές που είναι με καλώδιο.

Μπορετέ να μου προτείνεται κάποια pci με μεγααααααλη ευαισθησία :) στο τέλος θα πάρω έναν αντάπτορα pci σε mini pci και θα βάλω την κάρτα του laptop να τελειώνω :)

Δημοσ.

koitakse epidei einai douleia moy tetoia me ta diktya prepei na 3ereis oti h 8eoria apexei poly apo thn pra3h, mporei na paizoyn polla rolo, p.x. apo ena thlekontrol mexri ena radiofono.... synh8os h diafora apo mia fthnh karta wirelles apo mia akrivh einai to chip poy foraei...kai ekei kanei diafora eyais8hsias.... synh8os xoris provlhma einai h 3com kai h level one alla kai aytes an den to valeis se pra3h den mporei kaneis na soy eggyh8h oti 8a exeis kalo shma h xoris diakopes kai loipa...

Δημοσ.
koitakse epidei einai douleia moy tetoia me ta diktya prepei na 3ereis oti h 8eoria apexei poly apo thn pra3h, mporei na paizoyn polla rolo, p.x. apo ena thlekontrol mexri ena radiofono.... synh8os h diafora apo mia fthnh karta wirelles apo mia akrivh einai to chip poy foraei...kai ekei kanei diafora eyais8hsias.... synh8os xoris provlhma einai h 3com kai h level one alla kai aytes an den to valeis se pra3h den mporei kaneis na soy eggyh8h oti 8a exeis kalo shma h xoris diakopes kai loipa...

gia auto kai poles fores allazoume kanali ston router.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τη να πω, και εγώ με pc ασχολούμαι και έχω στήσει 2-3 ασύρματα δικτυάκια σε φίλους.

Την Level1 την επέλεξα γιατί είχα δοκιμάσει μια PCMCIA σε ένα laptop και έπιανε 3 γραμμές 2 ορόφους πάνω από ένα router της Netgear.

Έχω δουλέψει και Netgear σε κάρτες αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος κυρίως από το software.

Θα δοκιμάσω την κάρτα του φίλου μου που του δίνω internet στα 30 μέτρα που έλεγα ποιο πάνω είναι της MSI αν θυμάμαι καλά και μία dlink που δίνω στην αδερφή μου στο δίπλα σπίτι (6-7 μέτρα) και αν παίξει κάποια από αυτές αγοράζω μια ίδια να τελειώνω. παράγγειλα και 3 διαφορετικές κεραίες από το ebay, και ο θεός βοηθός :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...