Προς το περιεχόμενο

Φασισμός στην εργασία

godlike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτό που ήθελες να πεις, το είπες με τον καλύτερο τρόπο.

Και σε διαβεβαιώ ότι τα νιώθω στο πετσί μου 110%.

Και μάλλον είμαι αρκετά κλικ πάνω σε δυσμενέστερη θέση από σένα, μιας και είμαι διαζευγμένος. Και για όποιον το ζει, ξέρει ότι πρέπει να βγάζεις λεφτά για δύο για να πετύχεις ένα επίπεδο ζωής που έχει ένας έγγαμος.

Όμως ρε συ, είναι άλλο να με ζορίζει η οικονομική πραγματικότητά μου και άλλο να "απαιτώ" η δουλειά μου να κοστολογείται τόσο, όσο εμένα μου λείπουν.

Κι αν είναι να εκμετταλευτώ κι εγώ μια φορά την ανωνυμία που προσφέρει το net, ας το κάνω για να πω κάτι που ούτε στους φίλους μου δεν έχω πει, από ψωροπερηφάνεια.

Πως πίσω από τη γραβάτα, υπήρξαν μέρες που ο bright υποσχόμενος σπουδαγμένος 30άρης, δεν είχε ενάμησι ευρώ για να πάρει ένα τοστ.

Και προφασιζόταν στους συναδέλφους την ώρα του φαγητού, πως δεν πεινάει και δεν θα κάνει διάλλειμα.

Δεν χρειάζεται να είσαι ντελιβεράς για να ξέρεις σήμερα, τι θα πει ανέχεια και στέρηση.

Όταν ακούω λοιπόν ότι η βερμούδα είναι λόγος επανάστασης, και μετά βγαίνει και ο αβανταδόρος να πει παραλογισμούς, φορτώνω.

Γιατί έτσι καν δεν αγγίζουμε τα κοινωνικά προβλήματα. Αλλά παραμυθιαζόμαστε.

Εννοείται ότι σε εννοώ. Κι ότι η βερμούδα είναι ο μικρότερος λόγος για να κάνεις επανάσταση. Ότι και να λέμε πάντως εδώ μέσα αν ο άλλος το σκέφτεται έτσι δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη. Ένα-δυό χαστούκια της ζωής σε φέρνουν στα ίσα σου.

@polaki : Έτσι από περιέργεια, σε ποιά εταιρεία αναφέρεσαι? Αν και διαφορετικό το αντικείμενο μου έκανε εντύπωση καινούριοι να παίρνουν 3600 (έστω και μικτά). Πλησιάζουν τον διευθυντή πωλήσεων μου....

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εσάς πρέπει να σας βάλουν σε ένα τραπέζι να συζητήσετε ζωντανά όλοι μαζί ρε παιδιά... Στο οποιοδήποτε θέμα, όσο απλό κι αν είναι, γίνονται αντιπαραθέσεις σε βαθμό που δε θα'πρεπε στην τελική. Αν δε σφαχτείτε, μάλλον θα μιλάμε για θαύμα!!! ;)

Δημοσ.
εσάς πρέπει να σας βάλουν σε ένα τραπέζι να συζητήσετε ζωντανά όλοι μαζί ρε παιδιά... Στο οποιοδήποτε θέμα, όσο απλό κι αν είναι, γίνονται αντιπαραθέσεις σε βαθμό που δε θα'πρεπε στην τελική. Αν δε σφαχτείτε, μάλλον θα μιλάμε για θαύμα!!! ;)

Μήπως δεν είναι τόσο απλό το κάθε θέμα, όσο σου φαντάζει;

Αν η μομφή έχει να κάνει με το ότι ξεφύγαμε στους χαρακτηρισμούς, εκεί σου βρίσκω ένα δίκιο.

Δημοσ.
Μήπως δεν είναι τόσο απλό το κάθε θέμα, όσο σου φαντάζει;

Αν η μομφή έχει να κάνει με το ότι ξεφύγαμε στους χαρακτηρισμούς, εκεί σου βρίσκω ένα δίκιο.

γι΄αυτό ακριβώς λέω φίλε μου!

Δημοσ.

δεν ξέρω αν το έχετε διαπιστώσει πάντως τόσες μέρες (που εσείς τρωγώσαστε) οτι ο ορίτζιναλ πόστερ αυτού του τόπικ, δεν μπαίνει (ή δεν θέλει) για να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις ή να σχολιάσει κάποια από τα ποστ εδωπέρα.

Eπειδή και γω είμαι στον ίδιο κλάδο με αυτόν θα του δώσω και γω μία απάντηση.

Περίμενα και γω μπας και δώσει μία απάντηση στον φίλο που τον ρωτά πως πήγε για interview όταν τον προσλάβανε.

Η άποψή μου είναι η εξής, αν δεν συμφωνείς με κάτι που σου λέει ο εργοδότης σου και δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου, δηλώνεις παραίτηση. Εναλακτικά τον γράφεις στα @@ σου, και περιμένεις την επιταγή από το λογιστήριο.

Εγώ στην δικιά μου την δουλειά που θα πέσω κάτω στα γόνατα για κοιτάξω αν έχει φύγει κανα καλώδιο από το pc ή που θα κουβαλήσω τις κούτες με τα pc από τα υπόγεια, δεν έχει κανείς απαίτηση να φοράω κοστούμι και γραβάτα. Αυτό δεν σημαίνει οτι μπορώ να σκάσω με βερμούδα και κουβαδάκια σαν να πηγαίνω στην παραλία, ούτε με φόρμα και αθλητικά σαν να πηγαίνω να παίξω 5Χ5.

Σε μια παλιότερη δουλειά μου, οταν μου είχαν ζητήσει να κάνω κάτι που δεν προβλεπότανε όταν με προσλάβανε (εντός των γνώσεών μου πάντως) και αρνήθηκα, 1 μήνα μετά με απόλυσαν. Τότε δεν με πείραξε ιδιαίτερα, έφευγα σε λίγο και για στρατό. Τώρα όμως που τα χρέη των καταναλωτικών με πνίγουν, θα το έκανα δίχως δεύτερη σκέψη προκειμένου να μην χάσω την δουλειά μου.

Άρα στο χέρι σου είναι.

Δημοσ.

την παντόφλα και το σορτσάκι στο σπίτι σου. στο γραφείο είναι αλλιώς.

μάλλον είσαι μικρός ακόμα ή μόλις πήρες πτυχίο ή είσαι κοντά να πάρεις (μπορεί να μην έχεις πάει και στρατό ακόμα).

άλλαξε μυαλά γιατί δε σε βλέπω να στεριώνεις σε καμιά δουλειά γραφείου ή που έχουν σχέση με πελάτες. έχεις δει κανα πελάτη να έρχεται με νεκροκεφαλές και μαύρες μάσκες.

τι άλλο θα ακούσουμε...

Δημοσ.
δεν ξέρω αν το έχετε διαπιστώσει πάντως τόσες μέρες (που εσείς τρωγώσαστε) οτι ο ορίτζιναλ πόστερ αυτού του τόπικ, δεν μπαίνει (ή δεν θέλει) για να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις ή να σχολιάσει κάποια από τα ποστ εδωπέρα.

Ακριβώς οι σκέψεις μου. Δεν λέω ότι τζάμπα τρωγόσαστε, αλλά όταν ο άμεσα ενδιαφερόμενος απέχει, ίσως η λύση να έχει ήδη δωθεί και να μην το ξέρουμε... ;)

Πάντως, προσωπικά, βρήκα τα posts στο θέμα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Αν εξαιρέσουμε τους χαρακτηρισμούς, θεωρώ ότι ήταν αρκετά γόνιμη ως αντιπαράθεση.

Για να γίνω και λίγο ontopic, θα συμφωνήσω με όσους είπανε ότι ο λόγος για τον οποίο χαρακτηρίστηκε ο εργοδότης του godlike "φασίστας" είναι τουλάχιστον αστείος - υπό προϋποθέσεις, αν κληθώ να επιχειρηματολογήσω, θα το κάνω. Θεωρώ ότι για όλα υπάρχει η πρώτη φορά και συνήθως πονάει. Στην περίπτωση του godlike, αυτή η πρώτη φορά δεν ήρθε ακόμα. Όταν θα αποκτήσει οικογένεια και θα εξαρτώνται από αυτόν άλλα 1-2 στόματα με συνεχώς πληθαίνουσες ανάγκες, και θα χρειαστεί να κάνει έναν συμβιβασμό πολύ μεγαλύτερο από το να μην φοράει βερμούδα σε μια δουλειά στην οποία κάποιος άλλος βάζει τους κανόνες, τότε θα βλέπει αυτό το θέμα και θα γελάει....

Δημοσ.

θα ηθελα να μπω στην κουβεντα σας αλλα απο την πλευρα του εργοδοτη.εχω μια μικρη εμπορικη επιχειρηση που αποσχολει τρια ατομα.συνεχως προσπαθω να πληρωσω τα δανεια στις τραπεζες και για τα οποια εχω βαλει υποθηκη το σπιτι μου.δεν οδηγω mercedes αλλα ενα golf 10ετιας.κανεις εργαζομενος δεν με ρωτησε αν υπαρχουν λεφτα για την αυξηση που ζηταει και ουτε σκεφτηκε οτι παρει δανεικα απο φιλους για να πληρωσω τους μισθους.ποτε δεν σκεφτηκε οτι δουλευω 12-15 ωρες την ημερα και αναγκαζομαι να εκπληρωνω τις τρελες απαιτησεις των πελατων γιατι δεν γινεται διαφορετικα.μακαρι να μποσουσα να δινω 3000 μισθο το μηνα αλλα δεν γινεται.αντιθετα το μονο που ενδιαφερει ειναι ποτε θα παρουν τα δωρα και τις αυξησεις χωρις πραγματικα να πονουν την επιχειρηση που ταιζει τα παιδια της.σκεφτειτε λιγο και τον εργοδοτη δεν ειναι ολοι κοκκαλης και βαρδινογιαννης,ουτε ολοι εχουν 300000 στην τραπεζα

Δημοσ.

@lagunas: δεν πάει έτσι. Σύμφωνα με μερικούς εδώ μέσα είσαι ο κακός της υπόθεσης και πάντα θα είσαι, επειδή είσαι αφεντικό. Φυσικά ξέρεις από πρώτο χέρι ότι δεν είναι έτσι... Αυτοί θα μάθουν όταν θα έχουν κάτι δικό τους και θα προσπαθούν να το στηρίξουν με νύχια και με δόντια.

Δημοσ.

φιλε dop η εργοδοτης εισαι η πολυ λογικος ανθρωπος.συμφωνω να διαμαρτυρεται καποιος για τις συνθηκες εργασιας,τα χρηματα η τη συμπεριφορα αλλα για το ντυσιμο μου φαινεται υπερβολικο

Δημοσ.

Δεν είμαι εργοδότης - ευτυχώς ή δυστυχώς... Αλλά διαφωνώ με παράλογες αντιλήψεις.

Δημοσ.

δεν ειναι κακο που ζηταει αυξηση,αλλα πρεπει να ξερει αν μπορει η επιχειρηση να την δωσει και δεν θα ηταν κακο να προσπαθησει λιγο παραπανω ωστε να αυξηθουν τα εσοδα της επιχειρησεις και στη συνεχεια να μπορεσω να του προσφερω μερος αυτων των χρηματων

Δημοσ.
δεν θα ηταν κακο να προσπαθησει λιγο παραπανω ωστε να αυξηθουν τα εσοδα της επιχειρησεις και στη συνεχεια να μπορεσω να του προσφερω μερος αυτων των χρηματων
Δηλαδή να δουλέψει αυτός παραπάνω, για πάρετε και οι δυο σας αύξηση (αφού λες ότι θα του "προσφέρεις" κι όλας ΜΕΡΟΣ αυτών των χρημάτων. Σωστά?

Δεν αμφισβητώ τις καλές σου προθέσεις, αλλά είναι αυτό που λέω σχετικά με τη θέση του καθενός στην παραγωγή...

Δημοσ.

βρε g1anni οσο δικιο εχεις πριν(ενα 50% κατα την γνωμη μου), μολις τωρα το εχασες. κοιτα και τα προηγουμενα ποστ του lagunas.θα στο θεσω και διαφορετικα.πες οτι εχω μια επιχειρηση και εχω εναν υπαλληλο. ασχολουμαστε με την προοθηση ενος προιοντος. και επειδη δεν προλαβαινω τον εχω προσλαβει ωστε να δουλευει αυτος καποιες ωρες. εστω οτι δουλευει 8ωρο. εχει κανονικα μισθους και ιστοριες. λοιπον, οσο ειμαι εγω στο μαγαζι, η δουλεια γινεται μια χαρα και οσο παει ειμαι και καλυτερα. αλλα οταν ειναι ο εργαζομενος, παρατηρω καμψη(υποθετουμε οτι ειναι καλος σε αυτο που κανει και εχει τα προσοντα).αλλα για καποιο λογο ειτε εχει καμψη η δουλεια οταν ειναι αυτος, η υπαρχει σταθεροτητα.ποιος φταει? εγω? επισης μην ξεχναμε πως εγω εχω βαλει το κεφαλαιο για να ανοιξει αυτη η επιχειρηση, οποτε οπως ειναι λογικο, παιρνω περισσοτερα χρηματα. οταν λοιπον δουλεψει καλυτερα(ειναι πιιο αποδοτικος)δεν ειναι λογικο και ο μισθος του να μεγαλωσει?και το παραδειγμα ειναι ΥΠΕΡαπλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...