Προς το περιεχόμενο

Φασισμός στην εργασία

godlike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οι συνεργάτες είναι συνεργάτες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Κάθε άλλο. Τα αφεντικά είναι αντίπαλοι , πως να το κάνουμε. Μπορεί να είναι γαμώτα άτομα, αλλά πάντα θα παίρνουν ένα μέρος της αξίας της εργασίας μας με το ζόρι.

ronaldo-crying.jpg

ήμαρτον... Και τα περί συνδικαλισμού και ειδικά του φοιτητικού τα αφήνω ασχολίαστα...

Πέραν τούτου φαντάζομαι ότι μιας και είσαι κάτι παραπάνω απο φωτεινός παντογνώστης (πέτρακας edition για όσους ξέρουν), μας λες τι έχεις διαβάσει απο "αστική" οικονομική επιστήμη και έχεις καταλήξει στο να λες οτι ο Μαρξ επιβεβαιώνεται κάθε μέρα;

και συ ρε φίλε που καταγγέλεις το φασισμό θα σου δώσω δίκιο μόνο αν πεις ότι έσκασες μύτη με τέτοια αμφίεση την ημέρα της γνωριμίας σου με το αφεντικό... Διότι αν έσκασες με παντελονάκι και πουκάμισο, αγορίνα υποσχέθηκες πράγματα, έστω και αθελά σου.

Δημοσ.

Σε Microsoft και Google αν είσαι προγραμματιστής, μπορείς να είσαι όπως θέλεις ντυμένος (στα όρια του λογικού φυσικά). Στο κάτω-κάτω και οι ιδρυτές των εταιριών αυτών, συνήθως φορούν casual ρούχα (T-shirts κλπ).

Αν όμως ανήκεις στο τεχνικό προσωπικό που χρειάζεται να συναναστρέφεται με πελάτες ή στο οικονομικό τμήμα, τότε υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας.

Τέλος, για να τελειώνει η καραμελίτσα με το τα αφεντικά είναι κακά και αισχρά και διάφορες άλλες τέτοιες αηδίες: το αφεντικό βάζει λεφτά, ρισκάρει και δουλεύει - ίσως και περισσότερο από τον υπάλληλο που μόλις τελειώσει το 8ώρο πάει σπίτι του. Δεν είναι κακό να βγάζει περισσότερα.

Χωρίς κάποιον να πληρώνει (σημ. στην Google έχουν τσάμπα γεύμα και δείπνο, στην MS σε πληρώνουν για το χρόνο που επενδύεις σε αγαθοεργίες και όλα τα αναψυκτικά, τόσο κακοί είναι αυτοί οι καπιταλιστές), ο υπάλληλος δεν δουλεύει και δεν ζει. Αν έχεις τα χρήματα, γίνε το αφεντικό. Αν δεν τα έχεις, βρες τα.

Δημοσ.
Βεβαια, υπαρχουν κι αφεντικα που σκιζουν τον εργαζομενο. (αλλα αυτα ειναι λιγα? ή μηπως δεν υπαρχουν?)

υπαρχουν και ειναι αρκετοι..πιθανον και η πλειοψηφια.. [αναλογα κ για τι δουλειες μιλαμε]

αλλα απο το να την παμε στην πιπιλα των κνιτων... ελεος.. [αλλα το κρατος ως υπερτατο αφεντικο δεν τους χαλαει ε??!]

Live & Let Live , η συμβουλη μου προς ολους

Δημοσ.

Δλδ, θα σε χαλουσε να επαιρνες παραπανω (και να αφαιρουσε το "αφεντικο" κατι απο τα δικα του- αν μπορουσε φυσικα)

Δημοσ.

δε νομιζω oτι θα γινοταν αυτο ;) ;)

Eξισορροπηση μισθων-μειωση της ψαλιδας φυσικα δεν με χαλαει κ ειμαι υπερ.

Δεν θα με χαλουσε να επαιρνα παραπανω, οπως δεν θα με χαλασει που ισως ζησω μονιμα στη σουηδια και ας παιρνει το αφεντικο μου παραπανω.

αν θελω να κυνηγησω μια ουτοπια & να φτασω κοντα της, δεν κυνηγω αυτην κ οχι με αυτον τροπο.

Το κλειδι ειναι στην εσωτερικη αλλαγη.

Δημοσ.

Πέραν απ' τις θεωρίες, υπάρχει έστω και ένα αφεντικό εν Ελλάδι που να αναπροσαρμόζει τον μισθο του εργαζόμενου ανάλογα με τις αυξήσεις που γίνονται ή τουλάχιστον κάπου κοντά εκεί?

Πόσα αφεντικά λειτουργούν βάσει των επιταγών των συμβάσεων και της επιθεώρησης εργασίας? Ειδικότερα, ο εμπορουπαλληλικός τομέας ποσο ανθρώπινος μπορει να χαρακτηριστεί?

Δημοσ.
Οι συνεργάτες είναι συνεργάτες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Κάθε άλλο. Τα αφεντικά είναι αντίπαλοι , πως να το κάνουμε. Μπορεί να είναι γαμώτα άτομα, αλλά πάντα θα παίρνουν ένα μέρος της αξίας της εργασίας μας με το ζόρι.

Ποιος την πεταξε αυτη την παπαρια?

Καποιοι μαλλον εχουν μπερδεψει την δουλεια με τα μηλα απο δημοσιο δεντρο.Δεν "τρως" απλα μια δουλεια.Καποιος πρεπει να στην δωσει.Με το ζορι δεν σου περνει τιποτα για τον απλουστατο λογο οτι αυτη την "εργασια" που κανεις αυτος σου εδωσε την ευκαιρια να την κανεις.

Δημοσ.
Ειδικότερα, ο εμπορουπαλληλικός τομέας ποσο ανθρώπινος μπορει να χαρακτηριστεί?

Πέστα χρυσόστομε....

Οι συνθήκες εργασίας κ οι αμοιβές στο συγκεκριμένο τομέα δημιουργούν τον ορισμό του φασισμού.

Και μιλάμε για ένα κλάδο που δε μπορεί να απεργήσει,δε μπορεί να διαμαρτυρηθεί...

Που αύριο μπορεί να κλείσει η επιχείρηση, γιατί στην ελλάδα ποιός επιχειρηματίας επιβιώνει εύκολα πλέον;

κ μετά βγαίνουμε στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι..

Α,ρε κούνια που μας κουναγε..

Δημοσ.

Βρε ζώον KaiserSoze, μάθε να μιλάς ρε ανόητε. Υποταγμένε.

Πόσες ώρες απεργία έχεις κάνει στη ζωή σου ρε?

Να μου πεις, για να έχεις κάνει 7.100 posts στο φόρουμ ...πάρε και κατάλαβε τι αργόσχολος είσαι.

Δημοσ.

Να μου πεις, για να έχεις κάνει 7.100 posts στο φόρουμ ...πάρε και κατάλαβε τι αργόσχολος είσαι.

Καθρεφτακι ρε,στο γυρναω...

υγ. Και ο θειος μου ο νιντζα στην Αμερικη ο πλουσιος δερνει τον θειο σου...

υγ. Ελα παραδεξου το...εισαι επαγγελματιας συνδικαλιστης,ελααααα,μην κρυβεσαι

(μαγκες δεν το ηξερα οτι πραγματι υπαρχουν ανθρωποι που οντως πληρωνονται για να ειναι συνδικαλιστες)

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ είσαι ελεύθερος; Εσύ και αν είσαι υποταγμένος στην ιδεολογία σου και σε αυτούς που σου πιπιλίζουν το μυαλό με δαύτην....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...