KWSN_Men Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δεν εξισώνω τη μητέρα σου με τον Κόκαλη. Απλά αυτή η ενδιάμεση τάξη είναι δισυπόστατη: από τη μία προσβλέπει αυθόρμητα στο να γίνει Κόκαλης, και από την άλλη πλήττεται από το μεγάλο κεφάλαιο και όσο πάει "εργατικοποιείται". Εγώ τους θεωρώ κοινωνικούς συμμάχους (σε περιόδους κρίσης της οικονομίας ο μικρομαγαζάτορς κλείνει και γίνεται εργάτης), αλλά πάντα επικύνδινους, (γιατί στις παχιές αγελάδες ο μικρομαγαζάτορας γίνεται μεγαλομαγαζάτορας). Μάλιστα. Όποιος κάνει δικιά του επιχεήρηση είναι επικίνδυνος. Ωραία!
g1annis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Κι εσύ μας έχεις φλομώσει σε κοσμοθεωρρεία μπαγιάτικη εδώ και 200 χρόνια.Επειδή λοιπόν εσύ δεν έχεις κοσμοθεωρία, αλλά όλη σου η θεωρία εξαντλείται στο "ο μαλάκας, είναι μαλάκας" κράτα τη μαλακοθεωρία σου, και θα πας μπροστά. Το κακό με το παραπάνω είναι οτι ειναι μια αρχαία θεωρία , διατυπωμένη σε έναν κόσμο πολυ διαφορετικό απο τον δικό μας. Και μπάζει.Να σου θυμισω το τελευταιο επιχείρημα σου οταν βρήκες τα σκουρα; "Ο εργαζόμενος και να ξυνει τα @@ ολη μερα και να πληρώνεται κανονικά, πάλι του κλέβουν την αξία που παράγει". Κάποιοι έξυπνοι σαν κι εσένα, όταν είχε πρωτοδιατυπωθεί ότι η Γη είναι σφαιρική καίγανε τους φιλοσόφους στη φλόγα. Τους πήρε κάμποσες 1000άδες χρόνια για να το καταλάβουν. Ο Μάρξ επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Σε αντίθεση με τα αρχι-κεφάλια των αστών οικονομολόγων και φιλοσόφων, αλλά τόσο έχεις διαβάσει, τόσο καταλαβαίνεις. Αυτό που είπα ως προϊόν πίεσης όπως πιστεύεις, το ξαναλέω. Αν ο εργαζόμενος δε δουλεύει, τότε απολύεται. Το ότι και να ξύνει τα αρχίδια του παραμένει στη δουλειά, σημαίνει ότι ακόμα κι έτσι συμφέρει τον εργοδότη να τον κρατάει. Στοιχειώδης λογική. Οπότε είναι φυσιολογικό το αφεντικό να πληρώνει τους εργαζόμενούς του λιγότερο από όσο αξίζει η δουλειά τους, γιατί το προϊόν που παράγουν δεν το παράγουν με δικά τους μέσα AKA δεν το παράγουν μόνοι τους.Σαν άνθρωπος που έχεις κάνει σπουδές σε αυτόν τον τομέα, θα έπρεπε να ξέρεις, ότι αξία παράγει μόνο η ανρθώπινη εργασία. Ένα μηχάνημα από μόνο του, δεν παράγει αξία. Αλλά οι παπαριές που διδάσκουν οι οικονομολόγοι στις σχολές τους, είναι του επιπέδου της φιλοσοφίας που διδάσκονται οι φιλόσοφοι στις σχολές φιλοσοφίας (που ξεπετάνε τους κλασσικούς σε 1-2 εξάμηνα, τον Χέγκελ σε 1 κεφάλαιο κλπ). Είναι πάντως εντυπωσιακό, πως στην κοινωνία, το 90% είναι δεξιό (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΚΙ, ΛΑΟΣ) και μέσα στα φόρουμ, δε συναντάς ούτε έναν από δαύτους!!! Εγώ είμαι μαρξιστής και το λέω και το διατυμπανίζω αμα λάχει. Είμαι υποστηρικτής της θεωρίας του Μαρξ, του Ένγκελς, του Λένιν. Υποστηρικτής αυτής της θεωρίας της απαρχαιωμένης που ξέπεσε, που ηττήθηκε κλπ. Των βάρβαρων και μοβόρων ηγετών. Εσείς γιατί δεν παραδέχεστε ότι είστε δεξιοί ρε παιδιά? Ότι ειστε υποστιρηκτές του νεοφιλελεφθερισμού. Που στην τελική τόσους πετυχημένους ηγέτες έχει αναδείξει: Τρούμαν, Ρούσβελτ, Τσένι, Ράμσφελντ, Μπους, Μπερλουσκόνι, Καραμανλή. Γιατί τόση ντροπή? Δε χρειάζεται να ντρέπεστε. Γι' αυτό μπορείτε να είστε σίγουροι: αν τα αφεντικά σας διαβάζανε αυτά που γράφετε εδω μέσα, θα ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένα με την πάρτη σας. Έτσι γερά. Και μετά αναρρωτιώμαστε γιατί οι πιο εκμεταλλευόμενοι εργάτες, γίνονται τα χειρότερα αφεντικά. Ε με τέτοια (....) που τρώτε καθημερινά στη δουλειά και το ανέχεστε, κάπου θα πρέπει να ξεσπάσετε. Αφου πρώτα συμπληρώσετε από κανα δυο χιλιάδες posts σε κάποιο φόρουμ έχοντας γνώμη σε ότι παίζει.
KWSN_Men Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Το ότι και να ξύνει τα αρχίδια του παραμένει στη δουλειά, σημαίνει ότι ακόμα κι έτσι συμφέρει τον εργοδότη να τον κρατάει. Στοιχειώδης λογική. Επειδή εγώ δεν είμαι στοιχειωδώς λογικώς και εσύ φαίνεται να έχεις διαβάσει πολύ και να έχει εμπεδώσει αυτά που διάβασες, μου εξηγείς να καταλάβω σε τι τον συμφέρει τον εργοδότη;
Physics_Rulez Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 g1annis ο Μάρξ επιβεβαιώνεται κάθε μέρα μέσα στο δικό σου κεφάλι. Επίσης επειδή με έχει κουράσει η συζήτηση και δεν βγαίνει νόημα, ούτε η ανθρώπινη εργασία σου από μόνη της μπορεί να παράγει κάτι χωρίς τα μέσα που σου παρέχει ο εργοδότης σου, άρα ερχόμαστε πάλι στα λόγια μου. Τέλος, οι οικονομολόγοι διδάσκονται μια επιστήμη βασισμένη σε αρκετά πραγματικά υποδείγματα, μαθηματικά και συμπεράσματα που πηγάζουν από ό,τι έχει μέχρι στιγμής προκύψει στις διάφορες οικονομίες και οικονομικά μοντέλλα και όχι παπαριές. ΥΓ. Στέλνω στο αφεντικό μου διάφορα links από το insomnia και λαμβάνω κάθε τόσο μια μικρή αύξηση. Isn't that great?
punky Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Επειδή λοιπόν εσύ δεν έχεις κοσμοθεωρία, αλλά όλη σου η θεωρία εξαντλείται στο "ο μαλάκας, είναι μαλάκας" κράτα τη μαλακοθεωρία σου, και θα πας μπροστά. Κάποιοι έξυπνοι σαν κι εσένα, όταν είχε πρωτοδιατυπωθεί ότι η Γη είναι σφαιρική καίγανε τους φιλοσόφους στη φλόγα. Τους πήρε κάμποσες 1000άδες χρόνια για να το καταλάβουν. Ο Μάρξ επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Σε αντίθεση με τα αρχι-κεφάλια των αστών οικονομολόγων και φιλοσόφων, αλλά τόσο έχεις διαβάσει, τόσο καταλαβαίνεις. Δεν μου λες ρε φερεφωνάκο, πρέπει να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε; Ή με ξέρεις και από χθες; Ή πρέπει να σκανάρω τα αριστεία μου στις οικονομικές επιστήμες, για να μιλήσω με έναν παντελώς άσχετο όπως εσύ; Όταν μελετούσα Marx, Smith, Keynes, Malthus και έκανα comparative economic studies, εσύ πήγαινες με το ταγάρι να σε "διαφωτίσει" ο καθοδηγητής σου. Έχεις μελετήσει άλλους οικονομολόγους ή αναπαράγεις σα χαλασμένο γραμμόφωνο ότι μπούρδα σε έχουν ταίσει; Τόσες ανυπόστατες, αδιάβαστες και αντιεπιστημονικές παπαριές δεν έχω ξαναδιαβάσει μέσα σε ένα ποστ. Αν ο εργαζόμενος δε δουλεύει, τότε απολύεται. Το ότι και να ξύνει τα αρχίδια του παραμένει στη δουλειά, σημαίνει ότι ακόμα κι έτσι συμφέρει τον εργοδότη να τον κρατάει. Στοιχειώδης λογική. Στοιχειώδης λογική, ε; Μάλλον στοιχειωμένη. Σαν άνθρωπος που έχεις κάνει σπουδές σε αυτόν τον τομέα, θα έπρεπε να ξέρεις, ότι αξία παράγει μόνο η ανρθώπινη εργασία. Ένα μηχάνημα από μόνο του, δεν παράγει αξία. Ένα μηχάνημα, αστοιχείωτε, φέρει αξία. Και προσδίδει αξία στο τελικό προϊόν αφού συντελεί στην αύξηση της παραγωγικότητας. Κάτι που η ανθρώπινη εργασία δεν μπορεί να κάνει από μόνη της. Ο Μάρξ επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Ο Μαρξ υπήρξε από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη σύγχρονη σκέψη. Και τρέφω απεριόριστο θαυμασμό για το έργο του. Έργο που το μελέτησα γιατί αγαπούσα αυτό που σπούδαζα και αναζητούσα την αλήθεια. Όχι γιατί φοράω κομματικές ταμπέλες. Έργο όμως που παρά το μεγαλείο και τη λεπτομέρειά του, έχει και αυτό λογικές ελλείψεις. Τόσο καίρειες όμως ελλείψεις, που καθιστούν την κοσμοθεωρεία του, χάρτινο πύργο. Πριν 200 χρόνια, ένας άλλος οικονομολόγος ονόματι Malthus, ισχυριζόταν ότι η ανθρωπότητα τον είχε πιει. Γιατί ο πληθυσμός αυξανόταν ενώ (λέει) η παραγωγή αγαθών έμενε σταθερή. Τα είχε βάλει και σε νουμερα όλα αυτά, τα έβαλε και σε βιβλία. Και κάποιοι τα πίστεψαν. Μιλάμε για ντόρο και πανικό στην εποχή του. Αυτό που δεν είχε υπολογίσει στην τόσο στεγανή κοσμοθεωρεία του, ήταν την έκρηξη της παραγωγικότητας που ήρθε με τη βιομηχανική εποχή. Και όλη η κοσμοθεωρεία του έγινε κωλόχαρτο, γιατί ακόμη δεν είχαν ανακαλύψει την ανακύκλωση το 1800-φεύγα. Ο Μαρξ επιβεβαιώνεται ακόμη και σήμερα. Αλλά σε τομείς που εσύ δεν μπορείς να αντιληφθείς. Και σε τομείς που άπτονται της σφαίρας του ρομαντισμου και όχι του εφικτού. Όλα τα παραπάνω είναι εντελώς off topic. Αν κρίνει κάποιος mod ότι πρέπει να σβηστούν, θα είναι απόλυτα κατανοητό αν το πράξει. Sorry για το εκνευρισμένο ύφος. Και η υπομονή είναι πεπερασμένη ανθρώπινη αξία. ΥΓ. Στέλνω στο αφεντικό μου διάφορα links από το insomnia και λαμβάνω κάθε τόσο μια μικρή αύξηση. Isn't that great? έγραψες
Σκύμνος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Είμαι στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλω κι εγώ φασισμό στην εργασία!!!:evil: Είναι δυνατόν να έρχονται οι γυναίκες όπως θέλουν (με πασούμια, μίνια, ξώβυζα και see through) και οι άνδρες να φοράνε κοστούμια και γραβάτες;:evil: Εδώ και τώρα απαιτούμε ισότητα!!! Θέλουμε και εμείς να ερχόμαστε όπως οι γυναίκες, δηλ. με τσόκαρα, σορτς, φανελάκια... Godlike, σου εύχομαι ειλικρινά να είναι το μοναδικό πρόβλημα που θα συναντήσεις στη καριέρα σου. Πάντως δεν σου κρύβω ότι έβαλα τα γέλια όταν διάβασα τον "φασισμό στην εργασία" σου... Αν είσαι νέος στην εργασία δικαιολογείσαι, αλλά κοίτα να "προσγειωθείς" τώρα που είναι νωρίς.
louben Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Ρε παιδες αν πω οσα θελω δε φτανουν 2 Φορουμ.Πραγματικα παντως τα περι φασισμου λογω βερμουδας κτλ ειναι αστεια(φιλικα παντα) οχι γιατι δε στεκουν αλλα κρινομενα με βαση τις υπαρχουσες συνθηκες.Θα συνιστουσα στο φιλο που γουσταρει βερμουδα η να ανοιξει δικια του επιχειρηση η να παει δημοσιο(και στις δυο περιπτωσεις ειναι οκ). Και για να σιγονταρω τον punky ενα ψιλοασχετο. Πριν μερικα χρονια (99-2000-δε θυμαμαι ακριβως)ειχα τυχει στο πολυτεχνειο στην τελευταια μεγαλη καταληψη(οπου η αστυνομια ειπε οσοι θελουν να φυγουν κτλ).Παιδες σε καποια φαση σκασανε μυτη κατι BMW 7ares kai kati mercedes και αρχισαν να φορτωνουν τους και καλα αναρχικους(για να τους πανε μαλλον στις μεζονετες τους κτλ) Που κολλαει αυτο:Καλη η θεωρια αλλα κατ αρχας να την ξερεις(διαβασε κανενα Μπακουνιν,κροποτκιν ,νετσαγεφ κτλκαι μετα μιλα,και οχι μονο ....... το κρατος και η αστυνομια) και καν την τροπο ζωης εκει που σε παιρνει και εκει που θα πιασει τοπο. Ολα αυτα γιατι εχουμε γεμισει ψευτοεπαναστατες(και δεν εννοω το παλικαρι με τη βερμουδα). ΑΝ θεωρηθει η παραπομπη οτι δεν κολαει ας διαγραφει.
g1annis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Είσαι ανόητος. Μάθε πρώτα να συμπεριφέρεσαι και μετά ξαναέλα να μιλήσεις. Ο ίδιος προσβάλεις τις ποτιθέμενες σπουδές σου όταν πετάς χύμα "ημιμάθειες" Ένα μηχάνημα, αστοιχείωτε, φέρει αξία. Και προσδίδει αξία στο τελικό προϊόν αφού συντελεί στην αύξηση της παραγωγικότητας.Κάτι που η ανθρώπινη εργασία δεν μπορεί να κάνει από μόνη της. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πόσο εξυπνίδης είσαι. Η αξία δεν υφίσταται για άυλο προϊόν. Υπάρχουν και μηχανήματα που παράγουν άυλο προϊόν, και ωστόσο αυξάνουν την παραγωγικότητα. Δηλαδή το ότι η μηχανή συντελεί στη αύξηση της παραγωγικότητας δεν έχει καμία σχέση το αν παράγει αξία. Πήγαινε βρες κι άλλους σπουδαγμένους να μιλήσετε. Δεν έχει αξία να συνεχίσουμε, γιατί δεν έχεις και τη διάθεση να καταλάβεις. Όταν εγώ πήγαινα με το ταγάρι να με διαφωτίσει ο καθοδηγητής μου, εσένα σε είχε ρίξει στο σκοτάδι η τηλεόραση (όπως και κάμποσα άλλα εκατομύρρια που λένε τα ίδια με εσένα).
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Η αξία δεν υφίσταται για άυλο προϊόν Ώπα γιατί θα μας κυνηγάνε!!!! Ε Λ Ε Ο Σ Π Ι Α Μ Ε Τ Η Ν Π Α Ρ Α Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Η Σ Η :evil: Ώς τώρα είχε πλάκα αλλά πλέον έχει αρχίσει να τρέμει η βιβλιοθήκη, θα πέσει πάνω στο pc μου και δε θα μείνει τίποτα όρθιο!!! Εχμ... Γκούχου (x2)... Αξία στην παραγωγή έχει οτιδήποτε έχει να κάνει με παραγωγικότητα. Δηλαδή αξία έχουν: -Η εργασία -Η τεχνογνωσία -Οι πρώτες ύλες -Τα κεφάλαια -Ο εξοπλισμός -Τα προϊόντα -Οι υπηρεσίες Ας μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει.:???: Πάντως ήθελα να 'ξερα που στον κόρακα τα διαβάζεις αυτά και τα γράφεις εδώ. YΓ: Κάτι τελευταίο αγαπητέ: Η αξία δεν παράγεται άμεσα, αλλά εμπεριέχεται στα προϊόντα-υπηρεσίες. Άρα η μηχανή -για να μιλήσω στη γλώσσα σου- συντελεί στην αύξηση της παραγωγικότητας και παράγει αξία.
gtsamour Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Χαχαχααααααααα, έχω ρίξει πάρα πολύ γέλιο με το ταγάρι..... πάντως το topic έχει ξεφύγει τελέιως. Αααα και επίσης, τα @@ μου συντελούν στην αύξηση τας παραγωγικότητας του γυναικείου πλυθισμού ΚΑΙ παράγουν αξία.... Έλεος με τη μαλακολογία
djapal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 όλες οι γυναίκες ΜΟΝΟ με μίνι, ψηλοτάκουνα και ξώβυζα, αλλιώς απόλυση! λωωωωωωωωωωωωωλ!!!! έλεος ρε παιδιά... το κουράσατε το θέμα...
antreaslam Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 ρε μεγαλε,σορρυ κιολας,αλλα εχεις διαβασει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ επιστημες ?δε μπορει.κ εγω αυτο εχω σπουδασει,κ μπορω να σου πω με βεβαιοτητα οτι : 1)το μηχανημα ΔΕΝ ειναι αυλο 2)το μηχανημα φερει αξια,κ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ αξια στο τελικο προιον,καθως σχετιζεται αμεσα με την παραγωγικοτητα 3)οποιος δεν ειναι μαρξιστης,δεν ειναι απαραιτητα δεξιος! 4)συμφωνω απολυτα για την παραπανω αναλυση για τον μαρξ...καταπληκτικος οικονομολογος,της εποχης του ομως. ο πρωτος που εδωσε τοση σημασια στην εργασια,κ της εδωσε τοσο σημαντικο ρολο,ναι... αλλα δε μπορω να ακουω,οτι οταν ο εργαζομενος πληρωνεται κ τα ξυνει,αυτο συμφερει τον εργοδοτη...ελεος! όλες οι γυναίκες ΜΟΝΟ με μίνι, ψηλοτάκουνα και ξώβυζα, αλλιώς απόλυση! λωωωωωωωωωωωωωλ!!!! έλεος ρε παιδιά... το κουράσατε το θέμα... Κ ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΡΟΥΧΑ!!!!!!
Lucifer Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Μη το χαλάσετε όμως, είναι αρκετά ενδιαφέροντα αυτά που λέτε.
g1annis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Αν νομίζετε ότι η αστική ιδεολογία, ΔΕΝ έχει βάλει το χέρι της στις επιστήμες και τη φιλοσοφία, είστε βαθια γελασμένοι. Να προσέχετε τι διαβάζετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.