Petza Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Και εγώ το απεύχομαι και ναι θα έχω πρόβλημα. Αλλά τι να κάνουμε; Κάποιοι θα είναι ανεκτικοί και κάποιοι άλλοι όχι. Και κάποιοι θα κάθονται να τους πατάνε και κάποιοι όχι κοίταξα στο Profil σου αλλά δεν βρήκα "περισσότερες λεπτομέρειες" για σένα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υποθέσω από τα λεγόμενα σου και τον τρόπο που αντιδράς , ότι θα πρέπει να είσαι νεαρός στην ηλικία κάνε την επανάστασή σου τώρα που μπορείς (αν μπορείς , και δεν βρεθείς με την χρυσή ευκαιρία στο χέρι). Γιατί μόλις βρεθείς με κανα 2-3α κουτσούβελα που θα εξαρτάται το μέλλον και η επιβίωση τους από σένα ............... άστα όχι τυρολέζος που λεει ο έξ από εδώ αλλά σε βλέπω και με το παραδοσιακό τους μουσικό όργανο (αυτό που πιάνει την μισή βουνοπλαγιά) στον ώμο , και στην στάση του λεωφορείου για την δουλειά
kirimis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Τι θα πει "δεν ειναι το πρεπον ντυσιμο";; Εμένα με ρώτησε κανείς αν γουστάρω το ντύσιμο τους ή αν γουστάρω το Lacost μπλουζάκι τους ή τα σύμβολα της θρησκεία τους ή να ακούω όπου περνάω τις Βανδές τους και την μουσική τους (γενικά μιλάω);; Μήπως τους είπα τίποτα ή μήπως τους έκανα παρατήρηση;; Όχι Όπως εγώ τους σέβομαι και το βουλώνω έτσι πρέπει να σεβαστούν και αυτοί (πάλι γενικά μιλάω) το δικαίωμα μου. Και στο κάτω κάτω μια βερμούδα φοράω για να μην ιδροκοπάω εδώ στην Αθήνα που έμπλεξα. Χωρίς παρεξήγηση συζήτηση κάνουμε. Και εγώ το απεύχομαι και ναι θα έχω πρόβλημα. Αλλά τι να κάνουμε; Κάποιοι θα είναι ανεκτικοί και κάποιοι άλλοι όχι. Και κάποιοι θα κάθονται να τους πατάνε και κάποιοι όχι Ωραια... εισαι εσυ ο εργοδοτης.... ενας απο τους εργαζομενους σου (αντρας) σου ερχεται με τανγκα στην δουλεια... Δεν πιστευω να ενοχλησει την αισθητικη σου... αφου ουτως η αλλως την δουλεια του την κανει. Το να εισαι κοσμια ντυμενος δεν ειναι θεμα ανοχης... ειναι θεμα αυτοσεβασμου. Παντως ο ενδυματολογικος κωδικας στις επιχειρησεις παιζει μεγαλο ρολο στο πως θα σου φερθουν οι συνεργατες σου, οι πελατες σου κλπ κλπ... Παντως αν οντως σε προβληματισε αυτο το γεγονος, ξεκινα να ψαχνεις δουλεια... η μαλλον καλυτερα κανε την δικη σου δουλεια, διαφορετικα με τις αποψεις που εκφραζεις θα εχεις σοβαροτατο προβλημα... Αν και ακομα δικη σου δουλεια να θες να κανεις, και παλι δεν μπορεις να εισαι "οπως να ναι"
papabiris Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 θα συμφωνησω με τα παιδια παραπανω.ποσο νεος εισαι δεν ξερω αλλα μου φενεται οτι αυτη ειναι και η πρωτη σου ''καλη και σοβαρη'' δουλεια.ελπιζω η δυσαρεσκεια σου με τις αποψεις του διευθυντη να μην σε οδηγησει στην απολυση σου. Συντομα θα καταλαβεις οτι δεν ειναι αυτα τα πραγματα που θα επρεπε να πειραζουν καποιον στην εργασια του αλλα καποια αλλα(μισθος,εργασιακο περιβαλλον,αδειες κ.α.) εγω αν και ειμαι μικρος αναγκαστηκα να τα καταλαβω ακομα πιο μικρος μιας και επρεπε να δουλεψω πριν και παραλληλα με τις σπουδες μου. ουτε εμενα μου αρεσουν τα παντελονια και τα πουκαμισα γουσταρω χυμα φορμες και κοντα παντελονακια αλλα η ''θεση'' μου δεν το επιτρεπει. αλλα αν παω κοντρα στον εργοδοτη και χασω τη δουλεια μου μπορει και να φτασω στο σημειο να μην εχω ναγορασω καν τις φορμες που θελω. οποτε κανω το μλκα σε καποια θεματα, κραταω ικανοποιημενο τον εργοδοτη, ειναι ευχαριστημενος μαζι μου που αυτο συνεπαγεται σε αλλα οφελη. αν νομιζεις οτι φευγοντας απο την δουλεια που βρισκεσαι σε πηραν αμεσως σε αλλη τοτε φυσικα και φευγεις. φιλικα
godlike Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Για να μπούνε κάποια πραγματάκια στην θέση τους: 1. Έχω δουλέψει και αλλού και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Άρα αυτά τα "θα ψάχνεις δουλειά" είναι άτοπα 2. Αν πας σε ένα κιριλέ εστιατόριο και φας πόρτα λόγω ντυσίματος θα σου κακοφανεί άλλο αν το εστιατόριο έχει δίκιο ή όχι. 3. Τα μπλουζάκια με τα οποία πάω στην δουλεία δεν είχανε ούτε νεκροκεφαλές και ούτε σατανιστικά σύμβολα. Το λογότυπο μιας μπάντας σε άσπρο αυστηρά χρώμα και τπτ άλλο. 4. Δουλεύω 3 μήνες και τώρα ενοχλήθηκαν 5. Το αφεντικό μπορεί έχει δίκιο από την δική του μεριά και με τον δικό του τρόπο σκέψης. Ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης αναιρεί τον δικό του. Αυτό ονομάζετε διαφορετικότητα. Τώρα αν θεωρεί κάποιος σοβαρό θέμα τα ρούχα και προσπαθεί να επιβάλει την διαφορετικότητα του τότε εγώ χαρακτηρίζω την κίνησή του ελαφρώς φασιστική. 6. Όπως και το ντύσιμο πολλά πράγματα έχουν χάσει το νόημα τους. 7. Προγραμματιστής είμαι. Ούτε πωλητής ούτε τηλεπαρουσιαστής. 8. Ναι κάνω επανάσταση γιατί αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Και μην μου πει κανένας ότι του αρέσει ο ρουχισμός να παίζει ρόλο οπουδήποτε και δεν θα ήθελε να φοράει ότι τον εκφράζει χωρίς αυτό να μην είχε αντίκτυπο στην κοινωνική του κατάσταση (άλλη βλακεία η κοινωνική του κατάσταση). 9. Όπως είπα οι πελάτες δεν έρχονται εκεί. Εμείς πάμε στους πελάτες. Άρα η παρατήρηση μεταφράζεται: άλλαξε ρούχα δεν γουστάρω να σε βλέπω έτσι @punky: Μειώνεις την συζήτηση έτσι
SCidER Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 ρε φιλε σοβαρεψου λιγο και ασε τις κλαψες.. τουλαχιστον στην δουλεια σου μην τους δινεις δικαιωματα..οπως εχεις την απαιτηση ο αλλος να σε πληρωνει στην ωρα του ετσι να δεχεσαι και εσυ τις απαιτησεις των αλλων..δε σου ζητησε δα και τπτ τοοοσοοο τρομερο στο κατω κατω... σπιτι σου και οπου αλλου κανε οτι γουσταρεις...
godlike Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 ρε φιλε σοβαρεψου λιγο και ασε τις κλαψες.. τουλαχιστον στην δουλεια σου μην τους δινεις δικαιωματα..οπως εχεις την απαιτηση ο αλλος να σε πληρωνει στην ωρα του ετσι να δεχεσαι και εσυ τις απαιτησεις των αλλων..δε σου ζητησε δα και τπτ τοοοσοοο τρομερο στο κατω κατω... σπιτι σου και οπου αλλου κανε οτι γουσταρεις... Δεν νομίζω να άρχισα τις κάψες και δεν νομίζω ότι είμαι μη σοβαρός. Για όταν σου λέει ο άλλος "να ντύνεσαι πιο κόσμια" σε προσβάλει. Και αν το πάρουμε διαφορετικά αν δεν είναι τπτ να μου ζητάει ότι μου ζητάει δεν είναι και τπτ να με αφήνει να φοράω ότι φοράω.
punky Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Ρε φίλε, δεν μειώνω τη συζήτηση. Απλά βρίσκω παιδιάστικό και τελείως ανεδαφικό αυτό που λες. Μιλάς με έναν άνθρωπο που κυνηγήθηκε στο σχολικά του χρόνια, για τα μακριά μαλλιά και τα ρούχα του. Μιλάς όμως με τον ίδιο άνθρωπο, που από παιδί, έγινε άντρας και πρέπει να πατάει στα δικά του πόδια ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Και αυτό απαιτεί να δουλεύει. Και που η αξιοπρέπειά του δεν του επιτρέπει να δανειστεί ούτε από γονείς, ούτε από φίλους. Και δουλεύει σε μια δουλειά που έχει ένα dress code. Κάποιοι μαλάκες βάλαν τα λεφτά τους και το μυαλό τους, και στήσαν αυτή τη δουλειά. Και με διάλεξαν να δουλέψω για αυτούς. Λες εμένα να μου αρέσει να φοράω γραβάτα; Έκανα δυο χρόνια να συνηθίσω στην ιδέα και μόνο. Να μου έλεγες ότι στην πολυκατοικία σε κοιτάνε στραβά και σου τη λένε για το ντύσιμο, μαζί σου θα ήμουν. Και μη μου τσαμπουνάς για "διαφορετικότητα" εμένα. Έλα στα χρόνια μου και στη διαδρομή μου, φάε το κόστος της διαφορετικότητας χωρίς να λιγοψυχίσεις σε κάθε τομέα της ζωής σου, και μετά έλα και πες μου. Απλά βρίσκω αστείο να συνδυάζονται οι λέξεις "κοινωνική επανάσταση" και "βερμούδα" στο ίδιο κείμενο. Είναι από την αρχή μειωμένη η συζήτηση.
g1annis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δεν έχεις καμία υποχρέωση να υπακούσεις. Βέβαια επειδή η Ελλάδα είναι μπουρδέλο από άποψης δικαιωμάτων, μπορεί να σε απολύσει ο άλλος και να ψάχνεσαι τζάμπα. Η γνώμη μου είναι ότι θέλει προσοχή για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου σε έναν χώρο που όπως κατάλαβα δεν υπάρχει οργανωμένο εργατικό κίνημα (σωματείο κλπ). Αν δε θες να χάσεις τη δουλειά σου, αλλά θέλεις να τους κάνεις τσαμπουκά, θα σου πρότεινα όπως σε έχουν κρεμασμένο αυτοί από τα αρχίδια, έτσι να τους κάνεις κι εσύ. Θέλω να πως, πω μπορείς να τα κάνεις έτσι, ώστε να σε έχουν τόση ανάγκη, όχη τους έχεις εσύ: κατ αρχάς πάντα να τους έχεις τη δουλειά έτοιμη στο παρα-πέντε. Αν σε απειλήσουν ότι θα φας πόρτα, θα μπορείς να τους απειλήσεις ότι θα πετάξεις το πρόγραμμα που φτιάχνεις (πχ) στα σκουπίδια, ή ότι θα το δώσεις ημιτελές (για να είσαι καλυμένος, ότι εργάστηκες τα πληρωμένα). Πριν παραδώσεις τη δουλειά, να φροντίσεις να έχεις αναλάβει άλλη, για να μην μπορούν να σε πετάξουν έξω. Να φροντίζεις, πάντα πριν παραδώσεις τη δουλειά σου, να έχεις πληρωθεί τα δεδουλευμένα. Και κυρίως, να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου με αξιοπρεπή και ισχυρά επιχειρήμτα. Αν πας και του πεις αυτό που είπες πριν "κύριε διευθυντά το metal είναι θρησκεία" τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Ο συνδικαλισμός στο πανεπιστήμιο, είναι ένα μεγάλο σχολείο. Βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς που κράζουν τους συνδικαλιστές στο Παν/μιο, όταν βγαίνουν στην εργασία δεν ξέρουν που πάνε τα 4. Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς και να καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα με τα αφεντικά σου. Καλή επιτυχία.
SCidER Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δεν νομίζω να άρχισα τις κάψες και δεν νομίζω ότι είμαι μη σοβαρός. Για όταν σου λέει ο άλλος "να ντύνεσαι πιο κόσμια" σε προσβάλει. Και αν το πάρουμε διαφορετικά αν δεν είναι τπτ να μου ζητάει ότι μου ζητάει δεν είναι και τπτ να με αφήνει να φοράω ότι φοράω. A OK τοτε.. λοιπον πηγαινε αυριο στη δουλεια με τα μπλουζακια με τις σταμπες και τα σκουλαρικια και δε ξερω γω τι αλλο και πες του "ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ".. ετσι να σου φυγει η καψα... Για μπες μια στη θεση του εργοδοτη σου και να σου σκασει ενα τυπακι raver κιετσι κοκκινα μαλλια, σκουλαρικια στην γλωσσα, μπλουζακια με χορτα και γαρους και πορτοκαλι γυαλακι ηλιου να δω τη φιλελευθερη σταση θα κρατησεις...
Petza Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 λοιπόν για να μπούνε όντως κάποια πράγματα στην θέση τους. 1) Δεν προσπαθούν να σου επιβάλουν κάτι εσύ προσπαθείς να επιβάλεις το γούστο σου σε ένα χώρο που δεν έχεις τον παραμικρό λόγο, ξεχνάς ότι η επιχείρηση είναι δική ΤΟΥ Προσλαμβάνει και απολύει όποιον γουστάρει (μπορεί όχι με την συγκεκριμένη δικαιολογία γιατί μάλλον δεν καλύπτεται νομικά) 2)Δεν σε έχει ανάγκη , τον έχεις ( τα μπικικίνια που αγοράζεις όλα αυτά στα δίνει ΑΥΤΟΣ 3)Σκέφτηκες μήπως του έκαναν παράπονα για την εμφάνιση σου ??? είτε συνάδελφος η έστω αυτοί οι λίγοι πελάτες που συναναστρέφεσαι ? γιατί όντως είναι περίεργο να σου κάνει παρατήρηση μετά 3 μήνες να σου δώσω ακόμα ένα παράδειγμά Αν ο γιος μου μου φέρει κάποιον στο σπίτι που δεν μου "γεμίζει" το μάτι σε κλάσμα δευτερολέπτου του έχω πει να την κάνει με πιρουέτα Ξέρεις γιατί ? επειδή το σπίτι είναι δικό ΜΟΥ και τους όρους τους βάζω ΕΓΩ Αν τον ίδιο τον δω στο δρόμο δεν μου καίγεται καρφί
papabiris Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 godlike τα παιδια εδω δεν προσπαθουν να σου την πουν.να βοηθησουν θελουν.οι περισσοτεροι εχουν τραβηξει και αυτοι τα ιδια και καποιοι πολυ περισσοτερα.προσπαθουν να σου πουν οτι τα πραγματα εχουν δυσκολεψει αφανταστα στην αγορα εργασιας.δεν θα επρεπε καποιος να παραπονιεται για ενα τετοιο θεμα. ο μονος τροπος αν δεν αλλαζεις σταση θα ηταν ναβρισκες εναν εργοδοτη ο οποιος θα γουσταρε χαλαρο τροπο ενδυσης και συναμα θα τον επετρεπε στον χωρο εργασιας του που συνηθως πολλοι τον γουσταρουν αλλα πολλοι λιγοτεροι τον εφαρμοζουν παντα φιλικα επισης ο petza εχει απολυτο δικιο...
godlike Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Ρε φίλε, δεν μειώνω τη συζήτηση.Απλά βρίσκω παιδιάστικό και τελείως ανεδαφικό αυτό που λες. Μιλάς με έναν άνθρωπο που κυνηγήθηκε στο σχολικά του χρόνια, για τα μακριά μαλλιά και τα ρούχα του. Μιλάς όμως με τον ίδιο άνθρωπο, που από παιδί, έγινε άντρας και πρέπει να πατάει στα δικά του πόδια ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Και αυτό απαιτεί να δουλεύει. Και που η αξιοπρέπειά του δεν του επιτρέπει να δανειστεί ούτε από γονείς, ούτε από φίλους. Και δουλεύει σε μια δουλειά που έχει ένα dress code. Κάποιοι μαλάκες βάλαν τα λεφτά τους και το μυαλό τους, και στήσαν αυτή τη δουλειά. Και με διάλεξαν να δουλέψω για αυτούς. Λες εμένα να μου αρέσει να φοράω γραβάτα; Έκανα δυο χρόνια να συνηθίσω στην ιδέα και μόνο. Να μου έλεγες ότι στην πολυκατοικία σε κοιτάνε στραβά και σου τη λένε για το ντύσιμο, μαζί σου θα ήμουν. Και μη μου τσαμπουνάς για "διαφορετικότητα" εμένα. Έλα στα χρόνια μου και στη διαδρομή μου, φάε το κόστος της διαφορετικότητας χωρίς να λιγοψυχίσεις σε κάθε τομέα της ζωής σου, και μετά έλα και πες μου. Απλά βρίσκω αστείο να συνδυάζονται οι λέξεις "κοινωνική επανάσταση" και "βερμούδα" στο ίδιο κείμενο. Είναι από την αρχή μειωμένη η συζήτηση. Έδωσες την μάχη σου και την έχασες εγώ ακόμα την δίνω. Το σωστό θα ήταν να σκεφτείς τον εαυτό σου όταν ήσουν σαν εμένα και να με καταλάβεις. Και η βερμούδα δεν είναι κοινωνική επανάσταση είναι ότι ΖΕΣΤΕΝΟΜΑΙ. Κατάλαβες που θέλω να καταλήξω.
punky Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δεν έχεις καμία υποχρέωση να υπακούσεις. Βέβαια επειδή η Ελλάδα είναι μπουρδέλο από άποψης δικαιωμάτων, μπορεί να σε απολύσει ο άλλος και να ψάχνεσαι τζάμπα. Η γνώμη μου είναι ότι θέλει προσοχή για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου σε έναν χώρο που όπως κατάλαβα δεν υπάρχει οργανωμένο εργατικό κίνημα (σωματείο κλπ). Σβήνω τις υπόλοιπες γαμάτες συμβουλές που του έδωσες για το πως να γαμήσει το επαγγελματικό του παρόν και μέλλον, για να συγκεντρωθώ στο παραπάνω. Μιλάς σοβαρά; Το μόνο που θα έβρισκα ως παραβίαση των δικαιωμάτων του, θα ήταν να είναι γκόμενα και να του έλεγαν να δείχνει και λίγο μπούτι, για να γουστάρουν και οι πελάτες. Όταν ήμουν 18 και δούλευα σε βενζινάδικο, φόραγα μπλουζάκι Suicidal Tendencies. Στ'αρχίδια του το αφεντικό, αφού λαχαναγορίτες ήταν οι πελάτες. Και ο ίδιος ήταν πιο άπλυτος και από το δήδεν λυκόσκυλο που είχαμε στο μαγαζί. Αλλά ήταν δικό του δικαίωμα να μου ζητήσει στο ΔΙΚΟ του μαγαζί, να φοράω κάτι πιο "ουδέτερο". Αν μου το ζήταγε, ή θα το έκανα ή θα έφευγα. Τα περί επανάστασης είναι απλά αστεία.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Αν τελικά θα αποφασίσεις να παραιτηθείς από το φασιστόμουτρο το αφεντικό σου, μπορώ να σου προσφέρω δουλειά. Βέβαια Αύγουστο μήνα μπορεί να χρειαστεί να κυκλοφορείς κάπως έτσι, αλλά μη σε νοιάζει, εσύ μπορείς να φοράς ότι σ' αρέσει:
punky Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Έδωσες την μάχη σου και την έχασες εγώ ακόμα την δίνω. Το σωστό θα ήταν να σκεφτείς τον εαυτό σου όταν ήσουν σαν εμένα και να με καταλάβεις. Και η βερμούδα δεν είναι κοινωνική επανάσταση είναι ότι ΖΕΣΤΕΝΟΜΑΙ. Κατάλαβες που θέλω να καταλήξω. Σε καταλαβαίνω. Περισσότερο από ότι νομίζεις. Και ακριβώς για αυτό κάθομαι και σου γράφω. Αλλά αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις (ακόμη), είναι ότι δεν δίνεις καμία μάχη. Όπως εγώ δεν έχασα καμία. Δεν είμαι αυτός που έβαλε τη λέξη "φασισμός" στον τίτλο του thread. Και μιας και μου υποδεικνύεις το σωστό για το πως έπρεπε να σκεφτώ, αντίστοιχα λοιπόν θα κάνω κι εγώ, μιας και τώρα εντοπίσαμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Άλλαξε τον τίτλο του thread σε "Θερμοπληξία στην εργασία". Ή "Κουφόβραση". Για να μην μπερδευόμαστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.