Προς το περιεχόμενο

Φασισμός στην εργασία

godlike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 207
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...το ΠΙΟ χαριτωμένο απ' όλα, είναι πως ενώ το ξέθαμμα έγινε από τον Praetorianos για να ρωτήσει κάτι για την δικιά του περίπτωση (τί το 'θελες...Δεν άνοιγες καινούριο ; :ρ ), και έγινε...της μουρλής, ν' απαντάνε όλοι στον α(να)ρχικό πόστερ...

jimarass man, είσαι το απόλυτο respect btw, και για το "οντόπικ"...και για τις "φιλοεργοδοτικές σου απόψεις"...(ΠΩΣ κατάφερες και στρίμωξες ΚΑΙ τους Ρώσους της Νορμανδίας βρε θηρίο όμως...).

Και γενικά...Όσοι σχολιάζουν τον...πάλαι ποτέ αρχικό, είναι απίστευτοι...: "Λέτσος"..."επαναστάτης"..."Βελουχιώτης"...

Τσκ-τσκ...

Προς λήξην (ναι καλά...) : ΕΙΝΑΙ φασιστικό να του έλεγε ο μακάκας του για την βερμούδα και το μακό, όπως είναι και τώρα καλοκαιριάτικα, ειδικά τη στιγμή που το παλληκάρι έλεγε πως πελάτες ΔΕΝ τον βλέπανε...

Τώρα ΤΙ κάθεστε μερικοί και δικαιολογείτε τους διάφορους χόμο καρούμπαλους (διότι όπως είχε και πάλι πει ο αρχικός, και ΑΛΛΟΥ είχε δουλέψει, και χέρι δεν του βάζανε...)που ΔΕΝ χρειάζεται να τον κάνουν φασουλή τον άλλον με γραβάτες φρου-φρου δαντέλες και ζαρτιέρες, αλλά το κάνουν ΜΟΝΟ λόγω του κόμπλεξ τους να τον βλέπουν όπως αυτοί γουστάρουν, εφ' όσον ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ...ε τί να πω. Να του λέγατε "εντάξει ρε παλληκάρι, και τί να γίνει, ΕΙΝΑΙ μαλακία να σε βάζουν να φοράς μακρύ καλοκαιριάτικα, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτός κρατάει το μαχαίρι-αυτός και το πεπόνι, και είτε κάθεσαι και κάνεις ό,τι ζητάει ο μακάκους, είτε παίρνεις την βερμουδίτσα σου και σ' άλλη παραλία, είτε περιμένεις να σου σου δώσει εξιτήριο...", να το καταλάβω.

Αλλά να λέτε "ε μα ΕΤΣΙ είναι οι σοβαρές δουλειές" και τo AKOMH εκπληκτικότερο "το αφεντικό σου σε ταΐζει" ....

*btw, το ντύσιμο ΕΙΝΑΙ "φασισμός".

Τα ένσημα, οι υπερωρίες, ο μισθός, η συμπεριφορά κτλ κλ κλ...είναι ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ.

Πάλι ξεκίνησες τους χαρακτηρισμούς σε άτομα? Πάλι χαρακτηρίζεις φασιστικό ότι δε συμφωνείς?Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αυτονόητο του ευπρεπες ντυσίματος στη δουλεια?

Δημοσ.

Πρώτον ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκαίγομαι να κρατήσω την δουλειά, την πήρα περισσότερο για να έχω κάτι να κάνω, και να βγάλω και κανα ψιλό για το καλοκαιράκι αφού θα κάθομαι που θα κάθομαι. Προς το παρόν αυτές οι έξτρα ώρες που με κρατάει δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο για μένα μια και επειδή είναι μικρή επιχείρηση κάνω και το χαβαλέ μου.

Όμως σκέφτομαι αν στο μέλλον πχ μπορώ να του πω κομμένα αυτά γιατί τώρα έχω διάβασμα/δεν γουστάρω/βαρέθηκα κτλ κτλ ή θα μείνω με τα παπούτσια στο χέρι αν είναι νομικά κατοχυρωμένος με αυτό που κάνει.

Που θα πάει δεν θα γίνω εργοδότης, μαστίγιο και θειάφι στους υπο-.

Δημοσ.
Πάλι ξεκίνησες τους χαρακτηρισμούς σε άτομα? Πάλι χαρακτηρίζεις φασιστικό ότι δε συμφωνείς?Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αυτονόητο του ευπρεπες ντυσίματος στη δουλεια?

Σε μια κοινωνία υπάρχουν τριών ειδών άτομα.

1)Οι παλιομοδίτες κολλημένοι στα έθιμα, με άκριτη αποδοχή στις συνήθειες του παρελθόντος. Όσα ληγμένα πιστεύουν, είναι καταδικασμένα να ξεχαστούν. Κλασικός εκπρόσωπος ο Πάππας.

2)Οι ψευτονεοτεριστές που μηδενίζουν οτιδήποτε παλιό δεν δουλεύει σωστά, λε ςκαι όταν χαλάσει μια μηχανή δεν την πας για service, αλλά την πετάς. Είναι καταδικασμένοι να ξαναζήσουν την ιστορία και φυσικά αποτελούν εχθροί της κοινωνικής ισορροπίας. Κλασικός εκπρόσωπος ο Χίτλερ, Στάλιν.

3)Οι λίγοι που ζούνε στο μέτρο, δηλαδή κρατάνε ότι είναι καλό και φυσικά ψάχνονται και για το μέλλον. Σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούν σε κοινωνικό ξεσπασμα, όπου συνεννόνονται με τους 2) σε κοινό αγώνα ενάντια στους 1). Κλασικός εκπρόσωπος είναι ο Κολόμβος και η γαλλική επανάσταση.

Δημοσ.

Aυτονόητο τί πα να πεί δέν καταλαβαίνω? Ο εργοδότης όπως ξαναέγραψα έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει ευπρεπές ντύσιμο την ώρα της δουλέιάς χωρίς κανένας να τον κατηγορήσει για φασίστα γιατί την ώρα της δουλειάς είναι απλά ο άνθρωπος που πρέπει να υπακούει. Άν το ζητήσει ο εργοδότης ή κάποιος άλλος για λογαριασμό του δέν είναι φασισμός άν το ζητήσει κάποιος τρίτος που δέν έχει σχέση με την δουλειά είναι χοντροειδέστατη μορφή φασισμού.

Δέν σημαίνει δηλαδή οτι πρέπει να γίνει αυτό ο κανόνας ακόμα και άν ο εργοδότης αδιαφορεί, ούτε να κατακρίνουμε εμείς οι τρίτοι τους άλλους για πράγματα που δέν μας ενδιαφέρουν.

Δημοσ.

Εγώ απορώ γιατί δεν έχει κλειδωθεί απο τότε που άνοιξε με το γελοίο τρόπο που άνοιξε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.

Αν έχουν ανάγκη ένα υπάλληλο, θα περνάει το δικό του (μέχρι ενός σημείου).

Αν είναι αναλώσιμος, έχει πάρει τον π..λο.

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις του εργαζόμενου, αν ο εργοδότης επιβάλλει κάτι που δεν είναι παράνομο και ο εργαζόμενος δεν το εφαρμόζει μπορεί να τον απολύσει.

Θα πάρει την αποζημίωση του και άντε γεια. Μάλιστα αν δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις του, μπορεί να μην πάρει ούτε αποζημίωση (νομίζω ότι αφορά μη τήρηση ωραρίου, αδικαιολόγητες απουσίες, άρνηση εκτέλεσης καθηκόντων που προβλέπονται στο job description κλπ.)

Αν θέλει ο εργαζόμενος να επικαλεστεί παράνομη και αδικαιολόγητη απόλυση, μπορεί να βάλει δικηγόρο να το κυνηγήσει (να τον πληρώσει από την τσέπη του, ή να βρει κάποιον νομικό δωρεάν από το σχετικό σωματείο-ένωση εργαζομένων-υπαλλήλων).

Αν τελεσιδικίσει απόφαση υπέρ του εργαζομένου (μετά από χρόνια),

υποχρεώνει τον εργοδότη να τον ξαναπροσλάβει και συνήθως πληρώνει όλους τους μισθούς που έχασε στο ενδιάμεσο για όσο διάστημα δεν είχε δουλειά ή για όσο διάστημα έκανε δουλειά άσχετη με την υπάρχουσα.

Σε extreme περιπτώσεις μπορεί να κερδίσει και κάποια αποζημίωση για ηθική βλάβη κλπ.

Συνήθως , αν η απόλυση είναι παράνομη , τα δικαστήρια βγαίνουν υπέρ των εργαζομένων αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Όσο για τις extra ώρες, που ρωτάει ο φίλος Praetorianos , πρέπει να δεις με τι σύμβαση έχεις προσληφθεί , και να ψάξεις να βρεις τι ισχύει για υπερεργασία-υπερωρίες στην περίπτωση σου. Κάποιες ώρες μπορεί να ζητάει ο εργοδότης παραπάνω αν χρειάζεται , αλλά δεν ξέρω με ποια διαδικασία (πχ. ενημέρωση του εργαζόμενου πριν κάποιες μέρες) , και δεν ξέρω αν πληρώνονται αυτές έξτρα ή ισοσκελίζονται με λιγότερες ώρες σε άλλες ημέρες.

Στην επιθεώρηση εργασίας τα ξέρουν αυτά.

Δημοσ.

Για τους μηχανικούς οι έξτρα ώρες είναι κατα μέσον όρο 3 ώρες την ημέρα μερικές φορές μπορεί να φτάσουν και τις 5 - 6 άν υπάρχει πολύ δουλειά.

Τις δέχονται αδιαμαρτύρητα χωρίς να πάρουν λεπτό περισσότερο βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις ο προσυμφωνημένος μισθός είναι αρκετά ψηλός.

Δημοσ.
Εγώ απορώ γιατί δεν έχει κλειδωθεί απο τότε που άνοιξε με το γελοίο τρόπο που άνοιξε αυτό το θέμα.

Ποιος ακριβώς είναι ο γελοίος τρόπος για να καταλάβω κι εγώ? Δεν συνέχισα την (πολύ καλή) οικονομική ανάλυση που είχε προηγηθεί στο thread αλλά είχε σχέση με το αρχικό ερώτημα του Poster. Γιατί λοιπόν να ανοιξω καινούριο θέμα?

Γελοίος είναι αυτός που spamαρει αμολώντας κοτσάνες

Δημοσ.
Ποιος ακριβώς είναι ο γελοίος τρόπος για να καταλάβω κι εγώ? Δεν συνέχισα την (πολύ καλή) οικονομική ανάλυση που είχε προηγηθεί στο thread αλλά είχε σχέση με το αρχικό ερώτημα του Poster. Γιατί λοιπόν να ανοιξω καινούριο θέμα?

Γελοίος είναι αυτός που spamαρει αμολώντας κοτσάνες

Χαλάρωσε πραιτωριανέ. Μάλλον στον αρχικό δημιουργό του thread αναφέρεται ο φίλος.

Δημοσ.

...βασικά Praetorianos , το θέμα του α(ν)αρχικού

...για να ευαρεστηθούν διάφορα μάτια

ήταν ο "φασισμός"

...η μαλακία πάνω απ' όλα θα έλεγα του Κου εργοδότα του που ΕΞ' ΑΡΧΗΣ είχε την υποχρέωση να τον ενημερώσει ΠΩΣ ακριβώς θα "χορεύει" στο χώρο της συγκεκριμένης εργασίας - άσχετα αν τον βλέπει μόνο η καθαρίστρια

...φαντάζεστε να είχε γκρινιάξει η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ για τη βερμούδα ; !

, για να κάνει κι αυτός τον τρόπο του, και να μην του κακοφανεί όταν του "καπνίσει" του αλλουνού να του την πει. Διότι όπως έχει υποχρεώσεις ο εργαζόμενος, έτσι έχει και ο εργοδότας. Μόνο που συνήθως τείνει ο τελευταίος να ψιλοξεχνάει τις δικές του και να θυμάται κυρίως του πρώτου. Και αυτό, ΕΙΝΑΙ "φασισμός" - ας κοιτάξουν μερικοί στο λεξικό την έννοια της λέξης btw

του να του την πούνε "στα καλά καθούμενα" για τις ενδυματολογικές του συνήθειες, πόσο δε μάλλον που όπως έλεγε, ήταν και "παράλογη" η απαίτηση, τη στιγμή που δεν είχε...paredwse

:-)

με πελάτες.

Τώρα τί...ζόρι τραβάνε μερικοί που συνέχισες εσύ το συγκεκριμένο θέμα, "αλλάζοντάς του πορεία", αντί να ανοίξεις άλλο, και ζητάνε κλείδωμα,,,,,,, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ποτέ δεν το κατάλαβα :rolleyes: . Για τους τύπους όμως, όπως είπα και 'γω, ίσως ήταν "ορθότερο" να άνοιγες άλλο, πιο συγκεκριμένο.

...όταν θα χαρακτηρίσω ΕΣΕΝΑ, τότε έλα να μου ζητήσεις τον λόγο.

"Φασιστικό" επίσης, δεν χαρακτήρισα το "ευπρεπές ντύσιμο στη δουλειά", φασιστικό (...να τα πω πάλι ; ; ; ) χαρακτήρισα το να βγαίνει ο άλλος όποτε του καπνίσει να επιβάλλει το ΓΟΥΣΤΟ του στον άλλο (...διότι αν ήταν θέμα "δουλειάς", όπως τουλάχιστον μας τα είχε πει ο...αρχικός,

α)θα του τα είχε πει από ΤΗΝ ΑΡΧΗ

β)κι αν κάτι είχε αλλάξει στην πορεία (δεκτόν) και υπήρχε πρόβλημα, θα έπρεπε ΟΜΟΡΦΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΚΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΜΟΡΦΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ,,,,να του έλεγε "κοίτα, εγώ ΔΕΝ έχω πρόβλημα με αυτά που φοράς, αλλά σε βλέπουν πελάτες οι οποίοι ΕΧΟΥΝ, οπότε θα σε παρακαλούσα να το αλλάξεις".

Αλλά πελάτες είπαμε ΔΕΝ τον βλέπαν, πρόβλημα δεν υπήρχε, εκτός από το εγγενές του μυαλού του εργομπήχτη, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ : "Κοίτα, εγώ θεωρώ λέτσους όσους φοράνε βερμούδες. Και λέτσους δεν θέλω στη δουλειά μου - ούτε καν αυτούς που μου καθαρίζουν τα τζάμια. Φρόντισε λοιπόν τη μέρα που θα φοράς τη βερμούδα σου εδώ, να κρατάς το χαρτί της παραίτησής σου."

Κάποιοι βέβαια, είτε

α)ανήκουν στην κατηγορία ΑΥΤΩΝ των φασιστοελληνοεργοδοτών (όταν δουλέψεις, που σιγά μην το κάνεις, θα τους γνωρίσεις) και λειτουργούν ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ απέναντι στον υπάλληλο

Β)ανήκουν στην κατηγορία που ΝΙΩΘΟΥΝ και λένε δεξιά κι αριστερά ότι "το χέρι που τους ΤΑΪΖΕΙ ( ! ! ) δεν πρέπει να δαγκώνεται, διότι το δάγκωμα δεν είναι ευπρεπές, κι εκτός του ότι είναι αυτονόητο, το έχει πει και το αφεντικό, και το αφεντικό έχει πάντα δίκιο (κι ΑΥΤΟ το έχει πει το αφεντικό...)

*(...τωρα θυμήθηκα τον ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ "Δεκάλογο Το Αφεντικού", που περιφέρεται σε τοίχους διαφόρων "Επιχειρήσεων" - α ρε Ελλαδάρα - και δεν έχει αρχίσει καμμιά εκστρατεία ΑΓΡΙΩΝ προστίμων (...ποιός ήρθε ; ! ; ! ) σε όσους ΤΟΛΜΑΝΕ να τον έχουν αναρτημένο, "εν είδει αστείου"...)

Πάλι ξεκίνησες,,,,,,,,,

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αυτονόητο του ευπρεπες ντυσίματος στη δουλεια?

...Εσύ ΠΑΛΙ άρχισες να σφάζεις τη γλώσσα ; Ή έστω ν' αδιαφορείς για επανέλεγχο του όποιου post ;

Tέλος πάντων δεν έχει νόημα μαζί σου, πάω για τελικό....

Δημοσ.

Εγω δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα, γιατι οι εργοδοτες δεν ξεκαθαριζουν τι θελουν απο εσενα οταν σε προσλαβανουν ωστε να μην μαλωνεις μετα.

Η επιχειρηση ειναι οντως δικη τους και στα πλαισια του νομου, του συνταγματος των ανθρωπινων δικαιωματων μπορουν να επιβαλουν κανονες για την σωστη λειτουργια της επιχειρησης. Αλλα να σε προσλαβανει και μετα να θυματε να σου πει, οτι απαγορευται να φορας βερμουδα και tshirt ειναι μαλλον υποπτο και παραλογο.

Θυμαμε το καποτε αφεντικο να μας βαζει τις φωνες γιατι βαλαμε βερμουδα μεσα στο καλοκαιρι με 35βαθμους εξω και με ''αποστολη'' ημερας να φορτωσουμε 30 υπολογιστες με οθονες και εκτυπωτες, να τους μεταφερουμε να τους ξανακαταβασουμε και να τους μοιρασουμε σε ενα κτηριο 4 οροφων και στο τελος να τους τοποθετησουμε. Το κολημα που εφαγε ηταν, πως θα παμε ετσι σε δημοσια υπηρεσια και τι ησαστε κουβαλητες ή τεχνικοι και ετσι ντυνονται οι τεχνικοι και γαμισετ@. Οτι νανε.

Αλλα τι να λεω, απο ανθρωπο που τρυπαει τοιχους και ανεβαινει σε σκαλες με ντυσιμο μπουζουκοβιου τι να περιμενα? Εγω ειμαι ο παραλογος που πηγα με tshirt και βερμουδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...