-nick- Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Καλή η αυτοβελτίωση, καλός ο σκοπός κια ο στόχος της αλλαγής των τμημάτων του συνόλου, αλλά τι γίνετια όταν αυτό δνε γίνεται σε γενική κλίμακα, αλλά μόνο σε μερικούς ; Τι γίνεται αν εμείς οι απλοί θνητοί-ψηφίζοντες αλλάζουμε ενώ ταυτόχρονα οι "άλλοι"-ψηφιζόμενοι (συμπληρώστε με όποιο όνομα πολιτικού θέλετε) παραμένον ίδιοι και απαράλλαχτοι ; Τι γίνεται όταν αυτοί που καθορίζουν τα πλαίσια μέσα στα οποία ζεις και λειτουργείς, αυτοί που καθορίζουν τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο, με προκλητικό τρόπο, σε παραμελούν, σε ξεφτιλίζουν (με προτάσεις-κοροιδία και με νομικές διατάξεις που σε αφήνουν έρμαιο του κάθε καταχραστή και κλέφτη), σε θυμούνται μόνο όταν έρχονται εκλογές, σε αφήνουν απροστάτευτο από κάθε είδους εκμετάλλευση, κάνουν πλημμελείς ελέγχους σε κάθε πλευρά του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ; Σε αυτή την περίπτωση, η αυτοβελτίωση έχει τόση ουσία, όσο και το να έχεις μιας Ferrari αλλά όχι τα κλειδιά της... Είσαι γαμάτος, αλλά περιττός... ΙΜΗΟ, για να βελτιωθεί η τρέχουσα κατάσταση απαιτούντια αλλαγές ΚΑΙ σε ατομικό επίπεδο (αλλαγή νοοτροπίας πολιτών, πολιτικών), αλλά και σε πολιτικό επίπεδο (μια συνδιακυβέρνηση δεν θα μας έβλαπτε...) τοτε θα πρεπει και να εισαι πιο δραστικος.. Ομως οι περισσοτεροι διαμαρτυρονται κ θελουν να αλλαξουν τον κοσμο αμελωντας να αλλαξουν ΚΑΙ οι ιδιοι πρωτα σε ικανοποιητικο βαθμο.. Μια κοινωνικη επανασταση ειναι ανουσια και αχρηστη αν δεν εχει προηγηθει εσωτερικη επανασταση ενος σημαντικου αριθμου ατομων .. Γιατι? Γιατι πολυ απλα αλλιως ακομα και μετα την επανασταση η νεα ταξη πραγματων θα ειναι πανω-κατω τα ιδια σκατα.. Αν οπως λες γινει ομως ριζικη αλλαγη νοοτροπια ενος ποσοστου[οχι απαραιτητα πλειοψηφια, ας πουμε 30-40% η και λιγοτερο πολιτων ΚΑΙ καποιων πολιτικων[ρεαλιστικα συνηθως αυτων που ΔΕΝ ειναι και τοσο γνωστοι οι αναγνωρισμενοι] ειναι αρκετη αυτη η αλλαγη για να επιφερει γενικοτερη αλλαγη πιστευω.
Kandinsky Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Thanks. Μόλις μου έφυγε η μεγάλη κατάθλιψη και μεταβλήθηκε σε μεσαία..... Πού να τα δούμε αυτά τα λεφτά εδώ......
punky Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 LL_NEO εγώ τουλάχιστον ασχολούμαι με τον κόσμο μέσα στον οποίο ζω, επιφανειακά όπως μου λέει ο punky και άλλοι. Το πρόβλημα με σένα, είναι ότι δεν είσαι ικανός να συζητήσουμε σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ βάση, που πρώτος επικαλέστηκες για να στηρίξεις την κοσμοθεωρεία σου. Τα έκανες μαντάρα εκεί, και μετά το γύρισες σε "καλούς" και "κακούς" λες και παίζουμε "ινδιάνοι και καμποϋδες". Ας υποθέσουμε ότι το θέμα ήταν πχ "Ναι ή όχι στην έκτρωση, όταν το παιδί που θα γεννηθεί θα έχει σοβαρή νοητική/σωματική αναπηρία". Και είχαμε από τη μία μεριά έναν που σκέφτεται όπως εγώ για το θέμα και από την άλλη έναν θρησκόληπτο. Δεν θα καταφέρναμε ποτέ να συνεννοηθούμε. Γιατί ότι και να του έλεγα για τα προβλήματα που θα έχει διά βίου να αντιμετωπίσει ο γονιός αλλά και το ίδιο το παιδί, τη μιζέρια, τη δυστυχία και τον πόνο, ούτε που θα τα επεξεργαζόταν ο εγκέφαλός του. Δεν θα με άκουγε. Θα τσαμπούναγε συνέχεια το "θέλημα θεού" και "αμαρτία", "δολοφονία", το "ο θεός μας δοκιμάζει" κλπ. Η διαφορά μας θα ήταν σε ηθική/φιλοσοφική βάση. Ούτε αυτός μπορεί να με πείσει ότι στέκει το επιχείρημα ότι ένας υπερφυσικός-μπαμπάς με άσπρα μούσια, με κρίνει και με δοκιμάζει.Κι εγώ πρέπει να υπομείνω τα δεινά κόντρα στον παραλογισμό γιατί όλα αυτά που περνάω είναι τιμωρία για το γαμήσι που έριξε ο Αδάμ στην Εύα. Ούτε εγώ μπορώ να τον πείσω ότι όλα αυτά είναι ιδεοληψίες και μπαρούφες, και αυτό που έχει σημασία είναι η ευτυχία σε αυτή τη ζωή. Και η αποφυγή της δυστυχίας του αγέννητου. Εσύ έχεις μπλέξει τα μπούτια σου ανάμεσα στους δύο κόσμους. Στο επιστημονικό κομμάτι, δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε μια άκρη. Αφού επιμένεις σε ένα αποτυχημένο σύστημα ιδεών που δεν θέλει από εμμονή να αναγνωρίσει την επιχειρηματικότητα, ως κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας. Γιατί φυσικά έτσι θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα της σκέψης. Είναι σαν να λες ότι 1+1=3. Ε, δεν γίνεται ρε. Δεν στέκει. Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στο πόσο κάνει 5+5 αφού δεν συμφωνούμε στο 1+1. Στο ηθικό/φιλοσοφικό κομμάτι, λες ότι είναι άδικο να εκμετταλεύονται οι "κακοί" τους "καλούς". Και σου απαντάμε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να χωριστεί με αυτή την υπεραπλούστευση. Αν η εμμονή σε κάτι λανθασμένο επιστημονικά, και υπεραπλουστευμένο ηθικά/φιλοσοφικά δεν είναι φασισμός ή βλακεία στον εγκέφαλο, τότε τι στο διάολο είναι; Αντιστοίχως οι Ναζί διατυμπάνιζαν ότι οι μαύροι είναι κατώτεροι, γιατί έτσι δήθεν το στοιχειωθέτησαν επιστημονικά. Με βιβλία, με διαγράμματα, κλπ. Και οι Εβραίοι ήταν "κακοί", γιατί ήταν μια εύκολη υπεραπλούστευση για να βρεθεί ο εχθρός. Τι από όλα αυτά δεν μπορείς να καταλάβεις; Ξαναλέω ότι χρωστάμε πολλά στον συνδικαλισμό που πάλεψε στις άγριες εποχές του καπιταλισμού. Και ξαναλέω ότι συνεχίζω να ψηφίζω αριστερά, γιατί εκεί βρίσκω ιδεολογική ταύτιση σε πολλά κοινωνικά θέματα, όπως ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος. Στο κράτος πρόνοιας. Στη στήριξη των αδύναμων κομματιών του πληθυσμού, όπως η τρίτη ηλικία πχ. Αλλά δεν μπορώ πια να δεχτώ ως κοινωνική λύση, το πείραμα που απέτυχε. Μπορείς να συνεχίσεις να μοιράζεις φυλλάδια που προωθούν την ιδεοληψία σου. Για μένα είσαι το ίδιο γραφικός με τις γριές που κραδαίναν τα πλακάτ έξω από τις αίθουσες που έπαιζαν τον Τελευταίο Πειρασμό.
lagunas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 punky συμφωνω μαζι σου.το μονο που μπορουμε να προσεγγισουμε ειναι το κοινωνικο προσωπο των σκανδιναβικων κρατων,κατι πρακτικα δυσκολο για τη χωρα μας στην οποια εχουν εμποτιστει οι εννοιες του σταρχιδισμου,της αρπαχτης,του βολεματος κτλ χωρις καθολου ηθικους ενδοιασμους
sotirakis.net Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Συνδιακυβερνηση?Τι εννοεις? Μια κυβέρνηση συνασπισμού. Έτσι, δεν θα γίνονται (τόσο εύκολα τουλάχιστον..) αυθαιρεσίες στην διακυβέρνηση και θα μπορεί να υπάρχει ένας στοιχειώδης έλεγχος/περιορισμός της δράσης της εκάστοτε κυβέρνησης. Βέβαια, την τελευταία φορά που έγινε αυτό στην Ελλάδα, η συνδιακυβέρνηση έγινε με ΝΔ και ΚΚΕ με τα γνωστά αποτελέσματα μετά... (No comment...)
LL_NEO Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Βέβαια, την τελευταία φορά που έγινε αυτό στην Ελλάδα, η συνδιακυβέρνηση έγινε με ΝΔ και ΚΚΕ με τα γνωστά αποτελέσματα μετά... Τα οποία ήταν; LL_NEO εγώ τουλάχιστον ασχολούμαι με τον κόσμο μέσα στον οποίο ζω, επιφανειακά όπως μου λέει ο punky και άλλοι. Εσύ είσαι ακόμα χειρότερος... ασχολείσαι με εμένα... 11 σελίδες thread και αυτό βρήκες να πεις. Εύγε. Δλδ εσύ πιστεύεις ότι όλα αυτά τα ποστ μετά την τρίτη σελίδα έχουν κάτι να κάνουν με το αρχικό σκεπτικό του τόπικ; Λολ ρε! Όσον αφορά το θέμα της υπεραξίας θα ρωτήσω το εξής απλό. Γράφω αυτή τη στιγμή απο Net cafe φίλου στην Καλαμάτα. Πήρε δάνειο και το έφτιαξε και τα πάει μια χαρά. Εδώ δουλεύει και ένα φιλαράκι το οποίο μου γκρίνιαζε ότι ο άλλος κονομάει και ότι τους δίνει ψίχουλα. Όταν τον ρώτησα γιατί δε φτιάχνει και αυτός ένα μου είπε ότι δεν έχει μετρητό. Ξέροντας ότι έχει η οικογένεια του αρκετά ακίνητα και άρα δε θα είναι πρόβλημα να πάρει δάνειο του πρότεινα να του κάνω τσάμπα το business plan και να πάρουμε σβάρνα τις τράπεζες. Εκεί άρχισε να τα μασάει. Κύριοι καλώς ή κακώς αν δε θέλετε να το δείτε ως αμοιβή επιχειρηματικότητας, δείτε το ως ανταμοιβή για τον πρόσθετο κίνδυνο που ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει. Τα πάντα στη ζωή είναι ένα ρίσκο. Ο μεν ένας προτιμά να αγωνιά για το αν θα παίρνει μια ζωή το μισθό του. Ο άλλος αν το σχεδιό του βαλτώσει και καταλήξει στο δρόμο (και πριν καταργηθεί η προσωποκράτηση στη φυλακή). As simple as that
KWSN_Men Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Ένα ευχαριστώ σε punky και LL_NEO, με γλύτωσαν από τα σεντόνια επι σενονιών που θα απαντούσα στον αιθεροβάμωνα φίλο μας. @g1annis: Αν σε πετύχω πουθενά να μοιράζεις φυλλάδια, προς μεγάλη σου έκπληξη, θα το πάρω. Έχοντας κάνει αυτή τη ΄δουλειά΄ γιατί δεν ήθελα να με χαρτζιλικώνει ο μπαμπάς, πάντα πέρνω ότι φυλλάδιο και να μου δώσουν, γιατί ξέρω πόσο άσχημο είναι να σηκώνεις το χέρι και ο άλλος να κάνει ότι δε σε βλέπει.
LL_NEO Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 ρε φίλε και γω με το ίδιο σκεπτικό παίρνω μέχρι και διαφημιστικά για ταμπόν, αλλά ένα παλικάρι στη Στουρνάρη, μόνο που δε μου την είπε, που το πήρα και χωρίς να το δω το πέταξα στον κάδο. Τι να πω...
Praetorianos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ξεθάβω αυτό το θέμα για να ρωτήσω κάτι για την εργασία. Έπιασα πρόσφατα δουλειά σε κατάστημα με υπολογιστές, τίποτα σπουδαίο αλλά περίπου 3 φορές την εβδομάδα με κρατάει παραπάνω καμιά ώρα, μιάμιση και επιπλέον αλλάζει τις βιτρίνες του όταν κλείνει το κατάστημα οπότε μένω και εκεί λίγο παραπάνω μετά που έχει λήξει η βάρδια μου. Δεν είμαι μ0υν..κλαψας, δεν με πειράζει αυτό απλά ρωτάω αν έχει και "τυπικά" το δικαίωμα να με κρατάει τόσο παραπάνω καθώς και να με βάζει να αλλάζω βιτρίνες πέρα του ωραρίου μου. Παρεπιπτόντως επικό ποστ και τρομερές αναλύσεις σε οικονομικά θέματα που προηγήθηκαν
johnnyestia Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Κοίτα, κάποια πράγματα γίνονται αναγκαστικά εκτός ωραρίου σε όλες τις δουλειές. Εγώ και δεοντολογικά δεν το θεωρώ σωστό να του πείς όχι. Από την άλλη είναι θεμιτότατο -για μένα πάντα- να "πατσίζεις" αυτές τις έξτρα ώρες σε άλλες στιγμές εντός ωραρίου. Απλά βρίσκεις συνέχεια δικαιολογίες για να την κοπανάς από την δουλειά ώστε να έρχεστε όσο γίνεται στα ίσα. Πλάκα πλάκα κάπως έτσι αρχίζουν στην αρχή τα αφεντικά και μετά σε καβαλάνε κιόλας αν τους αφήσεις.
washcloud Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ξεθάβω αυτό το θέμα για να ρωτήσω κάτι για την εργασία. Έπιασα πρόσφατα δουλειά σε κατάστημα με υπολογιστές, τίποτα σπουδαίο αλλά περίπου 3 φορές την εβδομάδα με κρατάει παραπάνω καμιά ώρα, μιάμιση και επιπλέον αλλάζει τις βιτρίνες του όταν κλείνει το κατάστημα οπότε μένω και εκεί λίγο παραπάνω μετά που έχει λήξει η βάρδια μου. Δεν είμαι μ0υν..κλαψας, δεν με πειράζει αυτό απλά ρωτάω αν έχει και "τυπικά" το δικαίωμα να με κρατάει τόσο παραπάνω καθώς και να με βάζει να αλλάζω βιτρίνες πέρα του ωραρίου μου. Παρεπιπτόντως επικό ποστ και τρομερές αναλύσεις σε οικονομικά θέματα που προηγήθηκαν ...καλως ήρθες στην αγορά εργασίας...Εκεί όπου ο σεβασμός στον υπάλληλο σταματάει εκεί που αρχίζουν τα "γούστα" του αφεντικού...(ελπίζω να πήρες την απάντηση)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Διαγράφονται τρία (3) αμιγώς πολιτικά μηνύματα για να μην αναγκαστούμε να κλειδώσουμε το topic. Παρακαλώ επιδείξτε ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή πολιτικών-κομματικών μηνυμάτων.
jimarass Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Για να μπούνε κάποια πραγματάκια στην θέση τους: 1. Έχω δουλέψει και αλλού και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Άρα αυτά τα "θα ψάχνεις δουλειά" είναι άτοπα 2. Αν πας σε ένα κιριλέ εστιατόριο και φας πόρτα λόγω ντυσίματος θα σου κακοφανεί άλλο αν το εστιατόριο έχει δίκιο ή όχι. 3. Τα μπλουζάκια με τα οποία πάω στην δουλεία δεν είχανε ούτε νεκροκεφαλές και ούτε σατανιστικά σύμβολα. Το λογότυπο μιας μπάντας σε άσπρο αυστηρά χρώμα και τπτ άλλο. 4. Δουλεύω 3 μήνες και τώρα ενοχλήθηκαν 5. Το αφεντικό μπορεί έχει δίκιο από την δική του μεριά και με τον δικό του τρόπο σκέψης. Ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης αναιρεί τον δικό του. Αυτό ονομάζετε διαφορετικότητα. Τώρα αν θεωρεί κάποιος σοβαρό θέμα τα ρούχα και προσπαθεί να επιβάλει την διαφορετικότητα του τότε εγώ χαρακτηρίζω την κίνησή του ελαφρώς φασιστική. 6. Όπως και το ντύσιμο πολλά πράγματα έχουν χάσει το νόημα τους. 7. Προγραμματιστής είμαι. Ούτε πωλητής ούτε τηλεπαρουσιαστής. 8. Ναι κάνω επανάσταση γιατί αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Και μην μου πει κανένας ότι του αρέσει ο ρουχισμός να παίζει ρόλο οπουδήποτε και δεν θα ήθελε να φοράει ότι τον εκφράζει χωρίς αυτό να μην είχε αντίκτυπο στην κοινωνική του κατάσταση (άλλη βλακεία η κοινωνική του κατάσταση). 9. Όπως είπα οι πελάτες δεν έρχονται εκεί. Εμείς πάμε στους πελάτες. Άρα η παρατήρηση μεταφράζεται: άλλαξε ρούχα δεν γουστάρω να σε βλέπω έτσι @punky: Μειώνεις την συζήτηση έτσι 1)Σε κάθε δουλειά που η εμφάνιση παίζει ρόλο, είτε οργανωτικό/πειθαρχικό είτε για βιτρίνα, τότε απλά αν θες να λέγεσαι σωστός υπάλληλος, ακολουθείς. Στο στρατό δηλαδή είναι κομπλεξικοί που φοράνε συγκεκριμένα ρούχα? Η δουλειά δεν είναι χώρος ανάπαυσης ούτε προβολής αντιλήψεων, είναι ΑΓΟΡΑ. 2)Εκεί ναι διότι δεν είναι η δουλειά μου. Δεν έχουμε αμοιβαία σχέση. Άσε που είναι και παράνομο. 3)Το ότι πας με βερμούδα στη δουλειά μπορώ να πω ότι είναι καθαρά δείγμα τσαπατσουλιάς!!! Κάποια πράγματα στην κοινωνία είναι κορμός, όπως πχ η ευπρέπεια και η καλή παρουσία στη δουλειά. Σε τράπεζα πχ της Αγγλίας, τη μεγαλύτερη , θα δεις άτομο στο ταμείο με σκουλαρίκι στο αυτί και με βαμένο μαλί κίτρινο, αλλά το κουστούμι κολλαριστό και έξω 40 βαθμοί να λοιώνεις!!! Έτσι γίνεται όταν πουλάς διαχείριση περιουσίας. Τώρα αν πουλάς πορτοκάλια, όλα είναι οκ!! Δηλαδή εσύ μας λες ότι θα πρέπει να μπορείς να πας σε τράπεζα και να βλέπεις υπάλληλο να φορά βερμούδα? Σε άλλη κοινωνία ναι, σε αυτή όχι ακόμα (τουλάχιστον). 4)Αυτά είναι σαν την αλλεργία!!!! Έρχονται ξαφνικά!! Μάλλον πάντως καιρό το σκεφτόντουσαν και τώρα απλά έγινε το μπαμ!! 5)Το να πω ότι αν αφήσω το ποτήρι να πέσει, θα πέσει πάνω είναι μια γνώμη. Μια διαφορετικότητα που διασφαλίστηκε από τους νεκρούς της απόβασης στη νορμανδία και τα 20εκατ Ρώσων που πέθαναν!! Αυτό δε σημαίνει ότι θα πέσει πάνω βέβαια!!!Οι απόψεις πολλές, η αλήθεια ΜΙΑ. 6)Πάρα πολλά!! Αλλά πίστεψέ με οι εποχές δεν είναι για κοινωνικούς αγώνες. Δυστυχώς ο υπερπληθυσμός και το κλίμα καπακώνουν τα κοινωνικά προβλήματα/διεκδικίσεις, όντας μεγαλύτερης προτεραιότητας!! 7)Και ο Bill προγραμματιστής είναι!! Με κοστούμι τον βλέπω συνήθως, ή παντελόνι. Ο καθένας επιλέγει το level του και η ένδειση αποτελεί κριτήριο στην παγκόσμια κοινωνία, είτε θέλουμε είτε δε θέλουμε! 8)Η κοινωνία είναι αγαθό του ανθρώπινου είδους. Άνθρωπος είναι ζώο κοινωνικόν. Μια κοινωνία έχει κανόνες, κάποιοι (συνήθως η πλειοψηφία σε δημοκρατίες) τους γουστάρουν και οι υπόλοιποι χορεύουν, αλλιώς τους τρώει η ζούγκλα!! Τώρα αν εννοείς ότι είσαι αναρχικός, δήλωσέ το εξ'αρχής να μη μιλάμε μπάλες!!! 9)Γιατί το βλέπεις περίεργο? Το περίεργο είναι να ήταν αυτός με βερμούδα, εσύ με κοστούμι και να στην έλεγε!!! Συμφωνώ μαζί σου μόνο στο κόμπλεξ του Έλληνα για το ντύσιμο. Εγώ γουστάρω να φοράω ότι θέλω , λέτσος και να μη με κρίνει κανείς. Αλλά στην εργασία όλα αλλάζούν!!!
jimarass Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ο συνδικαλισμός στο πανεπιστήμιο, είναι ένα μεγάλο σχολείο. Βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς που κράζουν τους συνδικαλιστές στο Παν/μιο, όταν βγαίνουν στην εργασία δεν ξέρουν που πάνε τα 4. Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς και να καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα με τα αφεντικά σου. Τώρα θα έλεγα κάτι για το συνδικάλισμό στο πανεπιστήμιο αλλά έχει χάρη που το forum έχει κανόνες! Αν περίμενα από αυτούς να μου πούνε τα δικαιώματά μου σώθηκα!!!
De@th L0rd Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Πολιτικά ποστς είναι ενάντια στους κανονισμούς του Insomnia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.