godlike Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Να διευκρινίσω ότι δουλεύω σαν προγραμματιστής σε έναν χώρο για πληροφορικάριους και σε αυτόν τον χώρο πελάτες έρχονται μια ή 2 φορές τον μήνα. Στο ψητό λοιπόν. Τι έγινε σήμερα στην δουλειά και βγήκα από τα ρούχα μου; Μου λέει λοιπόν η προϊστάμενος μου ότι το αφεντικό θέλει να ντύνομαι καλύτερα, δηλ. να μην φοράω βερμούδα και τα μαύρα μπλουζάκια μου να μην έχουν τέρατα ή στάμπες με ακραία σύμβολα όταν έρχομαι στην δουλειά. Με την αιτιολογία ότι και καλά έρχονται πελάτες!!!! Ε και έμεινα μαλάκας. Μετά από λιγάκι είχα τσαντιστεί πάρα πολύ αλλά σε ποιον να ξεσπάσω;; Η προϊστάμενός μου δεν έφταιγε σε τίποτα. Λες και έχω λέρα και θα διώξω τους πελάτες. Ή θα με δούνε οι εθνικόφρονες-θρησκόληπτοι πελάτες και θα ακυρώσουν την συνεργασία τους με την εταιρία. Να πω ότι ήμουν βρομιάρης να το καταλάβαινα. Αλλά τώρα τι;; Όπως ο άλλος φοράει τον σταυρό του εγώ φοράω το μαύρο T-Shirt με την άσπρη στάμπα του συγκροτήματος που γουστάρω. Γιατί το metal είναι θρησκεία. Τέρμα. Εν κατακλείδι δεν έχω ξανανιώσει ποτέ πιο προσβεβλημένος, σας μιλάω ειλικρινά. Φυσικά και θα τους γράψω
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μπορείς να απευθυνθείς και σε κάποιον νομικό, να σου πει το προβλέπεται και τι όχι στην περίπτωσή σου και πως μπορείς να κινηθείς.
godlike Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Βασικά θα ήταν χρήσιμο να ήξερα αν είναι αυτό λόγος απόλυσης (νομικά) αλλά είπα πως θα κινηθώ. Θα τους αγνοήσω απλώς. Δεν θα αλλάξω τίποτα πάνω μου ούτε θα πάω να σκάσω φράγκα σε ρούχα-τρεντιές.
ShAd0w_z0nE Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Γιατί το metal είναι θρησκεία. Τέρμα. Αυτό ξαναπέστο !
kirimis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Να διευκρινίσω ότι δουλεύω σαν προγραμματιστής σε έναν χώρο για πληροφορικάριους και σε αυτόν τον χώρο πελάτες έρχονται μια ή 2 φορές τον μήνα. Στο ψητό λοιπόν. Τι έγινε σήμερα στην δουλειά και βγήκα από τα ρούχα μου; Μου λέει λοιπόν η προϊστάμενος μου ότι το αφεντικό θέλει να ντύνομαι καλύτερα, δηλ. να μην φοράω βερμούδα και τα μαύρα μπλουζάκια μου να μην έχουν τέρατα ή στάμπες με ακραία σύμβολα όταν έρχομαι στην δουλειά. Με την αιτιολογία ότι και καλά έρχονται πελάτες!!!! Ε και έμεινα μαλάκας. Μετά από λιγάκι είχα τσαντιστεί πάρα πολύ αλλά σε ποιον να ξεσπάσω;; Η προϊστάμενός μου δεν έφταιγε σε τίποτα. Λες και έχω λέρα και θα διώξω τους πελάτες. Ή θα με δούνε οι εθνικόφρονες-θρησκόληπτοι πελάτες και θα ακυρώσουν την συνεργασία τους με την εταιρία. Να πω ότι ήμουν βρομιάρης να το καταλάβαινα. Αλλά τώρα τι;; Όπως ο άλλος φοράει τον σταυρό του εγώ φοράω το μαύρο T-Shirt με την άσπρη στάμπα του συγκροτήματος που γουστάρω. Γιατί το metal είναι θρησκεία. Τέρμα. Εν κατακλείδι δεν έχω ξανανιώσει ποτέ πιο προσβεβλημένος, σας μιλάω ειλικρινά. Φυσικά και θα τους γράψω Ειναι παραλογη απαιτηση να ντυνεσαι κοσμια στον εργασιακο σου χωρο? Και πελατες να μην δεχεστε, σιγουρα βερμουδες και νεκροκεφαλες δεν ειναι το πρεπον ντυσιμο απο την στιγμη που εχεις να κανεις με συνεργατες. Λιγος επαγγελματισμος ποτε δεν βλαπτει. Δεν σου την λεω... αλλα πιστευω πως ειναι πολυ λογικο αυτο που σου ζητησαν...
Petza Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Στη δουλειά με βερμούδα ?? και αυτός είναι εργασιακός φασισμός ?????????????? Μου φαίνεται φίλε μου ότι αν κάποτε γνωρίσεις τον πραγματικό εργασιακό φασισμό (που δεν στο εύχομαι) θα έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Lucifer Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Η βερμούδα είναι ένα ιδιαίτερος τύπος κοντού παντελονιού. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα νησιά Βερμούδες, απ' όπου πήρε και το όνομά της. Μετά τα μακριά παντελόνια, είναι το αμέσως επόμενο επιτρεπόμενο είδος ρουχισμού στους χώρους εργασίας. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι βερμούδες θα πρέπει να είναι 2,5 εκατοστά πάνω από το γόνατο, και να συνοδεύονται με κάλτσες που να καλύπτουν την γάμπα, ένα επίσημο πουκάμισο, μια γραβάτα και ελαφρύ κοστούμι. Βέβαια αν ερχόσουν στη δική μου δουλειά ντυμένος σαν τυρολέζος με γραβάτα θα σε τουφέκιζα με πριονισμένη καραμπίνα εν ονόματι της αισθητικής.
kostasplak1986 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Φυσικά και θα τους γράψω στα αρχίδια μου. Φυσικα και θα παρεις τα αρχιδια σου στο τελος και θα φυγεις, νομιζω ειναι δικαιωμα του καθενος στη δουλεια του οι υπαλληλοι του να ερχονται ντυμενοι καθως πρεπει...Φιλικα παντα φιλε μου...
ShAd0w_z0nE Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Βέβαια αν ερχόσουν στη δική μου δουλειά ντυμένος σαν τυρολέζος με γραβάτα θα σε τουφέκιζα με πριονισμένη καραμπίνα εν ονόματι της αισθητικής. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
godlike Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Ειναι παραλογη απαιτηση να ντυνεσαι κοσμια στον εργασιακο σου χωρο? Και πελατες να μην δεχεστε, σιγουρα βερμουδες και νεκροκεφαλες δεν ειναι το πρεπον ντυσιμο απο την στιγμη που εχεις να κανεις με συνεργατες. Λιγος επαγγελματισμος ποτε δεν βλαπτει. Δεν σου την λεω... αλλα πιστευω πως ειναι πολυ λογικο αυτο που σου ζητησαν... Τι θα πει "δεν ειναι το πρεπον ντυσιμο";; Εμένα με ρώτησε κανείς αν γουστάρω το ντύσιμο τους ή αν γουστάρω το Lacost μπλουζάκι τους ή τα σύμβολα της θρησκεία τους ή να ακούω όπου περνάω τις Βανδές τους και την μουσική τους (γενικά μιλάω);; Μήπως τους είπα τίποτα ή μήπως τους έκανα παρατήρηση;; Όχι Όπως εγώ τους σέβομαι και το βουλώνω έτσι πρέπει να σεβαστούν και αυτοί (πάλι γενικά μιλάω) το δικαίωμα μου. Και στο κάτω κάτω μια βερμούδα φοράω για να μην ιδροκοπάω εδώ στην Αθήνα που έμπλεξα. Χωρίς παρεξήγηση συζήτηση κάνουμε. Στη δουλειά με βερμούδα ?? και αυτός είναι εργασιακός φασισμός ?????????????? Μου φαίνεται φίλε μου ότι αν κάποτε γνωρίσεις τον πραγματικό εργασιακό φασισμό (που δεν στο εύχομαι) θα έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και εγώ το απεύχομαι και ναι θα έχω πρόβλημα. Αλλά τι να κάνουμε; Κάποιοι θα είναι ανεκτικοί και κάποιοι άλλοι όχι. Και κάποιοι θα κάθονται να τους πατάνε και κάποιοι όχι
PavelX Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Τι θα πει "δεν ειναι το πρεπον ντυσιμο";; Εμένα με ρώτησε κανείς αν γουστάρω το ντύσιμο τους Καταρχήν μην ξεχνάς ποια είναι η θέση σου εκεί. Δεν είσαι το αφεντικό, είσαι απλά ένας υπάλληλος. Θα είσαι ο τελευταίος που θα ζητήσουν γνώμη και μην ξεχνάς ότι ουδείς αναντικατάστατος. Και εγώ με την σειρά μου, το βρίσκω λογικό να σου πουν για το ντύσιμο αφού είσαι στην δική τους δουλειά (δεν ξέρω πως ακριβώς ντύθηκες, απλά λέω την γνώμη μου). Φιλικά πάντα...
Socratis_g Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Τι θα πει "δεν ειναι το πρεπον ντυσιμο";; Εμένα με ρώτησε κανείς αν γουστάρω το ντύσιμο τους ή αν γουστάρω το Lacost μπλουζάκι τους ή τα σύμβολα της θρησκεία τους ή να ακούω όπου περνάω τις Βανδές τους και την μουσική τους (γενικά μιλάω);; Μήπως τους είπα τίποτα ή μήπως τους έκανα παρατήρηση;; Όχι Όπως εγώ τους σέβομαι και το βουλώνω έτσι πρέπει να σεβαστούν και αυτοί (πάλι γενικά μιλάω) το δικαίωμα μου. Και στο κάτω κάτω μια βερμούδα φοράω για να μην ιδροκοπάω εδώ στην Αθήνα που έμπλεξα. Χωρίς παρεξήγηση συζήτηση κάνουμε. Και εγώ το απεύχομαι και ναι θα έχω πρόβλημα. Αλλά τι να κάνουμε; Κάποιοι θα είναι ανεκτικοί και κάποιοι άλλοι όχι. Και κάποιοι θα κάθονται να τους πατάνε και κάποιοι όχι Παίδαρε!! Φιλικά πάντα και από εμένα, αλλα πόσο χρονών είσαι? Σε κόβω για ψιλοπιτσιρίκι που κάνει επανάσταση? Η ζωή μας είναι αλλιώς δομημένη απότι την έχεις υπόψην σου. Δεν νομίζω να μπορείς αλλάξεις ρυθμούς που λειτουργούν χρόνια τώρα.... Και αν ακολουθίσεις δικούς σου, κάποια στιγμή θα βαρεθείς να είσαι ανεργος και θα ζητάς δουλειά!!! Τωρα αν με ρωτήσεις αν πρέπει να είναι ετσι τα πράγματα και αν μπορούμε να τα αλλάξουμε...... Ας ανοίξουμε άλλο topic
^BOOMBOOM Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Ή είσαι επαναστατης κλπ και τους φτύνεις και φεύγεις για την προσβόλα που σου έκαναν ή συμορφώνεσαι με την παρατήρηση. Ότιδήποτε ενδιάμεσο είναι lame.
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Εμένα το μόνο σχετικό με το θέμα που μου ειχαν κανει παρατηρηση στην εταιρεια ηταν η μπανανα που φοραγα στην μεση.Τους ειπα οτι ειναι εργαλειο της δουλειας γιατι ειχα μεσα κανα εργαλειο , στυλό , τσιγαρα , κινητο.Δεν με ακουσαν και μου ειπαν να μην την φοραω γιατι με βλεπουν οι πελατες.Απο τοτε δεν την εχω ξαναφορεσει αλλα τις περισσοτερες μερες παω με φορμα στην δουλεια και το καλοκαιρι ειδικα με βερμουδιτσα η σορτσακι.Και εγω φοραω μπλουζιτσες με συγκροτηματα μιας και ακουω metal αλλα συντηρητικες μπλουζιτσες και οχι με νεκροκεφαλες και αλλα τετοια .Βαζω καμια nightwish , blind guardian , dream theater κ.α.Αλλα ειμαι κατα βάση τεχνικος και δεν έχω μεγαλη επαφη με πελατες μιας και ειμαστε εταιρεια χονδρικης οποτε δεν πηγαινω σε πελατες.Αν ομως παω θα βαλω ενα ωραιο t-shirt και ενα τζινακι.Και παντα αθλητικα παπουτσια απο κατω.Π-Α-Ν-Τ-Α
punky Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Φυσικά και θα τους γράψω στα αρχίδια μου. Φυσικα και θα παρεις τα αρχιδια σου στο τελος και θα φυγεις Εκεί ακριβώς είναι και το δικό μου πρόβλημα στη δουλειά. Η θρησκεία μου, μου επιβάλλει να τα βγάζω να τα αερίζω, κάθε μέρα στις 14:15 ακριβώς. Ακριβώς όμως. Ούτε λεπτό αργότερα. Η υφιστάμενη μου, με την πρόφαση της σεξουαλικής παρενόχλησης, διαμαρτύρεται εντόνως. Και ο προϊστάμενός μου ενοχλείται γιατί πέφτει την ώρα που τρώει το μεσημεριανό του και του κόβω, λέει, την όρεξη. Εκτός από το metal, υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Θα πρέπει όλες να γίνονται σεβαστές από τους φασίστες τους εργοδότες. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τον kostasplak. Και νομικό πάτημα να μην έχουν (το πιο πιθανό) για να σε απολύσουν, θα μπεις σε δυσμένεια. Και αυτό ενίοτε είναι χειρότερο από την απόλυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.