Προς το περιεχόμενο

Αξιζει ο raptor?

Bspus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει κανεις εμπειρια με τους WD raptor? Σκεφτομαι με στο επομενο συστημα να χρησιμοποιησω εναν για να φιλοξενει το λειτουργικο και τις εφαρμογες. Τα 36Gb με 8mb cache και SATA 1, στα 10000RPM ειναι περιπου ?100. Δεν με πειραζει το κοστος ανα GB, θα εχω και 2ο σκληρο πανω για αποθηκη.

Θα ειναι ομως πιο γρηγορος απο εναν SATA2 με 16MB cache και NCQ στα 7200RPM? Γιατι κατι τετοιο θα εχω για αποθηκη.

Υποψην οτι Raptor 36GB με 16ΜΒ cache kai NCQ δεν εχω δει να πουλανε πουθενα. Μονο στο site της WD υπαρχει και εκει δεν σου βγαζει δυνατοτητα παραγγελιας!

Φυσικα ουτε που το σκεφτομαι για raptor 150GB (με 16ΜΒ και NCQ) γιατι παραειναι ακριβος και παλι θα χρειαζομαι 2ο σκληρο. Ο 74ρης εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με τον 36ρη οποτε παλι δεν με συμφερει γιατι δεν χρειαζομαι τοσο χωρο για το λειτουργικο.

Δημοσ.

Έχω ένα Raptoρ 150 gb. Είναι αρκετά γρήγορος ειδικά στο rendering ενός hd video και στην φόρτωση - λειτουργία των προγραμμάτων. Αλλά σαν μεγάλο μειονέκτημα του είναι ο θόρυβος που έχει κατά την λειτουργία του. Ξεπερνάει το φυσιολογικό επίπεδο.

Δημοσ.

Εγω ξερω ο Raptor βγαινει μονο στα 80GB 10000rpm και αυτον μονο εχw δει.

Ειναι καταπληκτικος.Τον βαζεις για boot δισκο για το OS και εχεις 1-2 δισκους

για τα αλλα αρχεια

Δημοσ.

Εχει το H.A.C raptor με 16mb buffer.

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=41432

Εγω σκευτομουν στο καινουργιο μου Η/Υ εντος της εβδομαδας να βάλω 2 x raptor 36gb σε RAID 0. Κοστίζουν περίπου 50-60 euro ακριβοτερα απο εναν raptor 74 gb.

Έχει δοκιμασει καποιος αυτους τους συνδιασμούς για να μας πει αν αξίζει τα επιπλεον χρηματα το raid ?

Δημοσ.

Οι Raptor υπάρχουν σε εκδόσεις 36, 74 και 150 GB. Ο 150GB βγαίνει και σε έκδοση με παράθυρο για να φαίνεται το εσωτερικό του. Νομίζω ότι ο 3GB με 16MB Cache και NCQ δεν διατίθεται ακόμα στην Ελλάδα - μπορεί να κάνω λάθος.

Με τον 36άρη Raptor θα δεις διαφορά στη φόρτωση λειτουργικού/προγραμμάτων, γραφή/ανάγνωση και στο video editing σε σχέση με δίσκους των 7200rpm - προσωπική εμπειρία. Μεγάλη διαφόρά στην ταχύτητα θα δεις αν έχεις τη δυνατότητα κάποια στιγμή να πάρεις και έναν δεύτερο και βάζοντάς τους σε RAID 0 (stripping).

Δημοσ.

Η διαφορα ενος raptor με εναν τυπικο 7200rpm, ειναι περιπου η διαφορα ενος τυπικου 7200rpm με εναν τυπικο 5400rpm, και οχι μονο σε ταχυτητα αλλα και σε θορυβο δυστηχως!

Δημοσ.

Σας ευχαριστω. Το HAC τον εχει κατοπιν παραγγελιας €125 τελικη οποτε αυτο μαλλον θα προτιμησω.

Τωρα για RAID, φανταζομαι οτι θα χρειαζομαι και hardware RAID controller. Τα windows κανουν raid σε software αλλα δεν νομιζω οτι θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν για να bootαρουν το λειτουργικο.

Δημοσ.
3.5" Hard Drive Charts @ Tom Hardware

Οι Raptor υπάρχουν σε 3 μοντέλα:

http://support.wdc.com/productspec.asp

Για ότιδήποτε έχει να κάνει με storage, κοιτάμε στο Storage Review.

Πολύ αξιόπιστο site, από τα πιο αξιόπιστα για hardware γενικά.

Σας ευχαριστω. Το HAC τον εχει κατοπιν παραγγελιας €125 τελικη οποτε αυτο μαλλον θα προτιμησω.

Τωρα για RAID, φανταζομαι οτι θα χρειαζομαι και hardware RAID controller. Τα windows κανουν raid σε software αλλα δεν νομιζω οτι θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν για να bootαρουν το λειτουργικο.

Μπουτάρεις κιόλας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...