titathes Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Παιδιά καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Είμαι νέος εδώ. Με δυο λόγια το πρόβλημά μου έχει ως εξής: Από μια αναλογική κάμερα Sony 94E TRV εισάγω τις ταινίες Hi-8 στο Studio 10 κάνω όλη την επεξεργασία προσθήκης ήχων, τίτλων και εφέ και φτάνω στο τελικό στάδιο όπου, αφού έχω επιλέξει τα setings, του δίνω την εντολή για το κάψιμο του DVD. Το αρχείο είναι σε μορφή AVI και μετατρέπεται σε MPEG-2. Γίνεται ολόκληρη η διαδικασία εγγραφής, η οποία μάλιστα κρατάει 5 με 6 ώρες, τελειώνοντας βγάζει έξω αυτόματα το DVD, το οποίο είναι χαραγμένο και γραμμένο, αλλά όταν πάω να το παίξω, τόσο στο DVD LG player του υπολογιστή όσο και σε ένα κανονικό Philips που έχω, το διαβάζουν και τα δύο σαν άδειο και φυσικά δεν γίνεται τίποτα. Το Studio στην τελική του αναφορά μου γράφει ότι έγινε με επιτυχία το κάψιμο και το DVD είναι κομπλέ. Το μέγεθος της ταινίας είναι 4,5 GB, σχεδόν οριακό, αλλά αυτό δεν δείχνει να δημιουργεί πρόβλημα κατά την εγγραφή. Έχω επιλέξει την αυτόματη ανάλυση γιατί με την best είναι λογικό να μη χωράει. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια.
ppetr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Ζήτα του να κάνει αρχεία DVD και δοκίμασε να τα παίξεις με το PowerDVD. Έχεις περάσει τις αναβαθμίσεις του προγράμματος;
titathes Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Ζήτα του να κάνει αρχεία DVD και δοκίμασε να τα παίξεις με το PowerDVD. Έχεις περάσει τις αναβαθμίσεις του προγράμματος; Όχι, δεν τις έχω περάσει. Μου το ζητάει βγάζοντας μήνυμα αλλά το έχω απορρίψει κανα δυο φορές. Θα δοκιμάσω να κάνω αυτά που μου λες. Σ' ευχαριστώ πολύ...
NOMIKOS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Πρέπει οποσδήποτε να κάνεις τις αναβαθμήσεις,το Studio 10 έχει πολλά προβλήματα (άμα μπεις και διαβάσεις στο forums τους θα φρίξεις). Έχει βγεί και καινούριο Studio 10.6 Release Patch Fix στις 13-9-06.
titathes Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Το δοκίμασα και παίζει άψογα μέσα από το Power DVD. Το αρχείο έχει σωθεί σωστά. Πήγα να το γράψω και μέσα από το Sony Vegas 5. Εκεί πήρε 7 ώρες η εγγραφή και έγιναν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Δηλαδή τελείωσε η εγγραφή, βγήκε μόνο του το DVD αλλά δεν το διαβάζει κανένα DVD player. Σκέφτηκα μήπως έχει πρόβλημα το DVD recording, αλλά με τα μουσικά CD ή με CD δεδομένων δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Υπάρχει τρόπος να το γράψω από αλλού; Εννοώ από άλλο πρόγραμμα πιο αξιόπιστο από το Studio 10 ή το Sony Vegas 5; Έχει πάρει και μένα τ' αυτί μου κάτι για τα προβλήματα του Studio 10 και θα το απέδιδα με χίλια εκεί αν δεν μου το έκανε και με το Sony. Δεν ξέρω αν η καινούρια έκδοση του Studio κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα. Νομίζω πως το 9 ήταν πιο αξιόπιστο. Παιδιά χίλια ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια.
N_Pellas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μια και είναι σε avi format όπως λες, γιατί δε δοκιμάζεις να το κάψεις με το Convertxtodvd της VSO; Kάντο όμως με την ''αγορασμένη'' έκδοση... Αν σου το κάνει θα γλειτώσεις και χρόνο. Μαζί με το κάψιμο κάπου στη μιάμιση ώρα χρειάζεσαι.... Με κάθε επιφύλαξη για το αν θα στο κάνει... μια δοκιμή όμως θα δείξει... Αν κάποιος γνωρίζει ότι δεν γίνεται ας με διορθώσει για να μη βάζω άδικα ''εργασίες''...
titathes Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μια και είναι σε avi format όπως λες, γιατί δε δοκιμάζεις να το κάψεις με το Convertxtodvd της VSO; Kάντο όμως με την ''αγορασμένη'' έκδοση...Αν σου το κάνει θα γλειτώσεις και χρόνο. Μαζί με το κάψιμο κάπου στη μιάμιση ώρα χρειάζεσαι.... Με κάθε επιφύλαξη για το αν θα στο κάνει... μια δοκιμή όμως θα δείξει... Αν κάποιος γνωρίζει ότι δεν γίνεται ας με διορθώσει για να μη βάζω άδικα ''εργασίες''... Αν μου έλεγες και πού θα βρω να "αγοράσω" τη συγκεκριμένη έκδοση δεν θα με πείραζε καθόλου να κάνω μια ακόμα δοκιμή. Με τις θερμότερες ευχαριστίες μου...
ppetr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Το δοκίμασα και παίζει άψογα μέσα από το Power DVD. Το αρχείο έχει σωθεί σωστά. Πήγα να το γράψω και μέσα από το Sony Vegas 5. Εκεί πήρε 7 ώρες η εγγραφή και έγιναν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Δηλαδή τελείωσε η εγγραφή, βγήκε μόνο του το DVD αλλά δεν το διαβάζει κανένα DVD player. Σκέφτηκα μήπως έχει πρόβλημα το DVD recording, αλλά με τα μουσικά CD ή με CD δεδομένων δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Υπάρχει τρόπος να το γράψω από αλλού; Εννοώ από άλλο πρόγραμμα πιο αξιόπιστο από το Studio 10 ή το Sony Vegas 5; Έχει πάρει και μένα τ' αυτί μου κάτι για τα προβλήματα του Studio 10 και θα το απέδιδα με χίλια εκεί αν δεν μου το έκανε και με το Sony. Δεν ξέρω αν η καινούρια έκδοση του Studio κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα. Νομίζω πως το 9 ήταν πιο αξιόπιστο. Παιδιά χίλια ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια. 7 ώρες η εγγραφή?????? Ποιο είναι το Sony Vegas 5????????? Nero δεν έχεις να το γράψεις; Και δεν είναι ένα αρχείο, είναι πολλά με κατάληξη VOB (τέτοια δεν έχεις?) Ποιο recorder έχεις;
titathes Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι τύπος αρχείου Video clip και συνοδεύεται από το αρχείο avi.sfk. Το Nero το αναγνωρίζει σαν σφάλμα και δεν προχωράει καθόλου τη διαδικασία καψίματος. Όχι, δεν είναι πολλά αρχεία VOB. Το Sony Vegas 5 είναι πολύ καλό πρόγραμμα για μοντάρισμα και διαθέτει πολλά κολπάκια. Συνοδεύεται δε από το Sony Sound Forge 7 για επεξεργασία ήχου και το Architect 2 για εγγραφή DVD. Ο φίλος N_Pellas που μου σύστησε το Convertxtodvd έκανε διάνα. Γράφτηκε σε λιγότερη από 1 1/2 ώρα το αρχείο μου σε DVD, είναι δε πεντακάθαρο σε εικόνα και ήχο. Μόνο που επειδή έγραψα από το δοκιμαστικό βγάζει στη μέση τη διαφήμιση του site. Παιδιά σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον N_Pellas για τις συμβουλές και την γενικότερη βοήθεια. (Φίλε δεν έχω πάρει e-mail ακόμα. Στο ξαναγράφω εδώ: [email protected]) Α, ξέχασα να απαντήσω στον ppetr, recorder έχω το LG.
ppetr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Το Nero Vision έχει επιλογή, σε αρχεία DVD (VOB δηλαδή) που είναι αρκετά βολικό να δεις το αποτέλεσμα και σε 6 λεπτά να το γράψεις. Anyway αφού βρήκες άκρη... καλή συνέχεια!
N_Pellas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Φίλε δεν έχω πάρει e-mail ακόμα Αν δεν έρθει και τώρα στείλε με PM άλλο mail...
titathes Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Παιδιά, τα δικά μου ευχαριστώ δεν κοστίζουν τίποτα. Ο χρόνος όμως που αφιερώνει ο καθένας σας για να βοηθήσει κάποιον είναι πολύτιμος. Γι' αυτό πολλά ακόμα ευχαριστώ σε όλους σας μαζί με την αγάπη μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.