Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση υπολιστή με Tv, τι καλώδιο & περιορισμός στα μέτρα;

patrickdrd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Θέλω να συνδέσω το pc μου με την τηλεόραση για να βλέπω διάφορα βιντεάκια από εκεί (divx κλπ),

κοίταξα στην κάρτα γραφικών μου (NVIDIA) και είδα ότι έχει μια υποδοχή σαν PS/2, σαν του πληκτρολογίου και του ποντικιού,

1) η συγκεκριμένη υποδοχή είναι S-composite ή s-video;

Θα θελα να πηγαίνει στην τηλεόραση είτε με scart, είτε με τα τρια καλώδια (κίτρινο, μαύρο, άσπρο καλώδιο - νομίζω πως λέγεται rca), το θέμα είναι ότι η απόσταση είναι περίπου 8 μέτρα (η tv είναι σε άλλο δωμάτιο),

2) Θα έχω πρόβλημα λέτε; Ένας τεχνικός μου είπε ότι πάνω από 5 μέτρα είναι χάλια, ενώ ένας φίλος που είπε ότι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά στην εικόνα!

Γενικά, μπορεί να μου δώσει κάποιος συνοπτικές οδηγίες;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Η έξοδος της κάρτας σου είναι s-video που μεταφέρει μόνο εικόνα, άρα θα πρέπει να πάρεις το ανάλογο καλώδιο. Υπάρχουν έτοιμα (με τα βίσματα) ως 10 μέτρα και δεν θα έχεις πρόβλημα. Τώρα αν στην τηλεόραση σου δεν έχεις τέτοια υποδοχή αλλά μόνο σκαρτ, υπάρχουν αντάπτορες από s-video σε scart. Αν θέλεις και ήχο, τότε χρειάζεσαι ακόμη ένα στερεοφωνικό ομοαξονικό καλώδιο από την κάρτα ήχου ως την τηλεόραση, μαζί με τα ανόλογα βίσματα(συνήθως στερεοφωνικό καρφάκι). Μετά να δεις τις ρυθμίσεις nview της κάρτας γραφικών(διπλή προβολή και έξοδος τηλεοπτικού σήματος) για να δεις εικόνα στην TV σου!

Δημοσ.

Και να προσθεσω οτι μολις καταφερεις να το συνδεσεις κατεβαζοντας ενα προγραμματακι το TVtool Μπορεις να χειριζεσαι ακομα πιο ευκολα την εικονα σου κ τις ρυθμισεις για το TVout

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...