Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμισα το AmaroK και δεν παίζουν τα ελληνικά


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο amaroK 1.3.9 υπήρχε επιλογή για τη χρησιμοποιούμενη κωδικοποίηση

Settings-->configure AmaroK-->General-->encoding

 

Το νέο amaroK όμως δεν έχει τέτοια ρύθμιση.

 

Εσείς έχετε βρει λύση?

Μαλακία κάνανε μάλλον που τη βγάλανε αυτή τη ρύθμιση.

 

Έχετε κάτι στο νου σας για το πως θα βλέπω τα ελληνικά tags?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσένα, όταν ανοίγεις το easytag και πας σε φάκελο με ελληνικά mp3 στα δίχνει κανονικά τα tags τους? γιατί εγώ, στην επιλογή που έχει για το ποιο encoding θα χρησιμοποιήσει για να διαβάσει τα tags, ό,τι και να βάλω πάλι αλαμπουρνέζικα δίχνει :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να πας στα "Scanner Options" και να ορίσεις στιν καρτέλa Id3 "Use non-standard encoding for reading", το iso-8859-7. Στη συνέχεια πρέπει να τα μετατρέψει αυτόματα ο scanner, εσύ αρκεί απλά να αποθηκεύσεις τις αλλαγές.

 

Δυστυχώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δε μπόρεσα να κάνω τη δουλειά μου με το easytag: Για κάποιο λόγο (αν κατάλαβα καλά) πάει να αποθηκεύσει σε utf16, και πετάει ένα μήνυμα ότι για να το αποθηκεύσει σωστά η id3lib χρειάζεται ένα patch, το οποίο υποτίθεται ότι συμπεριλαμβάνεται στα sources του easytag, αλλά δεν.. Βέβαια μπορεί κάποιος να διαλέξει "Use non standard encoding for writing" επιλέγοντας το utf-8, το οποίο έπρεπε να δουλέψει, όμως και πάλι εμένα μου τα αποθηκεύει corrupt. Πάντως κάτι δε μου πάει καλά, non-standard το utf-8 και standard το utf-16 για id3v2; Υποτίθεται ότι είναι το ανάποδο. Τελικά μάλλον δεν αποφεύγεται η bash (apoiko γκαντέμη). :-P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με τα ελληνικά στα id3 tags. Απ' όσο είχα κάποτε ψάξει, η κατάσταση είναι η εξής:

  • Τα id3v1 tags επισήμως είναι μόνο iso8859-1
  • Τα id3v2.3 tags μπορούν να είναι είτε iso8859-1 είτε UTF-16LE
  • Τα id3v2.4 tags μπορούν να είναι είτε iso8859-1 είτε UTF-8

Αυτό που συνέβαινε τόσα χρόνια είναι ότι όλοι γράφαμε iso8859-7 στα tags μας, αντί για iso8859-1, και περιμέναμε ότι η απέναντι πλευρά θα τα διαβάσει με τον ίδιο non-standard τρόπο. Ευτυχώς πλέον με τα id3v2.4 μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε σε UTF-8, έχουμε όμως άλλα προβλήματα, και δη ότι οι εφαρμογές που τα υποστηρίζουν είναι ελάχιστες.

 

Στην προκειμένη περίπτωση το Amarok χρησιμοποιεί την taglib, η οποία υποστηρίζει id3v2.4, οπότε αποθηκεύει τα tags του σε UTF-8. Γι' αυτό αν δείτε έχει εξαφανιστεί η επιλογή encoding από τις ρυθμίσεις του. Το easytag όμως - δυστυχώς - χρησιμοποιεί την id3lib, με αποτέλεσμα να καταλαβαίνει μόνο id3v2.3 encoding. Κοινώς, ακόμα και να του πείτε με τις ρυθμίσεις που έχει να κάνει τα tags unicode, θα τα γράψει σε id3v2.3 format και το Amarok δε θα τα καταλάβει, γιατί θα πάει να τα διαβάσει ως iso8859-1 (το id3v2.3 δεν υποστηρίζει UTF-8 υπενθυμίζω). Επειδή έχω και εγώ πρόβλημα με κάποια tags, θα κοιτάξω να δω μήπως υπάρχει τίποτα και θα σας πω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νέα από το μέτωπο: Με ένα quick 'n' dirty perlόσκριπτο κατάφερα να διοθρώσω τα tags που είχα προσπαθήσει να μετατρέψω σε UTF-8 με το easytag. Νομίζω ότι το ίδιο script μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μετατροπή αρχείων με iso8859-7 tags, αλλά θα χρειαστώ λίγη βοήθεια γιατί δεν έχω τέτοια αρχεία διαθέσιμα. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, ας μου στείλει ένα pm :-).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, ας μου στείλει ένα pm
Έλα ρε apoike. Εγώ διατίθεμαι. Αλλά δεν ξέρω αν έχω τις γνώσεις να κάνω ότι χρειάζεται. Για πες, τι να κάνω?
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χίλια συγγνώμη παιδιά, αλλά πνίγομαι αυτές τις μέρες και δεν έχω κάτσει να τελειοποιήσω το script. Ελπίζω ότι θα το κάνω μέχρι το Σ/Κ.

 

Μα τι λες τώρα... Ζητάς και συγνώμη... Όποτε μπορείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...