Προς το περιεχόμενο

nVidia GeForce 7800 GTX 256MB SLΙ

fragky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκοπευω να αγορασω αυτη την καρτα γραφικων με ASUS P5B DELUXE

τι λετε θα ειναι οκ ?

παιζω απιτητικα παιχνιδια need for speed,flight simulator κτλ

Δημοσ.

Εαν τη βρείς σε καλή τιμή, πάρ'την. Θα σε καλύψει πλήρως σε αναλύσεις εως και 1600Χ1200. Εδώ οι απλές 7800GT ήταν σκέτα θηρία. Πάντως επειδή τα πράγματα άλλαξαν, βάστα λίγο την καρδιά σου και περίμενε. Σε 2 μήνες θα βγεί η νέα κάρτα της nVIDIA με υποστήριξη DirectX 10. Οπότε και θα πέσουν και άλλο οι τιμές. Έτσι μπορεί με τα ίδια λεφτά να αγοράσεις 7900GTX ή ακόμη και 7950GT. Άποψη μου πάντα. Προτείνω να βάλεις τον ενθουσιασμό σε 2η μοίρα. Θα βγείς κερδισμένος στο τέλος.

Δημοσ.

Το νέο DirectX απο τη Microsoft, το πρώτο παιχνίδι που θα είναι φτιαγμένο με DirectX 10 θα είναι το Crysis, απο την ίδια εταιρεία που έφτιαξε το Far Cry. Απλά θα είναι κάτι εντελώς καινούριο. Και όπως πάντα στην αγορά, μόλις βγαίνει το καινούριο, τα προηγούμενα μοντέλα πέφτουν αμέσως σε τιμή. Επίσης, επειδή είδα ότι άλλαξες τον τίτλο και τον έκανες SLI. Ακόμα χειρότερα. Κράτα τα λεφτά σου όπως σου είπα. Μετά απο 2 μήνες με τα ίδια λεφτά θα μπορείς να πάρεις την 7950GX2 και θα σου περισσεύουν και τα μισά για μια δεύτερη 7950GX2. Οπότε εαν είσαι τρελαμένος, στήνεις Quad SLi με δυο κάρτες 7950GX2. (η μια 7950GX2 είναι στην ουσία 2 κάρτες κολλημένες σε μία που παίζουν σε SLI mode και καταλαμβάνουν 1 μόνο pci-express x16). Αριθμητικά: Εαν δώσεις 300 Χ 2 =600 ΕΥΡΩ για να φτιάξεις SLI με 7800GTX, τα Χριστούγεννα οι 7950GX2 θα κάνουν 400 ΕΥΡΩ ή και χαμηλότερα. Οπότε δίνεις τότε τα 400 ΕΥΡΩ, θα έχεις κάρτα-τέρας, καμία σχέση με 7800GTX SLi, και σου μένουν και άλλα 200 καβάτζα. Όταν βρείς άλλα 200, παίρνεις άλλη μια 7950GX2 και στήνεις Quad SLi. Αλλά σκέψου πρώτα εαν αξίζουν όλα αυτά. Εαν η ζωή σου είναι το gaming, δώσ'τα. Αλλά μιλάμε για αξιοσέβαστα ποσά.

Δημοσ.

NVIDIA has advised it's partners to clean GX2 inventories asap. Με άλλα λόγια είναι αμφίβολο ότι θα πέσουν οι τιμές τους στο μέλλον για όσες απομείνουν διαθέσιμες, ειδικά όταν έχουν 1GB μνήμης και τα κοράκια στην ελληνικά αγορά αισχροκερδούν όπως πάντα.

Το νέο DirectX απο τη Microsoft, το πρώτο παιχνίδι που θα είναι φτιαγμένο με DirectX 10 θα είναι το Crysis, απο την ίδια εταιρεία που έφτιαξε το Far Cry.

D3D9 θα είναι το Crysis, με επιπλέον path για D3D10 (μόνο με επιταχύνσεις και ΟΧΙ επιπλέον δυνατότητες) το οποίο θα υπάρχει και θα λειτουργεί μόνο σε περιβάλλον Windows Vista.

Tώρα για το παλληκάρι που ρωτάει για δύο 7800GTX αν κατάλαβα καλά, η φθηνότερη αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά που βρίσκω φτάνει τα απίστευτα €379,00 * 2 = €758,00 (τα κοράκια που έλεγα....στο εξωτερικό θα βρεις με μόλις $380 αυτή τη στιγμή την BFG χρονισμένη στα 460MHz...)

Tόσο κοστίζει η GX2 σήμερα:

http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=L240149

Για όποιον είναι διατεθιμένος να διαθέσει πάνω από €500 είναι σαφώς η πιο συμφέρουσα λύση αυτή τη στιγμή, ειδικά σε σύγκριση με 2*7800@SLi.

Δημοσ.

Σωστός ο φίλος. Αιλουροειδές για το θέμα μας. :mrgreen: Λοιπόν, συμφωνώ μαζί σου, απλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πάρει κάποιος την 7950GX2. Όταν όλοι θα θέλουν να πάρουν την GeForce 8800, ορισμένοι απο αυτούς θα πρέπει να δώσουν τις 7950GX2 τους σε εξευτελιστικές τιμές, οι οποίες μάλιστα ενδέχεται να έχουν εγγυήσεις για τουλάχιστον ένα χρόνο.....

Δημοσ.

Λίγοι θα είναι οι τυχεροί που θα πετύχουν G80 πριν την εκπνοή της χρονιάς στην Ελλάδα και αν σε τιμή όχι μικρότερη από τα ?650-700. Η πραγματική μαζική παραγωγή θα δείξει τους πρώτους καρπούς της περίπου 3-4 μήνες από σήμερα. Μισό δις transistors ούτε παρασκευάζονται εύκολα ούτε θα είναι φτηνά ;)

Δημοσ.

Ρε παιδιά, εντάξει τώρα, 700 ΕΥΡΩ? Καλύτερα 399 για ενα Playstation 3 με Blu Ray υποστήριξη να τελειώνουμε. Ήμαρτον δηλαδή. Καλύτερα να σκεφτούμε όλοι μας εαν αξίζει να τα σκάμε έτσι για να λιώνουμε στο gaming. Καλύτερα να επενδύσουμε σε μια καλή οθόνη ή σε κάτι άλλο τέλος πάντων... Είμαι λάθος?

Δημοσ.

H αρχική τιμή δεν θα είναι κάτω από $650 από ότι την υπολογίζω. Βάλε ότι στην Ευρώπη πληρώνουμε μεταφορικά και φόρους και όλο και αυξάνεται η τελική τιμή. Η άνοδος των επιδόσεων θα ξεπεράσουν το 50% για το μεγάλο μοντέλο έναντι μιας GX2.

΄Οτι πληρώνεις παίρνεις και για να φτάσεις την υπολογιστική ισχύ του G80 θα πρέπει να βάλεις τουλάχιστον 3 PS3 στην σειρά. To RSX δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια G7x@500MHz με 128-μπιτο δίαυλο. Σαφώς μια κονσόλα θα καλύψει τον χρήστη για τουλάχιστον μια 4-ετία, αλλά είναι και για σαφώς χαμηλότερες απαιτήσεις από έναν χρήστη high end PC. 720p στην καλύτερη και η εξομάλυνση θα σπανίζει.

Μέσα στο 2007 θα εμφανιστούν και οι μεσαίες λύσεις βασισμένες στο G8x & R6x0, oπότε σαφώς και θα υπάρξουν λύσεις της τάξης των 300? με μισές περίπου επιδόσεις.

Δημοσ.

Παιδια εχω μια απορια για το Dx10, λιγο off topic.

Εγω που εχω την 7900GTX θα μπορω να παιξω καλα το Crysis(1280x1024 ολα on)?Δηλαδη, αφου θα χρησιμοποιω Dx9, θα εχω τα ιδια γραφικα σε χειροτερη ποιοτητα σε σχεση με το Dx10?

Δημοσ.
Παιδια εχω μια απορια για το Dx10, λιγο off topic.

Εγω που εχω την 7900GTX θα μπορω να παιξω καλα το Crysis(1280x1024 ολα on)?Δηλαδη, αφου θα χρησιμοποιω Dx9, θα εχω τα ιδια γραφικα σε χειροτερη ποιοτητα σε σχεση με το Dx10?

Μια χαρά θα το παίζει. Το D3D10 path θα έχει μόνο επιταχύνσεις, γιατί απλά το Crysis είναι παιχνίδι D3D9, όπως θα είναι και το UT2007 ή τόσα άλλα που μας περιμένουν.

Multisampling με float ΗDR μια φορά σίγουρα δεν θα μπορείς να συνδυάσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...