billpeppas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου billpeppas αλλά από ότι βλέπω δεν έχει fan και αν θελήσεις να τοποθετήσεις φαντάζομαι πως και πάλι η θερμότητα θα μεταφέρεται στο εσωτερικό του κουτιού. Στην προκειμένη περίπτωση ίσως το φαν να είναι υποχρεωτικό γιατί με τους 95+ που σηκώνει η κάρτα με την stock την βλέπω να γίνεται bbq αν μείνει fanless . Επίσης δε μπορώ να βρω πού στην Ελλάδα πουλάνε αυτή την ψύκτρα. Πάντως από ένα γρηγορο googling διαπίστωσα πως:α) 'Οντως έχει πολύ καλή απόδοση (ακόμα και fanless). β) Είναι σχεδόν άγνωστη (συγκριτικά με τα λοιπά μοντέλα), κάτι όχι απαραίτητα αρνητικό. 1) Ακόμα και χωρίς fan δουλεύει μια χαρά την X1900XTX. 2) Αν θες βάζεις και ένα ήσυχο fan και ρίχνεις κατά πολύ τις θερμοκρασίες 3) Ναι μεν σαν την accelero δεν βγάζει τον αέρα έξω από το κουτί, αλλά άλλο αέρας θερμοκρασίας 30-35C και άλλο αέρας 50++ C της Accelero ( και μάλιστα πάνω στο chipset ) 4) Η ThermalRight είναι η κορυφαία εταιρία στον τομέα της αερόψυξης ( παρέα με την Scythe ) μόνο άγνωστη δεν είναι
antonl Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Με το «άγνωστη» απλά εννοούσα πως δε βρήκα εύκολα συγκριτικό της σε κάποιο γνωστά sites τουλάχιστον (βρήκα σε άλλα όμως, εξού και τα θετικά μου σχόλια) κι επίσης πως δεν τη βρήκα σε κάποιο ελληνικό ηλεκτρονικό ή μη κατάστημα. Αν μπορούσες να με διαφωτίσεις και σε αυτό θα σου ήμουν ευγνώμον . Επίσης φαντάζομαι πως η τοποθέτησή της στην εν λόγω κάρτα δεν προκαλεί ορατές μικροφθορές, ώστε να ακυρώνεται η εγγύησή της (http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1320562&postcount=11).
EKTELESTES Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 εγώ θα σου λεγα οτι δε χρειάζεται να αλλάξεις την μαμήσια, μπορείς εξάλλου να ρίξεις κ τις στροφές τις. Δε κάνει δα κ τόσο θόρυβο. Μόνο στο Oblivion ανέβαζε στροφές που κ που, αλλά δεν έχω πειράξει καν τις στροφές τις, δεν είναι δα τόσο τραγικά τα πράγματα.
billpeppas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 ThermalRight θα βρείς στα: e-shop.gr ( δεν την έχει τώρα όμως, οπότε δύσκολα θα την βρείς εκεί ) Checkmate.gr ( 2107470520 ) HacShop.gr ( 3830188 ) Το γιατί δεν βρήκες εύκολα review, είναι επειδή ο τυπάς που κανονίζει το marketing της ThermalRight είναι σφιχτοκώλης και δίνει δύσκολα samples, ιδού το γιατί Λογικά το silentpcreview.com θα έχει review της. P.S. Όλα καλά θα είναι με την εγγύηση της κάρτας σου
antonl Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 @EKTELESTES: Κατά τη διάρκεια της ημέρας που υπάρχει μια σχετική φασαρία από το περιβάλλον δεν είναι τόσο ενοχλητικό. Αλλά το βράδυ που τα πάντα ησυχάζουν και χαμηλώνω αρκετά την ένταση του ήχου κάνει αισθητή την παρουσία της :/. @billpeppas: Το e-shop την περασμένη εβδομάδα είδε τα τελευταία € από εμένα, οπότε και να την φέρουν προτιμώ να ανοίξω το κουτί και να φυσάω εγώ την κάρτα! Όσο για το hac και το checkmate δε βλέπω να την έχουν διαθέσιμη αυτή τη στιγμή. Αλλά μιας και δεν είναι τόσο επείγον ίσως να περιμένω ή να τους τηλεφωνήσω για να δω πότε και αν θα την φέρουν, αρκεί να μην κοστίζει μια περιουσία . Thanx for the feedback
madsc Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ένα άλλο κατάστημα που φέρνει Thermalright είναι το Multirama Extreme, επί της Στουρνάρη. Μπορείς να ρωτήσεις κ εκεί για διαθεσιμότητα. /sc
antonl Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Με την πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσω για διαθεσιμότητα και τιμές. Για να μην κάνω νέο Post... Από ότι είδα η fanaless εκδοχή καταλαμβάνει 2 slots ενώ αν προστεθεί fan προστίθεται ένα ακόμα slot. Συνεπώς αν δε μου αλλάξουν την ASUS P5B που μου «φορτώσανε» δε βλέπω να μένουν free pci slots. :/ Με την stock το ένα pci είναι εξαφανισμένο ήδη και το 2ο πολύ αμφιβάλω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
billpeppas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Διάβασες καλά το description/features page της ψύκτρας στο site της ThermalRight ? Μάλλον όχι. Η ψύκτρα μπορεί να τοποθετηθεί και από τις 2 πλευρές της κάρτας γραφικών
antonl Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Διάβασες καλά το description/features page της ψύκτρας στο site της ThermalRight ?Μάλλον όχι. Η ψύκτρα μπορεί να τοποθετηθεί και από τις 2 πλευρές της κάρτας γραφικών for (i=0; i<100; i++) printf("'Αλλη φορά θα διαβάζω καλύτερα τα specs\n"); Κρατάω μια τελευταία επιφύλαξη για το αν χωράει από την άλλη πλευρά της κάρτας λόγω του ότι έχει κάνει κατάληψη το blue orb 2 της Thermaltake το οποίο καταλαμβάνει έναν σεβαστό χώρο. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να το ελέγξω γιατί το κουτί έχει επιστραφεί για αλλαγή μητρικής (ελπίζω) αλλά θα το κάνω μόλις το παραλάβω. Thanx again
antonl Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Μετά από σχεδόν ένα μήνα αποφάσισα να πάρω την ψύκτρα Thermalright HR-03 για την x1900xtx. Η συσκευασία ήταν πλήρης, η εμφάνιση της ψύκτρας εντυπωσιακή και η τοποθέτηση αρκετά απλή. Το πρόβλημα είναι ότι λειτουργόντας την fanless ενώ πρώτα οι θερμοκρασίες ήταν ~58C idle ~96C full τώρα είναι ~54C idle (οκ αυτό δεν είναι κακό) αλλά και 105-112C full (αυτό όμως είναι). Απλά μου φαίνεται λίγο περίεργο βλέποντας τα αποτελέσματα που παραθέτει αυτό το site. Επειδή οι θερμοκρασίες με την stock που αναφέρει είναι ίδιες με τις δικές μου, φαντάστηκα πως σχεδόν το ίδιο θα συνέβαινε και με τη fanless HR-03, αλλά τελικώς έχουμε κάπου στους 20C διαφόρα. Σκέφτηκα μήπως δεν έχω βάλει σωστά την θερμοαγώγιμη αλοιφή (που υπάρχει μέσα στο πακέτο) αλλά τα ίδια αποτελέσματα είδα αφού δοκίμασα να την βάλω άλλες τρεις φορές. {Καθαρισμός της παλιάς, επικάλυψη της επιφάνειας του πυρήνα και του σημείου επαφής της ψύκτρας με λεπτό/ομοιόμορφο στρώμα αλοιφής} Παράλληλα με την HR-03 πήρα και 2 Silenx 120mm (απίστευτα αθόρυβοι) για την καλύτερη απαγωγή της θερμότητας από το κουτί. Εδώ να αναφέρω πως στο σύστημα του παραπάνω site υπάρχει ένα fan επιπλέον για την ψύξη των σκλρών δίσκων -η κάρτα όπως και στην περίπτωση μου, είναι της Gigabyte-. Υπάρχει κάποια ιδέα από που μπορεί να προκύπτει αυτή η διαφορά; Λογικά πάντως θα πάω για έναν SilenX 92mm, ελπίζω μόνο να χωράει :/ edit: Οι λοιπές θερμοκρασίες του συστήματος κατά τις δοκιμές ήταν CPU: ~38C, System: ~32C, PSU: ~35C και τα test γίνανε κυρίως με το Ati tool.
@topos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Εγω θα σου ελεγα να ερθει πρωτα το pc σου σπιτι,να το ακουσεις ποσο και ποτε κανει θορυβο και μετα να αποφασισεις εαν χρειαζεται η οχι κατι πιο ψαγμενο...
antonl Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 @topos το pc έχει έρθει σπίτι μου εδώ και 3-4 εβδομάδες . Μάλλον θα μπερδεύτηκες επειδή τα προηγούμενα posts ήταν παλιότερα. Στο προηγούμενο post (που είναι πρόσφατο) είπα πως ήδη έχω τοποθετήσει την ψύκτρα αλλά υπάρχει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης...
antonl Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Σήμερα πήρα ένα ακόμα fan της SilenX @ 92mm το οποίο εγκατέστησα στην HR-03. Η θερμοκρατία πλέον έπεσε σε ανεκτά επίπεδα (max ~85C) αλλά όχι στα αναμενόμενα (<75C). Λογικά αυτό εν μέρει δικαιολογείται, επειδή το νέο fan για κάποιον λόγω περιστρέφεται @ 300-460rpm σύμφωνα με το BIOS ενώ στα χαρακτηριστικά του αναφέρει ότι λειτουργεί @ 1100rpm. Δοκίμασα να το συνδέσω τόσο στα AUXFAN της μητρικής (Abit AB9 Pro), όσο κι απευθείας στο τροφοδοτικό χωρίς να δω διαφορά (στην πρώτη περίπτωση μπορούσα να δω τα rpm, στη δεύτερη φαντάζομαι πως είναι ίδια επειδή η θερμοκρασία της κάρτας έφτασε στα ίδια ακριβώς επίπεδα, στον ίδιο χρόνο). Τα specs του fan είναι αυτά. Από το BIOS έχει ρυθμιστεί να λειουργεί μόνιμα @12Volt. Οποιαδήποτε ιδέα καλοδεχούμενη...
billpeppas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις και χωρίς αλλά και με fan οδηγούν στο ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση της ψύκτρας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.