Προς το περιεχόμενο

Θορυβώδης κάρτα γραφικών και αλλαγή cooler της

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κάτι μέρες αγόρασα νέο pc (το οποίο δεν έχω παραλάβει ακόμα). Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει μια x1900xtx η οποία από όσο διαβάζω (εκ των υστέρων) είναι από τις πλέον θορυβώδης, σε αντίθεση με τη νεότερη και ακριβότερη x1950xtx. Πριν την αγοράσω κοίταξα ένα σωρό συγκριτικά απόδοσης αλλά προφανώς όχι και συγκριτικά «θορύβου».

Μιας και πρόκειται να λειτουργεί συχνά ώρες που ο κόσμος στο σπίτι κοιμάται και δε θέλω να με πιάνει πονοκέφαλος μετά από κάθε παιχνίδι, τι μπορώ να κάνω;

Σχετικά με τα vga coolers έχετε κάποια πρόταση για το συγκεκριμένο μοντέλο; Είδα κάποια coolers αλλά δε μπόρεσα να βρω κάποιο συγκριτικό. Επίσης η τοποθέτηση είναι «επώδυνη»; Ακυρώνει την εγγύηση;

Η μείωση της (ανεβασμένης) θερμοκρασίας (http://www.rage3d.com/reviews/video/atix1950/index.php?p=4) δε με απασχολεί τόσο όσο η μείωση του θορύβου. (offtopic: Μ αρέσει που άλλαξα την ψύκτρα/fan του cpu για να μην έχω έντονο βουητό...)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Την ώρα του reply σου έβλεπα αυτή τη σελίδα http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=90 :P.

Εφόσον την αναφέρεις ως δοκιμασμένη μάλλον κι εγώ προς τα κει θα κινηθώ :)

Απλά μήπως τυγχάνει να γνωρίζεις τι παίζει με την εγγύηση της κάρτας; Γιατί αν δεν ισχύει πλέον με βλέπω με ωτοασπίδες.

Δημοσ.

Κακό αυτό :/ (αναμενόμενο αλλά περιέργο ίσως πχ. στις cpu δε νομίζω να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο). Όπότε προς το παρόν θα συμβιβαστώ μάλλον με το stock cooler. Ούτε που θέλω να σκέφτομαι να πάθει κάτι η κάρτα σε λίγους μήνες και να είναι εκτός εγγύησης.

Δημοσ.

Sorry, αλλα αφου δεν παρελαβες το pc ακομη γιατι δεν κανεις μια αλλαγη στη συνθεση του και να βαλεις μια πιο ησυχη καρτουλα?

Δημοσ.

file eixa mia karta ati x850xt kai mporo na po oti ekane arketi fasaria...genika alazo taktika kartes grafikon kai mporo na po pos apo tis kenouries kartes mono oi nvidia einai kales sto 8ema auto...prosfata pira mia 7950gt kai tin akouo mono ama stiso to auti dipla sto pc...pantos ama den to exeis paralabei akoma zita na sou alaxoun karta..mia karta nvidia tis seiras 79xx sigoura 8a sou aresei...

Δημοσ.

Μπορεί και να τους το ζητήσεις να σου περάσουν το cooler που θές πάνω στην κάρτα που έχεις ήδη διαλλέξει πρίν παραλάβεις το PC χωρίς να χάσεις την εγγύηση. Φυσικά εφ'όσον δεν σε χρεώσουν παπάδες θεωρόντας το ώς service...

Δημοσ.

Η επόμενη («ήσυχη») επιλογή μου θα ήταν η x1950xtx αλλά στο συγκεκριμένο κατάστημα (e-shop) στοιχίζει ~130€ παραπάνω οπότε δε θέλω να ξεφύγω τόσο πολύ.

Όσο για τις 7900GTX αν και σίγουρα είναι πιο ήσυχες πέραν του ότι στοιχίζουν παραπάνω (την Leadtek δεν την εμπιστεύομαι) νομίζω πως είναι λίγο χαμηλότερες σε επιδόσεις. Οι διπύρηνες της nvidia αποκλείονται λόγω τιμής ή/και επιδόσεων ή/και απαιτήσεων σε τροφοδοτικό.

Ναι καταλαβαίνω... θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο :P

Δημοσ.

thes1os αυτό που αναφέρεις γνωρίζεις να ισχύει; Το ότι θα διατηρηθεί η εγγύηση της κάρτας. Να το χρεώσουν παραπάνω δε νομίζω... έλεος τόσα λεφτά τους δίνω για το pc σε 20€ θα κολλήσουν;

Edit: Τελικά μάλλον θα πάρω ωτοασπίδες. Το σύστημα πέρασε τη φάση της τιμολόγησης οπότε δεν παίζει αλλαγή ή προσθήκη όπως μου είπαν. Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει αυτοκόλλητο που να ξεκολλά και να ακυρώνεται η εγγύηση δεν παθαίνει τίποτε..

Άλλωστε φυλάς το αρχικό σύστημα ψύξης και αν γίνει κάτι το ξαναβάζεις και την επιστρέφεις. Εγώ το έχω κάνει αφού μάλιστα λόγω δικού μου μάλλον λάθους χάλασα μία 6600GT με υδρόψυξη..

Μου έδωσαν άλλη μέσα σε δύο ημέρες.

Δημοσ.
Κλασική κ δοκιμασμένη από πολλούς λύση:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650434

Και "τούμπανο" υδρόψυξη:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650502

Την πρώτη, χαλαρά τη σκέφτομαι κ για μένα!

tin prwti tin sinistw kai egw.... epeidi tin ebala xthes :-)

tin deyteri dentin kserw

Δημοσ.

Κι εγώ μάλλον προς τα κινηθώ (αλλά ΟΧΙ από το e-shop). Η συγκεκριμένη λύση που «πετάει» τον ζεστό αέρα; Έξω από το κούτί όπως η stock ή μέσα σ αυτό; Γιατί αν τον πετάει μέσα χλωμή τη βλέπω μιας και θα ξηλώσω τ ανεμηστήρια του κουτιού λόγω θορύβου οπότε θα υπάρξη σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας.

Δημοσ.

1) Arctic Cooling Accelero x2:

Έχω ήδη κάνει review το αδερφάκι της ( Accelero x1 for nVIDIA 7xxx Series ) και κατάλαβα το τι παίζει.

Γενικώς η Accelero έχει δύο μεγάλα cons:

a) Κρατάει τον ζεστό αέρα που βγάζει από την VGA μέσα στο case, και όχι μόνο

B) Ρίχνει τον ζεστό αέρα πάνω στο chipset ( αν έχεις nFORCE 3/4 )

c) Από επιδόσεις είναι λίγο καλύτερη από την stock ψύξη της X1900 και κάτι τις πιο αθόρυβη.

Γενικώς δεν θα την συνιστούσα, ιδιαίτερα αν το case σου είναι μικρό-μεσσαίο.

2) ThermalTake Tide Water:

Απλά ΕΛΕΪΝΟ με όλη την σημασία της λέξης.

+ ότι σε σύγκριση με την ψύκτρα που θα δώσω παρακάτω πέρνει τον μπούλο σε επιδόσεις ( θερμοκρασίες ) και θόρυβο.

Η πρότασή μου τώρα...

ThermalRight HR-03 [ http://www.thermalright.com ]

Simply the best :)

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου billpeppas αλλά από ότι βλέπω δεν έχει fan και αν θελήσεις να τοποθετήσεις φαντάζομαι πως και πάλι η θερμότητα θα μεταφέρεται στο εσωτερικό του κουτιού. Στην προκειμένη περίπτωση ίσως το φαν να είναι υποχρεωτικό γιατί με τους 95+ που σηκώνει η κάρτα με την stock την βλέπω να γίνεται bbq αν μείνει fanless :). Επίσης δε μπορώ να βρω πού στην Ελλάδα πουλάνε αυτή την ψύκτρα. Πάντως από ένα γρηγορο googling διαπίστωσα πως:

α) 'Οντως έχει πολύ καλή απόδοση (ακόμα και fanless).

β) Είναι σχεδόν άγνωστη (συγκριτικά με τα λοιπά μοντέλα), κάτι όχι απαραίτητα αρνητικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...