christos43 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Εχω στο PC μου μια μνημη DDR PC3200 512ΜΒ αγνωστης μαρκας. Αυτο που θελω ειναι να προσθεσω ακομη μια τετοια.Υπαρχει περιπτωση εαν ειναι π.χ. KINGSTON η καινουρια και η παλια ειναι αλλου κατασκευαστη να εχω προβλημα ασυμβατοτητας? Να προτιμησω Kingston,Twinmos η κατι αλλο για μεγιστη δυνατη σταθεροτητα?
asmilon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δε θα εχεις προβλημα ασυμβατοτητας αν εχεις 2 μνημες διαφορετικων μαρκων. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δε θα μπορεις να εκμεταλλευτεις την τεχνολογια Dual Channel αλλα κατα τα αλλα θα σου παιξουν... Θα σου προτεινα Kingston ως φθηνη και αξιοπιστη λυση με lifetime εγγυηση. Οι πιο ακριβες μνημες προσφερουν μεγαλυτερη ταχυτητα, αλλα με την Noname σου θα πεσουν στην ταχυτητα της...
Ardov Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δεν νομίζω οτι μπορώ να πώ κάτι περισσότερο. Με κάλυψε ο asmilon. Θα έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα. UPDATE:: asmilon , Δεν είναι απαραίτητο οτι δεν θα δουλέψουν οι μνημες σε Dual Channel. Ναι, η αλήθεια είναι ότι απαιτείται matched pair, δηλαδή δύο ίδιες μνήμες σε χαρακτηριστικά, απο την ίδια παρτίδα και τον ίδιο κατασκευαστή. Αλλά έχει ακουστέι Dual Channel με twinmos και kingston ή και Jetram με Kingston.
asmilon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Εγω φιλε μου εχω 2 Kingston των 512 ΜΒ και δε παιζουν Dual Channel !!! Ο λογος προφανως ειναι επειδη ειναι απο αλλη παρτιδα, αφου τις πηρα με διαφορα μερικων μηνων... Για αυτο το λεω, πρεπει να ειναι ιδιου κατασκευαστη και παρτιδας, αλλιως ειναι δυσκολο πολυ να γιενι κατι τετοιο...
Ardov Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 asmilon, θα συμφωνήσω μαζί σου. Πέρα της μικρής πιθανότητας να παίξουν σε Dual Channel, ο απλός χρήστης ενδιαφέρεται για απλές απαντήσεις. Ίδια παρτίδα, ίδια χαρακτηριστικά, ίδιος κατασκευαστής λοιπόν για Dual Channel.
christos43 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Eυχαριστω guys. Θα παω για Kingston αφου ειναι ετσι.
gtsamour Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Εγω φιλε μου εχω 2 Kingston των 512 ΜΒ και δε παιζουν Dual Channel !!! Ο λογος προφανως ειναι επειδη ειναι απο αλλη παρτιδα, αφου τις πηρα με διαφορα μερικων μηνων... Για αυτο το λεω, πρεπει να ειναι ιδιου κατασκευαστη και παρτιδας, αλλιως ειναι δυσκολο πολυ να γιενι κατι τετοιο... Το ότι είναι από άλλη παρτίδα δεν παίζει κανένα ρόλο. Βάζω στοίχημα ότι το ένα είναι single sided και το άλλο double sided. Για να έχεις dual channel πρέπει να είναι και τα δύο single sided ή double sided πάντως πρέπει να είναι όμοια μεταξύ τους. Ένα double sided 512mb το βλέπει στην πραγματικότητα σαν 2x256mb ενώ ένα single sided σαν 1x512mb, γιαυτό δεν δουλεύει το dual channel.
asmilon Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Ναι εχεις δικιο, ξεχασα να το αναφερω αυτο, ετσι ειναι ;-)
gtsamour Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Την είχα πατήσει και εγώ έτσι, αγόρασα 2 x 512 Kingston απο πλαίσιο και δεν το πρόσεξα ότι ήταν 1 single και ένα double sided οπότε dual channel γιοκ. Μόλις το πήρα χαμπάρι το πήγα πίσω και το άλλαξα το ένα. Το ότι τους το επέστρεψα για αλλάγή τρείς φορές (δεν υπερβάλλω) γιατί ήταν χαλασμένο (memtest, sysoft Sandra) είναι άλλη ιστορία...
christos43 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Οταν μιλατε για τεχνολογια dual channel πως ακριβως λειτουργει και τι διαφορα εχει ενα συστημα χωρις dual channel?
asmilon Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Ριξε μια ματια εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_channel Στην ουσια η τεχνολογια Dual channel διπλασιαζει την ροη των δεδομενων που μπορει να χειριστει η RAM σου, αυξανοντας σημαντικα τις επιδοσεις του συστηματος σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.