andreapaog328 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Supertalent 1 GB DDR-2 DIMM PC2 5400 667Mhz Jetram 2X 512 MB DDR-2 DIMM PC2 5400 667Mhz Poia apo aytes tis dyo syntheseis einai kalytera? (Epidoseis...ktl.)
Ardov Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Φίλε μου εαν πρόκειται να αναβαθμίσεις τη μνήμη σου σε 2GB στο μέλλον, καλύτερα πάρε 1GB module. Όμως εαν επιλέξεις 2Χ512 DDR2, κερδίζεις σε επιδόσεις ενα 10-15% με Dual Channel (εαν το υποστηρίζει η μητρική σου). Με το 1GB module σε Single Channel έχεις ένα κανάλι 64-bit που επικοινωνεί με τον ελεγκτή μνήμης. Επιτρέπεται όμως μια κατεύθυνση ροής δεδομένων τη φορά. Είτε απο τη μνήμη προς τον ελεγκτή, είτε απο τον ελεγκτή προς τη μνήμη. Εαν ο επεξεργαστής σου είναι αρκετά γρήγορος υπάρχει πιθανότητα να μείνει χωρίς δεδομένα προς επεξεργασία και να έχεις (μικρή αλλά μετρήσιμη) καθυστέρηση διότι στην πράξη ο ελεγκτής θα "προσπαθεί" να ολοκληρώσει τις διαδικασίες εγγραφής / ανάγνωσης από και προς τη μνήμη. Σε Dual Channel, "προστίθεται" ενα δεύτερο κανάλι 64-bit. Άρα έχει 2 κανάλια στη διάθεσή του ο ελεγκτής μνήμης (με συνολικό bandwidth 128-bit αθροιστικά) και έτσι το προηγούμενο φαινόμενο ελαττώνεται σημαντικά. Αυτό φαίνεται σε συγκριτικά. Μπορώ να σου στείλω να δείς το συγκεκριμένο whitepaper από την Kingston εαν σε ενδιαφέρουν συγκριτικά και τεχνικά θέματα. Ενα link σε pdf είναι και τα εξηγεί πολύ απλά και κατανοητά στην αγγλική γλώσσα. Σχετικά με τις μάρκες μνημών που έχεις επιλέξει, θα σου πρότεινα να προτιμήσεις κάτι καλύτερο, όπως Kingston για παράδειγμα. Υπάρχουν KIT 2Χ512ΜΒ DDR2 σε καλές τιμές. Για τη διευκόλυνσή σου κοίταξε εδώ: http://www.skroutz.gr και σύγκρινε τιμές στα διάφορα online καταστήματα. Εαν χρειαστείς ο,τιδήποτε, ξαναδημοσίευσε μήνυμα, είμαι στη διάθεσή σου.
andreapaog328 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 an sto mellon thelv 2 Gb den mporw na valw 4X512? Mobo:Abit Ab9.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 an sto mellon thelv 2 Gb den mporw na valw 4X512?Mobo:Abit Ab9. Ναι ανετα, οποτε καλυτερα παρε 2Χ512.
S2Katana Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Mπορεις αλλα ετσι θα γεμισεις ολα τα slots? Αντιθετα, αν βαλεις 1GB, μετα μπορεις να βαλεις αλλο ενα και παει λεγοντας.
tolis86 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 + το οτι ισως να υπαρξει κανα κολημα με 4 μοντουλα.... καλητερα 2 αρκετοι εχουν αναφερει προβληματα (νομιζω κυριως σε αμδ, μαλλον λογω του οτι εχει τον ελεκτη στο ιδιο ολοκλυρωμενο ο ιδιος ο επεξεργαστης)εγω παντως στον παλιο πεντιουμ 3 εχω 2χ128 + 1χ256 δλδ εχω καληψει ολα τα σλοτς και δεν εχει τιποτα ολα μια χαρα... βεβεια αλλη τεχνολογια η μια αλλη η αλλη...
Ardov Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Σαφώς στην ABIT AB9 μπορείς να γεμίσεις και τα 4 σλοτ. Απλά για να έχεις dual channel configuration σε modules των 1GB το κάθε ένα, πρέπει αυτά τα modules να είναι μονής όψης, δηλαδή να έχουν τσιπάκια μνήμης μόνο απο τη μια πλευρά. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι θα φτάσεις τα 4 GB ποτέ. Άρα προτείνω 2Χ512GB να είσαι και με Dual Channel και στο μέλλον αν χρειαστείς βάζεις άλλα 2 modules.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δεν νομιζω να θαλεις να πας στα 4gb, τα 2 ειναι αρκετα. Εγω σε amd 64 με 4x256 δεν εχω προβλημα...
raven3x7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Aplws otan exeis 4 dimms den exeis dual-channel. Toulaxistwn se AMD auto. Exeis kai performance hit kai se AMD alla kai se Intel
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Aplws otan exeis 4 dimms den exeis dual-channel. Toulaxistwn se AMD auto. Exeis kai performance hit kai se AMD alla kai se Intel loool, ποιος σου ειπε οτι δεν παιζει dual channel με 4 dimms σε amd ;;
Ardov Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Σωστός/ή EXSARXEIA_CITY (ωραία φατσούλα στο avatar ) Παίζει, απλά θέλεις τα κατάλληλα modules. Στο βιβλιαράκι της μητρικής, υπάρχει η λίστα συμβατότητας configuration όπως Single-sided, dual-sided κλπ. ανάλογα με τον αριθμό των modules και την χωρητικότητα, υπάρχει και η λίστα συμβατότητας συγκεκριμένων μνημών από διάφορους κατασκευαστές. Με τα κατάλληλα modules, μπορείς να έχεις Dual Channel. Performance hit, δεν νομίζω να έχεις σε Dual Channel. Σε single channel, εαν το συγκρίνεις με dual channel, ναι, σαφώς και έχεις performance hit.
andreapaog328 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 dld me 2x512 Jetram PC2 5400 667mhz se mobo Abit AB9 tha exw dual channel?
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Ναι, το dual δουλευει σε ζευγη μνημων, 2x η 4x
Butters 84 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 ti ginetai re paidia den exei mnimes kingston kai ocz to plaisio??????
seventh_son Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2006 Kingston tis katargise kai apoti eixa rotisei de tha ksanaferei. Ocz den exei ferei pote kai de nomizo na ferei. Tha ferei Corsair kapoia stigmi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.