jason88 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω οπτικο καλωδιο > 5m? Εχω βρει μεχρι 3m. Υπαρχει κανεις ηλεκτρονικος να φτιαχνει απο μονος του συνδεοντας απλα τα βυσματα. Απ'οσο ξερω δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να τσακισει το καλωδιο γιατι απλα χαλαει, ισχυει? Υπαρχουν κλασεις ποιοτητας οπως με τα επιχρυσα καλωδια ή δεν υπαρχουν τετοια εδω?
unforgiven Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Και βέβαια υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες καλωδίων. Δεν έχω ακούσει ποτέ για τόσο μεγάλη οπτική ίνα. Δεν μπορείς να κάνεις τη σύνδεση με ομοαξονικό καλώδιο;
jason88 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 μπορω αλλα η διαφορα σε σχεση με το απλο ομοαξονικο ειναι μεγαλη ακουστικα.. οποτε ψαχνω οπτικο
unforgiven Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Κάνεις λάθος. Οι περισσότεροι δεν ακουν διαφορές, αλλά και αν ακούν τις ακούν υπέρ του ομοαξονικού. Μήπως δεν έχεις καλώδιο της προκοπής;
dpolal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Υπάρχουν διάφορα μεγέθη οπτικής ίνας, ρώτα σε καλά καταστήματα με home cinema και πιθανότατα να βρεις. ΔΕΝ είναι πάντως απλά να βάλουμε δύο connectors στις άκρες της και θα παίξει για να την φτιάξει ο οποιοσδήποτε, χρειάζονται ειδικά εργαλεία. Από ποιότητα (στον ήχο) δεν θα δεις διαφορές, ποιότητα του υλικού θα βρείς βέβαια αφού υπάρχουν οπτικές ίνες από γυαλί ή από πλαστικό αλλά μην το κουράσεις, πάρε ότι βρεις.
jason88 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 ενταξει το καλωδιο που εχω δεν ειναι και οτι καλυτερο. το πηρα 9ευρω τα 3μ τη στιγμη που μεγαλες αλυσιδες ηλεκτρονικων πουλανε 20ευρω το 1,5μ! Δεν ειμαι απο αυτους που γουσταρουν να τα σκανε στα καλωδια. Σε σχεση παντως με το ομοαξονικο που ειχα παρει παλιοτερα απο τον ιδιο τυπο και προκειμενου να συνδεσω καρτα ηχου με ενισχυτη χρησιμοποιωντας mini jack-rca προτιμω οπτικη ινα. απλα ακουγεται 10 φορες καλυτερα, καθαροτερα και δυνατοτερα! Ομως λογω αναδιαταξης του χωρου ο ενισχυτης θα απομακρυνθει λιγο πιο μακρια απο το pc και ετσι ψαχνω για καλωδιο μεγαλυτερο απο 5μ. Ηδη το 3μετρο ειναι τσίτα.
SupaCoopa Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Ψαξε σε Mediamarkt, ειχα δει πριν λιγο καιρο οπτικη ινα 7m. Επισης κατι τετοια κουφα εχει και το Ακτινιον στην Ομονοια. Σε consumer συσκευες υπαρχει η αισθηση οτι το ομοαξονικο ακουγεται καλυτερα, αλλα στα PC, λογω ηλεκτρομαγνητικου "θορυβου" νομιζω οτι η οπτικη συνδεση ειναι ασφαλεστερη. Εγω παντως απορω πως καποιοι ακουνε διαφορες μεταξυ δυο καλωδιων που μεταφερουν ψηφιακο σημα. Υπαρχει περιπτωση να "μπερδευονται" τα 0 και τα 1 κατα την μεταφορα?!
jason88 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 βρηκα στο Νακα στην Ιπποκρατους 5μ για 10ευρω. Αν βρω και 7μετρο το χτυπησα και αυτο.
unforgiven Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Υπαρχει περιπτωση να "μπερδευονται" τα 0 και τα 1 κατα την μεταφορα?! Και όμως, υπάρχει. Ξεκίνησε από αυτό το άρθρο του Avsite
SupaCoopa Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Χα,χα! Στα ιδια forum μπαινοβγαινουμε unforgiven... Η απορια μου παντως για ΑΙΣΘΗΤΗ διαφορα μεταξυ ομοαξονικου και οπτικου καλωδιου παραμενει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.