Προς το περιεχόμενο

Dexter - tv series (2006)

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι κι εγω,βρηκα τα στοιχεια που ανεφερες gsarig εκτος βεβαια της εκδοχης του Υπερανθρωπου του Νιτσε.Και οντως,εχει γινει πολυ καλη δουλεια στην αναλυση του χαρακτηρα.

Ωστοσο,δεν ξερω αν το σεναριο,ειναι τοσο αληθοφανες.Δηλαδη,ενταξει,ειναι δυνατον ενας serial killer να φαινεται στους αλλους τοσο normal,ή ξερω γω να παρουσιαζεται και ως cool τυπος??

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Members
Δημοσ.

Κοίτα, δεν έχω γνωρίσει serial killer (από όσο γνωρίζω τουλάχιστον :-P ) για να ξέρω στα σίγουρα, αλλά για σκέψου π.χ. τις ειδήσεις και τις δηλώσεις γνωστών και συγγενών μετά από κάποιο έγκλημα: "κανείς δεν το περίμενε", "φαινόταν νορμάλ άτομο", "ήσυχο παιδί" κλπ. Προσωπικά, πιστεύω πως γίνεται.

Θυμάμαι όταν πριν από καναδυό χρόνια είχα διαβάσει τις "120 ημέρες των Σοδόμων", του Ντε Σαντ, σκεφτόμουν, όπως κι εσύ, πως δεν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι με τέτοια βίτσια σαν κι αυτά που περιγράφει και τόσο ακραίες συμπεριφορές. Το σκέφτηκα λίγο καλύτερα όμως και διαπίστωσα πως το 90% από αυτά το έχω ήδη ακούσει / διαβάσει στα διάφορα ΜΜΕ να συμβαίνει (κανιβαλισμοί, γονείς που βιάζουν και σκοτώνουν τα παιδιά τους κλπ κλπ). Οπότε, έχω πλέον καταλήξει στο συμπέρασμα πως όλες οι συμπεριφορές είναι δυνατές για έναν άνθρωπο, ακόμη και οι πιο ακραίες και πως αν βρεθείς κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, είσαι ικανός για πράγματα που φαίνονται αδιανόητα.

Δημοσ.

Δεν φαίνεται πάντως normal στους υπόλοιπους ο Dex. Σιγά σιγά και η γυναίκα αλλά κυρίως ο μαύρος ντεντέκτιβ (no racism here!!!) υποψιάζονται ότι κάτι πάει στραβά. Άλλοστε και η ίδια συμπεριφορά του, κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, με αποκορύφωμα εκείνη την ψυχανάλυση, τον βοήθησε να γίνει πιο "προσιτός".

Δημοσ.

λίγο αργοπορημένος κι εγώ... αντε και καλή μας χρονιά... (αντε να περιμένεις τώρα 2 μήνες για το επόμενο γαμώ την αγανάκτηση...)

• Members
Δημοσ.

Είδα και τα 2 καινούρια επεισόδια :) Μερικές γενικές παρατηρήσεις:

1. Νομίζω πως ήταν κάπως κατώτερα από αυτά της πρώτης σαιζόν, παρόλα αυτά δεν πρόδωσαν το πνεύμα της σειράς - ίσως μάλιστα να ήταν απαραίτητα για να μας δείξουν πως αντιμετώπισε ο Dexter τον θάνατο του αδερφού του - την μόνη τραυματική εμπειρία της ζωής του μετά τον θάνατο της μητέρας του.
  2. Η σειρά δεν καταφεύγει στη γνωστή τακτική του cliffhanger, πράγμα που εγώ τουλάχιστον το εκτιμώ και το βρίσκω πολύ έντιμο (νομίζω πως με ένα cliffhanger στο τέλος μιας σαιζόν δείχνεις πως σε ενδιαφέρει περισσότερο να κρατήσεις σε αγωνία το κοινό σου παρά να πεις την ιστορία σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο). Τα δύο επεισόδια ήταν κι αυτά μια ολοκληρωμένη ιστορία, όπως άλλωστε ήταν και όλη η πρώτη σαιζόν.
  3. Και στα 2 επεισόδια, περίμενα με αγωνία να δω πότε επιτέλους ο Dexter θα ξαναβρεί τον εαυτό του και θα σκοτώσει ξανά, με την παλιά, καλή τακτική του - μήπως είναι λίγο άρρωστο (αν και πιστεύω πως όλοι αυτό περιμέναμε); :mrgreen:
  4. Ατάκα που μου άρεσε: Όταν ο Dexter προσθέτει στη συλλογή του το δείγμα αίματος του Τσίνο (αν έχω ακούσει καλά το όνομά του) λέγοντας: all of a sudden, you have the same size as everyone else...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

gia to 4, h seira einai gemath tetoies kataplhktikes atakes, exei apolaustiko senario. Gia to 2 symfono apolyta, seires san to lost kai to prison break gia mena den sebontai ton eayto tous oute ton theath kai exoun ta cliffhangers os autoskopo kai gia entyposiasmo kai mono.

Loipon ksanarxisa na blepo thn 1th sezon (me parea gia na myhso kai allous), 2 parathrhseis, 1ton oi skepseis tou dexter kai to storytelling me parasernoun akoma parolo pou ksero ti ginete. Re gamoto auth h seira einai apla masterpiece. Kai 2ron tora to ksanablepo me ellhnikous ypotitlous (nomizo oti tous ekane o kaizer, sosta??) kai einai apo tis kalyteres prospatheies se metafrash pou exo dei, mprabo!

Δημοσ.

Βασικα απο τα 2 επισοδεια δεν μπορω να ξεκωλησω το μυαλο μου απο τον απιστευτο κ... πουχει φτιαξει η Τζουλυ Μπενζ, δλδ ενταξει, στην αρχη του 2χ01 ηταν αστα...

Ενιγουει, ρισπεκ και σε Λιτλ Τσινο ετσι?Ο τυπος ειναι "βουνο"

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν λες τους υπότιτλους από το greektvsubs.gr, απλά για το credit λέω πως έγιναν κυρίως από την riku, με συμμετοχή του keyser και aten_ra σε επιμέλεια fmayakou

Τώρα αν εννοείς άλλους subs παρακαλώ αγνοείστε το μην μου ;)

• 1 μήνα μετά...
  • Members
Δημοσ.

Ας επαναφέρω το topic στην επικαιρότητα, μιας και σήμερα έχουμε επιτέλους νέο επεισόδιο! :)

• Members
Δημοσ.

Εννοείς το ένα από τα δύο που προβλήθηκε κάπου στον Αύγουστο; Δεν το ήξερα. Και γιατί το ξαναπροβάλλουν;

edit: το έψαξα λίγο και το επιβεβαιώνω. Ο Erunildo έχει δίκιο... Άντε τώρα να περιμένουμε άλλες 2 βδομάδες για νέο επεισόδιο :(

Δημοσ.

Kαι το 2ο θα ειναι το pre-aired του καλοκαιριου (αληθεια, το ειδε κανεις να μας πει αν εχει διαφορες το κανονικο απο το pre-aired?)

ΥΓ. Ναι, ο ιδιος ειμαι που βοηθησα στην 1η σεζον

Δημοσ.

den einai kainourgio??? thn gantemia mou to perimena pos kai pos gkrrrr kataramene tzino pou me myhses se ayth thn seira..

Oso gia tous kainourgious "myhmenous" o aderfos mou thn eide mesa se 3 (ergasimes) meres kai h mana mou mou ekleine to thl giati leei teleione to epeisodio!!!! jesussss

• Members
Δημοσ.
Kαι το 2ο θα ειναι το pre-aired του καλοκαιριου (αληθεια, το ειδε κανεις να μας πει αν εχει διαφορες το κανονικο απο το pre-aired?)

ΥΓ. Ναι, ο ιδιος ειμαι που βοηθησα στην 1η σεζον

Ναι, και το δεύτερο... από ότι κατάλαβα, τα δύο επεισόδια μάλλον κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι μόνο σε DVD και τώρα προβάλλονται για πρώτη φορά στην τηλεόραση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...