Moderators Praetorian Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Λόγω κάποιων μικρών αναποδιών πρόλαβα να δω μόνο το 2x01 μέχρι τώρα. Μου άρεσε αρκετά, αλλά σίγουρα για να "δέσει" χρειάζεται να δω και το 2x02. Είναι ωστόσο καλογραμμένο και πιστό στην ατμόσφαιρα της 1ης season. Καλός οιωνός για το πως θα πάει η 2η (ελπίζω)
tzinos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 sto site pou postara bghke sub kai gia to 202. Praetorian kai to 2ro poly kalo, anamenete kai h 2rh sezon akros entyposiakh. Tora me to na einai preair, shmenei oti tha perimenoume poly mexri to epomeno??
tonypapadovic Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Ναι, Οκτώβρη φίλε μου. Kάνει πρεμιέρα τέλη Σεπτεμβρίου αν θυμάμαι καλά...
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 To eida kai go,kai deixnei na einai stin idia fasi peripou me tin 1st season...opote iz all goooood...
tzinos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 oktombrh?? me skotoses re, oute o ice truck killer na souna
Members gsarig Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Members Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Τελειώνω κι εγώ που λέτε την πρώτη σαιζόν, έρχομαι εδώ να δω τί γράφετε για τη σειρά και βλέπω πως έχουν ήδη βγει 2 νέα επεισόδια!!! :) Έβαλα να κατεβαίνουν, αλλά στο μεταξύ θα δω Zodiac (πάντα στο ίδιο πνεύμα πάντως... :-P). Όσο για τη σειρά, πρέπει να πω ότι η πρώτη σαιζόν ήταν φοβερή και μπήκε μέσα στη λίστα με τις αγαπημένες όλων των εποχών! Για την ακρίβεια, ξέρω ότι μπορεί να ξεσηκώσω αντιδράσεις, αλλά με βάση αυτά που είδα μέχρι στιγμής, τη θεωρώ μια κλάση πάνω από Lost / Prison Break, τα οποία είναι μεν πιο διασκεδαστικά, αλλά το Dexter το βρήκα περισσότερο "ψαγμένο" και σίγουρα πιο τολμηρό. Στα συν επίσης το ότι είναι πιο δεμένη και "συμπαγής" από άλλες σειρές, χωρίς περιττά επεισόδια ή ακόμη και περιττές σκηνές.
tzinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 yperboliko???mallon oti kratas xamhla tous tonous tha se kathgorousa ego!! Me prison break den yparxei sygkrish, to prison eixe mia kalh proth sezon kai eixe edniaferon mesa sth fylakh, h 2rh htan tragikh kai gia mena me panilithio senario. To lost olo erxete kai pote den ftanei, kalo mysthrio, acting kai story alla to exoun paragamhsei. Opos kai na to kanoume auta apla einai ta emporika tv shows, den einai ierosylia na peis oti kati allo einai kalytero, panta se olous tous tomeis ths texnhs yparxei to mikro agnosto diamanti pou einai poly kalytero apo ta emporika. E sta tv shows to agnosto diamanti einai to dexter (kai carnivale). Gia mena apeiros kalytero apo prison break kai lost kai heroes kai polla alla. Btw to zodiac einai megalo kai kourastiko xoris na ksespaei pote. Den mou arese.
john1987 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Ε,οχι και καλυτερο απο PB κ Lost το Dexter.Ενταξει,ειναι μια σειρα πρωτοτυπη και με δικο της στυλ,αλλα δε νομιζω οτι προσφερει τις συγκινησεις που προσφερουν οι αλλες σειρες.Δηλαδη,την αγωνια που σου προκαλουν δεν την εχει.... Επισης,δεν το θεωρω πιο "ψαγμενο" απο πχ το Lost.Δηλαδη,το Lost δεν ειναι πολυ πιο ψαγμενο και πολυεπιπεδο?Επειδη μια σειρα δεν παιζεται σε μεγαλο καναλι/ή δεν εχει τηλεθεαση μεγαλη,δε σημαινει οτι ειναι πιο ψαγμενη. Ολα αυτα κατα τη γνωμη μου βεβαια.Και προφανως δε θα εβλεπα το dexter αν δεν το θεωρουσα μια σειρα που ξεχωριζει απο το σωρο.
tzinos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 to dexter exei eyrhmatiko kai kathilotiko senario, oi monologoi tou dexter einai poiotikotath kai oi ypoloipoi xarakthres bgazoule eksypno comic relief. H seira einai xoris perita stoixeia mono gia na gemizoume epeisodia kai na kynhgame batraxakia sto dasos. Sebete ton theath tou kai einai prosegmeno kai oxi dithen. Les oti den exei agonia, eno exoume liosei sto na psaxnoume ton ice truck killer kai exoume skeftei 10 diaforetikous ypoptous, deigma tou poso kalo einai to senario. Edo sou apokalypse ton dolofono apo ta misa ths sezon kai anti na xasei endiaferon apoktise parapano. Einai mia teleia domhmenh seira astynomikou mysthriou mesa apo thn matia enos psyxakia serial killer. kai eina etsi giati erxete apo ena kallogrameno biblio kai oxi apo tis arloumpes mias omadas 20 senariografon pou allazoun apopseis kathe 3 kai ligo. H proth sezon mas gemise toses apories, alla den kolose katholou stis apokalypseis kai parola auta exei akoma terastio bathos kai yliko gia eksereynish. Nai bebaia to lost kanei to miso metro xiliometro kai auto tou dinei bathos. Psagmeno den einai na petame theories pou den mporoume na tekmhriosoume den exoun ixnos logikhs kai na tis paratrabame gia na bgaloume 7 sezon. Dhladh htan psagmena ta numbers?? einai psagmenh h dharma kai ta peiramata ths?? einai o jacob psagmenos h o mauros kapnos?? mpourdes entyposiasmou einai, mono gia to wow effect kai na krataei se agonia tous theates. Einai psagmena ta cliffhanger tou prison break?? mh xeso, eidika sto sezon 2. to an tha baloun ta mosxaria sto amaksi kai to anatinaksoun gia na apoplanhsoun tis arxes, an tha steleiosei pote to xeri tou tbag kai an tha trabiuountai gia kan dekalepto mesa sto ansanser o mahone me to scorfield family den mou kanei gia cliffhanger, oute theoro cliffhanger thn pio koulh anatroph piso apo thn allh mono kai mono gia na leme oti exoume agonia. To prison break kanei auto akribos, cheap thrills kai cliffhangers. Oso gia acting to prison break einai tragiko, to lost aksioprepestato stous perisoterous rolous, alla come on Michael c hall as dexter tous dialyei olous. kai oloi oi ypoloipoi sto show kanoun kalh douleia kai an exei ena ligo cheesy latino department feeling, einai ithelimena etsi kai oxi bad acting
john1987 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Κοιτα οταν λεμε ευρηματικο και καθηλωτικο σεναριο ενταξει,πιστευω και οι αλλες σειρες (ποσω μαλλον το Lost σε πρωτη φαση βεβαια) το εχουν και πιο εντονα.Το οτι δεν εχει τοσα περιττα στοιχεια ισως και να οφειλεται αφενος στο οτι εχει κανει μια σαιζον μονο (για θυμησου ας πουμε πρωτη σαιζον PB) και αφετερου στο οτι η διαρκεια της ειναι περιορισμενη. Ε τωρα συγγνωμη αλλα αν εσενα σε αφησε με το στομα ανοιχτο (εμενα μονο μια,νομιζω προ-τελευταιο επεισοδιο) οπως το πετυχαν πολλες φορες το Lost κ το PB,παω πασο. Στο lost δε δινει βαθος η υπεραναλυση που εχει,αλλα το σεναριο του,το οποιο οπως και να το κανουμε ειναι πολυ πιο πολυεπιπεδο απο του Dexter.Εξαλλου,και στο Dexter,οι ρυθμοι,ειναι αργοι,και εξελιξεις τοσες πολλες δεν υπαρχουν,απλα ειναι ετσι ο ρυθμος,και δεν ξενερωνεις.Ενω ας πουμε στο Lost τη μια γινεται φοβερη εξελιξη,την αλλη εχουμε flashback τραγικο+0 εξελιξεις.Αυτο δε σημαινει ομως,οτι δεν υπαρχει γενικα εξελιξη. Εννοω,ψαγμενο,υπο την εννοια οτι ειναι πολυεπιπεδο το σεναριο.Επισης,το αν ειναι wow effect και μπουρδες εντυπωσιασμου,κρατα μια πισινη γιατι δεν εχεις δει το τελος του Lost.Τωρα οντως στη 2η σαιζον του PB εχεις καποιο δικιο,αν και θεωρω ορισμενα επεισοδια κορυφαια.(πχ το επεισ. οπου ο Σκοφιλντ παιρνει τηλ τον Μαχοουν). Τωρα σε θεμα acting το Dexter δεν το θεωρω ανωτερο του PB.Δηλαδη,οκ,ο Λινκ ειναι τραγικος,αλλα αφενος ο Μαικλ πολυ καλος,και Μαχοουν/t-bag κορυφη.Στο Dexter μονο τον Hall ξεχωρισα,οι αλλοι πολυ ανοστοι ολοι τους.Ισως φταινει οι ρολοι αλλα το ιδιο θα μπορουσε να ισχυσει και για το PB. Ενταξει,στο Lost ολες οι ερμηνειες ειναι προσεγμενες.Εισαι σιγουρος οτι ο dexter "διαλυει" Jack,Locke,ποσω μαλλον Ben ?? Πιστευω την εχεις υπερεκτιμησει λιγακι τη σειρα.Χαλαρωσε,μια σαιζον εχεις δει μονο.Οι αλλες σειρες που λες ειναι αρκετα πιο προχωρημενες.
Members gsarig Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Members Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Προσωπικά θεωρώ το Dexter πιο "ψαγμένο" γιατί ο Dexter ως χαρακτήρας έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από ότι οι πρωταγωνιστές άλλων σειρών, τους οποίους θεωρώ κάπως "χάρτινους" και μονοδιάστατους (κυρίως στο Prison Break - στο Lost δεν θα το έλεγα τόσο). Επίσης, βρίσκω το σενάριο πιο συμπαγές, ίσως και φιλοσοφημένο ακόμα, σε αντίθεση με τις τραβηγμένες θεωρίες του Lost (που όσο διασκεδαστικές και ευχάριστες κι αν είναι δεν έχουν κανένα βάθος) και τις απιθανότητες του Prison Break (κυρίως της δεύτερης σαιζόν). Επιπλέον, ο τρόπος που παρουσιάζεται ο Dexter είναι αρκετά λογοτεχνικός - μεγάλο πλεονέκτημα για μένα τουλάχιστον (υπάρχουν φορές που μου θυμίζει τον Ρασκόλνικοφ, του Ντοστογιέφσκι). Φυσικά ρόλο παίζει και το ότι η σειρά βασίζεται σε βιβλίο. Γενικά, ενώ Lost και Prison Break μου έχουν προσφέρει στιγμές απίστευτης διασκέδασης (και σίγουρα θα συνεχίσουν να το κάνουν), δεν κατάφεραν ποτέ να με προβληματίσουν - πράγμα που o Dexter το κάνει. Δεν ήταν τόσο το αστυνομικό μυστήριο ή οι ανατροπές που με γοήτευσαν (είχα μαντέψει ήδη από το 6-7 επεισόδιο χοντρικά τί συνέβαινε και δεν με εξέπληξε ιδιαίτερα η εξέλιξη) όσο ο τρόπος με τον οποίο ξεδιπλώνεται από επεισόδιο σε επεισόδιο ο χαρακτήρας του Dexter, τον οποίο θεωρώ τον πιο καλοδουλεμένο χαρακτήρα που έχω δει ποτέ σε σειρά. Γενικά πιστεύω πως το Dexter λέει περισσότερα πράγματα από όσα δείχνει και είναι κάτι παραπάνω από ακόμη μία ψυχαγωγική σειρά. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και στη δεύτερη σαιζόν του, αλλά όπως και να έχει, το καλό είναι πως η πρώτη χρονιά ήταν ουσιαστικά αυτοτελής και, για μένα, μπορεί να κριθεί από μόνη της ως ένα ολοκληρωμένο έργο.
john1987 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Σεβαστη η αποψη σου απολυτα gsarig.Ωστοσο,θεωρω οτι και στο PB εχει γινει μια αναλυση των βασικων χαρακτηρων επαρκεστατη,αλλα ιδιαιτερα στο Lost ορισμενοι χαρακτηρες εχουν βαθος.(πχ Locke,Ben) Συμπαγες σιγουρα το σεναριο ειναι.Εξαλλου,ειναι αρκετα απλο,ενω ας πουμε με αυτα που εχουν γινει στο Lost,αν ειχε και συμπαγες σεναριο.... Ωστοσο,εχω 2 ερωτησεις να σου κανω,γιατι λιγο με μπερδεψες. Τι εννοεις,οτι το Dexter ειναι πιο "φιλοσοφημενο" και τι εννοεις λεγοντας οτι σε "προβληματισε" ???
Members gsarig Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Members Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Πιστεύω πως στο Dexter δεν παρουσιάζεται απλώς η ιστορία ενός serial killer, αλλά μπορείς ενδεχομένως να το δεις και από μια άλλη σκοπιά. Μου άρεσε η ιδέα ότι ο Dexter προσποιείται πως είναι φυσιολογικός ενώ δεν είναι. Νομίζω πως δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξαν άτομα σε αυτό το φόρουμ που είπαν πως καταλαβαίνουν τον Dexter και ταυτίζονται μαζί του σε κάποια σημεία (δεν χρειάζεται να είσαι δολοφόνος για να τον καταλάβεις - νομίζω πως όλοι μας λίγο πολύ έχουμε προσποιηθεί με παρόμοιο τρόπο). Επίσης, την ιδέα ότι ο Dexter ακολουθεί έναν "κώδικα" και βάσει αυτού καθαρίζει την κοινωνία από τα σκουπίδια, την βλέπω ως μια ειρωνική παραβολή για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο νόμος. Μόνο που ο Dexter είναι ειλικρινής και αναγνωρίζει πως σκοπός του δεν είναι να καθαρίσει την κοινωνία, αλλά να ικανοποιήσει τα φονικά του ένστικτα και επιλέγει ως θύματά του εγκληματίες γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να καθαρίσει τα ίχνη του και να δικαιολογήσει τις πράξεις του. Για τον Dexter δεν καθορίζει κάποιος σκοπός τις πράξεις του, αλλά η ίδια η πράξη είναι ο σκοπός. Βλέποντας τη σειρά, μου περνούσε συχνά από το μυαλό η ιδέα ότι ο Dexter θα μπορούσε να είναι μια διαστρεβλωμένη εκδοχή του Νιτσεϊκού Υπεράνθρωπου και μια μελέτη πάνω στο κατά πόσο ένας άνθρωπος, όσο δυνατός και γυμνός από αισθήματα κι αν είναι, μπορεί να ζήσει μακριά από τους συνανθρώπους του. Στο τελευταίο επεισόδιο, όπου ο Dexter ονειρεύεται πως ο κόσμος τον επευφημεί, βλέπουμε ότι τελικά ακόμη κι αυτός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την αποδοχή των άλλων και δεν του αρκείται απλώς να κινείται ανάμεσά τους σαν φάντασμα (πράγμα που μου θύμισε έντονα το "Έγκλημα και Τιμωρία"). Αυτές και πολλές άλλες σκέψεις (που δεν μπορούν να περιγραφούν εύκολα σε ένα post ) μου περνούσαν από το μυαλό βλέποντας το Dexter. Για το σενάριο τώρα: Όσες σειρές έχω δει μέχρι τώρα, αναγκάζονται εκ των πραγμάτων, λόγω διάρκειας, να ανοίγουν πολλά μέτωπα και να μας παρουσιάζουν μια σειρά από χαρακτήρες (φαντάζομαι πως αυτό εννοείς όταν λες π.χ. πως το σενάριο του Lost δεν είναι απλό). Δεν θα έλεγα πως το σενάριο του Dexter είναι απλό όμως, γιατί νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να ασχολείσαι σε μία ολόκληρη σειρά με έναν μόνο χαρακτήρα - ακόμη και τα περιστατικά που αφορούν τους συνεργάτες ή τους συγγενείς του Dexter, μοιάζουν να έχουν παρουσιαστεί έτσι ώστε να μας αποκαλύψουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες για τον Dexter περισσότερο παρά για τους ίδιους. Και το πιο σημαντικό - βρήκα το σενάριο σχεδόν άψογο, δίχως τίποτα περιττό ή βεβιασμένο, τη στιγμή που σε όλες τις άλλες σειρές που έχω δει, ακόμη και στις πιο αγαπημένες μου, υπήρχαν πάντα κάποια μικροπεριστατικά που με "χάλαγαν" και με ξένιζαν - λες και υπήρχαν απλώς για να γεμίσουν τηλεοπτικό χρόνο. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, αλλά είμαι στη δουλειά και μάλλον πρέπει να σταματήσω Όπως όμως καταλάβατε, το Dexter μου άρεσε!
tonypapadovic Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες για την αξία του Dexter. Kαι επίσης επιμένω, ότι ειδικά σε σχέση με το pb, ο Hall τους τρώει όλους μαζί (και τους εκλπηκτικούς Mahone, T-Bag).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.