Προς το περιεχόμενο

Επιλογή PCI IDE RAID controller για LINUX

tsatsar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν καλησπέρα σας....

Θέλω να στήσω ένα PC ως RAID 1 Storage Server με ΑΤΑ δίσκους (για οικιακή χρήση) με Linux (το RAID 1 θα είναι μόνο Storage, το LINUX θα είναι installed σε ξεχωριστό δίσκο)

1) Θεωρείτε καλύτερο software ή hardware RAID ?

2) Θέλω να αγοράσω έναν PCI IDE RAID Controller που να λειτουργεί κάτω από Linux (με hardware raid)...

Έχω δοκιμασει εναν με chipset ΙΤ8212, ο οποίος όμως παίζει μόνο με kernel recompile κλπ, καθώς και εναν onboard motherboard με chipset Promise 20276, ο οποίος όμως δεν κάνει hardware RAID (μόνο soft).......

Μπορείτε να μου συστήσετε μοντέλο και μαγαζί για να τον αγοράσω (Αθήνα) ώστε να παίξει με τον λιγότερο δυνατό κόπο ???

Ευχαριστώ προκαταβολικά......

Δημοσ.

Προτείνω hardware RAID, ειδικά εφ'όσον πρόκειται για χρήση ως Storage Server. Είναι πιο σταθερό και παραμετροποιήσιμο. Αν θυμάμαι καλά o CMD-0649 ήταν συμβατός με linux χωρίς kernel recompilation. Δεν τον βρίσκω όμως πουθενά στο http://www.skroutz.gr Επειδή δεν είμαι και τόσο σχετικός με Linux, καλό θα ήταν να γραφτούν και άλλες απόψεις επι του θέματος... Ελπίζω να πρόσθεσα και εγώ ενα μικρό λιθαράκι.. :-D

Δημοσ.

Από επιδόσεις ο hardware RAID είναι καλύτερος έτσι;

Η μητρική μου έχει έχει τον Promise που είπες tsatsar και σαν ide δουλεύει κανονικά (σε Linux). Σε RAID mode δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα γιατί δεν έχω σκληρό για backup.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...