Προς το περιεχόμενο

ntfs σε αλλο συστημα αρχειων


pan-pan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ισως να εχει απαντηθει ξανα το ερωτημα αλλα δεν αντεχω αλλο ψαξιμο σημερα..

 

Λοιπον εχω 2 σκληρους σε ntfs format και θελω να τους μετατρεψω σε αλλο format ωστε να ειναι πληρως προσβασιμοι απο linux (δεν θελω ntfs-3g κτλ).

 

1ο ερωτημα: Τι ειδους format να βαλω(θελω ο υπολογιστης που θα στησω να ειναι media server και να ειναι δικτυακα προσβασιμος και απο linux και απο win.)

 

2ο ερωτημα:Υπαρχει τροπος μετατροπης των ntfs δισκων σε αλλο συστημα αρχειων χωρις να διαγραφονται τα αρχεια που περιεχουν οι δισκοι? Αν ναι με ποιον τροπο περα της μεταφορας τους σε αλλον σκληρο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετατροπή ξέρω ότι κάνει το Partition Magic. Το έχω κάνει μερικές φορές (από ntfs σε fat32) χωρίς παρατράγουδα, αλλά έχω διαβάσει ότι δεν πετυχαίνει πάντα...

 

Πιθανόν να γίνεται μετατροπή και με το αντίστοιχο εργαλείο της Acronis...

 

Για κοινό σύστημα αρχείων, από το λίγο που ξέρω νομίζω ότι ο υψηλότερος κοινός παρονομαστής είναι το fat32.

 

btw, για τη χρήση που θες, έχεις δει το FreeNAS; http://www.freenas.org/ -- Θέλω να κάτω κάτι ανάλογο και μου φαίνεται πολύ ελκυστική ιδέα. Λένε ότι είναι εύχρηστο και αποδοτικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είπες τί είχες, τί έχεις και τί θα έχεις, ούτε είπες ότι δεν θες να χρησιμοποιήσεις Windows. ;-)

 

Το έχω ψάξει μερικές φορές στο παρελθόν (θέλω να ξεφορτωθώ το PM, που το κρατάω κυρίως γι' αυτή τη δουλειά) και δεν είχα βρει κάτι. Κοίταξα πάλι τώρα και βρήκα το παρακάτω:

 

2.3 How do I convert an NTFS Volume to a FAT Volume?

 

The simple answer is, “You canʼt”. There is an exception if you have money. Partition Magic, available from http://www.powerquest.com can convert between several filesystems, including NTFS and FAT.

 

Πηγή: http://wiki.linux-ntfs.org/doku.php?id=ntfs-en

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ενδιαφέρεσαι για τα δεδομένα σου μη χρησιμοποιήσεις fat32! Είναι από τα πιο αναξιόπιστα filesystems.

Οποιοδήποτε filesystem αναγνωρίζει το Linux μπορεί να το σερβίρει διάφανα μέσω δικτύου και σε windows και σε άλλα λειτουργικά οπότε αυτό μη σε απασχολεί.

 

Από filesystems χρησιμοποιώ ext3 και reiserfs για αρκετά χρόνια, χωρίς οποιοδήποτε μη αναστρέψιμο ατύχημα (τίποτα που να μη μπορεί να φτιάξει το fsck). Για 1 χρόνο χρησιμοποιώ reiser4 (πειραματικό filesystem με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά) και το έχω βρει απόλυτα σταθερό, αλλά δε θα στο συνειστούσα για την ώρα. Reiserfs και ext3 είναι και τα δύο καλά και δοκιμασμένα, χρησιμοποιούνται από μεγάλους servers όπως του sourceforge.net.

 

Μετατροπή από ntfs/fat32 σε ext3/reiserfs απλά δε γίνεται, θα πρέπει να πάρεις backup κάπου και να τα ξανα-αντιγράψεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει ένα εργαλείο που λέει οτι νομίζω κάνει resize τα partition μόνο, το qtparted. Δεν ξέρω αν φιλοδοξεί να αλλάζει και filesystem. Προχτες προσπαθώντας να βάλω reiser4 χρειάστηκε να αλλάξω λίγο το μέγεθος ενός partition (αυτό που φιλοξενεί το /home) με το qtparted. Κάπου κόλλησε και με λίγα λόγια ψιλοκατέστρεψε το filesystem (ήταν reiserfs). Ευτυχώς που μπόρεσα να ανακτήσω πολλά από τα αρχεία μου. Γι'αυτό backup πρώτα και μετά μετατροπή και επαναφορά αρχείων στο νέο filesystem.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...