Προς το περιεχόμενο

Αντικατασταση ιδιας ακολουθιας κειμενου σε πολλαπλα αρχεια

asmilon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο προγραμμα που να αναζητα σε πολλαπλα αρχεια και να αντικαθιστα μια ακολουθια κειμενου με μια αλλη ή να την απαλειφει τελειως.

Αυτο που θελω να κανω, κυριως, ειναι να αφαιρεσω τα tags <i> </i> σε πολλα αρχεια υποτιτλων srt που εχω. Στον υπολογιστη αναγνωριζονται και κανουν italic τα γραμματα που αναφερονται, αλλα στο stand alone divx player μου δε δουλευουν και φαινονται χαλια αφου μπλεκεται το κειμενο των υποτιτλων με το κειμενο των tags...

Δημοσ.

Ξέρω τρεις κατηγορίες εργαλείων γι' αυτή τη δουλειά:

• Εξειδικευμένα εργαλεία κονσόλας
  • Εξειδικευμένα προγράμματα με GUI
  • Καλούς text editors, π.χ., jEdit, PSPad, SciTE, UltraEdit

Για να αφαιρείς πού και πού κανένα <i> το πιο βολικό είναι το δεύτερο ή το τρίτο.

Από εξειδικευμένο πρόγραμμα με GUI, δες το InfoRapid Search & Replace. Από text editor νομίζω το PSPad θα σε βολέψει πιο πολύ: http://www.pspad.com/ -- Κάπου στα μενού έχει ένα: Replace text in files ή κάτι τέτοιο...

ΥΓ. Το InfoRapid, αν είναι ελληνικά τα κείμενα, μπορεί να σου δείχνει αλαμπουρνέζικα στην προεπισκόπηση. Μη δίνεις σημασία. Την κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

ΥΓ2. Ένα-ένα τα θυμάμαι: αυτή η σελίδα για τον sed αναφέρει και μερικά άλλα προγράμματα: http://www.student.northpark.edu/pemente/sed/ -- Επίσης, ένα CLI εργαλείο για Win που αρέσει σε πολύ κόσμο είναι το Gsar

ΥΓ3. :-P Word Search and Replace. Σε binary αρχεία όπως τα .doc η αντικατάσταση δεν είναι εύκολη, αλλά αυτή η μακροεντολή εφαρμόζει ένα απλό κολπάκι: ανοίγει ένα-ένα τα κείμενα μέσα από το Word, κάνει την αντικατάσταση και τα κλείνει. Το έχω χρησιμοποιήσει σε Win XP με Office 2000 και δουλεύει μια χαρά. Μάλλον δουλεύει και σε Office XP -- στο σάιτ έχει αντίστοιχη μακροεντολή και για .xls.

Δημοσ.

ανοιγεις το αρχείο σε word, κανεις την κλασική αναζήτηση κειμένου Ctrl+F.. διαλέγεις την καρτέλα αντικατάσταση. Βάζεις στο πεδίο αναζήτηση το <i> και στο αντικατάσταση με το αφήνεις κενό. αντικατάσταση όλων και τελείωσες.

το ίδιο κάνεις και για το </i> και έχεις ένα καθαρό αρχείο .srt.

Αυτά.

Καλή επιτυχία.

PS. Τί παραπάνω κάνουν τα ποιο πάνω προγράμματα?

Δημοσ.

Eusebius σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σου!

Δοκιμασα και τα 2 προγραμματα, το InfoRapid Search & Replace ηταν καλο, αλλα δε μπορουσε να κανει αντικατασταση του <i> με το τιποτα παρα μονο με το κενο " " το οποιο δε βολευει επειδη υπηρχαν αρκετα tags αναμεσα σε λεξεις οποτε δε θα φαινοταν καλα.

Το PSPad δουλεψε αψογα και εκανε αυτο που ηθελα :-)

Εχω κατεβασει τα ~240 επεισοδια απο τα Friends και ηταν αδυνατο να κατσω να κανω αυτη την δουλεια σε ενα ενα srt μεσα απο Word!

Δημοσ.

Περίεργο αυτό που λες για το InfoRapid... Το κάνω συχνά αυτό: αντικατάσταση ακολουθίας με τίποτα... Αλλά αφού έκανες τη δουλειά σου... :-)

Δημοσ.

Eμενα το μονο που εκανε οταν εκανα αντικατασταση ακολουθιας με τιποτα ,ηταν να κανει αναζητηση και highlight πχ το <i>. Εψαχνα μηπως εκανα κατι λαθος ή δεν εβρισκα κατι, αλλα μολις πατησα ενα κενο αντι για το τιποτα και εκανα αναζητηση η αντικατασταση εγινε κατευθειαν.

Δημοσ.

Ααα...

Μόλις τα βρήκε έπρεπε να πατήσεις Show Search Dialog, να μη βάλεις τίποτα στο Replace with και να πατήσεις Start -- είναι λίγο μπερδευτικό την πρώτη φορά...

Για το PSPad, πρέπει να είναι ο πιο δημοφιλής δωρεάν text editor για Windows και έχει ένα κάρο δυνατότητες (εμένα με ζαλίζει μ' όλα αυτά τα μενού και τα εργαλεία και τα κουμπιά από δω κι από κει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) -- κράτα το γιατί είναι χρήσιμο γενικά -- και άμα θες να δουλεύεις με αρχεία απλού κειμένου νομίζω ότι είναι προτιμότερο να αποφεύγεις το MS Office.

Δημοσ.

Θα το δοκιμασω αυτο φιλε μου οταν μου ξανατυχει... Ως τωρα χρησιμοποιουσα το Notepad2 για να δουλευω αρχεια απλου κειμενου, αλλα το PSPad ειλικρινα εχει παρα πολλες δυνατοτητες και φορτωνει σφαιρα. Πιστευω θα το χρησιμοποιω αρκετα απο εδω και περα ;-)

Δημοσ.

Το PsPad είναι άξιο αλλά στο search and replace χωλαίνει... Υπάρχουν και κάμποσα bug reports για λάθη στο search and replace in files, οπότε μην το πολυεμπιστεύεστε. Επίσης δεν επιτρέπει multiline search strings (κι αυτό πάγιο αίτημα στο forum του).

Το καλύτερο για μένα είναι τα προγραμματιστικά IDE, όπως Visual Studio, Delphi, Eclipse, αν τυχόν τα έχετε ήδη στον Η/Υ σας.

Αλλιώς BK ReplaceEm (freeware).

Και φυσικά για δύσκολες αντικαταστάσεις scripting με jscript/python/perl/php κτλ.

Δημοσ.

Εχεις δει τι περιεχουν τα Bug reports? Χαλαει κειμενο, προσθετει ασχετα, τι ακριβως παιζει?

Και τι εννοεις με το multiline search strings?

Θα το εχω υποψιν μου και το BK ReplaceEm, thanks!

Δημοσ.

Multiline: αν θες να αντικαταστήσεις

πρώτη γραμμή

δεύτερη γραμμή

==> με

πρώτη πρόταση

δεύτερη πρόταση

Ένα από τα report: http://forum.pspad.com/read.php?2,32779,32801#msg-32801

Δυο από τα bug reports για search and replace in files (χαλάει κείμενο) :

http://forum.pspad.com/read.php?4,33572,33572#msg-33572

http://forum.pspad.com/read.php?2,30719,30721#msg-30721

Έχει κι άλλα, αν και δεν το έχω τεστάρει προσωπικά για να τα επιβεβαιώσω.

Δημοσ.

Α! Ευχαριστούμε για την πληροφορία, Άλκη. Δεν το ήξερα αυτό... Ελπίζω να μην έπαθαν ζημιά τα αρχεία του asmilon :-)

Καθώς δεν έχω IDE, τα τρία που προτιμώ είναι το InfoRapid, o SciTE και ο sed, ανάλογα με την περίπτωση, αφού το καθένα έχει συν και πλην. Π.χ., o SciTE δεν μπορεί να δεχτεί multiline και κανονικές εκφράσεις μαζί, ενώ το InfoRapid έχει μια ωραία προεπισκόπηση για interactive αντικατάσταση. (To ReplaceEm μού φαίνεται εξίσου καλό με το InfoRapid, αλλά έχω συνηθίσει το InfoRapid.)

[...] Το καλύτερο για μένα είναι τα προγραμματιστικά IDE, όπως Visual Studio, Delphi, Eclipse, αν τυχόν τα έχετε ήδη στον Η/Υ σας.

Να τα βάλουμε, άμα λες ότι είναι τα καλύτερα! :-) H Eclipse, τώρα που την κοιτάζω, είναι και όμορφη στην όψη, με ωραία κουμπάκια κλπ. :-) (Ίδιο toolkit με τον Azureus, υποθέτω -- γιατί δεν το χρησιμοποιούν σε περισσότερες εφαρμογές;)

Δημοσ.
Eusebius ολα καλα με τα αρχεια μου, απο οτι ειδα τα bug ειναι σε περιεργες μετατροπες, τα δικα μου ηταν απλα αρχεια κειμενου. Εννοειται πως ειχα backup, ελεγξα μερικα και ηταν ολα οκ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...