Προς το περιεχόμενο

Αυτόματες επαννεκινήσεις

JOKE_Co1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ενα pc με επεξεργαστη celeron στα 1,7 καρτα γραφικών ati 9250,768 mb ram,σκληρό 80 gb,καρτα τηλεόρασης και ενα dvd-rw.Τον τελευτέο καιρο το σύστημα κάνει αυτοματες επαννεκινήσεις και κολλάει (δηλαδει νεκρώνει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο και δεν κουνιέτε τίποτα).Έβγαλα κάπιες συσκευές πχ.την κάρτα τηλεόρασης και το dvd drive όμως παλι τα ίδια.Έκανα και format αλλα δέν βοήθησε.Επίσης άμα απενεργοποιήσω την αυτοματη επαννεκίνηση μου βγάζει πλέ οθόνη.Το παράξενο είναι οτι αμα αφήσω το pc για κάνα 10 λεπτο στην αρχη χωρίς να κουνήσω τίποτα τότε θα αργήσει να ξανακολλήσει.Τι μπορεί να φταίει ?

Δημοσ.

kati mou leei oti ola auta ofeilontai stin auximeni thermokrasia i to trofodotiko sou ta ehei ftisei pro polou.

kalo einai na anoixeis to kouti na deis an ta anemistirakia sou douleuoun sosta na kathariseis to kouti apo tin skoni kai na taktopoiseis ta kalodia an einai diasparta kalo einai otan sou kanei auta ta kollimata kai tis epanekiniseis na mpeis sto bios kai na deis tis thermokrasies ........

mporei na einai kai to trofodotiko na ta ehei ftisei .......

epeidi i ram fantazomai na einai "sillogi" apo polles markes kai tahitites dokimaze kathe module tin fora ......

Δημοσ.

βασικά πιστεύω οτι η ραμ σου έχει πρόβλημα. Και όπως λέει ο ζουβε μάλλον έχεις μια συλλογή από μνήμες στη μητρική σου. Αν είναι δούλεψε το μηχάνημά σου μόνο με τη μια μνήμη να δεις αν κολλήσει. Αν δεν έχεις όρεξη να βγάζεις μνήμες και να κάνεις πειράματα, κατέβασε το memtest (δωρεάν είναι) βάλε το σε μια δισκετούλα, ή κάνε ένα bootable cdaki και τρέξε το να δεις αν σου βγάλει σφάλματα.

Δημοσ.

Καλώς τα είπαν οι προλαλήσαντες οπότε πρέπει να το ψάξεις το θέμα περισσότερο.

Σε πρώτη φάση τσέκαρε το τροφοδοτικό να δεις αν δίνει σωστές τάσεις --> χρήση πολύμετρου.

Αν δεν ξέρεις το πώς δες εδώ στα Αγγλικά.

Εναλλακτικά υπάρχει κι η Guidemania για more info.

To ΜemTest θα σου δείξει αν έχει λάθη η μνήμη (αν την έχεις τσιτώσει υπερβολικά) αλλά δεν είναι κι 100% guarantee για ευστάθεια στα Windows.

Δημοσ.

Οπως εχω αναφερει και σε αλλο ποστ αν το pc σου κανει ανεξηγητα ρεσταρτ...

Μην ανησυχεις.Μπορει να μην ειναι ουτε τροφοδοτικο,ουτε μητρικη,ουτε κατι hardware αλλα να φταινε τα ιδια τα WIN XP.

Με ταλαιπωρουσε ιδιο προβλημα πολυ καιρο.Εκανε ρεσταρτ σε ανυποπτο χρονο,χωρις να δικαιολογειται.

Τελικα ανακαλυψα στο ιντερνετ το εξης.

Τα Windows εχουν ενεργοποιημενη απο τη μανα τους μια επιλογη, η οποια σε περιπτωση σφαλματος του λειτουργικου να μην εμφανιζουν την περιφημη μπλε οθονη (BSOD) αλλα να κανουν ρεσταρτ.

Με αυτο τον τροπο ο χρηστης δεν μπορει να φανταστει οτι φταινε τα παραθυρια του Βασιλακη αλλα κατηγορει τον υπολογιστη του (τροφοδοτικο,μνημες κλτ).

Αν απενεργοποιησουμε αυτη την επιλογη τοτε την επομενη φορα που θα "χτυπησει" το συστημα θα μας πεταξει μια ωραια μπλε οθονη με ενα excemption error αντι για ρεσταρτ.

Το θεμα ειναι οτι με αυτα που γραφει η μπλε οθονη (type and code of error) μπορει να βγαλεις ακρη σχετικα με το τι φταιει και να λυσεις το προβλημα.

Ετσι εκανα και εγω και διαπιστωσα απο το σφαλμα που εβγαλε στην μπλε οθονη οτι κατι παιζει με το swap file και ελυσα το προβλημα χωρις αντικαταστασεις τροφοδοτικων,mobo και ιστοριες.

Η λυση ειναι να πας My computer -> Δεξι κλικ ->Properties->Advanced->Start Up and Recovery->Settings και να ξετικαρεις το κουτακι που λεει "Automatically Restart".

Την επομενη φορα που θα φανε φρικη τα Windows το pc σου δεν θα κανει ρεσταρτ αλλα θα πεταξει μια ωραια μπλε οθονη του θανατου (BSOD).

Ακομα και αν ειναι προβλημα στις μνημες θα το καταλαβεις απο τον κωδικο και το μηνυμα που θα εμφανισει η μπλε οθονη.

Αν κανεις ενα search στο google υπαρχουν site με λιστες των κωδικων και των επεξηγησεων που εμφανιζουν οι μπλες οθονες.

Δημοσ.

δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να φταίει αυτό που είπε ο sebu. Ωστόσο εγώ πρότεινα να ελεγθούν πρωτίστως οι μνήμες επειδή αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον joke και μάλιστα απενεργοποίησα την επιλογή του restart αλλά δεν έβγαζα άκρη από το μνμ που έδινε...

Δημοσ.

Εγώ προτείνω το εξής: Πριν απο κάθε επέμβαση σε hardware (εκτός και εαν το πρόβλημα κάνει μπαμ ότι είναι απο hardware αιτία) φροντίζουμε εαν είναι εύκολο να κάνουμε ενα ωραίο backup και ενα ωραίο format μαζί με μια επανεγκατάσταση Windows XP. Λοιπόν, ο φίλος μας το έχει ήδη κάνει αυτό. Οι άκυρες επανεκκινήσεις λοιπόν οφείλονται στην αδυναμία των Windows να διαχειριστούν σωστά τη μνήμη. Είτε αυτό οφείλεται στο οτι κάποια μνήμη είναι σχεδόν "στον αέρα" και θέλει πάτημα, είτε διότι οι μνήμες σου είναι εντελώς ασύμβατες. Στο πρώτο πόστ ανέφερες φίλε μου "τον τελευταίο καιρό" που σημαίνει ότι πιο πριν το σύστημα δούλευε μια χαρά. Άρα τι έκανες τον τελευταίο καιρό που μπορεί να έκανε το σύστημα να ξινίσει? Μου μυρίζεται αναβάθμιση μνήμης και συγκεκριμένα 3 σλοτ στη μητρική. Το μηχάνημα το είχες αγοράσει με 2Χ256=512 και έβαλες άλλη μια 256άρα άλλης μάρκας, timings, ίσως και συχνότητας. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, δοκίμασε με 1 module μνήμης τη φορά και δές πως συμπεριφέρεται.

Δημοσ.

παιδιά sorry που άργησα.Εχω μια μνήμη 512 και μια 256 προσπαθησα να το δουλέψω μόνο με μία αλλα το πρόβλημα δεν λύθηκε.Το memtest βγάζει σφάλματα στη μνήμη.Το θέμα είναι οτι όταν βάζω μνήμες sd-ram και οχι ddr τότε δέν κολλάει .Μήπως βοηθήσει μία αναβάθμηση του BIOS ?

Δημοσ.

Δεν νομίζω. Εαν το memtest βγάζει σφάλματα στη μνήμη σημαίνει ότι η μνήμη σου είναι ελαττωματική. Αλλά αφήνω ανοιχτό και το ενδεχόμενο BIOS update. Απο όσα λές, μάλλον η μητρική σου έχει υποδοχές και για τα δύο είδη μνημών. Ίσως δεν έχει πλήρη υποστήριξη η έκδοση του BIOS που έχεις. Δοκίμασε ενα BIOS update. Είναι εύκολη διαδικασία, αλλά θέλει λίγη προσοχή. Καθαρό DOS, να μην πέσει το ρεύμα κατα τη διάρκεια του flashing κλπ κλπ. Πρόσεχε, καθαρό DOS, όχι μέσα απο τη γραμμή εντολών των Windows, αλλιώς η μητρική πάει στα....θυμαράκια... :mrgreen:

UPDATE:: Το καλό πάντως είναι ότι απομονώσαμε το πρόβλημα στις μνήμες. Άρα δεν είναι θέμα τροφοδοσίας κλπ. Δοκίμασε πριν κάνεις update να δουλέψεις τον υπολογιστή μόνο με DDR 256 και μετά μόνο με DDR 512 που έχεις. Σου κάνει και στις δύο μνήμες τα ίδια? Μου φαίνεται απίθανο και οι δύο πλακέτες να είναι ελαττωματικές. Εαν σου κάνει το ίδιο πρόβλημα και στις δύο, είναι πολύ πιο πιθανό να θέλεις BIOS update.

Δημοσ.

το κανει και στις δυο αλλα την 512 την εβαλα πριν μισο χρόνο και το προβλημα δημιουργήθηκε τον τελευτεο μήνα.Του πρώτους μήνες πήγενε άψογα

ενημερωμένη εκδοση του BIOS ξέρει μήπος κανεις πού μπορω να βρώ?

ξεχασα να εναφέρω πως άμα βάλω το pc να κάνει σκληρή δουλειά πχ.video encoding ή virus scan τότε δεν κολλάει για πάρα πολη ώρα

Δημοσ.

Ωχ, σπαζοκεφαλιά τώρα το θέμα. Υποτίθεται ότι σε δύσκολες εργασίες έπρεπε να κολλάει πιο συχνά. Τέλος πάντων. Πάμε να το σκεφτούμε λίγο το θέμα. Έτσι όπως το λές, είναι ασυμβατότητα προφανώς. Σε παρακαλώ πές μου, απο τότε που έκανες την αναβάθμιση μνήμης, είσαι σίγουρος οτι δούλευε το μηχάνημα κανονικά μέχρι πριν ενα μήνα που σου έκανε αυτά τα κολλήματα? Για να σε βοηθήσω περαιτέρω με το BIOS update, χρειάζομαι τον τύπο της μητρικής σου. Μπορείς να το δείς από την οθόνη εκκίνησης, μόλις ανοίγεις τον υπολογιστή και εαν όχι, άνοιξε το πλαϊνο καπάκι του κουτιού σου και ψάξε για κάποιο αυτοκόλλητο ή κάποια ένδειξη πάνω στη μητρική που θα γράφει τη μάρκα και το μοντέλο της μητρικής σου. Άντε να δούμε, θα μας τρελάνουν τα διαολεμένα τα pc..... :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

η μητρικη μου ειναι Jetway P4MFM στο πεδιο bios το EVEREST μου βγαζει τις πληροφορίες

BIOS Type Award

Award BIOS Type Phoenix-Award BIOS v6.00PG

Award BIOS Message V.P4MFM A05 08-22-2002

BIOS Manufacturer

Company Name Phoenix Technologies Ltd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...