Προς το περιεχόμενο

DVD RW,NEC,μου δημιουργει προβληματα!

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

DVD RW,NEC,αγορασμενο 6 μηνες πριν,αλλα εχει δουλεψει αρκετα (dsl,4mb,οποτε πρεπει να αδειαζουμε συνεχεια χωρο στο σκληρο)!

πουλησα τον προηγουμενο υπολογιστη μου,κ αυτο το κρατησα.

συνδεοντας το,διαπιστωνω οτι κανει ΠΟΛΥ περισσοτερο θορυβο, ενω αποτυγχανει να διαβασει το 40% των dvd που του βαζω μεσα,ενω οταν τρεχει το nero,για εγγραφη dvd,ο υπολογιστης πολλες φορες κολλαει,ή σερνεται ελαφρως (κατι που δε δικαιολογειται με κονροε 6300,κ 2 γιγα μνημες)!

σκεφτομαι να βαλω επανω τα καινουργια windows,τι λετε,υπαρχει πιθανοτητα να δω καμια βελτιωση?

το dvd,ειναι μεσα στην εγγυηση φυσικα,αλλα επειδη δεν εχει χαλασει τελειως,θα μου αναγνωρισουν βλαβη? σε σχεση με οταν αγοραστηκε,εχει 1)περισσοτερο θορυβο 2)γονατιζει τον υπολογιστη παραπανω 3)δεν αναγνωριζει αρκετα δισκακια!

καμια λυση-προταση?

Δημοσ.

Μηπως παιζει κατι με το DMA του drive???

Το εχεις μονο του στην καλωδιοταινια ή μαζι με κανενα σκληρο???

Δοκιμασε στον Κλαδο που ειναι στο Device Manager να του κανεις ενα uninstall αν το DMA ειναι στο PIO only mode και ενα ρεσταρτ το pc μετα και λογικα θα επανελθει.

Δημοσ.

dma?τι σημαινει αυτο???

το εχω μαζι με ενα σκληρο,κ σημερα πηγα κ πηρα κ αλλη καλωδιοταινια,μηπως εφταιγε κ αυτο! (τη δοκιμη θα την κανω αυριο).

θα ρωτησω ενα φιλο που εχει σχετικα γνωσεις,πως ακριβως θα κανω αυτο που μου ειπες σεμπου!!!!ευχαριστω πολυ...

λες να βγαλω το σκληρο,μηπως αυτος εμποδιζει τη σωστη λειτουργια?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αλλαξα καλωδιοταινια,αλλα τιποτα,τα ιδια κανει. τωρα , διαβαζει τα dvd,(πχ να δω ταινια),αλλα οταν παω να αντιγραψω,dvd,που σε αλλο υπολογιστη πριν μια εβδομαδα αντιγραφηκαν,μου βγαζει internal error found (με nero, copy dvd).

θα προσπαθησω να κανω αυτο για το dma που μου λες..

Δημοσ.

Λοιπόν, δεξί κλικ στον "Υπολογιστή μου" -> ιδιότητες -> Υλικό -> Διαχείρηση Συσκευών -> Ελεγκτές IDE ATA/ATAPI -> Πρωτεύων δίαυλος IDE (*) -> Ρυθμίσεις για Προχωρημένους, εκεί που λέει Τρέχων τύπος μετάδοσης, πρέπει να αναφέρει "Ultra DMA Mode x" (x=1,2,3,4,5,6). Αν λέει κάτι με PIO Mοde τότε το πρόβλημα για τις καθηστερήσεις δεν είναι από το drive.

(*)Ομοίως και για τον "Δευτερεύων δίαυλος IDE"

Δημοσ.

λυθηκε!

το dma ηταν μια χαρα,κ πριν αρχισω αλλες αλχημειες,δοκιμασα το dvd rw,σε αλλον υπολογιστη,οπου δουλεψε μια χαρα! τελικα,απλα ειχε προβλημα η εκδοση του nero,κ μου τα δημιουργουσε ολα αυτα . το επανεγκατεστησα,κ ολα καλα!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

2 μήνες μετά από το "όλα καλά", ενώ πια δε διάβαζε τίποτα από όσα έγραφε (ενώ άλλα players τα διάβαζαν),κ μετά την 1η φορά που το πήγα στο πλαίσιο κ είπαν "μια χαρά είναι,το τεστάραμε",έγραψα ένα δισκάκι,που το δοκίμασα αν παίζει:1) στο δικό μου (δεν έπαιζε 2) στο dvd player του σαλονιού (έπαιζε) 3)σε 2 άλλους υπολογιστές έπαιζε.

το πήγα στο πλαίσιο ,αρχισαν τα κλασσικά (θα σας παρουμε τηλ),γκρίνιαξα ΠΟΛΥ ότι ήδη το είχατε κρατήσει 3 ημέρες , κ δε μπορείτε να με πηγαινοφέρνετε (είχα πάρει μαζί μου κ τα δισκάκια),κ τελικα,αφού συννενοείτε με τον υπεύθυνο,χωρίς να το κοιτάξει ΚΑΝ να δει αν είναι χαλασμένο,μου κόβει ένα πιστωτικό 50 ευρώ (μου έφαγε κάτι λίγα ευρώ) για να πάρω ότι θέλω...

Συμπέρασμα...γκρινιάξτε τους,γιατί σας κλέβουν μπροστά στα μάτια σας!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...