bond21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Γειά σας, θέλω να μεταφέρω ένα forum από ένα domain σε ένα άλλο καθώς και να του κάνω αναβάθμιση στη τελευταία έκδοση. Το forum είναι phpbb. κατέβασα τη τελευταία έκδοση και την έκανα install locally. Λογικά πρέπει μέσω του control panel να κάνω export τη βάση. Μετά όμως πως θα τη κάνω Import ακριβώς ώστε να βγούν όλα ίδια (style, χρήστες posts κ.λ.π.)?? Μπορείτε να με βοηθήσετε (όσο πιο αναλυτικά γίνεται ); Ευχαριστώ!
DangerZone Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Gia metafora se allo domain: kaneis backup tin vasi kai ta pernei ola!! Episis an 8es na pareis kai avatars/emotics pairneis kai tous ipoloipous fakelous.. Meta pas kai ftiaxneis ena allo phpBB kai tou les restore database,tin anevazeis kai teleiwses.... Meta gia na kaneis upgrade prepei na diavaseis kapoies sigkekrimenes odigeies apo to site tou phpBB kai analoga na kaneis oti sou pei oste na anava8mistei i vasi!!!
bond21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Εύκολο ακούγεται αλλά μάλλον κάτι κάνω λάθος! Καταρχάς πήρα backup τη βάση απο τον πίνακα διαχείρισης του forum και βγήκε γύρω στα 60mb.Μετά όμως πως την ανεβάζω; Πάω στον πίνακα για τη διαχείριση των βάσεων του site και δε με αφήνει να κάνω Import αρχείο μεγαλύτερο των 2mb. Πως θα την ανεβάσω;Πρέπει να δημιουργήσω καινούρια βάση ή μέσα στην υπάρχουσα ένα πίνακα? Μήπως την ανεβάζω μέσα από τον πίνακα διαχείρισης του ίδιου του forum?
savvvas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Gia metafora se allo domain:kaneis backup tin vasi kai ta pernei ola!! Episis an 8es na pareis kai avatars/emotics pairneis kai tous ipoloipous fakelous.. Meta pas kai ftiaxneis ena allo phpBB kai tou les restore database,tin anevazeis kai teleiwses.... Meta gia na kaneis upgrade prepei na diavaseis kapoies sigkekrimenes odigeies apo to site tou phpBB kai analoga na kaneis oti sou pei oste na anava8mistei i vasi!!! Έτσι απλό είναι φίλε Bond21.
bond21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Ε τότε μάλλον δεν έχω καταλάβει καλά. Να κάνω 2 ερωτήσεις: κατα την εγκατάσταση του forum όταν σου ζητάειτη βάση ποιά δίνεις; Επίσης όταν έχω το forum τοπικά και πάω να κάνω restore τη βάση δε μου τη κάνει λόγω μεγέθους (νομίζω έχει limit 20mb) ΜΠορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε βήματα τι πρέπει να κάνω? Είναι πρώτη φορά που το κάνω και έχω μπερδευτεί! Ευχαριστώ!
savvvas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 δεν μας είπες καταρχήν, σε ποιο domain θέλεις να την βάλεις, καθώς από ότι καταλαβαίνω, έχεις επιλέξει κάποιο free domain από το ιντερνετ, και αυτό κάνει τα πράγματα να αλλάζουν.
bond21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 όχι όχι φίλε μου. Πληρωμένο κανονικό ελληνικό domain είναι. Απλά έχω μπλέξει λίγο τα μπούτια μου με τις βάσεις.
savvvas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 και τότε γιατί λες, πως έχεις περιορισμό 20 ΜΒ στο refresh?
bond21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 exeis dikio... kapou allou mou to ebgale Πρέπει να δημιουργήσω κάποια βάση δεδομένων μέσω του phpmyadmin και να τη δηλώσω κατα το σετθπ του forum?
bond21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Επίσης προσπαθώ να ανεβάσω τη βάση τοπικά μέσω του πίνακα διαχείρισης του forum και μου πετάει μετά απο ώρα No file was uploaded.
savvvas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Εδώ μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα. Η μόνη λύση, είναι να ρωτήσεις τον administrator.
bond21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Κάτι δε κάνω καλά με τις βάσεις. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου γράψει σε απλά λόγια τα βήματα;
DangerZone Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 me apla logia den sto egrapsa??? 1) Kaneis backup tin database apo administration panel 2) Kaneis login sto ftp sou kai katevazeis tous fakelous me ta emotics kai ta avatars twn xristwn 3) KSANAKANEIS INSTALL TO PHPBB FORUM (NA MHN EXEI KAMIA SXESI ME TO PALIO) 4) KSANAANEVAZEIS tous fakelous twn emotics kai twn avatars 5) pas sto administration panel tou neou, kaneis restore tin database Oson afora ta avatars 99% 8a doulepsoun me ena aplo copy-paste...Gia ta emoticons twra mallon 8a 8eloun ligo ftiaximo Apo osa grafeis exw tin entipwsi pos kollas sto 3o vima..Opote des ayto
godlike Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Για την ακρίβεια σήμερα έκανα ακριβός το ίδιο πράγμα. Αν δεις εκεί που σου λέει backup Database στο admin panel έχει επιλογή να το ζιπάρεις αν θες. Αν δεν βγεί κάτω από ~16MB τότε ίσος να έχεις πρόβλημα. Γιατί προσπάθησα να κάνω restore από το phpMyAdmin και με browse file και με copy paste τον sql κώδικα και βγήκε τζίφος η δουλειά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να επιλέξεις κατά την εγκατάσταση το σωστό prefix για τους πίνακες (phpbb_) και αν έχεις αλλάξει τα Script path και Domain Name στο admin config τότε πρέπει να τα αλλάξεις και στο καινούριο μετά το restore αλλά από το phpMyAdmin. Τα είπα πολύ χύμα. Αν κολλήσεις κάπου εδώ είμαστε
bond21 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσειες σας. Λοιπόν έχω κάνει ότι λέτε. Κατέβασα τη βάση (βγήκε 62mb). Κάνω copy paste τα αρχεία του forum στον server. Πάω και αλλά ζω τα δικαιώματα στο config.php καθώς και το περιεχόμενο του. Τρέχω το forum για να το εγκαταστήσω καιμόλις συμπληρώσω τα στοιχεία μου πετάει το παρακάτω μήνυμα: phpBB : Critical Error Could not query config information DEBUG MODE SQL Error : 1146 Table 'coweb_db.phpbb_config' doesn't exist SELECT * FROM phpbb_config Line : 215 File : common.php" Προφανώς το πρόβλημα είναι στη βάση δεδομένων. Πηγαίνω λοιπόν στο phpmyadmin που παρέχει η εταιρία του hosting και μέσα βλέπω μια βάση η οποία γράφει από κάτω: "χωρίς προνόμια" Από την εταιρία μου είπαν πως για ασφάλεια δε μπορεί ο χρήστης να δημιουργήσει πάνω από 1 βάσεις μόνος του αλλά πρέπει να το ζητήσει στην εταιρία. Μάλλον φταίει αυτή η βάση και δε δουλεύει. Μήπως πρέπει να τους πω να μου κάνουν άλλη μια; Με παραξενεύει αυτό το "χωρίς προνόμια" γιατί σε ένα άλλο site που είχαμε πιο παλιά (στην ίδια εταιρία) και είχαμε ζητήσει παραπάνω βάσεις δε το έβγαζε αυτό. Λογικά δε πρέπει να δημιουργήσω μια βάση από το phpmyAdmin ακι μετά να πάω στο control panel του admin και να κάνω import τη βάση; Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.