Προς το περιεχόμενο

M-Audio Revolution (str, THD κτλ)

capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για μια από τις δυο pci κάρτες της M-audio την Revolution 5.1 ή την

Revolution 7.1

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εαν τα χαρακτηριστικά τους έχουν διαφορά όσον αφορά την ποιότητα του ήχου.

Για την 5.1 αναφέρει:

dynamic range: 106dB (typical, -60dBFS input, A-weighted)

signal-to-noise ratio: 109dB (typical, A-weighted)

THD+N: 0.00185% (-95dB)

ενώ στην 7.1

dynamic range: 106dB (A-weighted)

signal-to-noise ratio: A/D: 100dB (Typical, A-weighted)

D/A: 107 dB (Typical, A-weighted)

THD: 0.003%

Ενδιαφέρον θα ήταν αν ήξερε κάποιος να μας πει κι εμάς (που δεν ξέρουμε) με λίγα λόγια τι σημαίνει το καθένα.

Επίσης μήπως κατά τύχη έχει χρησιμοποιήσει κανείς την κάρτα σε περιβάλλον Linux για να ξέρω αν θα δουλεύει χωρίς προβλήματα;

Δημοσ.

Dynamic Range: Το πόσο ισχυρά μπορεί να αναπαραχθεί ένα σήμα χωρίς παραμόρφωση.

Signal-to-noise: Ο λόγος μεταξύ σήματος και θορύβου. Όσο μεγαλύτερος, τόσο καλύτερα.

THD: Ολική αρμονική παραμόρφωση.

Με τα στοιχεία που δίνεις, η M-Audio είναι καλύτερη.

Δημοσ.

Lol kai h dyo M-Audio einai. Gia ta xarakthristika hxou den xerw an kai tha manteva oti h 7.1 einai kalyterh. Se oti afwra to linux ypostirizontai kai h dyo apo to Alsa toulaxistwn. Gia to OSS den eimai sigouros

Δημοσ.

Ooooops.... τώρα το πρόσεξα... Είχα το μυαλό μου σε Terratec... (silly me..)

Για την ποιότητα ήχου, η 5.1 έχει καλύτερα χαρακτηριστικά. Όσο για το linux, μάλλον σε κάλυψε ο/η raven3x7

Δημοσ.

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει το 7.1

Γι'αυτό ρωτησα για τα χαρακτηριστικά. Αν είναι να επιλέξω ανάμεσα σε 2 κανάλια παραπάνω ή σε λιγάκι καλύτερη ποιότητα ήχου, θα επιλέξω το δεύτερο.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Απ' ότι έψαξα για ηχεία, πολλά σετ 5.1 (και ακριβά) έχουν ψηφιακές εισόδους spdif. Δεν είναι καλύτερα την αποκωδικοποίηση του ήχουν να την κάνει η κάρτα ήχου παρά τα ηχεία; Πότε θα έχω καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα;

Δημοσ.
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει το 7.1

Γι'αυτό ρωτησα για τα χαρακτηριστικά. Αν είναι να επιλέξω ανάμεσα σε 2 κανάλια παραπάνω ή σε λιγάκι καλύτερη ποιότητα ήχου, θα επιλέξω το δεύτερο.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Απ' ότι έψαξα για ηχεία, πολλά σετ 5.1 (και ακριβά) έχουν ψηφιακές εισόδους spdif. Δεν είναι καλύτερα την αποκωδικοποίηση του ήχουν να την κάνει η κάρτα ήχου παρά τα ηχεία; Πότε θα έχω καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα;

Καλύτερα είναι να κανει την αποκωδικοποίηση ο αποκωδικοποιητής των ηχείων και όχι η κάρτα! Ετσι έχεις καλύτερη ποιότητα ήχου και σωστότερη αποκωδικοποίηση! (Τουλάχιστον αυτο συμβαίνει με τα Ζ-5500 που έχω εγώ)

Δημοσ.

Αν είναι να αναλάβει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής των ηχείων, δεν είναι ανάγκη να πας σε M-Audio, μιας και μια απλή κάρτα ήχου με digital passthrough θα σου κάνει δουλειά. Την M-Audio την παίρνεις για τα chip που έχει πάνω.

Δημοσ.

Η αποκωδικοποίηση του ψηφιακού σήματος θα γίνεται μόνο όταν είναι ο ήχος είναι ac3/DTS κτλ ;

Αν βάλω π.χ ένα mp3 να παίξει, τι θα γίνει; Η κάρτα ήχουν θα στείλει ψηφιακό σήμα στα ηχεία;

Δημοσ.

fisika, tha steilei aplo stereo sima se poiotita oti tou exeis dosei na stelnei (apo default ta winXP stelnoun 44.1khz-16bit).

oi drivers ton XP vevea "doulevoun" me simata 48khz-16bit, opote kalo einai na to anevaseis ekei... otidipote parapano stelneis einai axristo giati ginete esoteriki metatropi se 48/16 apo ta XP, ektos an xrisimopoieis ASIO drivers opote ton windows paramenei anenergos...

(paradeigma, ean exeis dosei na vgazei 96khz-24bit apo tin spdif, ta windows pairnoun to mp3 'i to cd-audio 44.1/16, to metatrepoun 48/16 na to epeksergastoun kai meta to ksanametatrepei to chip tis kartas 96/24... opote kalo einai na menei kaneis sta 48/16 an den xreisimopoiei ASIO... na apofevgei polles metatropes...)

Δημοσ.

Εξαρτάται δηλαδή από το πόσο καλός είναι ο αποκοδικοποιητής (DAC) των ηχείων ή της κάρτας.

Παράδειγμα: Οι M-audio έχουν DAC που υποστηρίζει 24-bit/192kHz μετατροπή ενώ (π.χ) Ζ-5500 έχουν 96khz/24bit μετατροπέα. Θεωρητικά αν συνδεθεί μια M-audio αναλογικά με αυτά τα ηχεία, θα έχουμε καλύτερο ήχο. Τα λέω σωστά;

Δημοσ.
Εξαρτάται δηλαδή από το πόσο καλός είναι ο αποκοδικοποιητής (DAC) των ηχείων ή της κάρτας.

Παράδειγμα: Οι M-audio έχουν DAC που υποστηρίζει 24-bit/192kHz μετατροπή ενώ (π.χ) Ζ-5500 έχουν 96khz/24bit μετατροπέα. Θεωρητικά αν συνδεθεί μια M-audio αναλογικά με αυτά τα ηχεία, θα έχουμε καλύτερο ήχο. Τα λέω σωστά;

Το καλυτερο sample rate δεν σημαινει και καλυτερο ηχο.Παρολα αυτα οι Μaudio εχουν πολυ καλο DAC.Προσωπικα εγω ομως, αυτη την στιγμη θα προτιμουσα μια XFI.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...