Προς το περιεχόμενο

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ!!!ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΝ ΣΚΑΛΙΖΕΙΣ.

gallos3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΚΟΥΜΠΙΟΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΛΙΣΩ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΦΡΕΣΚΑΡΩ" ΛΙΓΟ.ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΑ?ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ Update To Bios ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΜΟΥ MiaΣ Qdi Kudoz 7(ΕΜΠΛΕΞΑ ΚΑΙ ΜΕ Qdi!!)Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2001 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Update ΣΤΟ Bios ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ Awdflash ΜΕΣΩ Dos.Ε,aΥΤΟ ΗΤΑΝ .ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ Bios ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Qdi ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ.Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΛΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙ Unknown Flash Type.ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΚΟΛΛΑΕΙ.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ Winflash,ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΙΟs ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ :not Bios Rom.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΚΟΒΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Pc.

Δημοσ.

Λοιπόν ελπίζω να μην έκανες αρχικά το update μέσα από το υποτιθέμενο dos τον win αλλά να φόρτωσες κανονικά dos από δισκέτα. Αν το έκανες έτσι γλίτωσες το πρώτο συνιθισμένο σφάλμα..

Έχουμε και λέμε τώρα..

1) Τραγικό λάθος το ότι δεν επέλεξες το σωστό bios αλλά άρχισες να βάζεις διάφορα. Το bios δεν είναι παιχνίδι αλλά ο συνδετικός κρίκος για να κάνει εκκίνηση το σύστημα.

2) Αφού ακόμη ανοίγει ο υπολογιστής είμαστε μάλλον σε καλό δρόμο. Μην κάνεις τίποτε άλλο εκτός από τα παρακάτω..

α)βρες το σωστό bios σύμφωνα με τον κωδικό της μητρικής.

β)Ξεκινα σε καθαρό περιβάλλον dos και κανε τις διαδικασίες που αναφέρει ο κατασκευαστής βήμα βήμα με προσοχή και αργά

γ)Αφού flashάρεις to bios με το σωστό κώδικα και μετά την επαννεκίνηση θα δουλέψει κανονικά μάλλον.

δ)Αν δεν δουλέψει πρέπει να καταφύγεις σε λύση flash με hot swap το bios αν αυτό είναι φυσικά αποσπώμενο.

Έχω flasharei άπειρες φορές μια QDI που είχα χωρίς πρόβλημα.. Μάλλον έβαλες λάθος bios και είσαι απίστευτα τυχερός που ακόμη ανοίγει το σύστημα. Η έκανες flash μέσα από τα win.

ΟΠΟΤΕ συνοψίζοντας..

ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ WΙΝ bios update

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ BIOS και να είσαι απολύτος σίγουρος για αυτό.

Η ακραία λύση υπάρχει εδώ..

Επίσης μην γράφεις με κεφαλία ειναι σαν να φωνάζεις..

Δημοσ.

Λυπάμαι για την απάντηση που θα δώσω. Αχρήστευσες το ΒΙΟΣ της μητρικής. BIOS, ΒΙΟΣ το ίδιο και το αυτό. Δυστυχώς σε αυτή τη φάση για να μπορέσεις να γλιτώσεις χρειάζεσαι το BIOS chip απο μια ίδια QDI, να αντικαταστήσεις το παλιό BIOS. Δυστυχώς αυτές οι παλιές μητρικές δεν είχαν δεύτερο BIOS ή Crashfree τεχνολογία για να περάσεις το BIOS απο το CD τους σε περίπτωση βλακείας. Προτείνω να ψάχνεσαι για άλλη μητρική.

Δημοσ.
Λοιπόν ελπίζω να μην έκανες αρχικά το update μέσα από το υποτιθέμενο dos τον win αλλά να φόρτωσες κανονικά dos από δισκέτα. Αν το έκανες έτσι γλίτωσες το πρώτο συνιθισμένο σφάλμα..

Έχουμε και λέμε τώρα..

1) Τραγικό λάθος το ότι δεν επέλεξες το σωστό bios αλλά άρχισες να βάζεις διάφορα. Το bios δεν είναι παιχνίδι αλλά ο συνδετικός κρίκος για να κάνει εκκίνηση το σύστημα.

2) Αφού ακόμη ανοίγει ο υπολογιστής είμαστε μάλλον σε καλό δρόμο. Μην κάνεις τίποτε άλλο εκτός από τα παρακάτω..

α)βρες το σωστό bios σύμφωνα με τον κωδικό της μητρικής.

β)Ξεκινα σε καθαρό περιβάλλον dos και κανε τις διαδικασίες που αναφέρει ο κατασκευαστής βήμα βήμα με προσοχή και αργά

γ)Αφού flashάρεις to bios με το σωστό κώδικα και μετά την επαννεκίνηση θα δουλέψει κανονικά μάλλον.

δ)Αν δεν δουλέψει πρέπει να καταφύγεις σε λύση flash με hot swap το bios αν αυτό είναι φυσικά αποσπώμενο.

Έχω flasharei άπειρες φορές μια QDI που είχα χωρίς πρόβλημα.. Μάλλον έβαλες λάθος bios και είσαι απίστευτα τυχερός που ακόμη ανοίγει το σύστημα. Η έκανες flash μέσα από τα win.

ΟΠΟΤΕ συνοψίζοντας..

ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ WΙΝ bios update

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ BIOS και να είσαι απολύτος σίγουρος για αυτό.

Η ακραία λύση υπάρχει εδώ..

Επίσης μην γράφεις με κεφαλία ειναι σαν να φωνάζεις..

Εεεεεεεε,Sοrry για τα κεφαλαία.Μάλλον έκανα όλα τα λάθη που ανέφερες.update μέσω win και λάθος bios.:wink: :( όταν λες να βρώ το σωστό bios σύμφωνα με τον κωδικό της μητρικής μου,τι εννοείς?ψάχνω στη σελίδα της qdi,στο google και σε σελίδες για οvercloking για bios για kudoz 7.χρειάζεται κάτι παραπάνω?τα bios που βρίσκω όμως όταν πάω να τα περάσω με το awdflash μέσω dos,βγάζει unknown flash type.(ξεκινάω με δισκέττα εκκίνησης για να μπω στο dos)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...