karaLRS Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Λοιπόν καλησπέρα. Εδω και κανα χρόνο εχω στησει τον καινουργιο μου υπολογιστή. amd 3200 64bit msi k8 neo (nforce4) gecube x800gto 2x512 geil CL2 και τροφοδοτικό με κουτι Arctic Cooling Silentium T1(350watt seasonic active pfc) Tα προβληματα ξεκίνησαν γυρω στο καλοκαίρι. οταν επιχειρουσα να ανεβασω λιγακι τα mhz στην κάρτα γραφικών ή στον επεξεργαστη(38 βαθμους ειχα στην full Ισχυ και ειπα οτι αντεχει 100-200 mhz) το μηχανημα δεν ξεκιναγε. οκ λεω το τροφοδοτικο δεν ειναι για πολλα ας το αφησουμε ετσι. απο καποια στιγμη και μετα σε στιγμες idle (web surf κυριως) ο υπολογιστης κολλαει , μαυριζει η οθονη και μετά απο κανα 5 δευτερολεπτα ξαναεμφανιζεται το desktop των Windows αλλα με παραμορφωμενες τις διαφορες εικόνες στα παραθυρα του firefox! μου εβγαζε και το μυνημα για το vpu recover της ΑΤΙ οποτε λεω κάρτα γραφικών ειναι. παω στο πλαισιο και μου την αλλαζουν με καινουργια.ελα ομως που πάλι τα ιδια... οποτε λεω θα φταιει καμια μνημη. βαζω το ΜΕΜΤΕΣΤ το αφηνω καμια ώρα αλλα σφάλμα ουδεν. ωραία λεω ας δω το τροφοδοτικο τι παιζει. κοιτάω την 12V και βλέπω οτι παιζει απο 11.62 μεχρι 11.78. δεν την εχω δει ποτε πιο πάνω!! αυτο μου φαινεται καπως παράξενο.να ειναι το μηχανημα στο idle και να μην μπορεί να πιασει 12v?? πέρα απο τα ξαφνικα κολληματα εχω και ξαφνικά reset , crash σε αρκετά games κλπ κλπ. το μυαλο μου πάει και στο router μου..εχω ενα usr 9108 συνδεμενο στην ethennet θυρα του της Nforce... σε διαφορα forum διαβάζω για καποια bug που εχει η θυρα lan του συγκεκριμένου chipset. καποιος να εχει αντιμετωπισει κάτι παρόμοιο? τελος παραθετω καποια σφάλματα που μου βγαζει σε ασχετες στιγμές. 0χ0000000Α irql not less or equal 0x0000000d1 afd.sys driver irql not less or equal 0x000000024 utfs.sys αυτα βγαινουν συνηθως και 1-2 ανα 24 ωρες λειτουργιας.... ευχαριστώ εκ των προτέρων οποιον μπορεί να βοηθησει! Θοδωρής
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 afou ipopsiazete to router giati den dokimazeis xoris auton.klise tin lan na deis an tha sto kanei gia ena 24.
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Πρώτη κίνηση, επανεγκατέστησε τα Windows. Είναι άτιμα τα ρημάδια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κάνουν. Θοδωρή, δεν μου κάθεται το τροφοδοτικό σου. Η Χ800GTO τραβάει ρεύμα αρκετό αλλά όχι τόσο ώστε τα 350 watt να τα τρώει όλα. Εγώ θα κοίταζα να αλλάξω τροφοδοτικό. Φθηνές και καλές λύσεις είναι τα Thermaltake, για κάτι καλύτερο και πιο ακριβό τσέκαρε Tagan ή Enermax απο τη φθηνή τους κατηγορία μέχρι 450-500 Watt . Φρόντισε στο +12V να σου προσφέρουν τουλάχιστον 30 Αμπερ. Η τιμές που αναφέρεις για το +12 δεν είναι και οι καλύτερες. Τέτοιου είδους κολλήματα συνήθως οφείλονται σε τροφοδοτικό. Ό,τι και να γίνει πάντως, ειναι καλή επένδυση. Πάντως με φόβισε το γεγονός του επεξεργαστή και του overclocking. Είναι μικρή η πιθανότητα να έχει πάθει ζημιά αλλά η πιθανότητα να ξέρεις οτι υπάρχει. Υ.Γ.: Έχω μια GeForce 6600 και θέλω να πάρω απο κάποιον μια μεταχειρισμένη Χ800 GTO Gecube, αξίζει τον κόπο μιας και έχεις αντίστοιχη?
Telisss Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Θωδορή έχω την dfi lanparty με nf4 chipset,και είχα πρόβλημα με την μία καρτα δικτίου, αυτή του nf4. δέν την χρησιμοποιούσα για 1 μήνα και μετά δούλεψε κανονικά. πριν 5 μέρες ξαναχάλασε! την πρώτη φορά (επειδή συνδέομαι με δίκτιο με 2 pc και τα δύο με τις κάρτες της μητρικής), είτε υπήρχε καλώδιο είτε όχι στη θύρα,το ίδιο του εκανε! πάντα κλειστή ήταν , και δέν έβρισκε δίκτιο! τη 2η φορά αναβόσβηνε! δηλάδη πετόυσε ταμπελάκι οτι λαν συνδεμένο,και στο καπάκι λαν αποσυνδεμένο. τωρα πάλι δέν την χρησιμοποιώ.
karaLRS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και ξεκιναμε @poulinos Απλα δεν μπορώ να καταλαβω πως γινεται να κολλαει στιγμιαια το pc , να μαυριζει η οθονη , να κολλαει ο ηχος κλπ κλπ και μετα απο 5 δευτερολεπτα να γυρνάει παλι στην οθονη που ημουν.αν τυχαινε και ημουν σε site τοτε τις φωτογραφίες της σελίδας τις έβγαζε παραμορφωμένες!πραγματικά απιστευτο. το μυαλο μου παει οτι το τροφοδοτικο δινει για μια στιγμη "κακό ρευμα" στην κάρτα γραφικών και αυτη κανει ενα reset στον επεξεργαστή της...(με απλά λογια) @ardov εχω σκεφτεί να αλλαξω τροφοδοτικο απλα το κουτι που εχωι ειναι custom. δηλαδη εχει σχεδιαστεί για αθόρυβο και εχει δικό του τροδοτικο. τα διαφορα τεστ στο ιντερνετ το βγάζουν πολυ καλο και ξεπερνάει αρκετά 450αρια της αγοράς. συγκεκριμένα μπορεί να βγάζει 450βατ για 10 λεπτα! παρολα αυτα μπορεί να χάλασε.δηλαδη δεν γινεται ενα 80% τον παιχνιδιών να με πετάνε στο desktop.... Η πρώτη κινηση ειναι να πάει για ελεγχο εκει που το πηρα (eshop) και βλέπουμε.απλα επειδη το σφάλμα ειναι random φοβάμαι μηπως δεν το βρισκουν... οσο για την κάρτα γραφικών πετάει. αξιζε με το παραπάνω τα λεφτά της. ειχε βγει και το FEAR οταν την ειχα πάρει και το επαιζε 1280x1024! @Tellis Σχετικα με το ΝΙC της ΝFORCE διαβάζω στα ξενα φορα οτι έχει πολλά προβλήματα. θα δοκιμάσω να το συνδέσω me usb να δω τι γινεται... Μήπως ξέρει κανεις τι ειναι τα αρχειa utfs.sys και afd.sys? το σχετικο γκουκλισμα δεν μου βγάζει κατι....
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 gia mena dokimase xoris router.b.alo trofodotiko.min to pas gia elegxo stegna tha sto dosoun piso kai tha xreotheis kai10 euro.
progx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δοκιμασε να δανειστεις ενα σχετικα καλο τροφοδοτικο <απο καποιον γνωστο ισως> με μεγαλυτερη ισχη απο το δικο σου(οχι ονομαστικη) για καποιες ωρες και δες αν παρουσιαζει τα ιδια. Επειτα απενεργοποιησε και την καρτα δικτυου να δεις αν φταιει η συγκεκριμενη.
chris12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Παιδία το κουτί που (μάλλον) έχει δε παίρνει όλα τα τροφοδοτικά. Η θέση στο κουτί είναι κάτω δεξιά και όχι πάνω αριστερά. ¨Εχω αντίστοιχο σύστημα και επάρκει. Βάλε τα windows ξανά και αν δει πρόβλημα τότε ψάξε τα εξαρτήματα.
karaLRS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 η arctic coolling ετοιμαζει ενα καινουργιο τροφοτικο για αυτο το κουτι στα 450βατ...εν αναμονη. εχει τυχει σε κάποιον αυτο που λεω με τις παραμορφωμενες εικονες?θα προσπαθήσω να κάνω ενα screenshot ...
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 kai na min pernei to trofodotiko mporei gia liges ores na to balei exoterika na kremetai.isa gia dokimi.
S2Katana Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Πρωτο βημα ειναι το φορματ. Μετα αρχισε να δοκιμαζεις ενα ενα τα κομματια του pc.
chris12 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 η arctic coolling ετοιμαζει ενα καινουργιο τροφοτικο για αυτο το κουτι στα 450βατ...εν αναμονη. Ενδιαφέρον ακούγεται. Ξέρεις πότε περίπου το περιμένουμε στην Ελλάδα?
S2Katana Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Και παλι αξιζει να δωσεις χρηματα για νεο τροφοδοτικο και να ειναι μονο 450W?
poulinos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 450 watt den einai kai liga.den troo oute 200 watt me 4 sklirous pano kai fans ktl ktl.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.