Προς το περιεχόμενο

Help me choose DVB TV+ Radio!

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Hθελα να αγοράσω ενα tv tuner, που να πιανει ψηφιακα και αναλογικά καναλια και ραδιοφωνο με τo οποίo να μπορώ να κάνω και εγγραφές. Επίσης ηθελα να μπορώ να συνδεσω πανω ενα xbox (εχει τα ασπρο, κοκκινο, κιτρινο βυσματα).

Προτιμώ να είναι εξωτερικό, usb ή standalone(γινεται να βλεπω τηλεοραση με κλειστο το πισι με αυτα; ).

Υπαρχει κατι καλο ως 100 ευρω;

Δημοσ.

Ναι, είναι μια καλή λύση. Υπ'όψιν όμως η κεραιούλα που δίνει μαζί δεν είναι και η καλύτερη για αναλογικά κανάλια. Πάντως ραδιόφωνο και ψηφιακά κανάλια θα τα βλέπεις και θα τα ακούς άψογα. Επίσης δώσε βάση στο TS,PS capture. Έτσι θα σου καταγράφει αυτούσια την ψηφιακή εκπομπή χωρίς επιπλέον κωδικοποίηση και απώλεια ποιότητας.

Δημοσ.

Για να δεις δορυφορικά κανάλια από άλλες χώρες (εκτός αν μένεις στα σύνορα και έχεις vhf-uhf σήμα) χρειάζεσαι και πιάτο και αποκωδικοποιητή. Η κάρτα δεν είναι δορυφορική.

Αν δεν τη θες για φορητό, κοίταξε για pci. Έχω την pinnacle 310i και κάνει αυτά που ζητάς, αλλά το interface είναι βαρύ και δύσχρηστο.

Η terratec που είχα παλαιότερα είχε εξίσου καλή ποιότητα και το πρόγραμμα της ήταν πολύ πιο εύχρηστοο και ελαφρύ.

Για άλλες κάρτες δεν έχω προσωπική εικόνα, αλλά ακούγονται πολύ καλά λόγια και για τις leadtek.

Δημοσ.

Υπ'όψιν, η ΕΡΤ εκπέμπει περίπου στο 1.5MBPS bit rate. Που κατά τη γνώμη μου είναι λίγο ελεεινό απο θέμα ποιότητας, καμία σχέση βέβαια με τα χιόνια και τα παράσιτα στα αναλογικά κανάλια. Θα μπορούσαν όμως να επιλέξουν για παράδειγμα τα 3MBPS. Θα φαινόταν τεράστια διαφορά στην ποιότητα. Ωστόσο, το πρότυπο DVB-T υποστηρίζει έως και 32MBPS. Φαντάζεστε σε καμια 5ετία να προβάλουν οι ελληνικοί σταθμοί High Definition ? Ίσως, αλλά δωρεάν δεν νομίζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...