Προς το περιεχόμενο

δεν εχω σημα VGA (+αλλα μικροπροβληματα)

Rabican

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον πηρα το καινουργιο pc μου:

κουτι: aspire x cruiser

τροφοδοτικο: Thermaltake pure power 460W

mobo: Asus P5LD2

cpu: Core 2 E6400

VGA: Sapphire X1600XT

RAM: 2xKingston DDR2 512MB

και το προβλημα ειναι οτι αν και τα συνεδεσα ολα επανω, δεν εχω σημα στην οθονη μου. η οθονη δεν εφταιγε καθως δοκιμασα και αλλη. επισης δεν στροφαρουν ουτε οι δισκοι, αλλα ουτε και το DVD-r.

παρολαυτα απο το τροφοδοτικο παιρνουν κανονικα ρευμα ολα τα ανεμιστηρακια..επισης πανω στην VGA το ανεμιστηρακι δουλευει κανονικα..any clues?

Δημοσ.

Τσεκάρεις εαν πατάει καλά ο επεξεργαστής(λειτουργεί σωστά, δοκίμασέ τον σε άλλο σύστημα εαν μπορείς) που είναι μια απο τις πρώτες αιτίες για κάτι τέτοιο. Μετά τσεκάρεις εαν πατάνε καλά οι μνήμες. Τις βγάζεις και τις ξαναβάζεις καλύτερα. (με κλειστό το μηχάνημα εννοείται). Εαν δεν γίνεται τίποτε άλλο σημαίνει ότι κάτι εμποδίσει το μηχάνημα να κάνει το POST του (power on self test). Ή δοκιμάζεις μια άλλη κάρτα γραφικών (αν και εαν είχε πρόβλημα θα σου έκανε ήχο από το speaker του υπολογιστή, μπορεί όμως να ανήκει στις ελάχιστες εξαιρέσεις η βλάβη) ή δοκιμάζεις μια άλλη μητρική (το πιο πιθανό να φταίει αυτή εαν φτάσεις μέχρι αυτό το βήμα).

UPDATE: Α, τώρα είδα ότι είναι καινούριο. Σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάζεις εαν πατάει καλά επεξεργαστής,μνήμη,κάρτες γραφικών,κάρτες PCI και εαν πάλι δεν δουλέψει, τον επιστρέφεις πίσω στο service του καταστήματος από όπου το αγόρασες.

Δημοσ.

ακολουθησα ακριβως τις οδηγιες για το πως βαζουν τον επεξεργαστη και απο οτι ειδα κουμπωσε πολυ ευκολα. εβαλα και την παστουλα απο πανω, κουμπωσα και την ψυκτρα..παιζει να φταιει αυτο ε? χμμμμμ...αυτο ισως ειναι προβλημα..

Δημοσ.

Κοίτα, μόνο με ενα τρόπο μπαίνει ο επεξεργαστής εκτός και εαν έβαλες δύναμη και τον ξέσκισες, που δεν το νομίζω. Αλλά σε περίπτωση που δεν ανοίγει το μηχάνημα και δεν στροφάρουν οι δίσκοι, είναι είτε θέμα μνημών, είτε θέμα επεξεργαστή, είτε δεν πατάει καλά κάποια κάρτα PCI ή η κάρτα γραφικών. Για προσπάθησε να τα πατήσεις αυτά λίγο καλύτερα με το χέρι σου. Έλεγξέ τα. Αλλιώς, εαν έχεις 2 πλακέτες μνήμης, βάλε τη μια απο τις δύο για αρχή. Μετά βάλε τη 2η. Εαν δεν παίξει, έχεις ασυμβατότητα με τις μνήμες σου ή χαλασμένη μνήμη. Ελπίζω μόνο να μην είναι η μητρική το θέμα γιατί μετά θα έχεις ταλαιπωρία βάλε βγάλε δοκίμασε κλπ κλπ.

Δημοσ.

Το τετραπινο καλωδιο του τροφοδοτικου που δίνει ρευμα στον επεξεργαστή το σύνδεσες στη M/B????

Δημοσ.

η mobo μου εχει μια μεγαλη θεση (20pin) και ακριβως διπλα κολλητα αλλη μια με 4pin. τα συνεδεσα αυτα, ενω σε αλλη δοκιμη συνεδεσα και αλλη μια υποδοχη 4pin που ειναι διπλα στον επεξεργαστη. σε καμμια απο τις περιπτωσεις δεν δουλεψε. επισης δοκιμασα να συνδεσω το 20πινο χωρις το 4πινο που ειναι διπλα του ενω να συνδεσω μοναχα το απομακρυσμενο 4πινο διπλα στον επεξεργαστη. ουτε αυτο δουλεψε.

@ardov: στον επεξεργαστη δεν εβαλα καθολου δυναμη, κουμπωσε παρα πολυ ομαλα. επισης ενω εχω δυο dimm-ακια 512 εκανα δοκιμη μονο με το ενα σε ολες τις θεσεις που εχει η mobo μου..αλλα και παλι τιποτα! επισης ξανατσεκαρα και γω δεν ξερω ποσες φορες αν εχει κατσει καλα η vga, η οποια οντως καθεται καλα. συγνωμη που σας πρηζω, αλλα ειμαι σε ελαφρως απογνωση..

Δημοσ.

Αν δεν βλεπεις καπιο led ανναμενο στο κουτι και δεν ακους κανενα δισκο τοτε παμε για τροφοδοτικο

αφου ομως δουλεουν τα fan τοτε ΜΠΟΡΕΙ να και η ΜΟΒΟ

99.9% ειναι η ΜΟΒΟ ή ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας. το ενδεικτικο led-ακι στη mobo ειναι αναμενο, οπως επισης και το led-ακι στη μουρη του κουτιου. αρα η mobo παιρνει ρευμα και δουλευει. το τροφοδοτικο ειναι καινουργιο, και απο οτι ειδα δινει κανονικα ρευμα σε ολα τα 4pin...

και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις και συγνωμη για το πρηξιμο..

Δημοσ.

Αμα μπορεις postare μια φοτο του ασωτερικου του κουτιου σου να δουμε τις συνδεσεις!

Δημοσ.

πολυ καλη ιδεα φιλε! will do so!!!αναμενετε φωτος το πολυ μεχρι αυριο!!!

Δημοσ.

Φίλε μου, τι λές τώρα? Για ποιο πρήξιμο μιλάς? Εδώ όλοι μια παρέα είμαστε. Δεν ενοχλείς σε καμία περίπτωση. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του insomnia. Λοιπόν, έχω την αίσθηση ότι 2 πράγματα φταίνε. Το τροφοδοτικό είναι ΟΚ αν ανάβει το LED της μητρικής και τα LED του κουτιού. Αυτό που φοβάμαι είναι 1) ο επεξεργαστής, εαν μπορείς τσέκαρέ τον σε άλλο σύστημα να δείς εαν δουλεύει και το πιο πιθανό 2) ελαττωματική μητρική, πάς για αλλαγή. Πρώτο πράγμα που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να τσεκάρω τον επεξεργαστή σε κάποιο άλλο μηχάνημα φίλου ή στο κατάστημα απο όπου τον πήρες. Αν και μου φαίνεται απίθανο να φταίει αυτός, είναι το πιο εύκολο βήμα. Το να αλλάξεις μητρική είναι μεγάλος μπελάς. Τσεκάρεις επεξεργαστή και εαν σου δουλέψει, πάς για αλλαγή μητρικής. Επίσης τσέκαρε μήπως δεν βάζεις τις μνήμες στα σλοτ με το σωστό χρώμα. Συμβουλέψου το εγχειρίδιο χρήσης για αυτό.

Δημοσ.

οπως εγραψα και παραπανω τα dimm-ακια της RAM τα δοκιμασα και στα 4 slot που εχει η mobo μου. αρα πιστευω οτι θεμα RAM δεν ειναι, ενω οταν διαλεγα το pc δε μου ειπανε "ξερεις φιλε οι RAM που διαλεξες ειναι ασυμβατες με την mobo σου".

δυστυχως δεν εχω καποιον φιλο μου που να εχει mobo που να σηκωνει dual core 2 επεξεργαστη, οποτε ειναι ανεφικτο να τον δοκιμασω αλλου. υπαρχει καποιος αλλος τροπος να σιγουρευτω οτι ο επεξεργαστης δουλευει? οσον αφορα τη mobo δεν ειναι προβλημα το να την αλλαξω αφου απο την αμφιβολλια μου για το αν τα εκανα ολα σωστα την εχω βγαλει ηδη δυο φορες (φοβομουν μηπως εκανε καμμια περιεργη γειωση με το κουτι..)

Δημοσ.

Σε βλέπω σχετικό με το θέμα, άρα θεωρώ περιττό να μας στείλεις φωτογραφίες με τη συνδεσμολογία που έχεις κάνει. Τροφοδοσία φυσικά μόνο με 24pin, και μονο 1 βύσμα 4 pin πάνω. Δοκίμασε την κάρτα γραφικών σου κάπου αλλού μήπως και τελικά φταίει αυτή. Πάντως έτσι όπως είσαι μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Χρειάζεσαι ενα μηχάνημα να τεστάρεις τουλάχιστον την κάρτα γραφικών για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχεις εκεί πρόβλημα. Απο όσα θυμάμαι η κάρτα που έχεις πάρει δεν έχει PCI-Express connector για τροφοδοσία ρεύματος. Αλλά εαν έχει (6-pin στο πλαϊ) σύνδεσε το κατάλληλο βύσμα σε παρακαλώ και πές μας τί έγινε.

Δημοσ.
Σε βλέπω σχετικό με το θέμα
καλα μην παιρνεις κι ορκο!!!εδω δεν ηξερα οτι βαζουμε παστουλα πανω στη cpu!!!χαχαχα:D :D :D
άρα θεωρώ περιττό να μας στείλεις φωτογραφίες με τη συνδεσμολογία που έχεις κάνει. Τροφοδοσία φυσικά μόνο με 24pin, και μονο 1 βύσμα 4 pin πάνω. Δοκίμασε την κάρτα γραφικών σου κάπου αλλού μήπως και τελικά φταίει αυτή. Πάντως έτσι όπως είσαι μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Χρειάζεσαι ενα μηχάνημα να τεστάρεις τουλάχιστον την κάρτα γραφικών για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχεις εκεί πρόβλημα. Απο όσα θυμάμαι η κάρτα που έχεις πάρει δεν έχει PCI-Express connector για τροφοδοσία ρεύματος. Αλλά εαν έχει (6-pin στο πλαϊ) σύνδεσε το κατάλληλο βύσμα σε παρακαλώ και πές μας τί έγινε.
δυστυχως ειναι οπως τα ειπες, η καρτουλα ειναι PCI-Ex16 και δεν εχει υποδοχη να μπει το ρημαδι το 6πινο απο το τροφοδοτικο8) 8)

αλλωστε νομιζω οτι ρευμα παιρνει κανονικα αφου η ψυκτρα πανω της στροφαρει...

φωτος θα σηκωσω να δειτε και το κουτι (ψωναραααααααα:grin: :grin: )

Δημοσ.

Δεν ήξερες ότι βάζουμε πάστα πάνω στον επεξεργαστή??? ΑΙΣΧΟΣ!!! Πώς μπόρεσες και το ανέφερες???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Πλάκα κάνω. Μην παρεξηγηθείς. Στείλε φωτογραφία, με έφτιαξες με το θέμα του κουτιού. Θέλω να δώ τι ψωνάρα, εμμμμ, τι κουτί έχεις εννοώ!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Λοιπόν φίλε μου, εαν μπορείς δοκίμασε κάπου την κάρτα, ποτέ δεν ξέρεις. Είναι το πιο εύκολο βήμα. Μετά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τον επεξεργαστή. Εαν αυτά δουλεύουν πάς για αλλαγή μητρικής. Εαν αυτά τα πήρες απο το ίδιο κατάστημα, πάρ'τα παραμάσχαλα και πές τους το όλο θέμα και ότι θές να δοκιμάσεις την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή για να αποκλείσεις ορισμένες πιθανότητες. Αυτό φυσικά σαν έσχατή λύση εαν δεν έχεις φίλο/γνωστό με παρόμοιο μηχάνημα. Από μόνος σου ξαναλέω, δύσκολο να βρείς άκρη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...