alexism Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Στο συστημα μου εχω ενα σκληρο δισκο 200αρη που περιεχει XP και προγραμματα, και ενα 80αρη western digital caviar στο οποιο εχω ολα τα my documents και χιλιαδες φωτογραφιες. Μετα απο μια πτωση τασης που εγινε στο σπιτι και ενω ο υπολογιστης ηταν σε λειτουργια, για να ξεκινησει και να φορτωσει windows κανει περιπου 10 λεπτα και δεν βλεπει καθολου τον 80αρη. Οταν τον αφαιρω απο τον υπολογιστη, ο υπολογιστης δουλευει μια χαρα. Τι λετε να εχει γινει, και αν δεν μπορω να τον σωσω πως θα μπορεσω να παρω backup απο το υλικο μου που ειχα στον 80αρη;
spirosta Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Αν όντως δεν μπορείς να τον σώσεις δεν μπορείς να πάρεις δεδομένα εκτός αν πας σε τελείως extreme λύσεις back up με κόστος αστρονομικών ποσών και χωρίς εγγυημενο αποτέλεσμα. Αρχικά πάντως μου φαίνεται πως αφού όταν τον βγάζεις δουλεύει το σύστημα κανονικά κοίτα αρχικά αν τον αναγνωρίζει το bios. Αν ναι βάλε κάποιο πρόγραμμα να δεις αν μπορεί να διαβάσει τίποτε. Επίσης Κοίτα μήπως η ζημια δεν είναι του δίσκου αλλά του controller της μητρικής. Δοκίμασε δηλαδή το δίσκο και αλλού. Αλήθεια ο δίσκος ανάβει με τον υπολογιστή ή μένει σβηστός? Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και επίσης να πάρεις ένα ups και να κρατάς backup γιατί μια φορά συμβαινει η στραβή..
alexism Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 το bios τον αναγνωριζει, καπως παραξενα: τον αναφερει ως "WDC ROM MODEM MAMMOTH" Στην συνεχεια κολλαει για πολυ ωρα στην εντολη " veryfing DMI pool data..." Ενω ακουγεται ο σκληρος να προσπαθησει να ξεκινησει και τελος κανει πολυ ωρα να φορτωσει τα windows, τα οποια δεν τον βλεπουν καθολου.
spirosta Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Όταν λες ότι ακούγεται να ροσπαθεί να ξεκινήσει? Δεν ξεκινάει δηλαδή? Πάντως δοκίμασε τον και σε άλλο σύστημα και δες.. Χλωμό πάντως τον βλέπω τον καημένο...
alexism Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 βρηκα σε καποιο αλλο θεμα του forum να γινεται αναφορα στο hirens bootcd και το κατεβασα. Ετρεξα το HDD regenerator το οποιο λεει οτι βρισκει τα bad sectors και τα διορθωνει χωρις να χασει δεδομενα. Μετα απο 24 ωρες λειτουργιας !!!! ειχε ψαξει τα 2.100 ΜΒ του 80GB σκληρου !!!! και τα ειχε βγαλει ολα με bad sectors. Αν το αφησω να κανει ολο τον δισκο θα παρει κανενα 10ημερο. Εχεις καποιος εμπειρια με αυτο το προγραμμα; Αξιζει να το αφησω να ψαχνει τοσο; Και για να μου τα βγαζει bad sectors παει να πει οτι δεν μπορει να τα διορθωσει ή οταν τελειώσει το ψαξιμο ολο του δισκου τοτε θα αρχισει να επισκευαζει αυτα που εχει ηδη βρει; Καμμια γνωμη;
Ardov Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2006 Το πρόγραμμα αυτό όντως έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να ανακτήσει ενα μεγάλο ποσοστό ή ακόμη και όλα τα δεδομένα στο σκληρό τους δίσκο που απέκτησε bad sectors. Πιστεύω πως η πτώση τάσης έγινε την ώρα που οι κεφαλές του δίσκου έγγραφαν κάτι στην επιφάνεια του σκληρού. Έτσι πριν την πτώση τάσης πρέπει να συνέβη καρφί (spike) στην τάση, όπως συνήθως, και συνεπώς ο σκληρός δίσκος εκτέθηκε σε ισχυρό ηλεκτροστατικό πεδίο και αυτό δημιούργησε πρόβλημα. Ελπίζω να είναι θέμα επιφάνειας. Τότε ίσως το HDD Regenerator να καταφέρει κάτι. Αλλά το γεγονός ότι αργεί τόσο πολύ με ανησυχεί. Συνήθως δεν καθυστερεί 10 μέρες. Είναι θέμα μερικών ωρών να αναλύσει το δίσκο πλήρως. Άφησε το να ολοκληρώσει, δεν έχεις άλλη λύση άλλωστε εαν τα χρειάζεσαι πάση θυσία τα αρχεία σου. Εαν δεν καταφέρει κάτι και το HDD Regenerator, τότε σημαίνει ότι καταστράφηκαν οι κεφαλές του σκληρού σου δίσκου. Που σημαίνει ότι μπορεί τα δεδομένα να υπάρχουν ακόμα εκεί και να είναι άθικτα. Η λύση όμως ανάκτησης είναι άκρως επαγγελματική, γίνεται απο επαγγελματίες στο χώρο και το κόστος αγγίζει τα 1000-1500 ΕΥΡΩ. Τι να πώ, είμαι και εγώ σε δύσκολη θέση όταν πρέπει να λέω την αλήθεια. Άφησε το να κάνει ανάλυση στο δίσκο λοιπόν και πές μας τί γίνεται.
alexism Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 ok θα ψαξω να δανειστω καποιο μηχανημα να κουμπωσω τον σκληρο και να αφησω το προγραμμα να το παλευει οσες μερες χρειαστει...
alexism Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2006 αγορασα external box usb και τον εβαλα μεσα. Τα windows ειδαν το usb device φορτωσαν μονα τους τους αναλογους drivers αλλα στο my computer δεν φαινεται τιποτα. Τον βλεπει ομως στο device manager , disk drives Καμμια ιδεα για το τι μπορω να κανω απο εκει;
BiSoNaSs Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Αν είχε χτύπησει ο σκλήρος ο σκληρός , θα άκουγες ενα KLAK KLAK KLAK με το που έπερνε ρευμα και θα καταάβαινες οτι έχει πρόβήμα. Γενικός θα άκουγες έναν πολύ περίεργο Θόρυβο απο τον σκληρο.Σε αυτην την περίπτωση τα πραγματα είναι δύσκολα. Μου έχει τύχη σκληρός που έχει χτυπησει με τέτοιο τρόπο ,να τον βάλω στο ψυγείο για 5-6 ώρες να παγώσει, και μετά να τον βάλω στο pc να πάρει μπρος . για ενα μικρό χρονικο διαστημα δουλεψε. Τρελαθηκα. Πήγα αμέσως να κανω τραnsfer τα δεδομένα, αλλα στα 7-8 λεπτά που είχε ξεκινήσει το Trasfer ο σκληρός ξανα κόλησε. Δεν ξαναδούλεψε απο τότε Αν έχουν Χτυπησει sectors, To bios θα τον έβλεπε , και τα windows θα τον έβλεπαν , και είτε θα είχες πολλα corrupted αρχεία, έιτε θα έιχες πολλα εξαφανισμένα αρχεία. ΠΟυ όντως σε αυτην την περίπτωση ύπαρχουν πολλα Programs για ανακληση δέδομένων απο bad sectors και ελενχο της επιφάνειας . Για να μήν τον βλέπouν τα windows, και να τον βλεπει τον bios με περιεργο και άσχετο όνομα η και καθόλου, μάλλον έχει πάθει ζημιά ο controler. αν έχει πάθει ζημιά ο controler, ¨ενα πραγμα έχεις να κάνεις. Να βρείς έναν ΟΛΟΙΔΙΟ σκληρο δίσκο, ίδιο μοντελο, ιδια σειρά , ίδια χωρητικότητα, να βγάλεις τον controler απο τον καλο, και να τον βάλεις στον χαλασμένο. Αν εφτεγε ο controler, τότε ο σκληρος θα δουλευει μία χαρα με τον καινουργιο controler πανω του και θα μπορεσεις να παρεις τα δεδομένα σου κανονικότατα. Το να αλλαξεις τους controler δεν είναι τίποτα , είναι πολυ ευκολο και το έχω κάνει ουκ ολίγες φορες σε ανάλογες περιπτώσεις λόγο της δουλειάς μου. Απλα Σύνηθως οι βίδες του Controler θελουν ενα ειδικό κατσαβιδάκι πολυ λεπτο και με μυτη αστεριου. Υπαρχουν βέβαια τετοια κατσαβιδάκια στο εμπορίο.
alexism Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Ευχαριστω για την απαντηση, ηδη ψαχνω για να βρω ενα western digital WD800JB-00FMA0 για να αλλαξω τον controller
alexism Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Τελικα βρηκα ιδιο σκληρο και αλλαξα τους controllers, και ανακαλυψα οτι καμμενο ειναι το μοτερακι του. Ερωτηση: πως βαζω χερι και αλλαζω μοτερακια; Εχει κανενας εμπειρια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.