Προς το περιεχόμενο

Προσθήκη επιπλέον Σκληρού

billy_r13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν,έχω ένα σκληρό Western Digital SataII 250Gb ως master και θέλω να προσθέσω και άλλον ένα 80άρη ΙDE της ίδιας εταιρίας ως slave/primary.Έχω κάνει κάποιες απόπειρες με τον 80αρη αλλάζοντας τα Jumpers του,αλλά δεν τα κατάφερα τελικά.Το ποιο πιθανό είναι να πρέπει να αλλάξω και τα jumpers τοy sata,αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι η σωστή συνδεσμολογία.Αν κάποιος γνωρίζει θα ήθελα να μου πει πως να κάνω τον ide master και τον sata primary και το αντίστροφο.

Υ.Γ

Φοβάμαι να κάνω μόνος μου οποιαδήποτε κίνηση γιατί ο δίσκος είναι γεμάτος με πολύτιμα αρχεία και δεν θέλω να χαθεί τίποτε.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Τον SATA δεν τον πειράζεις καθόλου.

Αν ο 80ρης είναι μόνος του στην ταινία, τον βάζεις master ή cable select (3η ή 5η θέση)

Λογικά θα τον δει

Δημοσ.

O sata λιγο δυσκολο να φταiει. Ειναι καλυτερα να τον εχεις μονο του στην κορδελα. Δεν τον βλεπει στα windows η και στο Bios? Δες λιγο και το Manual της μητρικης σου οσον αφορα ata/sata, εχω ακουσει κατι κουφα για κατι μητρικες...

Δημοσ.

A! προσεξε και την ταχυτητα μεταφορας που υποστηριζει η μητρικη σου για ΑΤΑ (π.χ. 133mb/s) και αν ειναι συμβατος ο δισκος (jumbers?)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...