Προς το περιεχόμενο

RAID 1 - Προσθήκη του 2ου δίσκου αργότερα.

Snolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...ρε παιδιά, έτυχε και βάρεσε το MFT του άλλου...Ψιλά γράμματα είναι τώρα αυτά... Τί και πώς και πού και ποιός και γιατί....βγάζεις άκρη ; Το θέμα είναι ότι λίγο δύσκολα θα ξανασυμβεί (ταυτόχρονα να χαλάσει ο ένας, και να τζαζέψει το MFT του άλλου...)

Συμφωνώ! Οπότε, θες να μου πεις ποια είναι η πορεία που πρέπει να ακολουθείται σε περίπτωση raid 1 που ο ένας δίσκος βγει off; Βήμα βήμα αν γίνεται, θα μου κάνεις μεγάλη χάρη! Ή αν βαριέσαι και ξέρεις κάποιον οδηγό στο net, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως, όπως θα εκτιμήσει το λαρύγγι σου τις μπύρες που θα σε κεράσω (σλουρπ, σλουρπ, σλουρπ!) :-D:-D

Δημοσ.

lol

man, δεν έχω κάνει ποτέ RAID, δεν έχω πρακτική πείρα, αλλά κάτι είπες ότι σου έδινε επιλογή "raid with data copy" και δεν το έκανες αυτό (αν το έπιασα καλά).

Δεν το δοκιμάζεις τώρα (αν δε σε διάβασα καλά και το 'χεις κάνει ήδη και δεν έπιασε...σόρι) αν έχεις πάρει καινούριο δίσκο ;

Δημοσ.

Το δοκίμασα και δεν έπιασε. Καινούριοι δίσκοι έρχονται εντός των ημερών, δεν το βάζω κάτω, θα κάνω ξανά raid1 κι αν κάτσει ξανά μ@λ@κία, θα δουλέψω πιο προσεκτικά και όχι μέσα στον πανικό.

Δημοσ.

Εχεις απολυτο δικιο σε κατασταση πανικου και αγχους πολλες φορες κατι που ειναι μπροστα στα ματια μας δεν το βλεπουμε η παταμε κατι αλλο απο χαζομαρα...παντως στο εργοστασιο που εχω raid 1 (απο 1 σε 2) και καποτε ενας σκληρος κλαταρε δεν αναβε καθολου τον εβγαλα εβαλα νεο μεσα στην εγγυηση και με rebuild ολα οκ. Μη με ρωτησετε τι controller φοραει δεν θυμαμαι αλλα ειναι μηχανακι server πανακριβο της IBM...εχασα πολλες ωρες ζωης απο το αγχος μου θυμαμαι :fear:

Δημοσ.

επειδή φαντάζομαι ότι υπάρχουν και αλλοι σαν εμένα, θα στείλω email στην Silicon Image να μου υποδείξουν την σωστή διαδικασία για αντικατάσταση σκληρού σε raid1 και θα κάνω post με την απάντηση. Ελπίζω να είναι κατατοπιστική η απάντησή τους.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
επειδή φαντάζομαι ότι υπάρχουν και αλλοι σαν εμένα, θα στείλω email στην Silicon Image να μου υποδείξουν την σωστή διαδικασία για αντικατάσταση σκληρού σε raid1 και θα κάνω post με την απάντηση. Ελπίζω να είναι κατατοπιστική η απάντησή τους.

Βλεπω 2 μήνες περάσανε και δεν... Πιο πιθανο να μην απαντήσανε :-D

Και γω εχω το ιδιο προβλημα, εβγαλα το χαλασμενο δισκο και δούλευα κανονικα αλλα παντα εδινε προειδοποιηση (raid1 downgraded... replace disk).

Θα κανω backup (ghost μαλλον) και θα βαλω νεο δισκο και θα σας πω. Νομίζω αυτόματα θα κανει rebuild. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν καταλαβαίνει και τα partitions. Ετσι και αγνoήσει τα D: και E: που εχω το σουταρω απο το μπαλκονι... Εχει πλακα να κανει RAID1 μόνο το C: ή να αντιγραψει τον αδειο δισκο στο γεματο :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...