Προς το περιεχόμενο

Τριτοκοσμικό service στο e-shop

Ardov

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να στο θεσω διαφορετικα το θεμα: πηρα εναν υπολογιστη πριν 7 μηνες. μετα απο 2 η 3 μηνες εβγαλε προβλημα. πηγαινε να ξεκινησει και σταματαγε επιτοπου. το παω. στο σερβις εκανε 2 βδομαδες. οκ, λεω, μου αλλαξαν το τροφοδοτικο και μαλλον νταξει. πριν μια βδομαδα το pc ΠΑΛΙ το ιδιο προβλημα και επισης καικε κατι(καρτα γραφικων μαλλον)! ακομα δεν εχω δει τι ειναι αλλα λογω υποχρεωσεων δεν το πηγα στο eshop. αυριο θα τα ακουσουν. αν ειναι δυνατον μεσα σε 7 μηνες ενα καινουργιο μηχανημα ΧΩΡΙΣ να το εχω πειραξει, να μου βγαζει προβληματα 2 φορες! φαντασου τι θα γινει μετα την εγγυηση. εμενα μετα ποιος μου δινει τα 1000 ευρω που εδωσα πισω? γιατι τους εμπιστευτικα καποια χρηματα και ειναι υποχρεωμενοι να μου δωσουν ΣΩΣΤΑ προιοντα. θα τους παρει και θα τους σηκωσει.

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτά είχα να πω, χωρίς διάθεση για παρεξήγηση με κανένα από εσάς και συγνώμη για το μεγάλο μου Post

Καλά δεν λες και τίποτε παρεξηγήσιμο για να σε παρεξηγήσει κανείς. Απλά το θέμα είναι η κοροϊδία που προκύπτει από την όποια καθυστέρηση επισκευής αλλά και η έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων που βλέπω να πηγάζει από σχεδόν όλα τα Post.

Και εγώ συνεργάζομαι με Quest και παλιότερα Πουλιάδη κλπ και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους το κλείσιμο του Πουλιάδη έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην Quest που καλέστηκε ξαφνικά να αναλάβει μεγαλύτερο όγκο πελάτων και κατά συνέπεια βλαβών - παραπόνων με αποτέλεσμα να καθυστερούν περισσότερο τα πράγματα για όλους.

Το θέμα είναι ότι το e-shop είναι μεγάλο κατάστημα (το μεγαλύτερο on-line) και ΟΦΕΙΛΕΙ να αντιμετωπίζει τα προβλήματα πιό ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Οπως έγραψα και νωρίτερα γιατί να πάω σε αυτούς όταν σε ενδεχόμενο πρόβλημα ΔΕΝ μου το λύσουν άμεσα αλλά με βάλουν στον ΚΟΥΒΑ της αναμονής, ΕΝΩ ο ανταγωνισμός (βλ. Πλαίσιο) με αντιμετωπίζει καλύτερα στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ (και μόνο για αυτό αναφέρομαι) ΘΕΜΑ του Support.

Και εδώ αρχίζουν τα διλλήματα γιατί υπάρχει σε ορισμένα πράγματα ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ διαφορά κόστους (όπως βλέπουν όλοι).

Sorry gia to μακρυυυυυ post.

Δημοσ.

την πατησα και γω απτο ισοπ προσφατα αλλα τη γλιτωσα μονο με 4 ευρω ζημια.τον τελευταιο χρονο χαλασε τελειως.εχω κοψει ναγοραζω απο εκει.προτελευταια παραγγελια ενας σκληρουλης και 5-6 καλωδια εκαναν 3 βδομαδες ναρθουν.κατι φιλτρα 4 ευρω που ηταν μαζι δεν ηρθαν ποτε ακομα στο δρομο ειναι.τελευταια παραγγελια πηγα και την εκανα στο χαλανδρι μια μητρικη και ενα βιβλιο.η μητρικη προεκυψε ανυπαρκτη στη μιαμιση βδομαδα και το βιβλιο γινοταν γινοταν.θαταν ακομα μαλλον στο τυπογραφειο:mrgreen: . ε την ακυρωσα και δεν προκειται να ξαναπαρω τιποτα ποτε απο κει.

Δημοσ.
Κάποτε το eshop ήταν ένα υπόγειο σε μια πολυκατικία στο Μαρούσι.

δεν ηταν σε υπογειο, ολη η πολυκατοικία ηταν του eshop, απλα στο ισόγειο ηταν καποια γραφεία για πωλητές.

εγω παντως να πω την αλήθεια ειμαι ευχαριστημένος απο το eshop απο όταν σταματησα να ψωνίζω απο κει :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.
re paidakia eipame. ta pramata einai apla. Se themata pou apo eggiisi kalipteste apo tin episimi antiprosopeia, psoniste apo eshop afova. stin teliki allos sas eggyatai gia to mixanima.

Φίλε seventh_son και εγώ αλλά και ο Ardov και αρκετοί άλλοι τη πάτησαμε παρά το ότι καλυπτόμασταν από εγγύηση αντιπροσωπείας! Δεν ξέρω αν διάβασες τη πρώτη σελίδα του topic αλλά εκεί εξηγώ τι πέρασα για μια καμμένη μητρική!

Δημοσ.
δεν ηταν σε υπογειο, ολη η πολυκατοικία ηταν του eshop, απλα στο ισόγειο ηταν καποια γραφεία για πωλητές.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ημαρτον, πολυκατοικία με κατοίκους ηταν! Καλα που δεν πήγες να χτυπήσεις κανενα κουδούνι να σου βγει η Θεια Ευθαλία με τα μπικουτι ;)

Δημοσ.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ημαρτον, πολυκατοικία με κατοίκους ηταν! Καλα που δεν πήγες να χτυπήσεις κανενα κουδούνι να σου βγει η Θεια Ευθαλία με τα μπικουτι ;)

ki omos re, exo tin entiposi oti itan oli dikia tous, afou otan perimenes na pareis kati to efernan apo kapoion orofo epano.

eixa afisei gopes stis glastres ekso perimenontas. :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Α! καλα εισαι, μεσα στο σκουπιδάκι οι γλάστρες καθε Σαββατο, χοχοχο :)

Εγω ειδα παντως και παππου να μπαινει με εφημεριδα στη μασχάλη, και παιδια με τσαντες απο φροντιστήριο.. Με εβαλες σε σκέψεις τωρα, ρε παιδες ξερει κανεις να μας διαφωτίσει; (ετσι για την ιστορια)

Δημοσ.
Α! καλα εισαι, μεσα στο σκουπιδάκι οι γλάστρες καθε Σαββατο, χοχοχο :)

Εγω ειδα παντως και παππου να μπαινει με εφημεριδα στη μασχάλη, και παιδια με τσαντες απο φροντιστήριο.. Με εβαλες σε σκέψεις τωρα, ρε παιδες ξερει κανεις να μας διαφωτίσει; (ετσι για την ιστορια)

o papous leei einai o idritis o opoios apeviose kai ta paidia aytoi pou anelavan tin diaxeirisi tora kai to pane kata diaolou :mrgreen: :mrgreen:

plaka plaka tote itan korifaio to eshop, den eixe kosmo, epianes kouventoula,

eixe kai tin kanapedia aristera pou eliones mexri na sou feroun tin paraggelia.

episis kanenas apo ta palikaria pou itan ekei kato den ton petixa sto kainourio sto xalandri.

Δημοσ.

Παρακολουθώ εδώ και μέρες τα ποστ σας. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πώ. Πόσος χρόνος χαμένος, πόσο downtime, πόση ταλαιπωρία και αγανάκτηση. Μα γιατί? Και στην τελική, ας θέτει όριο 15-20 ημερών το e-shop στην αντιπροσωπεία, μετά να απαιτεί πίστωση. Και επειδή ανέφεραν ότι είναι θέμα αντιπροσωπείας και όχι καταστήματος. Στο ΠΛΑΙΣΙΟ δηλαδή τι είναι, κορόιδα είναι και κάνουν αλλαγή ή έκδοση πιστωτικού εντός 4 ωρών? Ας μην μιλήσω ξανά για το ΠΛΑΙΣΙΟ. Ας πάρω και άλλο παράδειγμα. Σε τοπικό κατάστημα στο Αιγάλεω, είχα αγοράσει ενα DVD-ROM της BenQ. Δεν διάβαζε όλα τα δισκάκια και γενικά καθυστερούσε πολύ. Το επέστρεψα, το τσέκαραν οι άνθρωποι εντός 1 ώρας και με ενημέρωσαν να πάω να παραλάβω άλλο την επόμενη μέρα. Η όλη ιστορία δηλαδή κράτησε 2 μέρες. Και ήταν τοπικό κατάστημα και όχι κολοσσός e-shop και ΠΛΑΙΣΙΟ. Ο επαγγελματισμός φίλοι μου και η ακεραιότητα ενός καταστήματος βασίζεται στους ανθρώπους που το διευθύνουν και το στελεχώνουν. Δεν θα είχα κανένα παράπονο απο το e-shop εαν μου έλεγαν απο την αρχή την αλήθεια: "Ξέρετε κύριε, η κάρτα γραφικών σας θα έρθει σε 30 ημέρες. Σας ζητώ συγνώμη για την ταλαιπώρία" κλπ κλπ. Αλλά ας ήταν ευγενικοί και να μου λέγανε την αλήθεια. Αυτή η πολιτική, απο εβδομάδα σε εβδομάδα, δεν την καταλαβαίνω. Και το χειρότερο, να προσπαθούν να με πείσουν ότι μίλησαν μαζί μου το πρωί, ενω ποτέ δεν χτύπησε ούτε το κινητό ούτε το σταθερό μου.

Δημοσ.

Auto pou me kanei kai xairomai einai oti ta idia atoma pou krazoume twra to eshop kai epenoume to plaisio kaname akribws to antitheto prin apo merika xronia.

Thimamai xarakritistika ton eauto mou na protrepw ton kosmo na min psonizei apo to plaisio.An kapoios psaksei palia posts tha dei oti pollys kosmos eixe aganaktisei me to plaisio kai odeue pros to eshop.

Oi kairoi alazoune omws , o antagonismos an kai oxi dinatos, uparxei (ousiastika mono 2 alisides uparxoune ), kai kapoioi basismenoi sta paliotera lathoi tous beltionontai.

Egw pantos twra eimai me to new mou pc to opoio irthe xtes ( h paragelia egine tin pempth) kai an emena stis uposxeseis tou eshop akoma tha perimena mexri tin triti...

Δημοσ.

Το ΠΛΑΙΣΙΟ κάποτε είχε καβαλήσει πολύ άσχημα το καλάμι και σε τιμές και σε υποστήριξη. Παραμένει να μην έχει μεγάλη ποικιλία προϊοντων σχετικά με υπολογιστές, αλλά το service τους είναι εξαιρετικό και ταχύτατο. Το θέμα είναι να βλέπουν τα καταστήματα τα λάθη τους έτσι ώστε να μην τα ξανακάνουν. Ορισμένα όμως, τα βλέπουν και τα ξανακάνουν σε μεγαλύτερη κλίμακα κάθε φορά.

Δημοσ.
Φιλε μου δεν ειναι μονο θεμα e-shoping με το συγκεκριμενο καταστημα. Μιλαμε και για αγορες (οπως στην δικη μου περιπτωση) που εγιναν απ' ευθείας με επισκεψη στο κατάστημα, σαν να ψωνιζεις απο οποιοδηποτε μαγαζι. Γενικα ειναι ου μπλεξεις με το after sales service τους

Οταν λεω e-shoping δεν εννοω απαραιτητα απο το E-shop γενικα μιλαω για αγορες μεσω ιντερνετ..

Θα γινω πιο συγκεκριμενος.Αγορασα δορυφορικο δεκτη μεσω ιντερνετ απο καταστημα της θεσ/νικης(το μεγαλυτερο του χωρου(υποτιθεται)που εχει καθε ειδους ηλεκτρικα ειδη.Χαλασε λοιπον στο 6μηνο και τον εστειλα στο καταστημα.Η ελληνικη αντιπροσωπεια αρνηθηκε να τον επισκευασει γιατι ηταν λεει αγορασθεις απο τη γερμανια και οχι απο αυτους(πραγμα που απαγορευεται σαφως).Τελικα ο δεκτης εχει σταλει στη γερμανια εχουν περασει 3 μηνες και ακομα τιποτα.Απο δευτερα θα το κυνηγησω νομικα αλλα τρεχα γυρευε.

ΚΑι κατι αλλο.Πριν κανενα 6μηνο εστησα καινουργιο υπολογιστη και αν και στο E_SHOP το εβρισκα 150 ε φθηνοτερο τελικα το αγορασα απο τοπικη αλυσιδα να ενισχυσω και την τοπικη οικονομια.

Υποτιθεται οτι το πηρα απο τον"φερεγγυοτερο" απο τους μικρους με 3 ετες online support κτλ.Περιττο να σας πω οτι με γειωσαν αφου το πηρα για να λυθει προβλημα hardware του υπολογιστη τους τον κουβαλουσα δεν ερχονταν για υποστηριξη(οπως υποσχονταν)και εχω φτασει στο σημειο καποια πραγματα ναμ ην δουλευουν(πχ το μικροφωνο)γιατι οσες φορες και να τους το εχω παει δεν μπορουν να το φτιαξουν,

Βγαζετε συμπερασμα>?Εγω οχι.

ΚΑτι με το πλαισιο.ΚΑλο το σερβις κτλ.Για οσους δεν εχουν πλαισιο στην πολη τους(οπως εγω τι γινεται?)Το αγοραζω μεσω ταχυδρομειου?και σε περιπτωση βλαβης ποιος καλυπτει τα μεταφορικα και στην τελικη ειναι το ιδιο εξυπηρετικοι?

Και κατι τελευταιο?Ειπαμε για το πλαισιο ειπαμε για το E_shop για ταmultirama τι λετε(γιατι ανοιξε ενα καινουργιο στη γειτονια μου και θελω να δω εντυπωσεις).

Δημοσ.

Οι εντυπώσεις που έχω μέχρι στιγμής απο τα Multirama είναι καλές, αλλά δυστυχώς δεν με ικανοποιεί η γκάμα των προϊοντων τους. Και πολλές φορές δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Επίσης, δεν υπάρχουν πολλά προϊοντα στο ράφι για να τα δείς απο κοντά. Για παράδειγμα, έψαχνα για οθόνη wide, πήγα σε δυο καταστήματα Multirama, είχαν 6-7 οθόνες όλες κι όλες. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ για άλλα καταστήματα διότι το θέμα του thread είναι για το e-shop.

Δημοσ.

Φίλε, συμφωνώ για τον επαγγελματισμό. Κανονικά έτσι θα έπρεπε. Να υπάρχει χρονικό όριο από το κατάστημα προς την αντιπροσωπεία.

Τα μικρομάγαζα για το φόβο να μην σε χάσουν από πελάτη, το πληρώνουν από την τσέπη τους και μετά όταν γίνει πίστωση / αντικατάσταση τα παίρνουν πίσω… Καμία αλυσίδα-μεταπωλητής δεν το κάνει αυτό !!

Το πλαίσιο δεν έχει την μεγάλη γκάμα του e-shop γιατί πολύ απλά κάνει αυτό τις περισσότερες εισαγωγές Βλέπε albatron , chaintech κτλ. Ποιος γνώριζε τις μάρκες αυτές πριν τις φέρει το πλαίσιο????? Κανείς…..

Αφού λοιπόν είναι ο εισαγωγέας άρα έχει και αυτό την εγγύηση .

Δείτε στο σίτε στα πράγματα που λέει για την εγγύηση «πλαίσιο» ή αντιπροσωπεία.

Όπου λέει εγγύηση πλαίσιο είναι ο εισαγωγέας αρα …..

Πάει αγοράζει τεράστιες ποσότητες από συγκεκριμένα πράγματα και έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους (με μικρότερη ποικιλία)

Καταλαβαίνετε ότι λογικό είναι να αλλάζουν τα πράγματα που εισάγουν αμέσως.

Η μεγάλη διαφορά με το e-shop είναι ότι το πλαίσιο έχει καταστήματα, ενώ το e-shop εχει e-shop points (σημεία παρουσίας) ΟΧΙ δλδ καταστήματα αλλά κέντρα αναδιανομής ουσιαστικά και κέντρα παραγγελιών. Οπότε δεν μπορούν αυτά να πάρουν το βάρος της απόφασης για πίστωση ή αντικατάσταση.

Σίγουρα το κλείσιμο του Πουλιάδη έφερε για ένα μεγάλο διάστημα μεγάλο χάος στην αγορά και με την quest (όχι μόνο αλλά και άλλες μικρές αντιπροσωπείες και όχι γνωστές στον πολύ κόσμο) να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα στο σωστά.

Η απόφαση είναι δική μας….

Αγορά από πχ Πλαίσιο που είναι ακριβότερο και με μικρότερη γκάμα προϊόντων αλλά με γρηγορότερο service αν και όταν το χρειαστούμε ή από το e-shop με καλύτερες τιμές αλλά με πιθανές καθυστερήσεις στο service??

Δεν μας πιέζει κανείς να κάνουμε αγορές από κάπου αλλά συνειδητά αγοράζουμε μόνοι μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...