Προς το περιεχόμενο

Απορία RAM

george-joanna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν σου αρέσει το humour μου, τι να κάνουμε... μπορώ να ζήσω με αυτό.

Και για τη συμπεριφορά μου... πες μου κάτι που δεν ξέρω!

Anyway, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά, δώσε μου mail σε pm, τα spec sheets για DDR και DDR2 είναι 4MB παρά κάτι.

Άντε, καληνύχτα!

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ίσως λοιπόν να μην πρόλαβε ο φίλος Spock να μου στείλει τα datasheets ακόμα, ωστόσο εγώ διάβασα τα whitepapers για Dual Channel DDR/DDR2 RAM για αρχιτεκτονική INTEL (παρόμοια με AMD ως προς τη βασική θεμελίωση) με παραδείγματα και αναφορές στα Peak Bandwidth τα οποία ισχυρίστηκε ο Spock ότι λανθασμένα ανέφερα για να το παίξω έμπειρος τεχνικός και να δοξαστώ. Λοιπόν, εδώ είναι το link απο τους Μαστροβαγγέληδες του χώρου Kingston και Infineon Technologies που φτιάχνουν στην παράγκα του Καραγκιόζη τις μνήμες που αγοράζουμε. Όποιος θέλει συγκρίνει όσα έχω αναφέρει στο thread αυτό με τα δεδομένα των whitepapers και εαν είμαι λάθος ως προς την τεχνολογία αυτή ας με διορθώσει.

http://www.kingston.com/newtech/MKF_520DDRwhitepaper.pdf

Έχει και επίσημα συγκριτικά φυσικά και αναγράφει με απλά μαθηματικά πώς υπολογίζεται το peak bandwidth με τις ταπεινές και μπακαλίστικες μεθόδους μέτρησης που έχει επίσημα η Kingston.

Υπ'οψιν, σταματώ την αντιπαράθεση εδώ και δεν πρόκειται να ξαναδημοσιεύσω μήνυμα σε αυτό το thread, αρκετά έχουμε βγεί off topic.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

μία μητρική που παίρνει μνήμες DDR πώς γίνεται να παίρνει και μνήμες DDR2 αφού έχουν διαφορετικά pin ;;

Δημοσ.
μία μητρική που παίρνει μνήμες DDR πώς γίνεται να παίρνει και μνήμες DDR2 αφού έχουν διαφορετικά pin ;;

Έχοντας 2 ειδών slots για μνήμες. (Μήπως είμαστε αρκετά off-topic; )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...