george-joanna Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Αυτό που καταλήξαμε είναι πως δεν αξίζει να πάρεις DDR2. Μπορείς να κρατήσεις το ένα 512MB DIMM που έχεις, και να πάρεις άλλο ένα DIMM 512MB ή 1GB. Η μητρική σου δεν αναφέρει πουθενά οτι υποστηρίζει Dual-Channel, οπότε δε χρειάζεται καν να ανησυχείς για συμβατότητες μνημών. Πιστεύω με 1-1.5 GB RAM είστε καλυμμένοι για αρκετό καιρό. Οι απλές DDR2, αν δεν πιάσουν μεγάλη συχνότητα και σφιχτά timings, είναι χειρότερες από DDR. Υ.Γ. Η διαφορά από 768 σε 1024 είναι όντως ανύπαρκτη -- σε single channel πάντα, διότι δε γίνεται να έχεις 768ΜΒ σε dual channel. Από 512 σε 1024 είναι σημαντική αν μιλάμε για ίδια τοπολογία (single ή dual channel) ενώ αν μεταβούμε από 512 single σε 1024 dual θα δούμε φως! Aπο το manual βλέπω: Memory support 2 x DDR2 DIMM SLOTS 667/533 Max capacity 4GB 2 x DDR DIMM SLOTS 400/33/266 Max capacity 2GB Καπου αλλού αναφερει οτι δεν πρεπει να έχει και DDR και DDR2 και δεν λεει κατι για dual channel και απο όσο καταλαβαινω μαλλον δεν υποστηριζει dual channel μετα απο σχετικο googlαρισμα. HELPPPPPPPPPPPPPPP3 Οπότε μήπως να πετάξω την 256αρα και να βάλω 1GB DDR να έχω σύνολο 1,5GB DDR;;;; Μάλλον συγκλήνω στην άποψη του spok...
spock Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Οπότε μήπως να πετάξω την 256αρα και να βάλω 1GB DDR να έχω σύνολο 1,5GB DDR;;;; Αυτό δε λέω τόση ώρα, βρε πουλάκι μου;
george-joanna Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Ναι φιλαράκο εκει κατέληξα, τελικά ειναι η πιο καλή λύση κόστους και αποτελεσματος για την χρήση που θέλω. Και πάλι ευχαριστώ όλους για τα ..φώτα σας!
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Έχεις δίκο φίλε Spock, θα κάτσω να ξαναδιαβάσω, άλλωστε πάντα μαθαίνουμε σε όλη μας τη ζωή.Έτσι πρέπει. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω το στυλάκι σου. Να βοηθήσουμε προσπαθούμε. Γι'αυτό άσε τα χύμα και τα τσουβαλάτα και προσπάθησε να είσαι λιγάκι πιο ευγενικός και να μην εκμηδενίζεις τις προσπάθειες των άλλων και τις ολιγοστές γνώσεις τους μπροστά στις φοβερές δικές σου γνώσεις. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι χαρακτήρες-θεοί. Και επειδή με benchmarks έχω δεί διαφορά 15 % από 768 σε 1GB έχω τουλάχιστον μια ταπεινή προσωπική εμπειρία. Και το 15 % δεν είναι μικρό νούμερο. george-joanna, Εγώ προτείνω αυτό που είπε ο Spock τελικά εφ'οσον δεν υποστηρίζει dual channel. Πάρε μια 512ΜΒ να ταιριάξει με την άλλη που έχεις στα CL 2.5. Μην σπαταλήσεις χρήματα για DDR 2. Εφ'όσον δεν υπάρχει υποστήριξη για Dual channel, άφησέ το για μελλοντική αναβάθμιση όταν θα τα αλλάξεις όλα.
george-joanna Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Οπως σε όλα τα πράγματα ετσι και εδώ η συζήτηση μεταξύ διαφορετικών απόψεων σε κάνει να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει. :wink: --------- Μελλοντική αναβάθμιση; Δεν γλιτώνουμε ε; :mrgreen:
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Σωστός george-joanna. Έτσι είναι. Γελάω τώρα με το signature που έχεις βάλει με την αναβάθμιση. Όντως. Η πιο σοφή κουβέντα που έχω ακούσει είναι απο έναν κύριο που μου είπε κάποτε: Οι υπολογιστές είναι πηγάδι χωρίς πάτο. Έτσι και πέσεις μέσα, θα πέφτεις μέχρι να ψοφήσεις και πάλι πάτο δεν θα δείς. :mrgreen:
mihalakis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δεν φαίνεται να υποστηρίζει λειτουργία dual channel η μητρική σου οπότε το θεωρώ περιττό να δώσεις τόσα λεφτά για να πάρεις ακριβές ddr2 και να πετάξεις αυτές που έχεις. Εξάλλου δεν έχεις και κανένα τρομερό σύστημα. Ο επεξεργαστής σου παρότι διπύρηνος δεν βάζει φωτιά στο δρόμο , η μητρική σου δεν είναι και κορυφαία και η κάρτα γραφικών σου είναι mainstream. Προτάσεις για αγορές κορυφαίων σε χαρακτηριστικά και πανάκριβων σε τιμές υλικών δεν είναι και η καλύτερες. Καλό θα είναι να δεις τις ανάγκες σου πρώτα και από ότι κατάλαβα δεν είσαι και ο πλέον σκηροπυρηνικός gamer (χωρίς παρεξήγηση ε??).H καλύτερη λύση θα είναι να πάρεις 1γβ ddr400 και να έχεις συνολικά 1,5 gb. Επίσης ας μην χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις του στιλ 'θα δεις τεράστιες διαφορές με ddr2 667 από ddr 400'. Οι διαφορές που υπάρχουν είναι μικρές και υπέρ της ddr400. Σας παραπέμπω και σε μια σειρά τεστ μεταξύ αθλον με ddr400 και ddr2 667 όπου η επικράτηση του παλαιότερου συνδυασμού με ddr400 επικρατεί καθολικά του 667 ( http://www.tomshardware.com/2006/05/23/amd_reinvents_itself/page28.html ).Οι διαφορές είναι αρκετά μικρές στα περισσότερα benchmarks.H ddr2 μπορεί να αποδώσει καλύτερα σε μεγαλύτερες συχνότητες απο τα 667,και μόνο τότε θα ήμουν υπέρ της αγοράς της.Επιμένω στο 1γβ δδρ400
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Και εγώ τα ίδια. 2Χ512ΜΒ στα 400MHz. Συμφωνώ. Το σύστημα δεν θα παρουσιάσει διαφορές απο 400 σε 667. Αλλά απο 768 σε 1GB θα παρουσιάσει αρκετή βελτίωση. Αυτό εννοούσα mihalakis, στην ποσότητα μνήμης. Με συγχωρείς εαν το είπα λίγο μπερδεμένα.
mihalakis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 τελικα μου φαίνεται οτι όλοι απο εδώ το φέρναμε από εκει το φέρναμε και καταλήξαμε στην ίδια πρόταση, που μάλλον είναι και η πιο συνετή. φιλε Ardov ότι γράφω παραπάνω δεν το γράφω με κανέναν προσωπικό υπαινιγμό και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε προσβάλλω.το γράφω για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Τέλος για να μην ανοίξω νέο θρεντ, στον υπολογιστή της υπογραφής μου θέλω να βάλω άλλη κάρτα γραφικών για να παίζω νέους τίτλους παιχνιδιών. Ψάχνω άλλες 511 cirrus logic του 1μβ για να κάνω sli. αν έχει κανένας κάτι υπόψιν, δεκτές προτάσεις. όσον αφορά την ποσότητα συμφωνώ μαζί σου. no harm done
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Το ξέρω φιλε μου, δεν παρεξηγήθηκα. Μου αρέσει το ήρεμο κλίμα ανταλλαγής απόψεων. Όταν ορισμένοι προσπαθούν να επικρατήσουν χωρίς λόγο, τότε ενοχλούμαι. Ω ρε φίλε τι μου θύμησες τώρα!!! Είχα ενα σύστημα με την CL-GD5434. Σκυλιά κάρτες για τότε έ? Μετα τα έσκασα για μια Diamond Stealth 3D 2000 με το S3 Virge DX (80.000 δραχμές) και μετά.....έπεσα και εγώ στο πηγάδι. Φρόντισε να πάρεις ενα TAGAN στα 1000W για να μπορέσεις να στήσεις και ένα quad sli με μερικές ακόμα cirrus logic.
mihalakis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 ωραία πράγματα τότε...και μπαη δε γουέη κάπου τόσα θα δώσω για νεα κάρτα γραφικών οσονούπω...θα ανοίξω άλλο θρεντ όμως για τούτο...
spock Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Εγώ πάλι, έχω παράδοση να γίνομαι κακός, διότι ενοχλούμαι με δύο κατηγορίες: α. αυτούς που μαθαίνουν δύο 'ψαγμένες' λέξεις και τις χρησιμοποιούν χωρίς νόημα (τώρα τελευταία της μόδας είναι 'bandwidth', 'timings', 'pipelines'), και αν κάποιος τους την πει, πετάνε και ένα link από το πιο ακαταλαβίστικο site που διάβασαν (το ότι το διάβασαν δε σημαίνει και ότι το κατάλαβαν) β. αυτούς που προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους πως βλέπουν τεράστιες διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν, και πως πρέπει να πάρουν κάτι 75% ακριβότερο και 5% καλύτερο ή και γρηγορότερο (από DDR2-800 έως ηχεία Hardmann των €5000 το ένα) Δυστυχώς, φίλε ardov, εκτός από το πηγάδι, έπεσες και στις δύο κατηγορίες. Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, πιθανώς είσαι μια χαρά παιδί. Απλά, πρέπει να κοιτάμε ποιός μας ζητάει βοήθεια. Μπορεί σε ένα memory bench, μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική μνήμης να είναι 200% γρηγορότερη από μια άλλη, σε burst writes (κι εσύ μπορεί να πήγες από 768MB single channel σε 1024ΜΒ dual channel, και να είδες 15% στο memory bench, δε διαφωνώ, αυτό όμως δεν ισχύει στην παρούσα περίπτωση). Το θέμα είναι πως τον απλό χρήστη αυτό δεν τον ενδιαφέρει. Αντίθετα, τον ενδιαφέρει τι διαφορά ταχύτητας θα δει στο Word ή στον explorer ή στο απλό παιχνιδάκι που ίσως παίζει. Και εκεί οι διαφορές είναι αμελητέες, για ένα μικρομεσαίο σύστημα. Μιχαλάκη, πρέπει να έχω καναδύο CL εδώ. Σε PCI θες ή ISA 16-bit που έχω μια; Ή να αφήσουμε τα ερασιτεχνικά, και να σου δώσω μια EGA που έχω εδώ, να την έχεις για τα 3D;
Ardov Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Λυπάμαι φίλε spock, είσαι όντως αυτό που νόμιζα. Εαν λοιπόν εσύ σαν θεός των υπολογιστών τα ξέρεις καλύτερα διαφώτισε μας και στείλε μας τα δικά σου review και άρθρα να διαβάσουμε να ξεστραβωθούμε. Και εν τέλει εγώ μίλησα με συγκεκριμένα επιχειρήματα και με συγκεκριμένα στοιχεία. Εσύ μόνο γενικολογίες έδωσες. Και εαν δεν διάβασες, συμφώνησα ότι εφ'όσον του φίλου μας δεν υποστηρίζει dual channel, να μείνει στα DDR400 και τελείωσε η υποθεση. Δεν είπα και δεν προσπάθησα να πείσω όπως λές. Δεν είμαι κατάστημα ούτε διαφημιστής για να πείσω. Είπα απλά την άποψη μου για το θέμα και εσύ απάντησες: "Ε αυτο δεν λέω τόση ώρα πουλάκι μου?" στον άνθρωπο που ψαχνόταν για κάτι καλύτερο. Ούτε εγώ δεν έχω τίποτε μαζί σου προσωπικό αλλά η συμπεριφορά σου είναι απαράδεκτη.Ενώ εγώ προσπαθώ να βοηθήσω εμφανίζεσαι εσύ με τη λύση στο τσεπάκι εκμηδενίζοντας τους υπόλοιπους. Δεν θα ξαναασχοληθώ άλλο μαζί σου. Περιμένω μόνο να μου στείλεις τις έγκυρες πηγές από όπου ενημερώθηκες εσύ και τα ξέρεις καλύτερα όλα αυτά. UPDATE: Όχι και τίποτε άλλο, είσαι και προκλητικός "πετάνε και ένα link από το πιο ακαταλαβίστικο site που διάβασαν (το ότι το διάβασαν δε σημαίνει και ότι το κατάλαβαν)" . Αρα τα παιδιά στο http://www.devhardware.com δεν ξέρουν Χριστό. Μάλλον πρέπει να μαζευτούμε όλοι να μας κάνεις σεμινάριο. Ακόμη και εαν δεν ξέρουμε, είναι απαράδεκτος ο τρόπος που προσπαθείς να μας πείσεις οτι δεν ξέρουμε. Δείξε μας πού είμαστε λάθος και από που έμαθες εσύ αυτά που ξέρεις. Εγώ περιμένω ενα απλό link ή κάποιο βιβλίο να μου συστήσεις και τίποτε άλλο. Και σταματά η αντιπαράθεση εδώ.
spock Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε, μιας και εδώ δεν είμαι για να κάνω φίλους, αλλά να βοηθήσω όσους έχουν ανάγκη βοηθείας, με σωστές και τεκμηριωμένες απαντήσεις. Το αν είμαι προκλητικός για όσους προσπαθούν να πουλήσουν μούρη με 2-3 'ψαγμένες' φράσεις, ποσώς με ενδιαφέρει. Παρ'εμπιπτόντως, κι εσύ είσαι ακριβώς ο λόγος που έπαψα να απαντώ στο forum (κι έχω ούτε 1000 posts σε 6 χρόνια), ο τύπος που θα πεταχτεί με τις "εμπεριστατωμένες" απόψεις του (βλέπε link "www.mastrovaggelis.com") ή και για να πείσει ότι το +5% σε επιδόσεις αξίζει τα +150% λεφτά. Επ'ίσης, το αν τα παιδιά στο devhardware.com (η "επίσημη" πηγή) ξέρουν Χριστό, Βούδα ή Ιεχωβά, ομοίως ποσώς με ενδιαφέρει. Η έγκυρη πηγή απ'όπου παίρνω τις πληροφορίες μου είναι η JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) και η IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Αν σε ενδιαφέρει, μπορώ να σου στείλω τα datasheets με τα standards της DDR και DDR2, να ενημερωθείς για τα timings και τα latencies. Τέλος, αν ο καθένας μας περιοριστεί να λέει τη γνώμη του χωρίς φανφάρες (τεράστια διαφορά, τρελλά timings, ανεβάζουν κατά πολύ το bandwidth κτλ), ο ερωτών θα κατανοήσει πραγματικά την απάντηση, έστω κι αν δεν εντυπωσιαστεί από τις εκτενείς μας γνώσεις. Αλλά πάλι, εδώ μέσα, αυτό το τελευταίο έχει γίνει αυτοσκοπός.
Ardov Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Ομολογώ ότι τα περι "mastrovaggelis", "χύμα και τσουβαλάτα", "πουλάκι μου" και διάφορα άλλα με κατέπληξαν. Το humour σου είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Δεν περίμενα ενας πτυχιούχος μηχανικός Η/Υ να εκφέρεται έτσι σε δημόσια forum. Εντάξει λοιπόν, στείλε μου τα datasheets να ενημερωθώ αφού είμαι τόσο άσχετος όσο λές. Ποτέ όμως δεν με διόρθωσες λέγοντας το σωστό. Ποτέ δεν με παρέπεμψες κάπου για να διαβάσω κάτι να μάθω. Προτίμησες να με εκμηδενίζεις και να λές πόσο άσχετος είμαι. Δεν με νοιάζει εαν είσαι και ερευνητής του ΜΙΤ. Μπορεί να ξέρεις για DDR και DDR2 αλλά απο τρόπους και συμπεριφορά χρειάζεσαι αρκετή δουλειά φίλε μου. Στείλε μου links σε pm φυσικά. Εαν πάλι δεν έχεις links σε datasheets στείλε μου και πάλι ενα pm, για να σου δώσω το email μου να μου τα στείλεις. Θα μάθω κάποτε, που θα πάει. Βλέπεις φίλε μου, εγώ είχα όλη την καλή διάθεση να μου εξηγήσεις. Ακόμη περιμένω να το κάνεις και εσύ συνεχίζεις την επίθεση και τον εκμηδενισμό. Οι αναγνώστες καταλαβαίνουν πιστεύω καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.